Az imádság témája a kedvenceim közé tartozik!
Én azt tapasztaltam, hogy egy karizmákkal nem rendelkező ember is tud annyit tenni, egy betegért, a gyülekezetért, Isten ügyért, mind a karizmával megáldott testvérek!
Az eljárás neve:
IMÁDSÁG
Az Úr Jézus tanításaiban és teljes földi életében kiemelten kezelte az imádság szerepét!
Az ima nem 'kívánságműsor', hanem ÉLŐ HITTEL párósítva KAPCSOLATTARTÁS ISTENNEL!
Akinek nincs imaközössége Istennel, annak kapcsolata sincs vele, mondhatni nincsennek beszélő viszonyba egymással.
Jézus nyíltan bíztat bennünket:
'Kérjetek és adatik néktek; keressetek és találtok; zörgessetek és megnyitattik néktek. Mert aki kér, mind kap, és aki keres talál; és a zörgetőnek megnyíttatik'
Mt. 7:7-8
A legeredménytelenebb ima az, amelyből valóságosan hiányzik a hit.
Tulajdonképpen ez nem is ima, hanem üres locsogás, mely inkább sértő Isten számára, mint sem megindító!
'Azért mondom néktek: Amit könyörgésetekben kértek, HIGYJÉTEK, hogy mindazt megnyerítek, és
MEGLÉSZEN NÉKTEK.'
Márk 11:24
Vannak dolgok, amiért az ember hajlamos egyszer-kétszer imádkozni, aztán feladja, mert nem látja a választ az imára!
Pedig Jézus a kitartásra bíztat bennünket az imádsággal kapcsolatban is!
(vö. Luk.11:5-9)
Tesókáim vannak dolgok, amelyekért évek óta imádkozom, s nem tágítok!
Ha csak az Úr nem mondja:
'Daba mosmán elég legyen!'

Képzeljétek csak el Illést, aki esőért imádkozott (1Kir.18:43), mi lett volna, ha a szolga első visszatérése után azt mondta volna magában:
'Óh, az Úrnak más akarata van, hagyom a fenébe az egészet!'
Persze nem elég a hit, tudnunk kell Isten akaratát felismerni, s annak alárendelni magunkat!
'És ő eltávozék tőlők mintegy kőhajításnyira; és térdre esvén, imádkozék,
Mondván: Atyám, ha akarod, távoztasd el tőlem e pohárt; mindazáltal ne az én akaratom, hanem a tiéd legyen!'
Luk.22:41-42
Van úgy, hogy egy-egy imaközösség 'felturbózza' az imádság erejét.
'Ismét, mondom néktek, hogy ha ketten közületek egy akaraton lesznek a földön minden dolog felől, amit csak kérnek, megadja nékik az én mennyei Atyám.
Mert ahól ketten vagy hárman egybegyülnek az én nevemben, ott vagyok közöttük'
Mt. 18:19-20
Mindettől függetlenűl kérhetünk méltatlanúl, vagy méltatlan dolgokat Istentől, melyeket soha sem fogunk megkapni, mert nem Isten dícsőségét szolgálják!
'Kérítek, de nem
kapjátok, mert nem jól kérítek, hogy gerjedelmeitekre költsétek azt.'
Jak. 4:3