Szerző Téma: Életjelek  (Megtekintve 129243 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Guti Tünde

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
    • www.gutitunde.eoldal.hu
Re:Életjelek
« Válasz #930 Dátum: 2023 Szeptember 17, 20:41:00 »
Hangja a sárkányé

Jézus mondja:

"Az én juhaim hallják az én szómat, és én ismerem őket, és követnek engem… Idegent pedig nem követnek, hanem elfutnak attól." János 10:27. 10:4.

Tudjátok, mi a legnagyobb veszély? Ha nem ismerjük eléggé Jézust, aki a Krisztus. Ha nem hallgattuk elég sokszor a hangját ahhoz, hogy minden mást meg tudjunk különböztetni tőle. Ha nem fogadtuk be szívünkbe tanítását (mely mind az Atya beszéde), akkor elbűvölhet sok idegen hang, hamis evangélium. Ha nincs belénk oltva az Ige, akkor az Igazság ösvénye helyett könnyen a széles útra kerülhetünk, sodródva a vallásos, mégis istentelen tömeggel. Ez a tömeg pedig azt követi, aki hazug módon békét és biztonságot ígér, és báránybőrben tetszeleg. Pedig valójában bestiális fenevad!

"Akinek két szarva volt, a Bárányéhoz hasonló, de úgy szólt, mint a sárkány." Jelenések 13:11.

Ismernünk kell az Urat, mert ennek híján nem a Bárányt, hanem a fenevadat követi minden naiv, önmagát keresztyénnek valló ember, és túl későn fog rádöbbenni a megcsalattatásra. Már világszerte látható a Föld vajúdása: tűzvész, árvíz, földrengés, hurrikán… Isten mindent megráz a végső ítélet előtt, hogy utolsó esélyként megtérjenek a most még Neki hátat fordítók.

Hamarosan lezárul a kegyelmi korszak. Kihez tartozunk?

"Isten világosság és nincsen benne semmilyen sötétség." I. János 1:5.

Guti Tünde - 2023. szeptember 12.
„Vezéreld utamat Igéd szerint, és ne engedd, hogy valami hamisság uralkodjon rajtam!
Gyönyörködöm beszédedben, mint aki nagy nyereséget talált.”
Zsoltárok 119:133, 162.

Nem elérhető Guti Tünde

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #931 Dátum: 2023 Szeptember 17, 20:41:38 »
Üzenet a kürtzengések ünnepén

Nem terveztem írni semmit ebben a témában. Aztán belém hasított egy gondolat reggeli imádkozás közben:

Isten Igéjét, élővé vált törvényét feszítették keresztre a Golgotán!

Nem, nem csak a zsidók! A rómaiak is, és minden nemzetbeli bűnös ember. Igen, önként adta magát engesztelő bárányként. De még ezt megelőzően vetették el szívükben.

Engem mélyen megdöbbent az ember velejéig romlottsága. Mert már az Édenben elutasította az Úr parancsát. (Igéjét!) Isten mindent megtett érte, kinyilatkoztatta elvárásait, tanácsait, még az egyedüli utat is, hogy közösségben lehessünk Vele. Ez az út Fia: Jézus Krisztus, az IGE aki az Igazság és az Élet.

Ma is halálra ítélik, lenézik, kiközösítik, félre tolják az útból, és egy másik, idegen Krisztus fejére tesznek koronát. A hamisra, az erőtlenre, a sötétségbe vezetőre.

"… hiszen újra megfeszítik önmaguknak az Isten Fiát, és meggyalázzák Őt."

Zsidók 6:6.

Harsannak az ítélet közeledtét jelző kürtök!

Guti Tünde – 2023. szeptember 16.
„Vezéreld utamat Igéd szerint, és ne engedd, hogy valami hamisság uralkodjon rajtam!

Nem elérhető Guti Tünde

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #932 Dátum: 2023 Szeptember 24, 20:47:44 »
Reménységünk

"Akkor tanakodtak egymással az Úrnak tisztelői, az Úr pedig figyelt és hallgatott, és egy emlékkönyv iraték ő előtte azoknak, akik félik az Urat és becsülik az Ő nevét."

Malakiás 2:16.

Nézem az embereket. Az egyes személyiségeket. Isten teremtményét, aki oly büszke a "teremtés koronája" státuszára. S mit látok? Büszkeséget. Felfuvalkodottságot, gonoszságot, kegyetlenséget. Olykor konokságot, hiúságot, ostobaságot. Máskor állatias viselkedést.

Nagyon kevés az igaz ember, akiből valóban árad az Istentől kapott nemesség. Az Ő lényének tulajdonságait már csak nyomokban vélem felfedezni…

Mégis van egy kicsiny nyáj, akik Krisztus jó illatát hordozzák ebben a hazugságtól megsötétedett, bűneiben és Isten elleni lázadásában rothadó világban. Ezek a kevesek járnak a keskeny úton. Ők is gyarlók, esendők, mégis ott él bennük Jézus, aki megszabadította őket bűneikből. Reszkető szívvel, de már látják a derengő hajnalban felsejlő célt: lelkük üdvösségét.

Bátorodj, áldott Testvérem! Ne félj! Ne csüggedj, bár nagyon fájdalmasak a harci sérüléseid! A próbák nyoma is meglátszik arcodon, hátadat is végig szántották az ekék…

A királyok Királya és uraknak Ura, Izráel Szentje elkészítette a helyed, szemeivel tanácsol, figyeld! Közeledik a Bárány menyegzője, ahol könnyeidet felszárítják és örök örömben lesz részed!

Guti Tünde – 2023. szeptember 22.

Nem elérhető Guti Tünde

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #933 Dátum: 2023 Szeptember 29, 15:00:24 »
A krisztusi jellem iskolája

Tanít az Úr. Olyan tantárgyakból kapok leckét, amikből nosztalgiázó szentimentalizmusban nem lehet előre haladni. Sem elkényelmesedett nyugalomban.

Ahhoz tehát, hogy magamat megalázva szolgáljak két kezemmel és tálentumaimmal, kaptam nehézségeket, próbákat, szükségeket. Az ego legyőzésére betegápolást, váratlan helyzeteket. A hitben felnőtté váláshoz akadályokat, a jó reménység frissen tartásához csalódásokat, gondokat.

"De mindezekben felettébb diadalmaskodunk Az által, aki minket szeretett. Mert meg vagyok győződve, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelemségek, sem hatalmasságok, sem jelenvalók, sem következendők, Sem magasság, sem mélység, sem semmi más teremtmény nem szakaszthat el minket az Istennek szerelmétől, ami megjelent Krisztus Jézusban, a mi Urunkban."Róma 8:37-39.

Az idők végéig hitben kitartáshoz elengedhetetlen a krisztusi jellem bennünk való kiábrázolódása radikális igazságban és valóságos szentségben.

Guti Tünde – 2023. szeptember 28.

Nem elérhető Guti Tünde

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #934 Dátum: 2023 Október 12, 13:39:12 »
Reggeli pillanatok

Rózsaszínben pompázik az ég. A felkelő nap sugarai beragyogják az álmosan szétterülő felhőket. Bár világunk sötét, háborúktól és katasztrófáktól füstös, engem a menny nyitányára emlékeztet ez a lenyűgöző élmény.

Igen! Akármerre nézünk, szörnyűségek, igazságtalanságok, tragédiák, rettegtetések jönnek szembe velünk. De ha imádságos szívvel felfelé tekintünk, lelkünk "antennái" befogják a hívó jeleket.

Ki kell tartanunk igazságban, jogosságban, szentségben és szeretetben! Bármi is jön.

Angyalok készülnek trombitáláshoz. Közeledik megváltásunk napja.

Guti Tünde – 2023. október 6.

Nem elérhető Guti Tünde

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #935 Dátum: 2023 Október 12, 13:39:47 »
Hol az igazság?

"Senki titeket meg ne csaljon üres beszédekkel, mert ezekért jön az Isten haragja a hitetlenség fiaira."
Efézus 5:6.

Minden beszéd üres, aminek nincs valóságtartalma. Fontos jól informáltnak lennünk, de nem mindegy, honnan szerezzük az ismereteinket. S még inkább nem mindegy, kinek az elemzéseivel azonosulunk. Könnyen hibázhatunk, ha naivan az érzéseinkre hallgatunk.

Elszomorít, amikor keresztyének különböző forrásokból háttérinformációkat osztanak meg tényként és igazságként, mintha az lenne a kizárólagos ok-okozat összefüggés. A történelmet ismerve tudjuk, mennyi összeesküvés, hazugság és ördögtől fűtött gyűlölködés által fogantak a globális politikai játszmák.

Napjainkban IS alapvető, hogy Isten Szava ad eligazítást, amikor sorra látjuk beteljesedni az Ő általa diktált próféciákat. Lehet "húzni" jobbra is és balra is, ám Isten az igaz Bíró.

"És az igazságtól elfordítják az ő fülüket, de a mesékhez odafordulnak." II. Tim. 4:4.

Ne engedjünk a nyomásnak, ne süllyedjünk le Jézus Krisztus követőiként a cirkuszt, színházat játszó világ szintjére! Méltatlan ahhoz a szép Névhez, amiről neveztetünk. Háborgó időket élünk, lassan kibontakozik Jákób nyomorúsága… Rettenetes napok következnek az egész földre, minden úgy lesz, ahogy Isten megígérte az Írásokban. Ezért inkább az Ő terveit kutassuk! Közel az Ő napja. Készüljünk fel hitben, igazságban, lelki tisztaságban! Jézus jön!

Guti Tünde – 2023. október 11.

Nem elérhető Guti Tünde

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #936 Dátum: 2023 Október 27, 20:45:48 »
Hangok az éterben

Dereng a hajnal. Egyre több hang jelzi, hogy beindul az élet. A madarak elzengik trilláikat, kutyák ugatnak és kakasok kukorékolnak ébresztőt. Lassan világosodik az ég alja, akarva-akaratlan is Jézus visszajövetelére gondolok, amely olyan lesz, mint a kelettől nyugatig az eget áthasító villámlás. "Felhőnek és borúnak napja" – írja Sofóniás próféta. (1:5.)

Még sötét van. Lelki értelemben is. Sűrű, szinte áthatolhatatlan. Ám ismerjük hangjait, meg tudjuk különböztetni őket. Egyik gyengéd, másik durva. Egyik nyugtalanító, másik vigasztaló. Van, amelyik émelyítően hízelgő, és van, amelyik megdermeszt. Hallani figyelmeztető szózatokat, de felelőtlen dalolást is. Megborzongok az egyre nyilvánvalóbb alvilági rezonancián…

Igaz és hazug szó száll az éterben. Kinek-kinek szíve veszi az "adást". Az Igazságot fokozatosan tolják félre utukból az ördög atya gyermekei. Az Örökkévaló Atya, egy igaz Isten gyermekeit csak egyféleképpen tudják sarokba szorítani: felfelé. Világosság fiaiként élik e földön a sáfárságra kapott időt, végül a felhőkön találkozik majd az égi Vőlegény és a Menyasszony Egyház.

Bátorodjunk, mert előbb-utóbb oszlik a sötétség, még ha katasztrfófák és háborúk hangját vagy más megfélemlítéseket hallunk, tapasztalunk is! "A Bíró az ajtó előtt áll." Készülődik a juhok és kecskék szétválasztása, hamarosan elvétetik a kegyelmi idő, és angyal hirdeti végérvényesen:

"Aki igazságtalan, legyen igazságtalan ezután is, és aki fertelmes, legyen fertelmes ezután is, és aki igaz, legyen igaz ezután is, és aki szent, szenteltessék meg ezután is." Jelenések 22:11.

Guti Tünde – 2023. október 14.

Nem elérhető Guti Tünde

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #937 Dátum: 2023 Október 27, 20:46:53 »
"Happy Halloween"???

Alakul a díszlet. Villanyoszlopon rémséges arcú boszorkány seprűnyélen, fekete palástos sikoly alak a bolt bejáratánál.

Tüzek lobognak. Sárga lángok villannak ajtókban, ablakokban. Töklámpások vicsorognak félelmetes gúnyosan. Az emberek vágynak a borzongató, alvilági ismeretlenre, a rettegéssel eltöltő, adrenalint emelő horrorisztikus mesékre, a tagadott, ennek ellenére keresett démoni dimenziókra, flörtölnek a pokoli hordákkal. Viccből veszik magukra a szerintük szerint nem létező, mégis valóságosan arató halálkultusz szimbólumait. Eladják magukat még a keresztyének is. Pedig két úrnak szolgálni nem lehet.

Tömegek fordulnak az ősi, pogány kultúrák felé, démoni szokásokhoz igazodva, kinevetve a figyelmeztetést. A halál szaga terjeng, ahogy hátat fordítanak az egy igaz Istennek. Dobognak a lábak a táncparketten. Frigyre lépnek a sötétséggel. "Micsoda buli ez a Halloween!" – vigyorognak…

Sürget az idő, utolsó esélyeiket játsszák el sokan…

"Keressétek az Urat, amíg megtalálható, hívjátok őt segítségül, amíg közel van! Hagyja el a gonosz az ő útját… " Ésaiás 55:6.

AMÍG közel van.

Guti Tünde – 2023. október 26.

Nem elérhető Guti Tünde

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #938 Dátum: 2023 November 10, 20:44:46 »
Protestálok!

A Reformációra emlékezni szép dolog, de a széles körben terebélyesedő ökumenikus összefonódást látva, sajnos már nincs jelentősége.

Véleményemnek van egy hiteles bizonyítéka, melyet áldott életű Sipos Ete Álmos testvér fogalmazott meg szívfájdító üzenetében: https://www.parokia.hu/v/nevunkben-is-alairtak-az-okumenikus-chartat/

Ehhez szorosan kapcsolódik, bár más témában Papp János baptista egyházelnök felrázó kiáltványa is: https://www.baptist.hu/egy-kialto-hang-kozep-europabol/, amin egyben csodálkozom is, hiszen a baptisták aláírták az Ökumenikus Chartát. Amiről persze legtöbben még csak nem is hallottak…

Lásd: https://lexikon.katolikus.hu/%C3%96/%C3%96kumenikus%20Charta.html

Jézus nem a különböző teológiai elveket valló felekezetek közötti egységet kérte főpapi imájában az Atyától:

"Hogy egyek legyenek, amint Te én bennem, Atyám, és én tebenned, hogy ők is egyek legyenek mibennünk." János 17:21.

Mi ennek az egységnek a kizárólagos alapja? Az Ige. Az Igazság.

"Szenteld meg őket a Te igazságoddal: A Te igéd igazság." János 17:17.

Számomra régóta elfogadhatatlan az egyre erőteljesebb ökumené, ami végül egy globális világvallássá tömörül. Naivság azt hinni, hogy az egyes gyülekezetek hosszú távon megőrizhetik függetlenségüket. Amikor az evangéliumi vezetők 2014-ben Kenneth Copelanddel az élen összegyűltek a pápai áldás vételére, Tony Palmer kihirdette: "A protestálásnak vége!"

De én most pont ezt teszem.

Guti Tünde – 2023. november 1.

Nem elérhető Guti Tünde

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #939 Dátum: 2023 November 10, 20:45:23 »
Nimród újra építi Bábel tornyát

Sokan ismerik a népi megfigyeléseket (Medárd, Katalin nap stb), de nem törődnek az igazán és egyedül fontos isteni figyelmeztetésekkel, melyeket a Bibliában olvashatunk. Pedig a szemünk előtt zajlanak világszerte azok a folyamatok, amiket Isten már évezredekkel ezelőtt üzent prófétái által.
Ahogy a vajúdó asszony felismeri a közeledő szülés jeleit, az Istent ismerők is beazonosítják az Úr által elmondottakat.

Jézus születésével kezdődtek az „utolsó idők”. Most viszont már a végidőket éljük, és előttünk áll „az Úr nagy és rettenetes napja”. Ez nem 24 órát jelent, hanem rendkívül nyomorúságos éveket, aminek eseményeit tökéletes pontossággal rögzítették Isten szolgái.
Ahogy az ókori Nimród egységet akart létrehozni Bábel tornyánál a Teremtő elleni lázadással, úgy fogja megvalósítani egységes világkormányát hamarosan, az önmagát Megmentőként beazonosító Antikrisztus.

Figyelj, láss, ébredj fel, térj meg! Jézus Krisztus a kizárólagos menekülő ajtó!
Tudd: Jézus a befejező, rettenetes, Isten által küldött kíméletlen pusztító ítélet elől magához veszi majd szentjeit e földi pokolból. Eltűnnek. Örökre Megváltójukkal maradnak. Akik itt maradnak, és magukra veszik bélyegét, azok sorsa megpecsételődött egy fenevad lelkű diktátor ördögi uralma alatt, amikor minden képzeletet felülmúló katasztrófák alatt nyög a megmaradt emberiség.
Aki az Igazságban jár, életet talál. Aki a hazugságot választja, örök halál lesz része.

Guti Tünde – 2023. november 10.

Nem elérhető Guti Tünde

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #940 Dátum: 2023 November 22, 18:50:11 »
Korunk egyik vívmánya a végtelennek hitt szabadság, ami távolról sem az, mint aminek látszik, hanem szabadosság. Láthatatlan kötelekkel megkötöző, észrevétlenül a bűnhöz láncoló hazug önámítás. A halál bilincse. Hízelgés, csábítás, halandó emberek rajongó imádata, mind „e világ kérkedése”. Totális elfordulás Istentől és az igaz hittől. Ezzel párhuzamosan minden erő elvesztése a gonosszal szemben, mivel megvakulnak a szemek és eltorzul a jellem.
Egykori elhívással bíró, de azt régóta elhanyagoló keresztyén!
Ébredj, Sámson! „Rajtad a filiszteusok!” Ez a figyelmeztetés jutott eszembe ma váratlanul, koradélelőtt. (Lásd: Bírák 16. rész)

Guti Tünde – 2023. november 20.

Nem elérhető Guti Tünde

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #941 Dátum: 2023 December 12, 15:51:41 »
Szétroppantás

Sok évvel ezelőtt történt. A szokásos gyülekezeti táborban, egyik kedves testvérnő ujját megcsípte egy darázs. Annyira megdagadt, hogy már erős fájdalmat okozott gyűrűjének szorítása. Nem tudom, mennyi idő telt el, míg végül a férjemtől kértek segítséget. No, nem mintha orvos lenne, hanem vizes szakemberként mindig az autójában tartotta legfontosabb szerszámait. Mondván, ki tudja, nem lesz-e rá szükség valahol…
Egyik kicsi, speciális végű fogójával óvatosan átroppantotta a gyűrűt, ami látható és érezhető megkönnyebbülést szerzett, visszaadva a vérkeringés szabad áramlását.
Nem tudom, miért és hogyan jutott eszembe éppen ma reggel ez a kis epizód, de a tanulságokat levontam belőle.

Mindig legyünk felszerelkezve az Ige eszközeivel, fegyvereivel, hogy tudjunk segíteni másoknak!
Fel kell ismerni a pillanatokat, amikor örök életünk érdekében meg kell válnunk mulandó értékeinktől.
Ne szégyelljünk segítséget kérni, amikor abroncsként szorítja szívünket a kétségbeesés, reménytelenség vagy a bűn!
Tudnod kell, kit hívj segítségül! Van, aki igeverseket idéz ugyan, de eszközei hiányosak, hatástalanok.
Egy fájdalmas beavatkozás életet is menthet! Lehet ez akár egy feddés, aminek nyomán bilincsek roppannak szét.

Guti Tünde – 2023. november

Nem elérhető Guti Tünde

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #942 Dátum: 2024 Január 27, 10:18:28 »
Istennel való első találkozásaim a természet csendjében történtek. Olyan egyszerűek és tiszták voltak, mint az idők kezdetén megteremtett, tiszta kék ég ragyogása, és olyan bizalmasak, mint a kisgyermeknek a szülőhöz fűződő kapcsolata.Mindenhol láttam keze nyomát. Bölcsességének, lenyűgöző hatalmának megannyi megnyilvánulását. Teremtő erejének, kifürkészhetetlen zsenialitásának kifinomult műveit. Éreztem szeretetének vonzását, bűn iránti izzó gyűlöletét, és megízleltem összetört, megtérő szívemet átitató csodálatos kegyelmét.Nincs más Isten, csak az Úr! Igaz és szent. Tökéletes. Ő mindenre elég nekem. Jézus Krisztust követem. Immánuel! Velünk az Isten!

Guti Tünde – 2023. december 16.

Nem elérhető Guti Tünde

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #943 Dátum: 2024 Január 27, 10:20:50 »
Kijózanító valóság

Elszorul a szívem, ahogy szétnézek magam körül. Ez a világ sötétségben vesztegel. Hiába díszítik fel házaikat, kertjeiket, utcáikat csillogó fényekkel, a lelkekben bűvölet, káosz és homály. Egykori kérdéseiket elfelejtették, kevesen keresik a választ a miértekre és hogyanokra. A tömeg szinte arctalanul sodródik az árral, színét és tartalmát a média hírei, és képmutató, szívükben lezüllött celebek formálják. Lassan, de biztosan haladnak a feneketlen szakadék felé, s ezt a széles utat abszurd módon, vallásos tartalmú "óriásplakátok" szegélyezik.

A kijózanító valóságról tudomást sem vesznek. De e világ őrjöngő kérkedése, hízelgő hazugsága és minden szentimentális érzelgőssége szertefoszlik majd egy pillanat alatt. Ünneprontóvá kell válni, hogy felrázzunk némelyeket.Jézus jó előre figyelmeztette tanítványait: "Váratlanul rátok ne törjön az a nap!" Iszonyatos katasztrófák és még borzalmasabb dolgok várhatók földünk minden régiójában és a kozmoszban. "Még egyszer megrázom a földet, sőt, még az eget is." – mondja az Úr. Úgy fog rázkódni bolygónk, mint amikor rázzák a rostát.Jézus Krisztus azért született a földre, hogy megváltást és szabadulást hozzon a bűnökből, út legyen minden megtérőnek az üdvösségre, és ajtó az Atya jelenlétébe.

Megszületett, meghalt, feltámadt, felment a mennybe és hamarosan visszajön ítélni élőket és holtakat.

Guti Tünde - 2023. december 17.

Nem elérhető Guti Tünde

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #944 Dátum: 2024 Január 27, 10:21:20 »
LEGALÁBB KARÁCSONYKOR

Szép dolog jót tenni, főleg, ha tiszta szívvel! Sajnos, egyre kevesebb az ilyen… Év végén mégis sokan úgy döntenek, hogy szervezetten vagy egyéni "akciók" keretében felkeresik az utcán élőket, a szükségben vagy magányban szenvedőket. Adományt készítenek a rászorulóknak, akár csak egy tál meleg étel formájában is. Jó esetben a lelkiismeretük késztetésére, rossz esetben videóra vett magamutogatásra…Azt szokták mondani, sőt még a fb-on is gyakran olvasom: "Legalább karácsonykor…" szeressünk, legyünk kedvesek, jók, segítőkészek… Ma reggel ezen gondolkodtam, miért LEGALÁBB karácsonykor?!Igaz, hogy Jézus újszülöttként érkezett e földre (most nem térek ki az időpontra, bár az is megérne egy oldalt), s ez a meghitt kép tömegekben indít karácsonyi érzelmeket, de hitünk alapja a TESTTÉ LETT IGE! A hozzánk és értünk küldött Messiás! Aki a megtérésen és az Istennek szentelt életen kívül azt is megtanította, hogyan mutassuk be az Ő szeretetét. Pál apostol nem véletlenül írja:

"Az Ő alkotása vagyunk, teremtetvén Általa a Krisztus Jézusban jócselekedetekre, melyeket előre elkészített az Isten, hogy azokban járjunk." Efézus 2:10.

EZ IS a küldetésünk része, ha Krisztus-követők vagyunk! Tenni a jót, amilyen mértékben tálentumokat kaptunk rá. Ezek Isten országába "beforgatott" kincsek. Mindennap. Folyamatosan. Alázatosan. Rámutatva az Atyára, aki minden szükség irgalmas betöltője. Erről beszél Jézus a juhok és kecskék szétválasztásáról szóló példázatában. Lásd Máté 25. részét!

Legyen így, ne csak karácsonykor!

Guti Tünde – 2023. december 23.