Szerző Téma: Tisztítótűz  (Megtekintve 12520 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Csaba

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 3527
Re: Tisztítótűz
« Válasz #45 Dátum: 2009 Július 17, 09:36:09 »
Anti! Szerintem Daba már álmos vóta és csak írta valamit.  :hehe:
Persze csak a statisztikám javítottam!
:hehe:
'A szeretet nem keresi a maga hasznát...' 1Kor13

Hilda

 • Vendég
Re: Tisztítótűz
« Válasz #46 Dátum: 2009 Július 17, 10:24:32 »
„Elküldöm anyámat”
A római egyházban a csodák – a hagyomány folytatódásaként – a karizmatikus irányzat esetében is sok esetben egyértelműen a Mária-kultuszhoz kötődnek. 1981 májusában például Rómában egy vezetők számára tartott nemzetközi összejövetelen egy jugoszláv karizmatikus klerikus személy, Tomislav Vlasic is jelen volt. Vlasic arra kért más vezetőket, hogy együtt imádkozzanak az egyház gyógyulásáért. Az esemény során egy résztvevő jövőt idéző látomást kapott, majd a neves katolikus gyógyító evangélista, Emilien Tardif a következő próféciával buzdította Vlasicot: „Ne félj! Elküldöm hozzátok az anyámat...

maria

 • Vendég
Re: Tisztítótűz
« Válasz #47 Dátum: 2009 Július 17, 10:27:13 »
Hilda! Áttettem ide amit betettél a katolikusokról híreket: http://www.alfa-omega.hu/forum2/index.php/topic,142.0.html

ircsi

 • Vendég
Re: Tisztítótűz
« Válasz #48 Dátum: 2009 Július 17, 10:47:07 »
Jobb szerintem nem fírtatni tovább ezt a témát, mert ez nem épít és egy ilyen hihedelemben élő embert sem fog meggyőzni a hamis voltáról... :118:

Nem is azért tettem be, hogy épít, hanem azért, hogy tisztába legyünk dolgokkal és imával lehessen hordozni őket. Egyáltalán nem vitatéma. De nem is lehet struccpolitika, hiszen életek függenek tőle. Azért ez már üdvösségkérdése.

Igyvan Mária,nagyon fontos az evangélium mellett,hogy imátkozzunk értük,hiszen talán ebben az egyházban van a legtöbb megtévesztett ember,akik jelenleg nem a menny felé tartanak.Kell,hogy irgalmas szívet gyakoróljunk feléjük.
Zsidó 4.15.    Mert nem oly főpapunk van, a ki nem tudna megindulni gyarlóságainkon, hanem a ki megkísértetett mindenekben, hozzánk hasonlóan, kivéve a bűnt.
16.    Járuljunk azért bizodalommal a kegyelem királyi székéhez, hogy irgalmasságot nyerjünk és kegyelmet találjunk, alkalmas időben való segítségül.

Nem elérhető Sándor

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1214
Re: Tisztítótűz
« Válasz #49 Dátum: 2009 Július 17, 10:54:16 »
Eddig úgy hezitáltam, hogy egyáltalán hozzászóljak-e ehhez az inkább tragikus mint komikus témához. Az ember megromlott elméje, az igazi megoldás helyett bármi más - szóval ördögi munkálkodás a gondolkodásban - eredményezi ezeket a képtelen és meghökkentő helyzeteket. Nem gúnyolódni szeretnék rajtuk - tényleg nem tudják, hogy mit csinálnak valójában, sőt. Meg vannak győződve, hogy jó úton járnak. Én próbáltam beszélgetni karizmatikus katólikussal. Képtelenség. MIndenben helyeselt, amit mondtam, csak hozzátett mindenhez egy fél mondatot - amivel teljesen kiforgatta amit mondtam. Észre sem vette, hiába szóltam rá. Olyan mázosan szeretetteli volt - tudjátok, amitől feláll az ember hátán a szőr. Úgy együtt volt a gregorián és a rajongás. Nem emberi szint - hogy valaki ebből kijöjjön.
szeretettel Sándor
Bizony hittel jegyeztelek el téged magamnak, és megismered az Urat.

maria

 • Vendég
Re: Tisztítótűz
« Válasz #50 Dátum: 2009 Július 17, 11:15:38 »
Sándor! Eddig úgy hezitáltam, hogy egyáltalán hozzászóljak-e ehhez az inkább tragikus mint komikus témához.

Úgy gondolom senki nem meri komikusnak nevezni ezt a sajnálatos vakságot, hiszen életekről van szó.  :08: Pont ezért kell imádkozni értük. Az ima töri meg a sötétség erőit. Nem emberrel van tusakodásunk... Ha már felfedte előtted is Isten, milyen nehézségekben vannak, teológiai megkötözöttségben és egyéb megkötésekben, akkor össze kell fognunk és imával hordozni őket.

Nem elérhető Sándor

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1214
Re: Tisztítótűz
« Válasz #51 Dátum: 2009 Július 19, 07:34:43 »
Kedves Mária,

Te is tudod, hogy én nem vallom, hogy mi, emberek - ezt a problémát meg tudjuk oldani, mint a többi igazán komoly problémát sem. Azért érintettem, hogy próbáltam - minden komoly részletes fejtegetés nélkül, csak úgy felületesen átsuhantam rajta. Ha Isten nem kezdi valakinél a szabadítást - és nem várja már ott zsiráf nyakkal hogy jön-e valaki, és nézelődik körbe, pont azt lesi, küld-e valakit az Isten - akkor hiába mész. Sérvet lehet kapni, lyukat lehet beszélni a hasába - semmi értelme nem lesz.
Az imádság is olyan, hogy mondjuk, hogy imádkozunk értük. Sokan kértek engem is. Imádkoztam egyszer- kétszer - aztán valahogy elmaradt. Az is csak azért, hátha nekem lesz valami szerepem az ügyben.
Persze, hogy látom a megkötözöttséget - végig tudok menni a légió java részén név szerint. Olyan ördögi megkötözöttség, tévelyítés, ami fölött az ember nem tud úrrá lenni.
Tudod nem tartom kisebb bajnak azt, mikor valaki olyan evangéliumot mond, hogy ne bűnözz, mert akkor ISTEN haragudni fog, hanem legyél jó és akkor szeret. Ez semmivel sem jobb, sőt  olyan csomagolása van, ami talán még veszélyesebb is.
szeretettel Sándor
Bizony hittel jegyeztelek el téged magamnak, és megismered az Urat.

maria

 • Vendég
Re: Tisztítótűz
« Válasz #52 Dátum: 2009 Július 19, 09:43:51 »
Drága Sándor! Tudom, hogy nem mi oldjuk meg a problémákat, hiszen erre csak Isten képes. Viszont ki kell venni a részünket belőle. Az ima hasznos és fontos dolog. Azt is tudom nem az imámmal fogom kiharcolni a változást bennük, mert ha így lenne, akkor az enyém lenne a dicsőség. "Nézd milyen jól imádkoztam" címszóval. Isten senkinek nem adja át a dicsőségét. Az ima soha nem másért van, hanem magam miattam. Ez nem önzőség, pont ellenkezőleg. Amikor már tudok valakiért imádkozni, akkor az azt jelenti, kész a szívem arra, hogy mással foglalkozzak és ne folyton magammal. Isten ezért válaszol az imára. Ez éppen olyan, mint a megbocsájtás. Nem másnak van szüksége arra, hogy megbocsássak, hanem magamnak. Miért? Mert a harag bennem dolgozik és nem abban akire haragszom. Tehát, ha imádkozom másért, vagy megbocsájtok másnak, akkor az nekem lesz az épülésemre. Amikor Isten megválaszolja ezeket, akkor belül egy békesség lesz bennem. Előfordul, hogy büszkeség önt el, hogy no lám az imámra itt a válasz, akkor jön a következő lecke. Nem jön válasz az imára egy ideig. Meg kell tanulni még abban is Istennek adni hálát, hogy milyen kegyelmes Isten Ő! Egyszóval, se az ima, se a megbocsájtás nem mást szolgál, hanem magamat. Ha ezt felismertük, akkor váltunk csak irgalmas samaritánussá. Ez se a mi érdemünk, mert soha nem tudnám Isten nélkül megtenni még ezt se. Elgondolkodtató, hogy miért is jön válasz az imámra? Mert olyan jól csináltam valamit? Nem egyáltalán nem a jóságomért jött, hanem azért, mert más imádkozott értem. Lehet éppen Afrikában, hogy Isten töltse be az imákra a választ. Hoppá. Itt a kulcs. Tévedés azt hinni, minden imámra csak én imádkoztam egyedül.

Egyszer régebben olvastam egy könyvet, amiben az volt, hogy a prédikátorért imádkozott kiskorában a mamája és megtért. Megkérdeztem az Urat, hogy értem ki imádkozott, hogy megtérjek, hiszen nem volt mama és a szülők se voltak hívők. Isten azt válaszolta, van sok népem akik az elveszettekért imádkozik. Ők imádkoztak érted. Ma viszont te is imádkozol értük.

Sándor: Olyan ördögi megkötözöttség, tévelyítés, ami fölött az ember nem tud úrrá lenni.

Nem is nekünk kell. Jézus neve elég hozzá, ha hívjuk segítségül. Isten pedig munkálkodik ebben a névben. Mi csak legyünk hálásak ha akár 1 kiszabadul onnan.

Nem elérhető Csaba

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 3527
Re: Tisztítótűz
« Válasz #53 Dátum: 2009 Július 19, 14:56:24 »
Az imádság témája a kedvenceim közé tartozik!
Én azt tapasztaltam, hogy egy karizmákkal nem rendelkező ember is tud annyit tenni, egy betegért, a gyülekezetért, Isten ügyért, mind a karizmával megáldott testvérek!
Az eljárás neve:
IMÁDSÁG
Az Úr Jézus tanításaiban és teljes földi életében kiemelten kezelte az imádság szerepét!
Az ima nem 'kívánságműsor', hanem ÉLŐ HITTEL párósítva KAPCSOLATTARTÁS ISTENNEL!
Akinek nincs imaközössége Istennel, annak kapcsolata sincs vele, mondhatni nincsennek beszélő viszonyba egymással.
Jézus nyíltan bíztat bennünket:
'Kérjetek és adatik néktek; keressetek és találtok; zörgessetek és megnyitattik néktek. Mert aki kér, mind kap, és aki keres talál; és a zörgetőnek megnyíttatik'
Mt. 7:7-8
A legeredménytelenebb ima az, amelyből valóságosan hiányzik a hit.
Tulajdonképpen ez nem is ima, hanem üres locsogás, mely inkább sértő Isten számára, mint sem megindító!
'Azért mondom néktek: Amit könyörgésetekben kértek, HIGYJÉTEK, hogy mindazt megnyerítek, és
MEGLÉSZEN NÉKTEK.'
Márk 11:24
Vannak dolgok, amiért az ember hajlamos egyszer-kétszer imádkozni, aztán feladja, mert nem látja a választ az imára!
Pedig Jézus a kitartásra bíztat bennünket az imádsággal kapcsolatban is!
(vö. Luk.11:5-9)
Tesókáim vannak dolgok, amelyekért évek óta imádkozom, s nem tágítok!
Ha csak az Úr nem mondja:
'Daba mosmán elég legyen!'
:hehe:
Képzeljétek csak el Illést, aki esőért imádkozott (1Kir.18:43), mi lett volna, ha a szolga első visszatérése után azt mondta volna magában:
'Óh, az Úrnak más akarata van, hagyom a fenébe az egészet!'
 
Persze nem elég a hit, tudnunk kell Isten akaratát felismerni, s annak alárendelni magunkat!
 'És ő eltávozék tőlők mintegy kőhajításnyira; és térdre esvén, imádkozék,
Mondván: Atyám, ha akarod, távoztasd el tőlem e pohárt; mindazáltal ne az én akaratom, hanem a tiéd legyen!'   
Luk.22:41-42
Van úgy, hogy egy-egy imaközösség 'felturbózza' az imádság erejét.
'Ismét, mondom néktek, hogy ha ketten közületek egy akaraton lesznek a földön minden dolog felől, amit csak kérnek, megadja nékik az én mennyei Atyám.
Mert ahól ketten vagy hárman egybegyülnek az én nevemben, ott vagyok közöttük'
Mt. 18:19-20
Mindettől függetlenűl kérhetünk méltatlanúl, vagy méltatlan dolgokat Istentől, melyeket soha sem fogunk megkapni, mert nem Isten dícsőségét szolgálják!
'Kérítek, de nem
kapjátok, mert nem jól kérítek, hogy gerjedelmeitekre költsétek azt.'
Jak. 4:3
 
'A szeretet nem keresi a maga hasznát...' 1Kor13

Nem elérhető erdei

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1752
Re: Tisztítótűz
« Válasz #54 Dátum: 2009 Július 19, 16:07:00 »
Daba

Szerintem,minden hívő kapott valamilyen "karizmát", de csak kevesen tudnak helyesen imádkozni. (én sem igazán)
Gyakran érzem, hogy elvétettem.
Ezért gyakrabban szoktam,(utóbbi időben) "nyelveken" imádkozni.
Vagy vegyesen, számomra érhető nyelven /magyar/ és egy olyan nyelven ami belülről jön. /ezt az esetek többségében nem értem/
Erről mi a véleményetek, hiszen Jézus mikor tanította a tanítványokat, nem tanította őket a nyelv imáról. Bennem néha felmerül a kérdés, hogy  helyes dolog e?
1Kor 1:27  Hanem a világ bolondjait választotta ki magának az Isten, hogy megszégyenítse a bölcseket; és a világ erőtleneit választotta ki magának az Isten, hogy megszégyenítse az erőseket;

Nem elérhető NagyGabi

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 135
Re: Tisztítótűz
« Válasz #55 Dátum: 2009 Július 19, 16:38:46 »
Erről mi a véleményetek, hiszen Jézus mikor tanította a tanítványokat, nem tanította őket a nyelv imáról. Bennem néha felmerül a kérdés, hogy  helyes dolog e?
 
 :01: Szia Erdei! Jézus valóban nem tanította a tanítványokat a nyelvekenszólásról mikor még testben velük volt, ugye akkor még nem is volt nyelveken szólás.  :05: De megmondta, hogy majd a Szent Szellem mikor eljön  az mindenre megtanít majd minket, és eszünkbe juttatja mindazokat, amire Jézus tanított minket. (János 14:26)
Ó...ez még jobb... :05:  
"Még sok mondani valóm van hozzátok, de most el nem hordozhatjátok.
De mikor eljő amaz, az igazságnak Lelke, elvezérel majd titeket minden igazságra. Mert nem ő magától szól, hanem azokat szólja, amiket hall, és a bekövetkezendőket megjelenti néktek." (Ján 16:12-13)

Aztán Pál (Azaz Isten Igéje, tehát Krisztus, Pálon keresztül) is tanít a nyelveken szólásról, méghozzá elég komolyan.  :05:
"A lelki [ajándékokra] nézve pedig nem akarom, atyámfiai, hogy tudatlanok legyetek." (I.Kor.12:1)
A nyelveken szólásról írva van az I.Kor 12, 13,és 14 részekben. tanításul.
De hogy mire adatott az világosan kivehető a következő igéből.

"Aki nyelveken szól, magát építi; de aki prófétál, a gyülekezetet építi.
Szeretném ugyan, ha mindnyájan szólnátok nyelveken, de inkább, hogy prófétálnátok; mert nagyobb a próféta, mint nyelveken szóló, kivévén, ha megmagyarázza, hogy a gyülekezet épüljön."


Szóval mindenképpen OK, ha élsz ezzel az ajándékkal Tesó!!!

 :169:

Isten áldjon!
 :afro:


"...Erről ismeri meg mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha egymást szeretni fogjátok." (János 13,35)

Nem elérhető Csaba

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 3527
Re: Tisztítótűz
« Válasz #56 Dátum: 2009 Július 19, 17:28:58 »
Tesókáim, a nyelveken szólásról is megoszlanak a vélemények!
Sajna az utóbbi időszakban azt tapasztaltam a karizmatikus gyülikben, hogy egyre többen szólanak nyelveken, akár egyszerre is, csak éppen nincs aki megmagyarázza!
Számomra ez olyan benyomást tett, mint amit Pál jó előre elmondott: őrjöngésnek tűnt!
A másik dolog, amit meg kellenne említenem az talán az, hogy a Biblia egyáltalán nem túlajdonít kizárólagosságot az 'angyalok nyelvén' történő, nyelveken szólásnak!
 Az apostolok cselekedeteiben,ha elolvassátok a Szentlélek kitöltésekor fellépő nyelveken szólást, akkor láthatjátok, hogy az mind-mind értelmes, beszélt emberi nyelven történt!
Sokan hivatkoznak a mai 'artikulált' nyelveken szólásról akként, hogy az valamikor beszélt emberi nyelv volt!
Kicsit megalázónak találom az isteni bölcseség felé azt a felfogást, hogy a Szentlélek, a számunkra érthetetlen, ősi nyelveken szólást favorizálná!
Nem sikerűlt még olyan gyülibe megfordulnom, ahól legalább egyetlen személy, isteni inspiráció alatt német, angol, orosz, francia, japán, vagy legalább thai nyelven kiejtett volna egy összefüggő mondatot!
Robi! A te kérdésedre térve, szerintem bátran imádkozhatsz nyelveken egy közösségben, ha betartod annak biblikus szabályait!
Otthon meg szabadon és akkor imádkozol így, amikor csak indítatásod van rá, hiszen az épűlésedre van! 
'A szeretet nem keresi a maga hasznát...' 1Kor13

maria

 • Vendég
Re: Tisztítótűz
« Válasz #57 Dátum: 2009 Július 19, 19:27:36 »
erdei! Én magam is imádkozom nyelveken és nem mindig jön a magyarázás ajándéka. Viszont érzem, nagyon jó és nem hagyom, hogy ezt az ajándékot bárki ellopja a buta magyarázkodásával. Isten ajándékba adta, hát élj vele, gerjeszd föl csak nyugodtan a benned lévő ajándékot. Érzed, hogy jó és megnyugtató.

ircsi

 • Vendég
Re: Tisztítótűz
« Válasz #58 Dátum: 2009 Július 19, 19:33:17 »
kedves Erdei!

Én is hasonlóan Máriához buzdítalak használd csak az Sz.L ajándékait,
Magam is szoktam vegyesen imátkozni,mikor hogyan indít a lélek. :afro: :044:
Ilyenkor az Urral beszélgetünk titkos dolgokat azt írja az ige.

Nem elérhető erdei

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1752
Re: Tisztítótűz
« Válasz #59 Dátum: 2009 Július 20, 06:22:45 »
Értem amit írtatok,de nekem nem a nyelv ima okoz némi fejtörést. Hanem hogy helyettesítheti e az érthető imát, ha úgy gondolja az ember, hogy nem tud helyesen imádkozni.
Tehát amikor nem egy belső buzdítást érez az ember, hanem tudatosan, mint egy pótlólag.
 :03:
1Kor 1:27  Hanem a világ bolondjait választotta ki magának az Isten, hogy megszégyenítse a bölcseket; és a világ erőtleneit választotta ki magának az Isten, hogy megszégyenítse az erőseket;