Szerző Téma: Életjelek  (Megtekintve 130916 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető Guti Tünde

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
    • www.gutitunde.eoldal.hu
Re:Életjelek
« Válasz #960 Dátum: 2024 Április 13, 14:01:50 »
Csak pillanat létünk…

Nyáron leszek hatvannégy. Gyakran gondolok az elmúlásra. Azon veszem észre magam, hogy az előttem járt (h)ősök nyomdokain tűnődöm, és olykor hosszú perceket töltök az élet utolsó pillanatainál. Persze csak képzeletben. "Azokkal időzöm, akik másszor voltak" – írta régen Arany János. S valóban. Fontos figyelni azok életének a végét, akik "másszor" és másként voltak. Megalkuvás nélkül betöltötték küldetésüket, maradéktalanul az elhívásukat. Önvizsgálatra, számadásra ösztönöznek. Lelki sasszárnyakon végig kísérem saját pályafutásomat is, megemlékezve jó és rossz napokról, kudarcokról és győzelmekről…

Épp Richard Wurmbrand: MÉLYSÉGEKBEN JÁRATTA ŐKET c. könyvét olvasom. Hozzá hasonlítva porszemnek érzem magam. Az ő hitéhez, rendíthetetlenségéhez mérve az enyémet, törékeny nádszálnak tűnök. Mégis azt gondolom, egy igazi Krisztus-követő sem kerülheti el, hogy megfizesse az árát döntésének. Nem mindenkit kínoznak meg, nem mindenkit zárnak börtönbe… Nem tudhatjuk. De jobb, ha nem ragaszkodunk túlságosan e világhoz és a kényelmes jóléthez. Kell tudni bármikor elengedni!S ha hitünk valóságos, Jézus Krisztus megtart, megerősít még az elképzelhetetlen próbákban is.

Hűséges az Úr, legyünk hűek mi is!

Guti Tünde – 2024. április 8.
„Vezéreld utamat Igéd szerint, és ne engedd, hogy valami hamisság uralkodjon rajtam!
Gyönyörködöm beszédedben, mint aki nagy nyereséget talált.”
Zsoltárok 119:133, 162.

Nem elérhető Guti Tünde

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #961 Dátum: 2024 Május 10, 18:24:48 »
Életérzés

Rosszul aludtam az éjjel, nyugtalanul ébredtem. Igaz, már napok óta rám terhelődött valami megfoghatatlan árny, amit most értettem meg.Új típusú pusztába értem vándorlásom során. 12-13 évvel ezelőtt az is nagy felismerésnek számított, hogy addigi védett, megszokott gyülekezeti környezetemből maga az Úr vezetett a kietlenbe. S bizony, jól tette. Mennyi mindent lehet megtanulni azon a helyen, ahol a kopár, szikkadt, víztelen földön nincs más táplálékforrásom, csak Isten. Nincs más védelmezőm, csak a Jó Pásztor. Ő vezet el a tiszta vizű, éltető forráshoz is. Éjszaka megvilágítja a félelmetes sötétséget, szárnyaival betakar a nappali hőség elől. Teljes egészében Tőle függök.

Most mintha még keményebb lenne a föld, még távolabb a víz, rettenetes az éjjeli hideg és szorongató a nappali tikkadás. Veszélyek, idegen hangok mindenhonnan. Alig vagyunk már, rengetegen elszéledtek a béresekhez…

Ez a puszta ijesztő. Fullasztó. Lelkem olykor háborog, és emlékeztetni kell magam jó reménységem forrására, aki bensőmbe helyezte az Életet. Örök élet vizét és tápláló Mannát.

Vándorlok tovább. Futni már nincs erőm. Hátra nem nézek. Oldalra is ritkábban, nehogy elvonják a figyelmemet, vagy a csalódások elszívják energiámat. Felsejlik előttem az a csodálatos hely, ahova réges-régen elindultam, ahova egyre szomjasabban elvágyom ebből a kérkedő, hazug, sodomai világból, ahol majd az Isten letöröl minden könnyet, és Jézus, aki a Krisztus, örökkévaló nyugalmat ad nekem.

"Vigyázó! Meddig az éjszaka, meddig még az éj?" Ésaiás 21:11.

Kérdezem, mert a tömegek nem vesznek észre semmit…

Guti Tünde – 2024. május 3.
„Vezéreld utamat Igéd szerint, és ne engedd, hogy valami hamisság uralkodjon rajtam!

Nem elérhető Guti Tünde

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #962 Dátum: 2024 Május 10, 18:25:31 »
Rájöttem, mi a bajom a "féligazság" kifejezéssel. Az, hogy ilyen nincs. Vagy igazság, vagy hazugság. A féligazság hazugság. Ha nem egy határozott irányba tartunk, lődörgünk ide-oda, akkor sosem érünk célba. Illetve mégis, csak nem oda, ahova szerettünk volna eljutni. Sóvároghatunk a menny után, de hiába, ha a test és a világ a szövetségesünk.

"Járjatok, amíg világosságotok van, hogy sötétség ne lepjen meg titeket: és aki a sötétségben jár, nem tudja, hova megy."

János 12:35.

Élet vagy halál. Tiszta evangélium vagy szórakoztató mese. Krisztus vagy Antikrisztus. Isten országa vagy e világ kérkedése. Két úrnak szolgálni nem lehet.

Az Igazság útja nagyon keskeny. Mondhatni pengeéles. Semmi sem fér el rajta, ami nem méltó Nevéhez.

Guti Tünde – 2024. április 29.

Nem elérhető Guti Tünde

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #963 Dátum: 2024 Június 22, 17:20:43 »
Szeretett Iringó nővéremtől búcsúzva, őt elengedve az égi hazába, a következő gondolatok születtek bennem.

Nincsenek illúzióim arra vonatkozóan, hogy rivaldafényben, tapsözönben és üdvrivalgás között érnénk célba. Nem. Könnyektől és lelki viharoktól cserzett arccal, szolgálatban kérgesedett kézzel, imatusákban megkopott térdekkel, és a kereszt hordozásában meghajlott háttal tesszük meg utolsó lépéseinket.
Mint az érett kalász, fejünket lehajtva, de szívünket szomjasan a menny felé emelve. Belefáradva e világ gonoszságába, kérkedésébe, közben vágyakozva az Isten által nekünk készített helyre Urunk, Jézus Krisztus jelenlétében.

A „Jól van, jó és hű szolgám” a Jordán túloldalán fog elhangzani, reményeim szerint.
Gyakran érzem magam fáradt, haszontalan szolgának. Mégis hiszem, hogy az Úr megtart, hordoz, és az Ő kibeszélhetetlen kegyelméből elvezet hitem céljáig, ahol már vár az atyai ház.

Guti Tünde – 2024. június 21.

Nem elérhető Guti Tünde

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #964 Dátum: 2024 Június 24, 20:19:19 »
Az örökkévalósághoz képest csak egy szempillantás ez a földi élet. Megszületünk, játszunk, mindig tanulunk, dolgozunk, kapcsolatokat építünk és szeretünk, másokkal gyászolunk vagy együtt örülünk, bátorítunk és tanácsolunk, akaratlanul bántunk vagy megbántódunk, elesünk és felállunk, segítséget nyújtunk, csalódunk, bízunk, szomorkodunk vagy megbotránkozunk. Emberi létünk velejárói.

Mennyi minden belefér ebbe a „szempillantásba”!
Mivel itt minden viszonylagos, velünk együtt folyton változik, alakul, lelkünk állapota csak az örökérvényű Igazság és Szeretet által értelmezhető. Az Ige az a tükör, amiben megláthatjuk, hol tartunk a nekünk adatott tört résznyi időben. Az örökkévaló és változhatatlan Isten IGÉJE az a mozdíthatatlan állandó (ő Jézus!), akihez gondolkodásunkat és tetteinket szabjuk, hogy ez a pillantásnyi élet mennyből származó, igaz értékkel teljen meg.

Guti Tünde 2024. június 23.

Nem elérhető Guti Tünde

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #965 Dátum: 2024 Július 13, 16:31:58 »
Tüske nélkül írom - tanulságként...

Megtudtam, valaki letargiába esett amiatt, ahogy kitártam szívem szomorúságát nővérem eltávozása miatt. Egyetlen héttel a temetés után… (!!) Nem lemondóan, depressziósan beszéltem, hanem őszintén, ám azzal a meggyőződéssel, hogy feltámadunk, találkozunk, és mennyei Atyánknál elkészült a megígért helyünk.

A szeretet kihűlése ott kezdődik, ahol már hiányzik az együttérzés. Akkor, amikor vigasztalás helyett már kioktatás, tanácsadás működik.Vajon miért fontos örülni az örülőkkel és sírni a sírókkal? Mert ezzel odatesszük a vállunkat, hogy könnyítsünk a másik terhén. A gyász természetes érzelem. Nem lehet siettetni az elmúlását. A "minden vigasztalás Istene" is vigasztalja a megszomorodottakat. Nekünk is ezt kell tennünk!Lelkünk gyógyulását az Úr végzi el, ideje van a sírásnak és ideje van a nevetésnek.

Szerettünk eltávozása miatti veszteségérzetünk nem jelent hitbeli megrendülést. Sőt! Jó reménységünk frissül, mert a dicsőséges jövő felsejlik előttünk. Az nem vigasztalás, hogy "Remélem, hamar túl leszel rajta!" Miért kellene túl lennem rajta HAMAR? Az egész életünk rövid ahhoz, hogy együtt érezve betöltsük mások testi-lelki szükségeit! Újuljunk meg az Úr és testvéreink iránti szeretetünkben!

Guti Tünde – 2024. június 25.

Nem elérhető Guti Tünde

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #966 Dátum: 2024 Július 13, 16:32:52 »
Református családban nevelkedtem. Természetes volt számomra az éles határvonal világ és egyház között. Smink, körömfestés, illetlen beszéd szóba sem jöhetett. Igen, elhangzott az is magyarázatként, hogy "Ne……, mert pokolba kerülsz! Nem volt túlzás, mert apró lépések vezetnek el a keskeny útról a széles útra, végül a kárhozatba. Hálás vagyok szüleimért!

Manapság alig van különbség a keresztyének és a nem hívők között. Még a magukat újjászületettnek valló hölgyek is a világ kérkedése szerint cicomázzák magukat, tapadós vagy hiányos öltözetben járnak, nagyon rossz példát mutatva a most felcseperedő nemzedéknek.

Teljes hasonulás, mint a magyar nyelvtan szabályaiban…

Mélységes szomorúság tölt el, hogy mára már érvényét vesztette a "Jézus Krisztus követői nem olyanok, mint a világ" megállapítás. Régen egyetlen pillanat alatt el lehetett dönteni, ki hova tartozik.

Tanácsunk, véleményünk egyik fülön be, másikon ki. Pál apostol is fájó szívvel kérdezte a gyülekezettől: "Ellenségetek lettem-é, megmondva az igazat?"

Műszempilla, műköröm, műmell, mű ember és mű keresztyénség… L

A hamarosan visszatérő Jézus a saját személyiségjegyeit fogja keresni a Róla elnevezettekben. Meggyőződésem, hogy az igaz egyház nem keveredik a világgal. Mind bensőnkben, mind külsőnkben kifejezésre kell jutnia, kihez tartozunk! Ez is a megszentelődés része.

Olyan időket élünk, amikor radikális nézeteinkért, az Igéhez való szilárd ragaszkodásunkért meggyűlölhetnek, kiközösíthetnek. Ám legyen, de bibliai értékrendem szintjét sosem fogom lejjebb adni. Lehetetlen Krisztust fél szívvel követve célba érni!

Guti Tünde – 2024. július 5.

Nem elérhető Guti Tünde

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #967 Dátum: 2024 Július 13, 16:33:24 »
Amikor a világosság sötétség, a tudás átok, és a felvilágosodás Isten elleni lázadás lesz…

Mert mit hirdettek a felvilágosodás eszméi? Az észszerű gondolkodást (szinte istenítették!), minek következtében támadták a konzervatív tradíciókat. Hittek a felvilágosítás erejében, és szerintük ezt a fejlődést a tudományok fejlődése alapozza meg.

Az angol felvilágosodás szerint minden embernek természetes joga van az élethez, a szabadsághoz, a boldogsághoz és a tulajdonhoz, ezeket az állam biztosítja a társadalmi szerződés keretében.

A francia felvilágosodás melegágya volt kirobbanó forradalmának, melynek híres jelszava: "Szabadság, egyenlőség, testvériség!"

Miért e történelmi felvezetés?

Mert "Nincs új a nap alatt" – írta bölcs Salamon. Mi valósult meg a jelszavakból? Igazából semmi. Csupán látszatra. Világháború, holocaust és diktatúra követte, majd még több háború… Ez a világ szerinti megvilágosodás hazug szemfényvesztése.

"A seregek Urának szőlője pedig Izráel háza, és Júda férfiai az Ő gyönyörűséges ültetése; és várt jogőrzésre, s ím lőn jogorzás; és irgalomra, s ím lőn siralom!" Ésaiás 5:7.

Az emberiség tragikus bukása egy olyan vággyal indult, amit napjainkban pozitív elbírálásban részesítünk: az ismeret, a tudás utáni vágy." Olyanok lesztek, mint az Isten, jónak és gonosznak tudói" ámította el Évát a kígyó. S ma mit látunk? A végzetes édeni bűn óta önmagát valósítja meg az ember, mindig több és nagyobb információra áhítozik, a tudósok folyton fejlesztenek, beépített chippel tervezik a halhatatlanságot, lassan már a mesterséges intelligencia irányít mindent, s a pórnép nem veszi észre a megcsalattatást.

Felvilágosodás? Szabadság? Egyenlőség? Testvériség?

Ezzel szemben megy a pszichológiai megnyomorítás (népbutítás!), a Teremtőtől elszakadt tudomány isten szintre emelése, kötelező (akár halált is okozó) egészségügyi beavatkozásokkal, szakadék a társadalmi rétegek között, árulás a testvérek között…

Az Úr Jézustól kapott világosság teljesen más. Nem felvilágosodás, hanem újjászületés. Új teremtés új személyiségjegyekkel. Istenfélelem, tiszta szív, békesség, irgalmasság, öröm, szent élet jellemzi. Őket az Igazság tette szabaddá. Így lettek a Világosság fiai.

Amikor a világosság sötétség, a tudás átok, és a felvilágosodás Isten elleni lázadás, meg vannak számlálva az emberiség napjai.

Guti Tünde – 2024. július 10.

Nem elérhető Guti Tünde

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #968 Dátum: 2024 Július 17, 16:20:17 »

Mindennek ellenére!

(Egy sokat szenvedett testvéremmel való beszélgetés ösztönzött a következők leírására.)

Hányszor hallottuk már, hogy ne az érzelmeink vezessenek, hanem a hit! Bizony, így kell(ene) lennie mindig!

Ábrahám vajon mit érzett, amikor Isten arra kérte, hogy áldozza fel egyetlen fiát, Izsákot? Mégis megtette. Hitt. Döntött. Felemelte a kést. (Ám látva Ábrahám feltételek nélküli hitét, megakadályozta Izsák halálát.)

Mit érezhetett Illés, amikor 450 Baál próféta megölése után az életéért futott Jézabel elől? Hitt. Döntött. Elindult engedelmesen 40 napos útjára a Hórebre, hogy megtegye Isten prancsát.

Gedeon is furcsán érezhette magát, amikor magára nézett, mint legkisebbre, de az Angyal azt mondta neki: Menj, ezzel a te erőddel győzd le az ellenséget! Szabadítsd meg Izráelt Midián kezéből! Gedeon döntött. Kitette a gyapjút és hitt. Ment, és fényes győzelmet aratott.

Mit érezhetett István, az első újszövetségi vértanú, szeretett népének gyűlölettől átitatott gyűrűjében? Ő már régen eldöntötte… Utolsó leheletéig, véres kövekkel borítva is hűségesen hitt.

S vajon Pál hogy érezte magát, amikor korbácsütések, megkövezések, hajótörések és egyéb testi-lelki bántalmazások között szenvedett? Döntött, hogy folytatja azt a munkát, amit Jézus bízott rá. Hitt és kitartott a vértanúságig.

Mit érezhettek a mártírok, akik ebben a földi életben nem tapasztalhatták meg reménységük beteljesedését, sőt egyre rosszabb, szorultabb, elnyomottabb helyzetekbe kerültek, menekülve üldözőik elől? Döntöttek a legelején, amikor megismerték az Urat. Aztán ismét eldöntötték, majd újra és újra, minden egyes próba során. Mindvégig hittek, és az ígéreteket elnyerték egy más dimenzióban, az örökkévalóságban.

Mit érezhetett John Wesley Angliában, Sundar Sing Indiában, Hudson Taylor Kínában, Jim Elliot Ecuadorban, és még sorolhatnám, Paul Washer Peruban, s napjaink névtelen hithősei…

Mit érzel te vagy én?

Le kell győznünk minden szorongást, gúnyt, csüggedést, kilátástalanságot, elvetettséget, rágalmazást, sőt a saját fizikai gyengeségeinket, alkalmatlanság érzetünket, a másokban és önmagunkban való csalódás miatti frusztrációt, olykor megkísértő kétségeskedésünket és fojtó elkeseredésünket, közben foglyul ejtve minden kínzó gondolatot, hogy engedelmeskedjen Jézus Krisztusnak. (Lásd Pál tanácsát! II. Kor. 10:5.)

Te nem voltál még ilyen formában megpróbálva? Mert én igen!

Egy szempillantás ez a földi lét! De mi vár ránk Krisztusban?

Örök öröm, el nem múló békesség, leírhatatlan boldogság, megdicsőült test, gyászmentes, kimondhatatlanul csodálatos közösség Jézus Krisztussal és mennyei Atyánkkal, mert az újjászületéskor a Szent Lélek már e földi vándorlásunk során elpecsételt.

Döntöttünk. Hittünk. Hiszünk most is. Nincs visszaút!

"De mindezekben felettébb diadalmaskodunk Az által, aki minket szeretett." Róma 8:37.

Bátorodjatok és bátorítsatok, szenvedő Testvéreim!

Testvéri szeretettel: Guti Tünde

Nem elérhető Guti Tünde

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #969 Dátum: 2024 Július 27, 16:33:58 »
"Gyógyítottuk Babilont, és nem gyógyult meg…"

Jeremiás 51:9.

Sokféle módon próbálják ma is orvosolni a tékozló egyház problémáját. Dolgok elkendőzésével, felszínre került botránkozások, leleplezett bűnök tagadásával, nyilvános hazugságok igazságként való feltüntetésével.

Az éles határok elmosódása, az evangélium felhígítása, a nagyfokú szabadosság megengedése, pénzügyi visszaélések "biblikus" kimagyarázása, zsoltárokból idézett átkozódás, pogány népszokások keverése az istentiszteletbe, különböző támogatások elfogadásával az immár politizáló egyház és a "keresztyén színeket" öltő állam szövetségre lépése, mind-mind Babilon gyógyítgatása.

DE SOHA NEM GYÓGYUL MEG!

Amikor látjuk az erőfeszítéseket, megalkuvó érdekegyeztetéseket az Antikrisztus útját egyengető ökumenére, széttárjuk karjainkat, pedig nem lephetne meg, hiszen Isten prótája már évezredekkel ezelőtt figyelmeztetett:

"Ne bízzatok hazug beszédekben, mondván: Az Úr temploma, az Úr temploma, az Úr temploma ez!" Jeremiás 7:4.

Mégsem a szemfényvesztő Babilonért kellene aggódni, hanem Krisztus testéért, az egyes hívőkért, akikből az Eklézsia áll. A magunk tisztaságán munkálkodjunk, megalázva szívünket, hogy a hamarosan visszatérő Jézus szent gyümölcsöket találjon az életünkben!

A szentnek el kell különülnie a közönségestől! Isten Lelke az egységet munkálja az övéi között, de radikálisan szétválasztja a búzát és a konkolyt, az igazságot és a hazugságot. Csak Babilon akarja összemosni a határokat.

"Fussatok ki belőle én népem, hogy ne legyetek részesek az ő bűneiben, és ne kapjatok az ő csapásaiból!" Jelenések 18:4.

Guti Tünde – 2024. július 24.

Nem elérhető Guti Tünde

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #970 Dátum: 2024 Augusztus 03, 10:47:10 »
Tisztán emlékszem, milyen izgatott lázban égtünk az Öböl-háború idején. Néztük a híreket, minden fontos volt számunkra. Nem maga a háború érdekelt, nem az adrenalin, még csak nem is a jól informáltság. Hanem az a tény, hogy Jézus visszajövetele még közelebb került hozzánk. Hiszen ami Izráel körül történik, óramű pontossággal mutat előre.

Megtérésemkor került a kezembe David Wilkerson 1973-as prófétikus látomása, ami izzásba hozta a bennem a Jézus visszajövetele iránti vágyat. Ahogy Pál is írta: „Mert Krisztussal lenni jobb.” Jézus visszajövetele alappillér a hitéletemben. Kezdettől várom.
Napjaink eseményeit, a világi erkölcs és a keresztyén egyházak lelkiségének hanyatlását, a globális politikai, gazdasági és egészségügyi káoszt szemlélve, vörös fényként gyulladnak ki az ősi bibliai próféciák jelzőlámpái. Ostobaság nem figyelni ezeket, és még nagyobb bölcstelenség az apostoli korszak gúnyolódóival együtt ismételni: „Hol van még az Ő eljövete?”
Csak szólok: ITT VAN! A küszöbön. Ezzel együtt az egész Föld, s vele minden Jézus Krisztust elutasító ember ítélete. Tűz által pusztul el egykor szép bolygónk. Az évek óta tartó világméretű katasztrófahullám és a jelenleg is dúló két aktuális háború csupán a nyitánya mindezeknek.

Közel a nap, amikor nem az lesz a legnagyobb gondod, hogy milyen autót vegyél, mennyire divatos a ruhád, elfogadható-e a sminked, elég sajt van-e a pizzádon, hány lájkot gyűjtöttél facebookon, vagy bevetted-e a karcsúsító étrendkiegészítődet. Az életedért fogsz küzdeni. A szabadságodért. Emberi méltóságodért. Kizárólag a Jézus Krisztusba vetett HIT szerez megmenekülést a bekövetkezendő kataklizma elől, és az azt felvezető megpróbáltatásban való győztes kitartásra. Ő az út, az igazság és az élet. „Térjetek meg, mert elközelített a mennyeknek országa” – hirdette.
Ahogy Noé bárkája egyetlen családot mentett meg az özönvíz elől, Isten ítélet-tűzözönéből is csak egyetlen család kerül ki épségben: a Jézus Krisztushoz tartozók közössége.
Te köztük vagy?

Guti Tünde – 2024. aug. 3.

Nem elérhető Guti Tünde

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #971 Dátum: 2024 Augusztus 18, 16:37:27 »
Két évvel ezelőtt nem gondoltuk volna, hogy néhány hónapnál jóval tovább tart majd az orosz-ukrán (amerikai-orosz?!) háború. Négy évvel ezelőtt sem hittük, hogy tömegek halálát okozó borzalmas covid uralom söpör végig az egész világon, romba döntve egészséget, gazdaságot, szabadságot. Egy évtizede még csak sejtésünk volt a napjainkban látható féktelen liberalizmusról, most akkori aggályaink váltak valóra.

Ötven évvel ezelőtt azonban hittem, tudtam, hogy Jézus Krisztus a világ Megváltója, az enyém is. Öt évtizede vallom, hogy a Biblia Isten Igéje, és az abban megígért dolgok bekövetkeznek. (Nézz szét!) Többek között az Úr nagy és rettenetes napja, és amit nagyon várunk: Jézus Krisztus visszajövetele.
Ezen a földön rengeteg politikai, vallásos és egészségügyi hazugság terjed. Legyen most jelzőfény ez a poszt mindazoknak, akik a kilátástalan jövőt szemlélve keresik a megoldásokat életük útvesztőjében! Jézus Krisztus azért halt meg a golgotai kereszten, hogy megmenekülj! Térj meg az élő Istenhez, mert a kegyelmi idő hamar lejár!

Guti Tünde – 2024. augusztus 13.

Nem elérhető Guti Tünde

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #972 Dátum: 2024 Augusztus 18, 16:38:26 »
Korunk egyik vívmánya a mindent megmagyarázni akarás. Ügyvédi szakértelemmel kendőzik el a visszaéléseket, előszeretettel nevezik jónak a legnyilvánvalóbb rosszat, és fordítva. Viszont nem nevezik néven a bűnt, néha még a felháborodást is titokban tartják, nincsenek határvonalak, minden összemosódik a viselkedéstől a hitvallásig. Sokaknak a politikusok, tudósok, celebek és vallási vezetők lettek isteneikké, észrevétlenül.

Noé és Lót napjait éljük. Isteni szózatok, figyelmeztetések sorozata hangzott már el az évszázadok során. Ma is. A bárka ajtaja hamarosan bezárul, és víz helyett tűzözön érkezik. Minden katasztrófa, amit látunk és hallunk világszerte, ennek az előfutára. S ahogy a tíznél is kevesebb igaz embert kivezették az angyalok Sodomából, a tiszta szívű, hitükben erőteljesen megpróbált Krisztus-követőket is kiragadja az Úr a végső pusztulás elől.

De addig is:

Világítanunk kell a sötét világban, sózni a megízetlenült életet, irgalmasságot gyakorolni a közömbösségben és kegyetlenségben, szentségben járni a süllyedő, egyre mélyebb, perverz iszap ellenére, jogot és igazságot hirdetni ebben a leghazugabb korszakban.

Guti Tünde – 2024. augusztus 17.

Nem elérhető Guti Tünde

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #973 Dátum: 2024 Augusztus 21, 15:23:50 »
Ne féljünk a nehéz időktől!

Ez a paradicsom magról kelt. Hetek óta figyelemmel kísérem, ahogy a szelek szárnyán érkezett élet egy pici résben kisarjadva palántává fejlődött, majd virágot hozott, végül terméssel is dicsekedhet.
Számomra erőteljesen demonstrálja, hogy amikor az Úr kopár, kietlen pusztákba veti el az Ő jó magját, azon beteljesíti ígéretét. Ő visel gondot rá. Esőt és napfényt biztosít, míg gyökere mélyre hatol a földben. Még ha az csupán egy paradicsomnak való, talpalatnyi is. Megmarad szélviharban, ömlő záporban és perzselő hőségben is.

Rólunk sem feledkezik el, akik az Ő nevéről neveztetünk! Ínséges, szorongattatott időkben körülvesz bátorító kegyelmével, szűkös körülmények ellenére is betakar gondoskodó irgalmával, felöltöztet az üdv ruháiba. Így készít fel gyümölcseink betakarítására.

Guti Tünde – 2024. augusztus 21.

Nem elérhető Guti Tünde

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #974 Dátum: 2024 Szeptember 03, 20:09:36 »
„Minden ember egyedi és különleges.” De sokszor hallottuk, olvastuk már ezt! Számomra ma új értelmet nyert. No, nem pszichológiai megközelítésből. Szintén nem a humanista, ember központú gondolkodás alapján, hanem a következőképpen:

Isten nem azért teremtett, hogy egy jelentéktelen, ide-oda sodródó kis szürke folt legyünk a tömegben. Azért alkotott, hogy kedvét lelje bennünk, ahogy istenfélő életvitellel tiszteljük. Azért születtünk, hogy gyönyörködhessen bennünk, ahogy teljes szívünkből és minden erőnkkel szeretjük Őt és Igéjét, bátran teljesítjük akaratát, és még a legromlottabb közegben is alázatosan járunk igazságban és szentségben az Ő útján.

Egyedi és különleges módon kapcsolódhatunk Urunkhoz, és az életünk tökéletes értelmet nyer. Ez az áldás az igazi boldogság.
Élni küldetés!

Guti Tünde – 2024. szeptember 3.