Hozzászólásnak indult, de annyira szorongatta a szívemet, hogy önálló írás lett belőle.
Pál említette, hogy az athéni emberek oltárt építettek az "ismeretlen Istennek". Ap. csel. 17:23. Ez az ő szintjükön lehet jó dolog, de megmaradtak a pogánykultusz mellett. Kevesen tértek meg. "Két úrnak szolgálni nem lehet" – figyelmeztet Jézus a Máté 6:24-ben. A prófétával pedig így üzen az Örökkévaló: "Pedig hiába tisztelnek engem, ha oly tudományokat tanítanak, melyek amelyek embereknek parancsolatai." Ésaiás 15:9.
Nekem nem a távol-keleti kultúrájú őszinte istenkeresőkkel, hanem a bálványimádással (többek között Gaia földanya!), illetve a "más Jézus, idegen Isten és hamis evangélium körül vannak gondjaim. Erősen nyugtalanít, amikor keresztyének nem veszik észre a kiáltó különbséget. Amikor az "egy Isten van" cím alatt összemosódnak a hitvallások. Az egy igaz, élő Isten MÁS! Ő elkülönül minden más istentől. (ami nem is Isten.) Veszélyes játszma ez, és sok tudatlan hívő tévelyedik el, amikor behálózza az univerzalista ideológia. (mindenki Isten gyermeke és mindenki üdvözül)
Pál említette, hogy az athéni emberek oltárt építettek az "ismeretlen Istennek". Ap. csel. 17:23. Ez az ő szintjükön lehet jó dolog, de megmaradtak a pogánykultusz mellett. Kevesen tértek meg. "Két úrnak szolgálni nem lehet" – figyelmeztet Jézus a Máté 6:24-ben. A prófétával pedig így üzen az Örökkévaló:
"Pedig hiába tisztelnek engem, ha oly tudományokat tanítanak, melyek amelyek embereknek parancsolatai." Ésaiás 15:9.
Régóta figyelem már a vérpiros hajnali égboltot és a bíborvörös naplementéket. Valami készül. Valamit jelez. Valami közeleg. Az egeket is megrázza Isten hamarosan, a Földdel együtt.
Nem tudom eldönteni, mi fáj jobban. A testvéri szeretetlenség, közömbösség, vagy a titkos érdekekhez fűződő, a kirakatban mutogatott "összeborulás". Talán ez utóbbi inkább riaszt. Mert a nemtörődömség régóta jelen van az egyházban (a hamis egyházban!), az irgalmasság hiánya, az őszinte érdeklődés és segítőkészség hiánya… Már Pál is írt erről: "Lesznek az emberek magukat szeretők…"S ha még biztatják is őket! Erről tart motivációs tréninget a bibliaversek idézésével sokakat megtévesztő pozitív gondolkodók elitje! "Szeresd önmagadat! Megérdemled! Jár neked!" Ááá! Ó, uram, irgalmazz!
De a képmutatás! Az valami iszonyatos! Szöges ellentéte az Istenben gyermeki módon bízó, Jézust követő hívek krisztusi illatának. A képmutatás bűzlik. Jobb messzire elkerülni! "Fussatok ki belőle, én népem, hogy ne legyetek részesei az ő bűneiben, és ne kapjatok az ő csapásaiból!" int az Úr. (Jel. 18:4.)Lelki hóhér és pap, parázna és próféta, hamis bíró és hamis lelkész, ateista politikus és báránybőrbe bújt farkas, ezoterikus és szélingatta keresztyén… jól megférnek egy házban, egy asztalnál, egy lelki tálból étkezve.
Elborzaszt. Közel a vég.
Guti Tünde – 2024. január 24.