Szerző Téma: Életjelek  (Megtekintve 103519 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Guti Tünde

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 4162
  • www.gutitunde.eoldal.hu
Re:Életjelek
« Válasz #870 Dátum: 2022 Május 17, 20:55:58 »
„Ne bosszankodj az elvetemültekre!” Zsoltárok 37:1.

 

Nekem továbbra is elfogadhatatlan az a stílus, ahogy némely keresztyén (keresztyén!?!) a legcifrább jelzőkkel illeti a számára unszimpatikus politikusokat, elnököket. Egyesek elfelejtik, amit az Igében olvasunk: minden kimondott szóért számot kell adnunk az Úr előtt. Szerintem a leírt szó is ez a kategória. Túl a választásokon, ezt most a háborúzó felekre vetítik ki, botránkoztatva az olvasókat.

Leszögezem: elítélek mindennemű agressziót és a diktatórikus uralkodás minden fajtáját. Ám azt is szem előtt kell tartanunk, hogy Isten gyakran használ nagyhatalmakat tervei bevégzésére. Lásd az ókori Nabukodonozort, aki a rombolás, kegyetlenség és kevélység példája lehet, mégis azt mondja róla Isten, hogy „az én szolgám”. (Jeremiás 27:6.) Miért? Mert őt használta fel népe megleckéztetésére. (Persze később ő is megkapta a maga büntetését, amikor pozíciójával és a kapott hatalommal visszaélt!)

 

Jézus megmondta többek között, hogy lesznek háborúk. Sőt, hallanunk KELL háborúkról és más szörnyűségekről, melynek súlyosságát el sem tudjuk képzelni. Meglehetősen szemellenzősen látjuk a dolgokat. Az emmausi tanítványokhoz hasonlóan vakok és restek vagyunk megérteni Isten tervét, amit régen kinyilatkoztatott prófétái által, és az Ő szava örökkévaló. Minden be fog teljesedni! Ezzel nem azt mondom, hogy üljünk ölbe tett kézzel. De a gyerekes és ideges kirohanások helyett inkább az igei fegyverarzenált kellene használni, amit az Úr adott a kezünkbe! Tudom, hogy „a jövendő a béke emberéé” (Zsoltárok 37:37), és hiszem, hogy Isten mindent felügyel, még ha kaotikus is a helyzet.

 

Nem, a háborúkba nem lehet belenyugodni! Nem erre gondolok. Az orosz-ukrán válság sem hagyhat hidegen. Az összefüggéseket itt és most nem firtatom, de van véleményem. Amikor ezeket a sorokat írom, eszembe jutnak azok a régebbi filmek, amiket szinte végig sírtam. Nagyon is átérzem a szenvedést (legyen az magyar, zsidó, örmény, vietnámi, indián, afrikai, kurd vagy bármilyen rassz), és fáj a szívem a megkínzott vagy meggyilkolt emberek, az elpusztított otthonok és a menekülő civilek miatt! De nagyon nem mindegy, hogy Isten népe ugyanolyan hisztérikusan reagál, mint a világ, vagy bizonyságot tesz reménységéről! Arról, hogy ez átok alatt sínylődő földön csak vándor, és mi hitének igazi célja!

A béke az egyes szívekben kezdődik. Viszont van (lesz!) olyan béke és biztonság, amit a sötétség birodalmából importálnak. Egy világkorszak végén élünk. Jó lenne, ha szívünk, lelkünk s minden megnyilvánulásunk azt az értékrendet követné, akihez tartozónak valljuk magunkat. Méltók vagyunk nevére?

„Amikor az Emberfia eljön, vajon talál-e hitet a földön?” Lukács 18:8.

 

Jézus Krisztus hamarosan visszajön, amikor igaz Bíróként tesz ítéletet minden igazságtalanság, minden nép és minden ember felett. Addig is világítsunk szeretettel és igazsággal az egyre növekvő sötétségben!

„Mert itt az ideje, hogy elkezdődjön az ítélet az Istennek házán: ha pedig először mi rajtunk kezdődik, mi lesz azoknak a vége, akik nem engedelmeskednek az Isten evangéliumának?” I. Péter 4:17.

 

2022. április 28.                                         Guti Tünde
„Vezéreld utamat Igéd szerint, és ne engedd, hogy valami hamisság uralkodjon rajtam!
Gyönyörködöm beszédedben, mint aki nagy nyereséget talált.”
Zsoltárok 119:133, 162.

Nem elérhető Guti Tünde

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 4162
  • www.gutitunde.eoldal.hu
Re:Életjelek
« Válasz #871 Dátum: 2022 Május 17, 20:56:54 »
  Saját kívánságok szerinti tanítók

Amikor erősen hiányos vagy veszélyesen téves a gyülekezeti tanítás, a legvadabb elképzelések látnak napvilágot keresztyén körökben. Mint például a szélsőséges törvénykezés és az ugyanolyan szélsőséges kegyelemtan. De most nem ezekről szeretnék írni.
Tegnap finoman szólva meglepődtem, amikor egy hívő testvér posztját láttam facebookon. A következő mondat meredt rám kihívóan: „LESZ-E SZEX A MENNYBEN?”
Pár pillanatra leblokkoltam. Meglepődés és háborgás, csodálkozás és szomorúság kevergett bennem. Megdöbbentett, hogy egyáltalán felmerül ilyen kérdés! Az Úr Jézus megmondta „Tévelyegtek, mert nem ismeritek az Írásokat, sem az Isten hatalmát. A feltámadottak ugyanis nem nősülnek, és férjhez sem mennek, hanem olyanok lesznek, mint az angyalok a mennyben.” Máté 22:29-30. Nincs nősülés, nincs férjhez menés, tehát nincs szex. Az Ő országa más dimenzió, más törvényszerűségekkel, hiszen „Test és vér nem örökölheti Isten országát” (I. Kor. 15:50.). Nem hústestben, hanem romolhatatlan, megdicsőült testben élünk majd.
Az igaz, hogy a földön kötött házasságot a mennyben is megkötik, de az „örökös társaik az élet kegyelmében”  - látásom szerint erre a földi életre értendő. (Lásd I. Péter 3:7.) A mennyei szférákban is "anyakönyvezik" a házasságokat, tehát sokkal magasabb szintű szövetség, mint ahogy azt sokan gondolják, és ahogy sokan – még keresztyének is – játszadoznak vele. Ezért mondta Jézus, hogy amit Isten egybeszerkesztett, ember el ne válassza!

Felvetődött, hogy a bukott angyalok bementek az asszonyokhoz, és azok fiakat szültek nekik. Egyesek erre vezetik vissza, hogy van szexualitás az angyaloknál. Csakhogy nem a bukottak szültek, hanem az asszonyok!!! Az másfajta szex volt, mégpedig génmódosítással járó, ezért születtek óriások, akik miatt megfertőződött a föld kegyetlenséggel és okkultizmussal. A bukottak MÁR NEM VOLTAK A MENNYBEN, amikor megkívánták a nőket, és mivel emberi alakban is képesek voltak megjelenni, nem angyali „képességként” éltek nemi életet!
Más valaki pedig olyan bizarr dolgot említett, mint mennyei orgazmus. Ezt inkább nem kívánom kommentálni…

Befejezésül megismétlem: az a megdöbbentő, hogy a kezdő kérdés egyáltalán felmerült!

Emlékeztetőként még egy igét hadd említsek, ami messze túlmutat mindenen, ami e földhöz kötött, hiszen Isten országa nem evés, nem ivás, hanem igazság, békesség és Szentlélek által való öröm. Az újjászületett ember teljes szívéből, teljes lelkéből és minden erejéből szereti az Urat, és ez a kapcsolat meghalad minden e földi gyönyört.

„ Amiket szem nem látott, fül nem hallott és embernek szíve meg se gondolt, amiket Isten készített az őt szeretőknek.” I. Korintus 2:9.


2022. május 17.                                    Guti Tünde
„Vezéreld utamat Igéd szerint, és ne engedd, hogy valami hamisság uralkodjon rajtam!
Gyönyörködöm beszédedben, mint aki nagy nyereséget talált.”
Zsoltárok 119:133, 162.

Nem elérhető Guti Tünde

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 4162
  • www.gutitunde.eoldal.hu
Re:Életjelek
« Válasz #872 Dátum: 2022 Május 27, 20:12:59 »
„Gyűlölik azt, aki feddőzik a kapuban, és utálják azt, aki feddhetetlenül beszél.”
Ámós 5:10.„Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljön, így most sok antikrisztus támadt, ahonnan tudjuk, hogy itt az utolsó óra.” I. János 2:18.

Időnként megszólnak, amiért őszintén kiborítom szívemből, ami fáj vagy felháborít. Mondván, hogy világi felebarátaink felé Krisztus szeretetével kell szolgálni. Ez így is van. De ha Isten gyűlöli a bűnt (márpedig gyűlöli!), ellenáll a hazugoknak és kevélyeknek, és csak az alázatosoknak (megtérőknek!) ad kegyelmet, akkor némelyek azt hiszik, hogy ők jobban szeretik az embereket, mint az Úr?! Jézus minden témában fehéren-feketén beszélt az igazságról. Isten is egyértelművé tette, hogy meg kell inteni a tévelygőket. (Lásd Ezékiel 33:8.) Ezután mindenkinek saját felelőssége, hogy befogadja-e az igazságot vagy sem.
„Erről ismerhetők meg az Isten gyermekei és az ördög gyermekei: aki igazságot nem cselekszik, az egy sem az Istentől való, és az sem, aki nem szereti az ő atyjafiát.” I. János 3:10.

Jézus figyelmeztet: „Szeressétek ellenségeiteket…” Máté 5:44. De milyen szeretet az, ami csak simogat, bólogat, de nem szól a halálosan komoly veszélyekről?!

Nem igazi szeretet az, ami eltussolja a világban zajló katasztrofális folyamatokat, keblére ölelve a megvilágosodni nem akaró bűnöst. Nem igazi szeretet az, ami csak Isten jóságáról beszél, ám a bűnök elhagyását és a hazug megtévesztéstől való elfordulás fontosságát elhallgatja. Az sem igazi szeretet, amelyik mindig megérteni, együtt érezni és jótékonykodni akar, de az örök élethez vezető kizárólagos útról csupán homályos képet fest, vagy egyenesen eltakarja azt. Nem igazi szeretet, ami az igazság elhallgatásával akarja fenntartani kapcsolatait, közömbösen nézve, hogy ismerősei testi és lelki halálukba rohannak.

„Figyeltem és hallottam: nem igazán beszélnek, senki sincs, aki megbánja az ő gonoszságát, ezt mondván: Mit cselekedtem?” Jeremiás 8:6.


2022. május 27.                                    Guti Tünde
„Vezéreld utamat Igéd szerint, és ne engedd, hogy valami hamisság uralkodjon rajtam!
Gyönyörködöm beszédedben, mint aki nagy nyereséget talált.”
Zsoltárok 119:133, 162.

Nem elérhető Guti Tünde

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 4162
  • www.gutitunde.eoldal.hu
Re:Életjelek
« Válasz #873 Dátum: 2022 Június 04, 14:21:01 »
Pünkösdi gondolatok – 2022.

„Törvényemet az ő belsejükbe helyezem, és az ő szívükbe írom be, és Istenükké leszek, ők pedig népemmé lesznek.” Jeremiás 31:33.

Kezdő hívő koromban még nem tudtam azonnal elhárítani a világ hatásait. Pillanatok alatt bűvkörébe kerített egy-egy érzelmesebb dal, máskor meg az önérzetemet bántó vélt vagy valós igazságtalanság. Ilyenkor hosszú ideig küszködtem, hogy ne fegyverezzen le az a varázslat. Később megtanultam időben hatástalanítani ezeket a „taposóaknákat”, hogy ne okozzanak bajt.

Mi a kulcs? Hit, az Úr iránti szeretet és engedelmesség. Hűség, radikális eltökéltség és önfegyelem. Lehet győzni? Igen!
Pál apostol szerint győzelemre juthatunk, ha elménkben „foglyul ejtve minden gondolatot, hogy engedelmeskedjen a Krisztusnak.” II. Kor. 10:5.  A másik, még az előzőnél is fontosabb, alapvető igazság, hogy mivel Jézus az IGE, legyünk csordultig Vele! A Szentlélek szüntelenül emlékeztet az Úr szavaira, Isten pedig megígérte, hogy szívünk tábláira írja törvényét. Ha az Úr szavaival van „kitapétázva” a szívünk belseje, akkor nem nyomulhat be az ellenség. „Isten Igéje élő és ható”(Zsidók 4:12.), ezért már az ajtóban lefegyverzi a támadót.

A Szentlélek bensőnkbe költözésével minden erőt és hathatós segítséget megkaptunk a bűn, az ómberünk, az ördög és a világ elleni harcban.
„Vesztek erőt, miután a Szentlélek eljön rátok…” Ap. csel. 1:8.

Legyünk eltökéltek, radikálisan hűségesek, és Jézus Krisztus diadalra vezet az Ő neve dicsőségére!


2022. június 4.                                 Guti Tünde
„Vezéreld utamat Igéd szerint, és ne engedd, hogy valami hamisság uralkodjon rajtam!
Gyönyörködöm beszédedben, mint aki nagy nyereséget talált.”
Zsoltárok 119:133, 162.

Nem elérhető Guti Tünde

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 4162
  • www.gutitunde.eoldal.hu
Re:Életjelek
« Válasz #874 Dátum: 2022 Június 12, 17:58:29 »
                  Meg kell fizetni az árát!

„Ezsdrás erős szívvel törekedett keresni és cselekedni az Úr törvényét…” Ezsdrás 7:10.

Általános iskola felső tagozatán egy magyar-történelem szakos tanárnő volt az osztályfőnököm. Nagyon magasra tette a lécet azoknak, akik ötöst szerettek volna. (Köztük voltam én is.) Többek között pl versenyeztette a jó tanulókat, ki tud többet megtanulni a Toldiból. Mindnyájan felálltunk irodalom órán, és egymás után mondtuk a következő versszakokat. (Aki nem tudott többet, kiesett.) A 37. után leültem én is, de még egy-két osztálytársam folytatta rövid ideig. Nem kis teljesítmény volt!
Nyelvtanból szintén hatalmas volt az elvárás. Szó szerint kellett bemagolnunk a Magyar Helyesírási Szótár definíciót. Így az ok-okozat összefüggéseket is megértettük, ami segített a helyes nyelvtani logika alkalmazásában. A mai napig is jónak tartom Deák tanárnő módszereit. A kitűnő eredményre törekvők megadták az árát a tudásnak és a jeles osztályzatnak.

Természetesen nem az iskolás emlékeimmel akarok dicsekedni, hanem megosztani azt, ami ezzel kapcsolatban foglalkoztatott ma. Hívő emberként nagyon elszomorít, hogy egyre szélesebb körben részesítik hátrányban vagy utasítják el a keresztyének az Ószövetség olvasását. Mondván, az csak a zsidóknak szól. Azon belül pedig Mózes könyve… Pláne csak Izráelre vonatkozik – mondják savanyú ábrázattal. Pedig nem! Mert:
„A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre, hogy tökéletes legyen az Isten embere, minden jó cselekedetre felkészített.” II. Tim. 3:16-17.

A Pál apostol által említett Írás = Ószövetség, ugyanis akkor még messze nem voltak összefűzve az Újszövetség könyvei, a levelek épp azokban az évtizedekben íródtak.

Az iskolában komoly ára volt az év végi ötösnek. Idejében felmértük a költségeit, egész évben megfeszített tempóval küzdöttünk, szó szerint megtanultuk a SZABÁLYOKAT. Mennyivel inkább kívánatos, hogy a hívők magukévá tegyék Isten PARANCSOLATAIT és Jézus tanításait, hogy éretté váljanak hitben!? Most már nem a kitűnő tanulmányi eredmény a tét, hanem Krisztus követése és az örök élet.
Ha olvassuk, megismerjük és szívünkbe fogadva ALKALMAZZUK (megéljük) Isten Igazságát, hitelesek leszünk, s többé nem magunkba vagy emberekbe vetjük bizalmunkat. Így nem téveszthetnek meg sem vallási hamisítványok, sem politikai hazugságok vagy megmentőként érkező báránybőrbe bújt, kegyetlen farkasok.

2022. június 12.                                   Guti Tünde
„Vezéreld utamat Igéd szerint, és ne engedd, hogy valami hamisság uralkodjon rajtam!
Gyönyörködöm beszédedben, mint aki nagy nyereséget talált.”
Zsoltárok 119:133, 162.

Nem elérhető Guti Tünde

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 4162
  • www.gutitunde.eoldal.hu
Re:Életjelek
« Válasz #875 Dátum: 2022 Július 14, 17:11:56 »
  Ami előttünk áll…

 

Három nappal ezelőtt vasárnap, amikor kinéztem az ablakon reggel, megakadt a szemem a házunk előtt üresen feszülő villanydróton, és egy gondolat vágódott be a lelkembe: „Amikor elmennek a fecskék…” Ami ezt kísérte, az inkább csak egy benyomás volt, mely szerint lavinaként fognak ránk zúdulni a szívszorongató, az élet minden területét érintő negatív dolgok. Fizikailag és mentálisan is fel kell készülnünk, mert nem babra megy a játék. Korunk nemzedéke nincs hozzászokva a nyomorúságos életmódhoz. Hirtelen fogjuk magunkat benne találni, még csodálkozni is alig lesz időnk. Egyetlen kapaszkodónk az Ige, amivel csordultig kell tölteni szívünk tárházait.

Nem vagyok próféta. Ki-ki ítélje meg, amit leírtam. Számomra is félelmetes ez a rövid, kissé líraiként ható mondat: „Amikor elmennek a fecskék…” Máskor is történt már velem ilyen, és hiszem, hogy az Úr adott kijelentést. Mondhatja bárki, hogy vészmadár vagyok, túl sok videót láttam. De nem! Mindenesetre figyeljünk a megjelölt időszakban, mert UTÁNA gyors egymásutánban észleljük majd egyrészt a kormányzati „nemszeretem” intézkedéseket, melyek erőteljesen befolyásolják mindennapjainkat, másrészt az elmúlt két év megtévesztésének szörnyű következményeit.

Korábbi megszokott kis életünk, utólag luxusnak fog tűnni…

Az az igazság, hogy volt elég intés, volt idő felnőni az új helyzethez! Tudtuk, hogy a világ mindig csak rosszabb lesz, míg meg nem érkezik az Igaz Bíró.

Fontos a készülés, szükséges a bölcs, higgadt, Isten ígéreteire utaló intés és bátorítás: „Ne félj, csak higgy!” Akik pedig nem ismerik az Úr Jézust, azoknak itt az idő (talán az utolsó figyelmeztetés) a megtérésre! Ami előttünk áll, kizárólag Vele élhetjük túl. Hitben, eltökélten, radikálisan. Isten áldjon benneteket, legyenek zártak soraink, szeretetünk pedig maradjon cselekvőképes!

 

„Mert a mi vitézkedésünk fegyverei nem testiek, hanem erősek az Istennek, erősségek lerontására.” II. Kor. 10:4.

 

2022. július 13.                                               Guti Tünde
„Vezéreld utamat Igéd szerint, és ne engedd, hogy valami hamisság uralkodjon rajtam!
Gyönyörködöm beszédedben, mint aki nagy nyereséget talált.”
Zsoltárok 119:133, 162.

Nem elérhető Guti Tünde

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 4162
  • www.gutitunde.eoldal.hu
Re:Életjelek
« Válasz #876 Dátum: 2022 Július 26, 16:59:52 »
                              Génmanipulált


 „Mint akik újonnan születtetek nem romlandó magból, de romolhatatlanból, Istennek Igéje által, amely él és megmarad örökké.” I. Péter 1:23.

Nem tudom, mások hogy vannak vele, de engem egyre jobban zavar, hogy sorozatosan vásárolunk olyan zöldséget, gyümölcsöt, ami kívülről épnek látszik, belül pedig foltos, fekélyes. Ehetetlen!
Egyik nap, amikor ennek hátterén gondolkodtam, eszembe jutott a „génmódosított haszonnövények” kifejezés. Elmélkedésemben később párhuzamot találtam bibliai értelemben. Annál inkább, mert rájöttem a „mag nélküli” mandarin és szőlő titkára. Mert mit nevezünk valódi gyümölcsnek? Azt, amiben ott van a mag, hogy megtermékenyülve majd újabb termés jöhessen létre, amelyben szintén található mag.
A génmanipulált gyümölcs vagy magtalan, vagy más tüneteket produkál, mint pl a magház körüli fertőzés, ami a szemek elől rejtve marad fogyasztásig.
Napjaink felhígított evangéliuma, amelyben más, idegen Jézust hirdetnek, szintén „génmódosított”. Hiányzik belőle a színtiszta IGEMAG (illetve átírták a kódját, mint az mrns esetében!!!), ezért aki befogadja, hamis istenkép születik szívében.
„… mivelhogy nem fogadták be az igazság szeretetét az ő üdvösségükre. És azért bocsátja rájuk Isten a tévelygés erejét, hogy higgyenek a hazugságnak.” II. Thess. 2:10-11.

Miért nem gyógyít, miért nem szabadít fel a bűn alól a hamis evangélium? Miért nincs benne erő elvezetni az üdvösségre? Mert génmanipulált. Megfosztották az Igazság „atommagjától”. Ezért képtelen megvédeni a lelki, szellemi kórokozóktól, viszont szétzúzza az Isten által belénk plántált lelki immunrendszert, a tiszta, a hívásra megtérni akaró lelkiismeretet.
Az Ige a szent, tiszta MAG, ami által újjászületünk, és felruháztatunk a világosság fegyvereivel a bűn legyőzésére.
„Senki sem cselekszik bűnt, aki Istentől született, mert benne marad annak magva, és nem cselekedhet bűnt, mivelhogy Istentől született.” I. János 3:9.
Az elmúlt évtől kezdve szembesülünk azzal folyamatosan, hogy már génmanipulált emberek is élnek köztünk… Világunk annyira elszakadt már az Igazságtól, annyira elvetemedett, eltorzult, hogy méltán érett az ítéletre. Jézus Krisztus, az Igaz Bíró hamarosan visszatér e földre! Az Úr legyen irgalmas, mert ha az ítélet az Isten házán kezdődik (már el is kezdődött a szétválasztás), akkor mi lesz azok sorsa, akik fanyalogva hátat fordítottak a sötétségből a világosságra hívó Igazságnak…


2022. július 26.                                   Guti Tünde
„Vezéreld utamat Igéd szerint, és ne engedd, hogy valami hamisság uralkodjon rajtam!
Gyönyörködöm beszédedben, mint aki nagy nyereséget talált.”
Zsoltárok 119:133, 162.

Nem elérhető Guti Tünde

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 4162
  • www.gutitunde.eoldal.hu
Re:Életjelek
« Válasz #877 Dátum: 2022 Augusztus 06, 11:11:06 »
                            GYÖTRELEM

Olyan sokkhatás ért az elmúlt két napban, ami több kérdést is felvet bennem. Ezeket majd a végén felsorolom.
Egyik ismerősöm fb oldalán olvastam olyan hozzászólásokat, amikről eleinte azt hittem, őszintén érdeklődik az illető. Később egyre inkább átment kötekedésbe a kommentelés, és szaporodtak a „röhögő fejek”. Néhány témára én is reagáltam, megerősítve testvérnőm eredeti posztját. Természetesen megkaptam a magamét. Jóindulatú, igei eligazításomra otromba gúnyos választ, cinikusságban fürdő, kérdésnek álcázott raportra hívást. Végül azt válaszoltam, hogy nem definiálok semmit, mert őt nem is érdekli az igazság, csak kötekedni akar.

Megnéztem a profilját, kivel is van dolgom, ahol olyan bizarr megjegyzéseket olvastam képekkel illusztrálva, amiket látva még egy kulturált ateista is csóválná a fejét. Nem csupán a keresztyénség lejáratása (hiszen tudjuk, hogy az elvilágiasodott, bűnben élő hívők miatt káromoltatik Krisztus neve), hanem Isten és Jézus, Mária és József olyan szintű, aberrált és mocskos kifigurázása, ami messze átlépte a jó ízlés határát. Mert bár Jézus jobbnak találja, ha hideg valaki, mintha langyos, de amivel tegnap találkoztam, az az első ilyen „ütés” megtérésem óta. Nekik az Ige vörös posztó.

Nem részletezem, mert még visszaidézni is gyötrelem a lelkemnek. Szívemnek pedig háborgás, mert azt a Megváltót gyalázták, aki megmentett a haláltól, aki odaáldozta magát a kereszten. Azt az Örökkévalót, aki egyetlen szavával likvidálhatná az ilyen istentelen gyalázkodókat. Azokat a prófétákat, akik istenfélelemmel és hűségesen leírták az Atya üzeneteit, azt a Máriát és Józsefet, akiket az Úr választott tiszta, alázatos szívükért… és sorolhatnám.
Undorító fertő ez a világ! Isten legyen irgalmas, hogy ebben a végső türelmi időben lehessenek még igazi megtérések! Nekünk pedig adjon az Úr nyugalmat és erőt elhordozni mindazt a becstelenséget és perverziót, amit látunk, hallunk, hogy ne essünk kétségbe korunk szellemi és testi fajtalankodásán!
Tisztítsuk meg szívünket és életünket, felemelve fejünket az ég felé, ahonnan Szabadítónk érkezik nemsokára!
………………………………………………………………………………………………….
Kérdéseim:

Meddig tűri ezt Isten? Meg kell-e mentenünk minden embert, akivel kapcsolatba kerülünk? Kik azok, akik „disznók” – és nem szabad eléjük vetnünk gyöngyeinket? Meddig tart a felelősségünk? Kötelességünk-e minden istentelenségre és tévelygésre reagálnunk?


2022. augusztus 6.                              Guti Tünde
„Vezéreld utamat Igéd szerint, és ne engedd, hogy valami hamisság uralkodjon rajtam!
Gyönyörködöm beszédedben, mint aki nagy nyereséget talált.”
Zsoltárok 119:133, 162.

Elérhető Zsotza

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 296
 • kistestvér
  • Zsotza kísérleti web-kunyhója
Életjelek
« Válasz #878 Dátum: Tegnap - 13:20:21 »

Kérdéseim:

Meddig tűri ezt Isten? Meg kell-e mentenünk minden embert, akivel kapcsolatba kerülünk? Kik azok, akik „disznók” – és nem szabad eléjük vetnünk gyöngyeinket? Meddig tart a felelősségünk? Kötelességünk-e minden istentelenségre és tévelygésre reagálnunk?


2022. augusztus 6.                              Guti Tünde


Nem  tudom,hogy  vársz  -e  választ,
vagy  csupán   "költői  kérdéseket  fogalmaztál  meg.
/Költőként  pláne  megteheted! :-) /

Egyrész  örülök,hogy  az  internet  egyre  több  embernek  elérhető lett.
Másrészt  szomorú vagyok, mert  ez  a  tömeges  internet-használat
-szinte  törvényszerűen- a  kommunikációs színvonal   folyamatos
süllyedését  eredményezte-eredményezi.

Különösen  a  FrászbukK van  tele  feltűnési  viszketegségben lévő,
és  a  provokációt  élvező  emberekkel,én  kerülöm  őket.
Amit  tudok  tenni:  imádkozom  értük.
Igen,idegesítőek  a  nagy  hangon,cinikusan,de  alacsony  színvonalon  "vitázó"
Frászbukk-fotelhuszárok...hitetlen,és  hiteltelen  emberek...
De  mit  is  várhatok  Isten-telen  emberektől?


Tünde,Te is  régóta  fórumozol.
Amikor  még  volt  valami  élet  a  keresztény  fórumokon,
milyen  viselkedéseket  lehetett  megtapasztalni?
SzuperSzellemi  FuLLFundiFanatik tesók  szinte  mindenen  össze  tudtak  veszni.
És  azokon  a  fórumokon,ahol  az  admin/moderátorok  jelleme
egyesítette  a  szereplési  vágyat  a cezaromániával,
ott  hamar  ment  a  kiosztás,kiátkozás,elnémítás,és  kitiltás.

Bár  nagyon  fáj,de  nem  csodálkozom,
hogy  a  keresztény  fórumok  elhaltak,
én  hármat  tudok,ahol  nagyon  kevés
életjel  még  tapasztalható.

http://zsotza.fora24.pl/

Személyes,kísérleti honlap