Szerző Téma: Intés vagy fejmosás?  (Megtekintve 29839 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Csaba

• Testvérünk
  • *
Re:Intés vagy fejmosás?
« Válasz #105 Dátum: 2010 Június 24, 15:21:49 »
Sziasztok!
Be kell látnom igazatok van, egy újabb szűkségtelen és meddő vitához jutottunk ráadásúl egy olyan topicban amelyben az intést kellett volna ellemezgetnünk.
Van-e helye, létjogosúltsága, hogyan működhet ma az egyházban.
Ehhez képest eljutottunk oda, hogy a prófétákat kezdjük el ítélgetni.
Na ennek szeríntem sincs semmi értelme!
:044:

:2smitten:
'A szeretet nem keresi a maga hasznát...' 1Kor13

Nem elérhető tothg

• Testvérünk
  • *
« Válasz #106 Dátum: 2010 Június 24, 15:32:35 »
Akkor ezt most mindkettőtöknek írom!

Nem régiben Gabriel nagyon világosan levezette, hogy az Ószövetségi prófétákban is Isten Szent Szelleme működött, s nem 'egy lélek'.

Isten Szent Szelleme pedig elválaszthatatlanúl személyi részessége a Szentháromság Istennek!
Azt feltételezni, hogy egy próféta emberi módon a szabad akaratával kénye-kedve szerínt dirigálhat a Szent Szellemnek, annak akarólagos egyűttműködése nélkűl, ez számomra nagyon emberközpontúan hangzik!

Attól, hogy valakiben benne van a Szellem tud tévedni, mert a Szellem kijelentése után van döntési jog, hogy megcsinálom-e, vagy sem. Arról nem is beszélve, hogy sokszor a Szellem kijelentése egy "gondolatként" jelenik meg az emberben, ahol sokan még azt se tudják biztosan eldönteni, hogy az Úr szólt hozzájuk, vagy csak nekik jutott eszükbe... A kereszténység ebben jár gyerekcipőben. Ha hiszed, ha nem Istenmunkatársakként bánik velünk, részt vehetünk a munkájába és nem veti el az ötleteinket. Persze azt tegyük hozzá, hogy jobb, ha ráhallgatunk, mert jobban fog menni a dolog. Ennek ellenére Isten sokszor enged az emberi akaratnak egy határon belül. Pont ezt nevezik "megengedő akaratnak".
Ha egy kicsit megfigyeled mit mondott illés: "Ha Isten embere vagyok, szálljon tűz az égből alá, és emészszen meg téged és a te ötven emberedet."
Nagyon gáz lett volna, ha nem történik semmi nem? A prófétai tekintélynek annyi lett volna. illésnek megvolt az a szellemi tekintélye, hogy ő Isten hatalmát képviselte.
Nézz meg a bibliába több esetet. Nagyon sokszor az emberek, ugyanúgy mint Jézus nem kérték, hogy "Istenem gyógyítsd meg...", hanem szóltak Isteni hatalomból: "Kelj fel..." Nem tudom mennyire érzitek a súlyát: a csodákat Isten csinálja, de átadta az embernek a hatalmát, hogy rendelkezzen vele.
A keresztények nem értik meg, hogy az ember és a benne lévő ajándék az EGY. Ha van egy tanító, akkor nem úgy van, hogy van egy ember és van benne egy ajándék. Az ajándék az ember részévé lesz. Ő maga lesz az ajándék.
"Ha nem elégít meg ez a világ, akkor valószínű, hogy nem e világ számára lettél teremtve."
(C. S. Lewis)

Nem elérhető tothg

• Testvérünk
  • *
« Válasz #107 Dátum: 2010 Június 24, 15:45:11 »
Az ítélet nem rossz dolog. A biblia érdekessége, hogy a leírtakról sok esetbe nem mondja, hogy jó vagy rossz, hanem csak tényszerűen leírja az eseményeket. Így Illés életéből is tanulhatunk, ha megismerjük az Úr hozzáállását.
Nagyon tetszik amikor az apcselben prófétálnak Pálnak, hogy fogságba fog esni. Sokan rosszul értelmezve azt mondják, hogy nem menjen Jeruzsálembe. Szerencsére Pálnak volt annyi látása, hogy tudta mit kell tennie. Elválasztotta a kapott próféciából az emberi magyarázatot. Ez helyes, ezt nekünk is tenni kell. Nyilván mindenkinek a maga felelősségére...
Ez nem könnyű és számomra van értelme.  :2smitten:
Csaba remélem azért te se látod olyan kilátástalannak ezt a helyzetet.  :088:
"Ha nem elégít meg ez a világ, akkor valószínű, hogy nem e világ számára lettél teremtve."
(C. S. Lewis)

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
    • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
« Válasz #108 Dátum: 2010 Június 24, 17:23:13 »
Azt hiszem át kellene pakolnom az témához nem illő hozzászólásokat.
Csak még nem tudom, hogy hova tegyem. :254:
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető Csaba

• Testvérünk
  • *
« Válasz #109 Dátum: 2010 Június 24, 18:12:24 »
Szia Gabi!
Teljesen egyet értek Veled!
Sokan még azt sem tudják, hogy Isten szólt hozzájuk, vagy saját magukat csalták meg!
És itt van nagy igazsága Irmának: 'Sok az önjelőlt próféta'
Miért is van ez így testvérem?
Mert lústák ahhoz is, hogy 'kirakják a gyapjút'!
Isten nélkűl döntenek így, vagy úgy!
Nem keresik hasonló lelki ajándékok túlajdonosaival a közösséget!
Na ez a téma egyik része!
A másik meg az, hogy egyetlen lépésre kerűltetek Silverman teológiájától!
Hólnapra talán az is elfogadhatóvá válik számotokra, hogy a Szentírásba néhány írat bekerűlt, amely csak Isten 'megengedő akaratába' fért bele!
Ez a fogalom önmagában egy botránykő Istennel szemben!
Köszönöm, de ebbe a műsorba a jővőben nem kívánok aszisztálni!
Az Úr áldjon Benneteket!
'A szeretet nem keresi a maga hasznát...' 1Kor13

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
    • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
« Válasz #110 Dátum: 2010 Június 24, 18:45:46 »
Azert nem kellene ilyet gondolnod rolunk...

"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető Irma

• Testvérünk
  • *
« Válasz #111 Dátum: 2010 Június 24, 19:40:39 »
Szerintem azokat az Igéket summázatként le kellene írni, hogy akiket érdekel legalább lássák, hogy mi a Biblia álláspontja. Tudja valaki? Mert én az Igehelyeket most nem tudom keresgélni, a munkahelyemen vagyok.
„Én, én vagyok vigasztalótok! Miért félsz halandó embertől, olyan embertől, aki a fű sorsása jut?”

Ézsaiás könyve 51:12

Nem elérhető tothg

• Testvérünk
  • *
« Válasz #112 Dátum: 2010 Június 25, 07:47:14 »
Szia Gabi!
Teljesen egyet értek Veled!
Sokan még azt sem tudják, hogy Isten szólt hozzájuk, vagy saját magukat csalták meg!
És itt van nagy igazsága Irmának: 'Sok az önjelőlt próféta'
Miért is van ez így testvérem?
Mert lústák ahhoz is, hogy 'kirakják a gyapjút'!
Isten nélkűl döntenek így, vagy úgy!
Nem keresik hasonló lelki ajándékok túlajdonosaival a közösséget!
Na ez a téma egyik része!
A másik meg az, hogy egyetlen lépésre kerűltetek Silverman teológiájától!
Hólnapra talán az is elfogadhatóvá válik számotokra, hogy a Szentírásba néhány írat bekerűlt, amely csak Isten 'megengedő akaratába' fért bele!
Ez a fogalom önmagában egy botránykő Istennel szemben!
Köszönöm, de ebbe a műsorba a jővőben nem kívánok aszisztálni!
Az Úr áldjon Benneteket!

Nézd én felvállalom. Miért? Mert amikor a gondolkodásunk megújul a berögződött igékről, akkor sokszor olyan igazságokat ismerünk fel, amik sokakat megbotránkoztatnak. Lásd Luther és a többiek. Talán nagyképűnek hangzik, hogy egy lapon említem magam velük, de a hit ilyeneket tesz. Elég volt abból, hogy a világosságom határát a megszokott, bevett látások határozzák CSAK meg, amikor Isten újat szeretne adni ezek mellett.  :2smitten:
Asszisztálásra úgy sincs szükség.  :hehe:
(C. S. Lewis)

Nem elérhető Sándor

• Testvérünk
  • *
« Válasz #113 Dátum: 2010 Szeptember 08, 10:51:39 »
Az intés vagy fejmosás (itélkezés) - között az intő és intett részéről is két változat lehetséges, ezért inkább az alapállást szeretném elmondani.
Egy hitetlen, Isten által meg nem váltott embert nem lehet lelkigondozni. Egyrészt Isten igéje nem Isteni szó a számára, nem is veszi komolyan - tehát nem is nagyon foglalkoznék ebben az esetben az intés vagy itélkezés kérdésével  - olyan világi, semmi igazi eredmény a max.remény, inkább hagyjuk.
Ha Isten gyermekét feddik - az építeni fogja. Lehet, hogy nem esik jól elsőre - de azért az elhangzott Ige az elvégzi amiért érkezett. Az itélkezés is a javára fog válni, mivel tudja, hogy itéletet érdemel és sajnos nem tökéletes, bár Isten építi, folyamatosan munkálkodik, hogy egyre inkább rendbejöjjön, helyreállítsa azt, ami elromlott, elveszett.
Nekünk - hogy figyeljünk a másikra és szóljunk, ha látjuk, hogy baj van - kötelességünk, mivel szeretjük a testvérünket. Nem nézzük tétlenül, hogy ha az életébe olyan dolgok kerülnek, ami nem tesz jót neki. Ez a testvéri szeretetkapcsolat igazán. Féltő szeretet. Mivel ugyanaz a lélek - bennünk is - ezt értettük meg akkor, mikor Isten belenyúlt az életünkbe, tehát tudjuk, hogy mi az.

szeretettel Sándor
Bizony hittel jegyeztelek el téged magamnak, és megismered az Urat.

Nem elérhető Guti Tünde

• Testvérünk
  • *
    • www.gutitunde.eoldal.hu
« Válasz #114 Dátum: 2010 Szeptember 08, 11:10:20 »
"Ha Isten gyermekét feddik - az építeni fogja. Lehet, hogy nem esik jól elsőre - de azért az elhangzott Ige az elvégzi amiért érkezett. Az itélkezés is a javára fog válni, mivel tudja, hogy itéletet érdemel és sajnos nem tökéletes, bár Isten építi, folyamatosan munkálkodik, hogy egyre inkább rendbejöjjön, helyreállítsa azt, ami elromlott, elveszett.
Nekünk - hogy figyeljünk a másikra és szóljunk, ha látjuk, hogy baj van - kötelességünk, mivel szeretjük a testvérünket. Nem nézzük tétlenül, hogy ha az életébe olyan dolgok kerülnek, ami nem tesz jót neki. Ez a testvéri szeretetkapcsolat igazán. Féltő szeretet."

Így van! Bizony nagy szükség van a szeretetben intésre! Lényeges a "szeretetben", mert ha csak ítélkezünk, akkor könnyen megkeseredhet vagy elfordulhat az illető.
De nem maradhat el a bátorítás és vigasztalás mellől ez sem, pont az épülés és megtisztulás érdekében.
„Vezéreld utamat Igéd szerint, és ne engedd, hogy valami hamisság uralkodjon rajtam!
Gyönyörködöm beszédedben, mint aki nagy nyereséget talált.”
Zsoltárok 119:133, 162.

Ani Kinor

• Vendég
« Válasz #115 Dátum: 2010 Szeptember 08, 12:42:44 »
113. hsz KAPCSAN   :088:

Igen, lelki dolgokat, Lelekkel lehet megerteni.

Sajnos, igaz amit irsz, ahol szenny lakik a szivben, ott sokszor hiaba beszel az ember.

Viszont, nem hiszek az emberi altali szemelyes megintesben, Isten aki megigazit. En ember vagyok, Te ember vagy a masik is csak egy ember.

Isten, viszont, Isten  :2smitten: :2smitten: :2smitten:

Nem elérhető zoltan

• Testvérünk
  • *
  • Testvér
« Válasz #116 Dátum: 2010 Szeptember 08, 17:56:40 »
Isten igéje tanít arra bennünket, hogy szükséges az intés, és kell, hogy tegyük.

Mt.18r15-17; Gal6r1 1Tessz.5r14; Ez.3r18-21

De nagyon fontos, hogy ez mind megmentő szeretből  fakadjon. Megmenteni, felemelni kell azt aki eleset, mert ő a mi testvérünk, ő érte is meghalt Krisztus. Szeretettel és gyöngédségel kell feléjük forduljunk, hogy meglássák, hogy szeretjük őket.

:2smitten: :2smitten: :2smitten: :2smitten:
Kárnak ítélek mindent az én Uram, Jézus Krisztus ismeretének gazdagsága miatt: a kiért mindent kárba veszni hagytam és szemétnek ítélek, hogy a Krisztust megnyerjem,

Az Úr Jézus Krisztusnak kegyelme, és az Istennek szeretete, és a Szent Léleknek közössége mindnyájatokkal. Ámen.

Nem elérhető Gyöngyike

• Testvérünk
  • *
« Válasz #117 Dátum: 2010 Szeptember 08, 18:02:40 »
Ámen!

Nem elérhető Shomer ayin

• Testvérünk
  • *
« Válasz #118 Dátum: 2011 Június 13, 14:18:48 »
Szerintem azokat az Igéket summázatként le kellene írni, hogy akiket érdekel legalább lássák, hogy mi a Biblia álláspontja. Tudja valaki? Mert én az Igehelyeket most nem tudom keresgélni, a munkahelyemen vagyok.
Nos tehát summázatként az eddigi témákban az Igék:Mk 12,24    
Jézus pedig felelvén, monda nékik: Avagy nem azért tévelyegtek-é, mert nem ismeritek az írásokat, sem az Istennek hatalmát?
Ézs 44,26    
A ki szolgája beszédét beteljesíti, és véghez viszi követei tanácsát,
   Ézs 45,7    
Ki a világosságot alkotom és a sötétséget teremtem, ki békességet szerzek és gonoszt teremtek; én vagyok az Úr, a ki mindezt cselekszem!
   Mal 1,6    
A fiú tiszteli atyját, a szolga is az ő urát. És ha én atya vagyok: hol az én tisztességem? És ha én úr vagyok, hol az én félelmem?
Rm 12,3    
Mert a nékem adott kegyelem által mondom mindenkinek közöttetek, hogy feljebb ne bölcselkedjék, mint a hogy kell bölcselkedni; hanem józanon bölcselkedjék, a mint az Isten adta kinek-kinek a hit mértékét.
Ézs 60,19    
Nem a nap lesz néked többé nappali világosságod, és fényességül nem a hold világol néked, hanem az Úr lesz néked örök világosságod, és Istened lesz ékességed,

Nem elérhető Shomer ayin

• Testvérünk
  • *
« Válasz #119 Dátum: 2011 Június 13, 14:20:31 »
Isten igéje tanít arra bennünket, hogy szükséges az intés, és kell, hogy tegyük.

Mt.18r15-17; Gal6r1 1Tessz.5r14; Ez.3r18-21

De nagyon fontos, hogy ez mind megmentő szeretből  fakadjon. Megmenteni, felemelni kell azt aki eleset, mert ő a mi testvérünk, ő érte is meghalt Krisztus. Szeretettel és gyöngédségel kell feléjük forduljunk, hogy meglássák, hogy szeretjük őket.

:2smitten: :2smitten: :2smitten: :2smitten:
Minezekre pedig NAGY-NAGY ÁMEN !  mert:Fil 2,5    
Annakokáért az az indulat legyen bennetek, mely volt a Krisztus Jézusban is,
Ézs 60,19    
Nem a nap lesz néked többé nappali világosságod, és fényességül nem a hold világol néked, hanem az Úr lesz néked örök világosságod, és Istened lesz ékességed,