Szerző Téma: Életjelek  (Megtekintve 52602 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Guti Tünde

  • Moderátor
  • Testvérünk
  • *
  • Hozzászólások: 3803
    • www.gutitunde.eoldal.hu
Re:Életjelek
« Válasz #705 Dátum: 2018 Február 13, 14:02:10 »
                          Isten igaz értékeket keres

"Isten bennem annyi értéket lát, amennyi bennem Jézusra emlékezteti, mert számára bennem Jézus az érték."
(Szikszai Szabolcs)

Isten szeretetét senki nem vonhatja kétségbe, hiszen Ő mindent megtett, amikor még a bűneinkben sínylődtünk: a Golgotán keresztre feszített Fiában mindent odaadott a bukott emberiség megmentéséért. Bennünk, a kereszt hívására válaszolókban azonban már azokat az értékeket keresi, melyek alapján Jézus megismer majd minket ama napon.
Melyek ezek az értékek? Nem az önelégült Uram, Uramozás, hiszen ezeket a – magukat keresztyénnek valló – embereket gonosztevőknek nevezi.
Isten a saját Fia „azonosító jelét” fürkészi, meglátja-e a szívünkben. Mert ha eggyé váltunk Vele, és valóban meghaltunk önmagunknak és a világnak, akkor az Ő személyiségjegyeit hordozzuk magunkban. Ez elsősorban a bűn iránti radikális gyűlöletben, az Atya iránti szenvedélyes, szeretetteljes tiszteletben, hitbeli engedelmességben és a felebarátaink felé megnyilvánuló önzetlen szeretetben jut kifejezésre.
Gondoljunk a Máté 25. részében bemutatott képre, amikor az ember Fia beül dicsőséges trónjába, és elé gyűjtetnek a népek. Egyenként választja szét őket, mint a juhokat a kecskéktől. A jobb keze felé állítottakat igazaknak, a bal keze felé állítottakat átkozottaknak nevezi. Az igazakban meglátta a szent ismertetőjegyeket, az átkozottakban nem.

Jézus így szólt, amikor tanítványait bátorította a Vigasztaló Szentlélek ígéretével:
„Nem sokat beszélek már veletek, mert jön a világ fejedelme: és én bennem nincsen semmije.” János 14:30.

Ha az Ő tanítványai vagyunk, úgy kell élnünk, járnunk, ahogy Ő járt. Ha valljuk, hogy Ő bennünk él, akkor bennünk sem lehet a Sátánnak semmije. Nem találhat kapaszkodót sem a gonosz, sem a világ. Még az egónk sem, mert újjászületésünkkor meghaltunk a régi értékrendnek, és teljesen új emberré váltunk. Ezért nincs, és nem is lehet semmi kárhoztatása azoknak, akik Krisztusban vannak. De csak addig, amíg valóban Őbenne maradunk! Ez olyan, mint amikor Péter a vízen járt. Minden idegszálával az őt hívó, szeretett Mesterre fókuszált. Csak amikor a tajtékzó hullámokra és egyszerű ember voltára nézett, akkor kezdett süllyedni.

Isten igaz értékeket keres.

Megtalálja-e bennünk az Úr azokat az isteni géneket (továbbá az ezekből származó maradandó gyümölcsöket, kincseket), amiket az Ő változhatatlan lényéből kaptunk örökségbe? Meglátja-e bennünk szent arcát, amikor a nyomorúságokban izzásig hevíti életünket, kiégetve a salakot? Megismer-e Jézus, s vajon trónjának jobb oldalára állít-e majd, látva a tiszta hitünket és szeretetünket követő igaz cselekedeteinket?

2018. február 13.                                              Guti Tünde
„Vezéreld utamat Igéd szerint, és ne engedd, hogy valami hamisság uralkodjon rajtam!
Gyönyörködöm beszédedben, mint aki nagy nyereséget talált.”
Zsoltárok 119:133, 162.