Szerző Téma: Gyülekezethez tartozás  (Megtekintve 16488 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Zsotza

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 289
 • testvér
  • Zsotza személyes weboldala. Kísérleti oldal,"béta verzió"
Gyülekezethez tartozás
« Dátum: 2007 Március 03, 17:04:39 »
Békesség  Néktek! Szeretnék egy új(?)témával jönni,ami egészen személyes,és gyakorlati!Szerintetek ÜDV-fontosságú tartozni egy felekezethez/gyülekezethez?Gyakran lehet olvasni-hallani tanításokban,hogy aki nem tartozik egy gyülekezethez,az megáll a növekedésben,visszamarad,elesik,stb...Én nem kételkedek az ilyen tanítás őszinteségében,csak a megfogalmazásban,és általánosítában.Ti  hogy látjátok ezt,mit tapasztaltatok? Testvéri tisztelettel:Zsoca
Blog(nak  látszó) oldal: http://zsotza.blogspot.com

Nem elérhető h.isro

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 887
Re: Gyülekezethez tartozás
« Válasz #1 Dátum: 2007 Március 03, 21:47:13 »
Bocs,hogy ezt mondom,de ezt inkább Istentől kérdezd meg!Bár én azt mondom,hogy mivel biblikus,hogy az egyház az Krisztus menyasszonya és a gyülekezetben lévő emberek pedig Krisztus testének tagjai.Amit még ezzel kapcsolatban fontosnak tartok,hogy a gyülekezet azért fontos,hogy a másik ember rajtad keresztül épüljön.Tehát te is épülsz általa,de elsősorban egy gyülekezeten belül,ahova Isten helyez téged,akkor azért helyez oda,mert rajtad keresztül,akar magának megnyerni embereket illetve építeni másokat.Nem beszélve arról,hogy téged is épít.A gyülekezet Krisztus testének tagjait jelenti,amik egymás nélkül nem érnek semmit.Mert fizikailag sem tud egyetlen testrész sem a másik nélkül működni.Mert érzékenyek egymásra és szükségük van egymásra.Ugyan ez a helyzet a gyüliben is.Vedd úgy,hogyez nem vélemény,hanem tapasztalat.És csak mert szeretnék biblikusan gondolkodni.Tudom,hogy manapság van egy néhány gyülekezet,akik eltorzították a Biblia tanításait,de ezt Istentől kell kikérned,hogy Isten hol akarja,hogy szolgálj neki és az emberek felé.Mert Isten el fog vezetni oda,ahol látni akar és használni.Mert ebben biztos vagyok,hogy létszükségletet jelent.Ne abba a gyülibe menj vagy ne menj,amelyik szinpatikus vagy nemszinpatikus,hanem ahol visszaadhatod Istennek szolgálatban azt,amit tőle kaptál.Én sok gyülekezetben jártam,de csak egy féléve vagyok ott,ahol Isten igazából használni akar!Mert ezzel terve van.Ha lehet,akkor ne hagyd ki a gyülekezetbe járást.Remélem nem voltam zavaros? :thanks:
With God All Things Are Possible= Istennel minden lehetséges!
Ki vagyok szolgáltatva Istennek. Teljesen fegyvertelen és védtelen vagyok, ezért kell, hogy a Szentlélek befedezzen.

Nem elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22844
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re: Gyülekezethez tartozás
« Válasz #2 Dátum: 2007 Március 04, 00:05:18 »
Szia Zsoca!

Nem Üdv fontosságú hogy tartozz egy gyülekezethez.
De az egy nagyon jó dolog!Ott terősödhetsz és erősíthetsz!

Ahol ketten vagy hárman összegyülnek az már egy gyülekezet!
Ha van testvéreid az Úrban és összejöttök alkalmanként együtt imádkozva és Istenről beszélgetve, akkor már gyüliben vagy:)
És Isten is köztetek van és az máris eggyel több  :igen:

De bíztatlak hogy járj gyülekezetbe! Hiszen a szeretettel teli légkör nagy hatással van a lélekre!

Idézet
Gyakran lehet olvasni-hallani tanításokban,hogy aki nem tartozik egy gyülekezethez,az megáll a növekedésben,visszamarad,elesik,stb..
 

lassan 2 éve nem járok gyülekezetbe a körülmények miatt, de ezalatt a két év alatt hatalmasat növekedtem!

Dicsőség Istennek!
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

maria

 • Vendég
Re: Gyülekezethez tartozás
« Válasz #3 Dátum: 2007 Március 05, 09:29:11 »
Zsoca! Jó a kérdésed és aktuális is mindenkor. Gyülekezetet Isten rendelte el és nem mi magunk. Ő küldte a tanítványokat a felsőházba, hogy várjanak az ígéretre. Ők egyakarattal könyörögtek, imádkoztak. Tudjuk a Bibliából, hogy voltak házaknál csoportok. - még női szolgáló is volt -Kérdés: Miért van szükségünk rá? Először is azt kérdezem, tud egy gyerek növekedni, ha nem jár iskolába? Ha nem tanítja valaki, megérti mondjuk a biológiát, számtant? Nem! Hogyan érthetnénk akkor mi a Bibliát, magyarázó nélkül? Sehogy. Hogyan tudnám mi Isten akarata az életem felett? Mire akar használni? Mi lenne ha remete keresztények lennénk? Hogyan tudna az Ige terjedni, ha mindenki tabuként kezelné, vagy őmaga se tudna semmit tovább adni, hiszen nincs ismerete? Üres kútból nincs mit meríteni! Mi lenne, ha senki nem járna gyülibe? Vagy csak néhánynak nincs elrendelve? Isten nem személyválogató!

Most jön a durvább része.  :mozgó:): Ki akarja, hogy ne járjunk gyülibe? Ki akarja, hogy ne imádkozzunk? Ki akar távol tartani az Ige valóságától? Egyértelmű. Azt akarja, hogy ne az Isten Igéje terjedjen, hanem az ő igéje, mert Isten Igéje az ő vesztét jelenti.

Sajnos, de vannak vezetők, akik megkötözik a nyájat. Mivel? Pl. Megfogsz halni, ha elmész a gyülijükből! Elveszíted Isten akaratát azzal, ha máshová mész! Lemegy rólad az áldás! Isten ide rendelt, maradj itt, mégha fát is vágnak a hátadon! Ha elmész, a sátánnak engedsz. Ha elmész, elveszíted az üdvösségedet! Ha elmész, elsorvadsz! ...stb.
Ezek mind mind megfélemlítések és hazugságok. Nem építenek, hanem megkötöznek! Isten erre hívta el a nyáját? Nem! Hanem szabadságra! Ha nem érzed jól magad, frusztrált vagy, menj el onnan nyugodtan. Isten nyájában van bőven hely. Istennek vannak aklai a nyáj számára. Természetesen senkit ne vigyen el a sérelme, ha közben biztos abban, hogy az Úr helyezte oda. Nyájra és pásztorra szükség van! De az Úr nem fog lemondani senkiről, mert nem jár gyülibe. A Szent Szemme akkor is vigyáz rá. Elfog vezetni oda, ahol táplálkozhatsz. Ő nem ember, hogy lemondjon rólunk, hogy elpusztuljunk! Ő még az elveszetteket is segíti. Lehet, hogy soha nem mond Isten hívására igent, de attól Ő még nem szűnik meg szeretni! A mi imáink az istentagadókat, eltévelyedetteket is felsegíti. Senki nincs magára hagyva!!! Igaz nem lesz annyi áldás rajtuk, de lesz valamennyicske. Valamit ne felejtsünk el. Isten tiszteletbe tartja a döntésünket, az legyen rossz vagy jó!

Nem elérhető Zsotza

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 289
 • testvér
  • Zsotza személyes weboldala. Kísérleti oldal,"béta verzió"
Re: Gyülekezethez tartozás
« Válasz #4 Dátum: 2007 Március 07, 19:39:19 »
Kedves Testvéreim !Köszönöm mindannyiótoknak a hozzászólást-persze szóljatok még hozzá!-Arra próbálok rávilágítani,hogy a "magányos"keresztény életformát sokan NEM választják,hanem teherként cipelik!Nem természetes dolog, ha elérhető távolságban találsz egy Bibliahű,befogadó gyülekezetet.Az elmúlt másfél évben azt is megtanultam,hogy az sem természetes,hogy eljárhat valaki rendszeresen Istentiszteletre!Sok munkahelyen nincs szabad szombat/vasárnap!És személyes kapcsolatok nélkül nagyon meggyengül a gyülekezettel a kapcsolat-már ahol talákoznak testvérek Imaházon/templomon kívül.....!Szóval ez nem csupán személyes elhatározás,odaszánás kérdése,hogy beépül-e valaki egy élő gyülekezetbe.A jó hír:A Krisztus Testének a magányos testvérek is tagjai ! Várom hozzászólásaitokat ! Testvéri tisztelettel:Zsoca
Blog(nak  látszó) oldal: http://zsotza.blogspot.com

kiscsillag

 • Vendég
Re: Gyülekezethez tartozás
« Válasz #5 Dátum: 2007 Március 08, 21:17:04 »
Szerintem ma Magyarországon ha élő gyülekezethez akarunk tartozni, nem kell akkora távolságokat bejárni.(persze ez viszonylagos dolog tudom)
Az már más kérdés, hogy mennyire szánjuk el magunkat a gyülekezetbe járásra.
Gyülekezetünkbe például jár egy család,akik 100km tesznek meg,hogy hallgathassák az igét és közösségben legyenek.
 Isten közösségbe hiv minket ,ahol figyelhetünk egymásra, és hordozhatjuk egymás terheit...vagyis megélhetjük a SZERETET-et,amire elhivattunk! Odaszánás kell és annak a tudatosítása, hogy mint keresztyén ember Isten szolgája vagyok,akit megbízott az örömhír terjesztésével különböző formában.
Nem tudom létezik -e olyan ,hogy magányos keresztyén, szerintem nem. Nem vagyunk egyedül mégha távolság is van és nincs konkrét gyülekezethez tartozásunk,mert az átmeneti állapot lehet csak.
Isten látja az életünknek e részét is.
Nagyon fontos tartani a kapcsolatot keresztyén testvéreinkkel!

Ha ilyen nehézséged van imádkozz azért, hogy minél hamarabb találj egy közösséget,ahol épülhetsz és építhetsz!

Nem elérhető Zsotza

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 289
 • testvér
  • Zsotza személyes weboldala. Kísérleti oldal,"béta verzió"
Re: Gyülekezethez tartozás
« Válasz #6 Dátum: 2007 Március 09, 18:51:46 »
Shalom  írja:
"Szerintem ma Magyarországon ha élő gyülekezethez akarunk tartozni, nem kell akkora távolságokat bejárni.(persze ez viszonylagos dolog tudom)
Az már más kérdés, hogy mennyire szánjuk el magunkat a gyülekezetbe járásra.
Gyülekezetünkbe például jár egy család,akik 100km tesznek meg,hogy hallgathassák az igét és közösségben legyenek."Köszönöm Kedeves Shalom,hogy megosztottad tapasztalatodat.Bennem azért ott bújkál a kérdés:Persze,lehet valaki egyháztag akár több száz Km.távolság ellenére is DE ilyen irdatlan távolság ellenére hogyan tudtak b e é p ü l n i a gyülekezetbe?Lehet, hogy korábban közelebb laktak,de a költözés ellenére vállalták az ingázást,mert jól bejáratott testvéri kapcsolatok voltak/vannak ott?Jól sejtem?Ha  "csak"Igét hallgatni" mennek oda,akkor szerintem ez egy "veszteséges vállalkozás"-mert Igét hallgatni ma már lehet Internetről,kazettáról,stb.Én-családommal együtt-járok gyülekezetbe,(baptista gyül.tagok vagyunk 4 éve)de 40 km.-re az imaháztól sem megvalósítható a közösségépítés.Nem rohannak haza ugyan a testvérek,de a kommunikáció igen felszínes,távolságtartó.Egyre inkább az a tapasztalatom,hogy a közösség nélküli gyülekezet "stílus"kezd teret hódítani.Részben ez érthető:munkahelyi elfoglaltság,egyre nagyobb követelmények az iskolákban is,stb.,részben pedig a szemmel látható bizalmatlanság,távolságtartás:"nehogy megismerjen engem,nehogy belelásson az életembe,mert lehet hogy sok minden nincs rendben..."A lelkileg frusztált testvérek önvédelemből nem barátkoznak:nem akarnak újabb sebeket.Ismer valaki olyan tapasztalatot,hogy "hideg" gyülekezet hogyan kezdett el "melegedni",megújulni? Jahve Atyánk áldása legyen Veletek !

[
Blog(nak  látszó) oldal: http://zsotza.blogspot.com

kiscsillag

 • Vendég
Re: Gyülekezethez tartozás
« Válasz #7 Dátum: 2007 Március 09, 20:32:51 »
A gyülekezet akkor lesz építő ha mindig befogadó is egyben. Közösséggé lesz, ahol figyelnek a másikra. Ez nagy dolog a mai világban,ahol az egymástól való elidegenedés a gyülekezetekbe is beférkőzik. Nincs közöm hozzád és neked  sincs hozzám- gondolat és életfelfogás nem krisztusi.

Valóban az általam említett példában a költözés miatt szükséges a nagy távolság megtétele. Viszont a meglévő kapcsolatok ápolása és fentartása miatt , odaszánás kell. Isten pedig megáldja ezt!

Nem elérhető krisztuskovetoje

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 69
Re: Gyülekezethez tartozás
« Válasz #8 Dátum: 2007 Július 31, 21:11:27 »
Kedves Zsoca!
A téma, amit felvetettél valóban a minden napok kérdése. Sok emberrel találkoztam, akik ugyanezt a kérdést tették fel. Sőt még magyarázatot is kreáltak hozzá. Egyszer azt olvastam valahol, hogy „aki nem akar Bibliát olvasni, az talál rá indoklást”. Nos úgy érzem, hogy ez áll a gyülekezethez való tartozásra is. „aki nem akar gyülekezethez tartozni, találni fog rá indoklást is”. Elárulhatom neked, illetve mindenkinek, hogy én sem én „akarok” gyülekezetbe járni, hanem minden alkalom előtt egy ellenállhatatlan ERŐ vonz. Nem tudok nem menni. Ám ne gondolja senki, hogy ez stréberség. Nekem is adódnak időnként olyan élethelyzetek, amikor tényleg nem tudok menni, de olyankor rosszul érzem magamat a bőrömben, hiányérzetem támad. De mivel a mi Urunk szabadnak teremtett, szabad nekem időnként nem menni is. De van nekem egy képi gondolatom is erről a témáról, ami kicsit hasonlít a magvető példázatához. Úgy gondolom, hogy egy búzaszem az árok parton is kicsírázhat, szárba is szökkenhet, dús kalászú búza lehet belőle, be is érhet, de KENYÉR soha sem válhat belőle. Azt sem hiszem, hogy a mellette lévő búzatábla aratásakor az arató munkás letenné a kaszát, átugrana az árkon azért az egy szál búzáért, és közé tenné a kévében lévők közé. A mai aratógépek, a kombájnok pedig még inkább ott hagyják az árok partján.
Krisztusi szeretettel üdvözöllek 

Nem elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22844
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re: Gyülekezethez tartozás
« Válasz #9 Dátum: 2007 Július 31, 22:59:29 »

Úgy gondolom, hogy egy búzaszem az árok parton is kicsírázhat, szárba is szökkenhet, dús kalászú búza lehet belőle, be is érhet, de KENYÉR soha sem válhat belőle. Azt sem hiszem, hogy a mellette lévő búzatábla aratásakor az arató munkás letenné a kaszát, átugrana az árkon azért az egy szál búzáért, és közé tenné a kévében lévők közé.

Az árok parton felszökkenő dús kalászú búza lehet egy misszionárius, aki miután elszórta magvait, az árok túlsó partján egy tarló búzát fog képezni.   :D

Lehetséges nem?  :igen:

Szeretettel,
Antee

"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető krisztuskovetoje

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 69
Re: Gyülekezethez tartozás
« Válasz #10 Dátum: 2007 Augusztus 01, 19:45:15 »
Idézetet írta: Antee
Az árok parton felszökkenő dús kalászú búza lehet egy misszionárius, aki miután elszórta magvait, az árok túlsó partján egy tarló búzát fog képezni.   

Lehetséges nem?

Kedves Antee Testvérem!
Szerintem a fenti búzaszál nem lehet egy misszionárius, mert a misszionáriust is az ő gyülekezete küldi, misszionálja az evangelizációs útra. És ha a misszionárius jól végzi Istentől kapott szolgálatát és misszionál, máris legalább ketten alkotják az új gyülekezetet. S mint tudjuk, "Ahol ketten, vagy hárman összegyűlnek az én nevemben..." A tegnapi írásom pedig éppen arra akar választ adni, hogy a gyülekezet nélküli keresztyén nincs a kettő vagy a három között, akik az Ő nevében gyűlnek össze.
Krisztusi szeretettel üdvözöllek
 

Nem elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22844
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re: Gyülekezethez tartozás
« Válasz #11 Dátum: 2007 Augusztus 01, 20:06:28 »
Kedves Kriszruskövetője!

Merészeltem írni, mivel szerénységem is olyan helyzetben van, akinek nincs gyülekezete. :(
Angliában élek és az angol nyelvtudásom nem teszi lehetővé, hogy értsem a prédikációt...
Sajnos ez még a legkevesebb probléma lenne, azonban vasárnaponként is dolgoznom kell. Nem kifogás, mivel bizti lehetne alkalom arra, hogy gyülekezetbe járhassak. Azonban építőbb, ha magyar tanításokat hallgatok mp3 formátumban.

De mégsem vagyok az, aki penészedik a sarokban.  :D
2 éve nem járok gyülekezetbe, azonban Istennel való kapcsolatom nőttön nőtt... és sokat tanultam... :igen:


Szeretettel,
Antee
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető krisztuskovetoje

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 69
Re: Gyülekezethez tartozás
« Válasz #12 Dátum: 2007 Augusztus 02, 17:44:03 »
Kedves Antee Testvérem!
Bizonyára érezted, hogy nem ítélkezve írtam, amit írtam a gyülekezetbe való tartozásról. Nem ismerem a hitéletedet, a hitre jutásodat, de úgy gondolom, hogy nem Angliában tértél meg, hanem itthon. Itt pedig valószínűleg volt, ill. van gyülekezeted, ahonnan valamilyen oknál fogva ki kellett menned. Azzal, hogy valaki valamennyi időre kénytelen idegenbe menni, még nem jelenti azt, hogy elhagyta a gyülekezetét. A helyzetedet megértve, el tudom képzelni azt is, hogy a hétköznapokban találsz egy-két lelki testvért odakint is és létre tudod hozni a legkisebb gyülekezetet ("ahol ketten vagy hárman..."). 
Krisztusi szeretettel imádkozom mindezért
Üdv: József

Nem elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22844
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re: Gyülekezethez tartozás
« Válasz #13 Dátum: 2007 Augusztus 03, 10:46:03 »
Kedves József!

Igen, nem Angliában tértem meg, hanem Baptista tesók által. :igen:
Szoros kapcsolatra tettem szert Jézussal, hiszen itt Angliában NINCS lelki testvérem. "Csak" Jézusom!
Tehát mindenben Őreá támaszkodom, Ő az én menedékem, segítségem, vígaszom.

Isten áldjon József!

Nagyon örülök hogy itt vagy közöttünk!
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

maria

 • Vendég
Re: Gyülekezethez tartozás
« Válasz #14 Dátum: 2007 Augusztus 03, 12:43:19 »
Nekem azért eszembe jutott valami, lehet, én nem tudom a választ még rá. Ha ketten vagy hárman összejönnek, Jézus nevében, Ő valóban ott van közöttük és ez már akár alkothat egy gyülekezetet ideiglenesen, de én úgy gondolom, magyarázó, pásztor, prédikátor.... nélkül lehet valóban gyülekeztről beszélni? Ti hogy látjátok Igeileg? Mikortól beszélünk gyülekezetről vagy - csak gyűlésről, összejövetelről, Biblia tanulmányozásról? Ha nincs felkent szolgáló, beszélhetünk gyülekezetről? Vagy minek nevezhető?