Szerző Téma: Mikor parancsolhatunk a betegségnek?  (Megtekintve 16652 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Ani Kinor

 • Vendég
Re:Mikor parancsolhatunk a betegségnek?
« Válasz #15 Dátum: 2010 Július 05, 18:33:20 »
Istennek a szeretet es a gyogyitas az eszkoze.

Ani Kinor

 • Vendég
Re:Mikor parancsolhatunk a betegségnek?
« Válasz #16 Dátum: 2010 Július 06, 10:48:12 »
Az ember soha nem parancsolhat a betegsegnek.
Egyedul Istentol fugg minden.

A megoregedesbol nem lehet 'kigyogyulni' egyszer mind meghalunk, de mas minden betegsegbol, Isten meggogyit, ha tiszta szivvel kerjuk.

Az Isten tetteinek kell nyilvanvalova valniuk rajta.   :088:

Celtic Woman - A New Journey - You Raise Me Up

Nem elérhető mumuska4

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 82
Re:Mikor parancsolhatunk a betegségnek?
« Válasz #17 Dátum: 2010 Július 06, 23:59:12 »
Aki a mi büneinket maga vitte fel testében a fára, hogy a bünöknek meghalván, az igazságnak éljünk: akinek sebeivel gyogyultatok meg. I Péter 2:24

Szerintem nagyon sok betegségnek szellemi háttere van, vagy az ember vétkezik és át kerül az ördög uralma alá. Ez által kiszolgáltatja magát az ördögnek, ezért tud a betegség eluralkodni az emberben. De ha megbánjuk a bűneinket Isten Hű és igaz és és megbocsátja azokat és megtisztít minden bűntől. Ha mindig Istennel járnánk kézenfogva nem lennénk betegek, mivel amennyben nincsen betegség.

Ímé adok néktek hatalmat, hogy kígyókon és skorpiókon tapodjatok, és az ellenségnek minden erején; és semmi nem árthat néktek. Lukács 10:19

És mi megismertük és elhittük az Istennek irántunk való szeretetét. Az Isten szeretet; és aki szeretetben marad, az Istenben marad, és az Isten is ő benne. I. János 4:16

Nem elérhető tothg

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 3053
Re:Mikor parancsolhatunk a betegségnek?
« Válasz #18 Dátum: 2010 Július 07, 09:04:08 »
Az alapkérdésre válaszolva: mindig parancsolhatunk a betegségnek! ...csak az a kérdés mikor engedelmeskedik...  :hehe:
"Ha nem elégít meg ez a világ, akkor valószínű, hogy nem e világ számára lettél teremtve."
(C. S. Lewis)

Nem elérhető tothg

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 3053
Re:Mikor parancsolhatunk a betegségnek?
« Válasz #19 Dátum: 2010 Július 07, 09:17:35 »
Hogy komolyan is és röviden válaszoljak: akkor lehet/érdemes parancsolni a betegségnek, ha az Úr azt mondja. Viszont ez mindenre igaz. Akkor lehet bármit tenni, ha Isten aztmondja, hiszen a mi célunk az, hogy az Ő tervét valósítsuk meg és ne mi döntsük el, hogy mi jó és mi nem...
"Ha nem elégít meg ez a világ, akkor valószínű, hogy nem e világ számára lettél teremtve."
(C. S. Lewis)

Nem elérhető tothg

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 3053
Re:Mikor parancsolhatunk a betegségnek?
« Válasz #20 Dátum: 2010 Július 07, 09:25:53 »
Az ember soha nem parancsolhat a betegsegnek.
Egyedul Istentol fugg minden.Kedves Ani!
(Ugye ez a keresztneved?)
Ez egy rossz következtetés. Attól, hogy Istentől függ minden, az nem jelenti, hogy mi nem parancsolhatunk a betegségnek. Nem akarok most igékkel példálozni, nézd meg az apcselt, miket csináltak az apostolok és hogyan. Az mindent elárul...
"Ha nem elégít meg ez a világ, akkor valószínű, hogy nem e világ számára lettél teremtve."
(C. S. Lewis)

Ani Kinor

 • Vendég
Re:Mikor parancsolhatunk a betegségnek?
« Válasz #21 Dátum: 2010 Július 07, 10:30:57 »
EZ IGY VAN !
Minden Istentol fugg, az ember eleteben Teremto ------> teremtmeny.

Ani Kinor

 • Vendég
Re:Mikor parancsolhatunk a betegségnek?
« Válasz #22 Dátum: 2010 Július 07, 10:40:37 »
Kedves Irma, Aldott Jo Reggelt kivanok :)

irod: sokan kuzdunk nyomorusaggal, de Isten megsegit...ezt szurtem le leyegnek.
Es ez a lenyeg, Isten azert kuldte el a fiat, nekunk a tobbi 'fianak' hogy az ember 'embertol' is hallja es megertse a lenyeget: Nelkule semmit sem tehetunk. Es ez nagyszeru, ez olyan csodalatos, hogy szavakkal sem lehet leirni.

Isten azt nem mondta, hogy konnyu lesz, de, azt igen, hogy o mindig ott lesz!

Mindig, Isten mindig segit.


Sose felj! Egy pillanatnyi ketely se legyen benned. Mikor az van az emberben, az nem Istentol ered, az ordog mindig megprobal kiserteni, a felelem tole szarmazik.
Tiszta Istennek atadott alazatos szivvel barminek neki indulhatunk, mindenben sikerunk lesz: gyogyulas, munka, parkapcsolatunk :):):)

Szeretettel olelellek teljes szivembol,
Moni

Nem elérhető ermaha

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 2797
Re:Mikor parancsolhatunk a betegségnek?
« Válasz #23 Dátum: 2010 Augusztus 05, 12:55:10 »
John G. Lake:  A gyógyítás és csodatevés szolgálata.

Az Isteni gyógyulás tudományos

Az Isten kegyelme általi megváltás alkalmazásában tudományos. Jézus sokféle módszert használt a betegek gyógyításánál. Mindegyik tudományos volt. A tudomány annak felfedezése, hogy Isten miként tesz dolgokat. Jézus az emberekre tette a kezét engedelmeskedve a kapcsolat és átadás törvényének.

Kezeinek érintése, kapcsolata felhatalmazta Isten Szellemét benne, hogy átfolyjon a beteg személybe. A beteg asszony, aki a ruháit megérintette, azt találta, hogy a Szellem kiáradt Jézus személyéből. Megérintette ruhái szegélyét, és a Szellem átáramlott belé. Meggyógyult. Ez tudományos folyamat. Pál, ismerve ezt a törvényt, keszkenőkre és ruhákra tette a kezét. A Biblia azt mondja, hogy amikor ezeket a betegekre helyezték, meggyógyultak, és a démonok kimentek. A materialisták ezt babonaságnak mondták. De ez teljesen tudományos.

A Pálból kisugárzó Isten Szelleme ezeket a kendőket „akkumulátorrá” változtatta, a Szent Szellem erejének akkumulátorává. Mikor a betegre helyezték, feltöltötte a testet és gyógyulás volt az eredmény (Apcsel 19,12). Ez először is azt demonstrálja, hogy a Szent Szellem „kézzelfogható”, valóságos jelenlét, mennyei anyag. Másodszor, lehetséges egy kendő anyagában tárolni, mint ahogy Jézus ruhái és Pál zsebkendői is mutatják. Harmadszor, átviszi az erőt a zsebkendőből a betegbe. Negyedszer, a betegben történő hatása nagyon erőteljes volt, hogy a betegség eltávozott. A démonizált megszabadult. Ötödször, a beteg és az elmebeteg is meggyógyult ezzel a módszerrel.

Az ember Jézus Krisztust befogadja a szívébe, mint ahogy valaki elfogad egy szerelmest. Ez egy gyengéd, szerető viszony. Az ember azért engedelmeskedik Jézusnak, mivel szeretettel fogadta be. Szíve szerelme lett. Jézus szeretete és ereje bennük megszabadítja őket a bűntől és betegségtől, és végül, ahogy az Ő Igéjében meg van ígérve, meg fog váltani a haláltól is. Az embernek a sátántól és az ő országától való szabadulását a bűnből, betegségből és halálból való megváltás alkotja, és ez alapítja meg a Menny Királyságát.

A NÉV hatalma

Jézus előhívta tizenkét tanítványát, erőt és hatalmat adott nekik a démonok kiűzésére és betegek gyógyítására (Lukács 9). Ezt utána a következő kijelentésével helyettesítette: „Bármit kértek az én Nevemben, meglesz” (János 14,14).

Az első korlátozott „ügyvédi meghatalmazás” volt, a második korlátlan. Ez a korlátlan „ügyvédi meghatalmazás” a keresztre feszítésénél lett aláírva, és akkor lett hathatós, amikor a Szent Szellem eljött (Lukács 25,49, Apcsel 1,8).

Pünkösd napján ez az „ügyvédi meghatalmazás” teljesen cselekvőképessé vált. Eljött a Szellem. Először is, írásban: meg volt az Igéje. Másodszor, valóságban: elküldte a Szellemét.

Péter és János azonnal megragadták a Név jelentőségét. A templomba érkezve találkoztak egy nyomorék koldussal. 40 éves volt, és születésétől fogva sánta. Péter megparancsolta: „A Názáreti Jézus Krisztus nevében, kelj fel és járj!” A menny villáma belecsapott az emberbe. Felugrott a lábaira, teljesen épen.

A tömeg odaözönlött. Követelték: „Milyen névben, milyen név által és milyen hatalommal cselekedtétek ti ezt?” Páratlan Név! Az erő titka ebben volt. Amikor a Nevet használták, az erő megjelent. A menny dinamitja felrobbant!

Pétert és Jánost a börtönbe taszigálták. A gyülekezet a „Névben” imádkozott értük. Elengedték őket. Elmentek a gyülekezetbe. Az egész gyülekezet imádkozott azért, hogy jelek és csodák történjenek. Hogyan imádkoztak? A Névben! Legálisan használták. A valóságos válasz azonnali volt. A helyet földrengés rázta meg. Hatalmas Név!

Jézus ezt parancsolta: „Menjetek el széles e világra!” Milyen célból? Kihírdetni a Nevet. Használni a Nevet. Bemeríteni a hívőket. Hogyan? A Névben (az Ő tekintélyével, ahogy parancsolta). Csodálatos Név! Ebben koncentrálódott az Atyában, Fiúban és Szent Szellemben lakó egyesített hatalom. Mindenható Név!

Az apostolok használták a Nevet. Működött. A diakónusok Samáriában használták a nevet. A tűz leszállt. A hívőknek mindenhol, örökké, parancsolva van, hogy használják. A Név robbant, mindenütt a világban. Több Bibliát adnak el ma, mint bármely más 100 könyvet. Miért? Mert a Név van benne. Visszavonhatatlan Jézus nevéről a következő állítás: „minden név meghajol előtte, és minden nyelv megvallja!” Az ima ebben a névben válaszokat kap. A moráviaiak imádkoztak. Az addig a napig létező legnagyobb ébredés köszöntött a világra. Az emberi lélekben Isten kegyelme és szeretete megnyitja Isten természetét. Azután megkérdezték a vak embert, „Mit gondolsz róla, ki ő?” „Próféta.” Később Jézus megtalálta, és ezt mondta neki: „Hiszel az Isten fiában?” Az ember megkérdezte: „Ki az Uram, hogy higgyek benne?” Jézus ezt felelte: „Én vagyok az, aki veled beszélek.”

Évszázadok küzdelme az, hogy megszabadítsuk a lelket a hibás értelmezésektől. Jézus néha úgy állították be, mint egy kis bigottot, olykor mint egy imposztort. A világ még ma is ara vár, hogy meglássa Őt olyannak, aki Ő valójában: Jézust, a Csodálatost, Jézust, az óriást, Jézust, az irgalmast, Jézust, az erőteljeset, a századok csodáját.

Vegyük le a béklyókat Istenről.

Engedjük, hogy megáldhassa az emberiséget korlátok nélkül.
Misszionáriusként pogányok ezreinek láttam a gyógyulását. Ez volt Krisztus szeretetének és irgalmának megnyilvánulása az elveszett világ számára.

Ez hozzásegített engem, hogy a világ Megváltójáról egy nagyobb látást kapjak, akinek kezei és szíve kitárva Isten nagy világa számára, és minden ember, szent vagy bűnös egyaránt meg van hívva, hogy lássa és szeresse Őt. Az olvasóktól kapott levek egyikében ezt kérdezik tőlem: „Miért nem minden személy gyógyul meg azonnal, mint ahogy Jézusnál?”

A levél írója tévedett, mikor azt gondolta Jézus mindig azonnal gyógyított. Erre egy példa a tíz leprás története. „Ahogy mentek, megtisztultak.” A gyógyító erő át lett adva. A gyógyulás folyamata később lett nyilvánvaló. Ugyancsak, Jézus rátette a kezeit egy vakra, és megkérdezte: „Mit látsz?” A férfi válaszolt: „Látom az embereket, mint valami járkáló fákat.” Még tökéletlen volt. Akkor Jézus másodjára is rátette a kezeit, és akkor „tisztán látott”.

A gyógyulás, valamilyen mértékben, két feltételen alapul.

Első, az átadott gyógyító erő mértéke. Második, a hit mértéke, ami működésbe hozza és erőt ad az átadott gyógyító értéknek. „Az Ige nem használt nekik, mert nem párosították (keverték) hittel a szívükben” (Zsidók 4,2).

Jézus csodáin évszázadokon keresztül csatároztak az emberek. Emberek arra szánták az életüket, hogy letörjék a csodákba vetett hitet. De ma többen hisznek a csodákban, mint ezelőtt bármikor.

Az áltudományok azt vallják, a csodák lehetetlenek. Ennek ellenére a tudományos világ legnagyobb emberei hisznek a természetfelettiben és tudják, hogy a csodák a felfedezése és kiaknázása mindannak, amiről a materialista tudósok semmit sem tudnak.

A csodák világa az ember természetes világa.

Az ember teremtésétől fogva társa a csodatevő Istennek. A bűn letaszította ez embert a csodatevő valóságból, de kegyelem által, visszatérhetünk a saját helyünkre. Nehéz számunkra megragadni ennek a hitéletnek az alapelveit. Kezdetben az ember szelleme volt az uralkodó erő a világon. A bűnbeesés után az értelem, elme lett a domináns. A bűn letaszította a szellemet, és az intellektust ültette a trónra. De a kegyelem helyreállítja a szellemet, hogy újra uralkodó helyre kerüljön. Amikor az ember felismeri ezt, erőlködés nélkül fog a természetfeletti valóságban járni.

Nem lesz többé küzdelem a hit, hanem egy normális élet Isten valóságában. A szellemi valóság odahelyezi az embert, ahol az Istennel való közösség normális megtapasztalás.

A csodák lélegzetünkké válnak. Senki sem tudja, milyen messzire képes az elme és a szellem fejlődni. Lassan jöttünk rá arra, hogy az ember szellem, és hogy a szellemi természete az alaptermészete. Azt akartuk, hogy az elmét képezzük, tanítsuk, és figyelmen kívül hagytuk a szellemit, ezért az ember egy önközpontú, önző teremtménnyé vált. Az ember elveszítette az érzékét az Isten és emberek felé való közösség, kapcsolat és felelősség felől. Ez törvénytelenné (törvényszegővé) tette. Nem hanyagolhatjuk el az ember szellemi oldalát anélkül, hogy az intellektust és a fizikumot ne nagyítanánk fel. Ezt tenni a szellem korlátja nélkül, azt jelenti, hogy szabadjára engedjük a bűnt és uralmat adunk neki az egész ember felett. Kell lennie egy fejlesztésének és ápolásának a szellemi természetnek, egy olyan pontig, ahol az ember élvezheti az Atya Istennel való közösséget. Ez az értelem felett áll, mint ahogy Isten is a természet felett.

Az ember értelme tudatában van a természetfeletti erőknek, amiket nem képes megérteni. Érzékeli a szellemi valóságot és vágyakozik szabadsága és kreatív hatalma után, de nem tud belépni oda addig, amíg át nem változik az ön-ből és a bűnből, hogy a szellem uralkodjon és cselekedjen inkább, mint az intellektus – a szellem legyen az elme és az anyag felett.

Isten élete, Isten Szelleme, Isten természete elégséges az ember minden szükségeire. Az Ige legmagasabb értelmezésében a valódi keresztény az, akinek teste, lelke és szelleme egyaránt Isten életével van betöltve. A gyógyulás az emberi természet bármely területén: szellemében, lelkében vagy testében, egy cél felé mutat. A gyógyulás célja az egészség, a test, a lélek és a szellem számára. A szellem gyógyulása egyesíti az ember szellemét Istennel, mindörökre.

A lélek gyógyulása kijavítja a pszichikai, lelki rendellenességeit, és képessé teszi arra, hogy Isten értelmével harmóniában tudjon működni. A test gyógyulása beteljesíti az ember Istennel való egyesülését, mikor a Szent Szellem birtokol mindent.

http://www.mindenlehetseges.hu/
Mert nem a félelemnek szellemét adta nekünk
az Isten,hanem az erőnek és szeretetnek és józanságnak szellemét/Tim:1,7/

Ani Kinor

 • Vendég
Re:Mikor parancsolhatunk a betegségnek?
« Válasz #24 Dátum: 2010 Augusztus 05, 13:18:25 »
23-as hsz, Igy igaz . 

Hiteles munka van leirva benne, ezt magammal viszem. (Szivemben)

Koszonom szepen, ermaha!
Az Ur aldja a szived  :2smitten: :2smitten: :2smitten:
( annyit ne feledjunk, hogy oregkorban van, hogy mar menni kell, de akkor ugye arrol fog biztositani az Ur)

Nem elérhető körtevirág

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 326
 • Isten gyermeke
Re:Mikor parancsolhatunk a betegségnek?
« Válasz #25 Dátum: 2010 Szeptember 29, 19:58:58 »
Sziasztok!

Én már kigyógyultam pár betegségből. Még csak nem is kértem ezekből a gyógyulást,egyszercsak azt vettem észre, hogy már nem fáj a talpam, nem fáj a hátam, nem recseg a térdem és végig tudom állni az alkalmakat.
A súlyosabb betegségemből (nem halálos) viszont akármit csinálok, nem gyógyulok.Ez vajon  miért lehet?

Testem a Szent Szellem temploma, mert Jézus Krisztus vére megváltott az ördög
kezéből, ezért az én testem nem az ördögé, nem enyém, hanem Istené, akinek én szánom
az én testemet élő, szent és Istennek tetsző áldozatul, mint okos tiszteletemet.

Nem elérhető Gyöngyike

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1372
Re:Mikor parancsolhatunk a betegségnek?
« Válasz #26 Dátum: 2010 Szeptember 29, 20:09:51 »
Kedves Körtevirág! :2smitten:

 Jób könyvében megtaláljuk a választ, hogy Ő egy igaz Istenfélő ember volt, mégis milyen nagy nyomorúságon kellett átmennie.  Az Úr megenged sok mindent, de csakis azért, hogy elkészüljünk az Ő jövetelére! Ezek által is tanít minket.  Ő ismer bennünket a legjobban, és mindig a legjobbat adja nekünk, majd odaát látjuk, hogy mindezek csak a javunkra voltak, közelebb kerültünk ez által Istenhez.

Igéjében is mondja: Akik Istent szeretik, minden a javukra van!

Nem elérhető Jázon

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 91
Re:Mikor parancsolhatunk a betegségnek?
« Válasz #27 Dátum: 2010 Szeptember 29, 20:55:30 »
Szerintem pont ez van. Ha nekünk az a jobb, hogy betegek maradjunk, akkor betegek maradunk. Jóbnál ezzel tette próbára a hitét és ezáltal is tudott növekedni.
De ha Isten úgy látja, hogy a gyógyulás vezet hitre, akkor meggyógyít.
"Ne félj! Csak higgy!"

Nem elérhető körtevirág

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 326
 • Isten gyermeke
Re:Mikor parancsolhatunk a betegségnek?
« Válasz #28 Dátum: 2010 Szeptember 29, 21:03:33 »
Szia!

Köszi a választ,én is ezen morfondíroztam,biztos van valami oka.Mindenesetre egy percig sem jutott eszembe Istennel perlekedni,végülis teochrácia(így kell írni?) van,elfogadom,ha Isten így akarja.Meg amit írtál is,hogy nem tudhatjuk,mi miért van.Az is lehet nem most van az ideje,vagy türelmet kell tanulnom,vagy jobban kell jeleskednem a kitartó könyörgésben,vagy nem kéne annyit foglalkoznom magammal,vagy ez egy próba.Ilyenek jutottak eszembe.Tulajdonképpen hálás lehetek azért is már,hogy nincs lúdtalpam,nem fáj a térdem.Nem leszek telhetetlen.
Isten mindent jobban tud és csinál.Milyen jó is ez,hogy van egy Feljebbvaló.
Testem a Szent Szellem temploma, mert Jézus Krisztus vére megváltott az ördög
kezéből, ezért az én testem nem az ördögé, nem enyém, hanem Istené, akinek én szánom
az én testemet élő, szent és Istennek tetsző áldozatul, mint okos tiszteletemet.

Nem elérhető Irma

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1935
Re:Mikor parancsolhatunk a betegségnek?
« Válasz #29 Dátum: 2010 Szeptember 29, 22:00:05 »
Drága Körtevirág!

Bizony néha várni kell. Hogy miért? Mert Istennek különböző eszközei vannak arra, hogy formáljon bennünket. A kitartás, a türelem, az Istenben való bizalom nem úgy terem, hogy egyet imádkozunk és ott a csoda! Hanem sokszor komoly fájdalmak, könnyek között és megaláztatás mellett. Mert ilyenek vagyunk, ezeket az értékes tulajdonságokat nem virágos réten tudjuk megtalálni hanem a megpróbáltatás sötét völgyében. Tudod, hogy a drágagyöngy hogyan keletkezik? Úgyhogy a kagyló érzékeny belsejébe bekerül egy homokszem és elkezdi iritálni a kagyló belsejét és ahogy "könnyezik" a kagyló úgy termelődik ki a drágagyöngy. Ami értékes az soha nincs könnyen. De hidd el érdemes az Úrra várni, mert Ő nem próbál erőn felül, és a próbával együtt a kimenekedést is megadja.

 :2smitten:
„Én, én vagyok vigasztalótok! Miért félsz halandó embertől, olyan embertől, aki a fű sorsása jut?”

Ézsaiás könyve 51:12