Szerző Téma: Életjelek  (Megtekintve 48751 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Guti Tünde

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 3752
  • www.gutitunde.eoldal.hu
Re:Életjelek
« Válasz #690 Dátum: 2017 Június 18, 19:22:50 »
"Félelemmel és rettegéssel vigyétek véghez a ti üdvösségeteket!" Filippi 2:12.

ERŐHATÁSOK
 
Jézus mondja:
„Aki ismeri az én parancsolataimat és megtartja azokat, az szeret engem.”
János 14:21.
 
Sokkal nagyobb a fiúság feletti örömünk az Atyában, mint hogy nehéznek találjuk az Ő akaratában való járást. Mérhetetlenül erősebb az Úr Jézus iránti szeretetünk, mint a tiszta életre való törekvés fáradalma. Kimondhatatlanul szenvedélyesebb az Ige utáni vágyakozásunk, mint az annak tanulmányozására és a Vele töltött időnk szervezésének feszültsége.
 
„Mert az az Isten szeretete, hogy megtartjuk az Ő parancsolatait, az Ő parancsolatai pedig nem nehezek.” I. János 5:3.
 
2017. június 17.                                                 Guti Tünde
„Vezéreld utamat Igéd szerint, és ne engedd, hogy valami hamisság uralkodjon rajtam!
Gyönyörködöm beszédedben, mint aki nagy nyereséget talált.”
Zsoltárok 119:133, 162.

Nem elérhető Guti Tünde

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 3752
  • www.gutitunde.eoldal.hu
Re:Életjelek
« Válasz #691 Dátum: 2017 Július 12, 12:15:22 »
                        AMI ÉPPEN FOGLALKOZTAT…

 

„Bizonyára, ha még embereknek igyekeznék tetszeni, Krisztus szolgája nem volnék.” Galata 1:10.

E világról és az életről alkotott véleményem politikától mentes. Független vagyok minden jobb- és baloldali párttól, ide-oda sodródó ideológiától, téveszmékkel fűszerezett vallási irányzatoktól. Ezért mélyen megsebez, amikor nap mint nap látom, hogyan zilálja szét a hívők egységét a média által harsogott, rengeteg agymosó kampány. Elkeserítő ez az erőteljes szétdobálás. Tudjuk, honnan ered.

Hitvallásom az Örökkévaló Isten Szava. Az Ige, mely Jézus Krisztusban testté lett, s Szentlelkével a szívembe írta az Ő királyságának, a Vele kötött szövetségnek törvényét. Persze, sajnos ezt sokan sokféleképpen értelmezik. De a világ Világossága mindenre fényt derít.

 

Nyilván nem vagyok tévedhetetlen, sőt bevallom, esendő emberként küzdök én is. Hol jól, hol rosszul. De minden igyekezetemmel arra törekszem, hogy kis és nagy kérdésekben, hétköznapi vagy más egyéb események kapcsán a Szentírás alapján formáljam meg véleményemet, és ne befolyásoljon a társadalmi trend. Sem párkapcsolati, sem gyermeknevelési, sem erkölcsi vagy egész földünket érintő kérdésekben.

Nem hagynak érintetlenül az aktuális hírek – örülök a jóknak, és bánkódom a hallott tragédiák felett, háborgok a tapasztalt igazságtalanságok láttán –, de nem tántoríthatnak el szívbeli meggyőződésemtől és végső célomtól. Nagyra értékelem a kortárs keresztyén írók, költők fáradhatatlan munkásságát, akik nem szűnnek meg hangot adni legmélyebb gondolataiknak, lírai formába öntve féltő aggályaikat vagy tiszta boldogságukat. Áldja meg az Úr őket, s mindazon tanítót, pásztort, akik szembe mennek az árral, felvállalva a színtiszta evangélium hirdetését. S legyen áldott mindazon szolgáló testvér, aki nem szégyelli végezni a „hegyen épül város” világító feladatát.

Gyakran eszembe jut Pál apostol intelme, amit elsősorban magamra vonatkoztatok, leginkább olyankor, amikor az előző, fenti sorokhoz hasonlókat írok.

„Azért aki azt hiszi, hogy áll, meglássa, hogy el ne essék.” I. Kor. 10:12. (Új fordítás szerint: „vigyázzon, hogy el ne essen.”)

 

Vigyáznom kell, szüntelenül megmaradva az Úrral való szoros közösségben, mert közeledik a nap, amikor számot kell adnom Krisztus ítélőszéke előtt mindarról, amiben hittem, és amit tettem (vagy nem tettem meg). Istenfélelemmel írom ezeket, de azzal a jó reménységgel, hogy aki elkezdte bennem a munkát, be is fejezi azt Krisztus napjáig. Mert Ő szüntelenül dolgozik, és féltőn szeretve munkálja bennem az akarást, hogy rendíthetetlenül helytálljak.

 

Maradjunk meg mennyei Atyánk jóságos kezei alatt, hogy kifinomult mesterművé válhassunk Krisztus képére elváltozva, s ne hagyjuk, hogy idegen, sötét erők kontárkodjanak bele ebbe a folyamatba!

 

2017. június 5.                                       Guti Tünde
„Vezéreld utamat Igéd szerint, és ne engedd, hogy valami hamisság uralkodjon rajtam!
Gyönyörködöm beszédedben, mint aki nagy nyereséget talált.”
Zsoltárok 119:133, 162.