Szerző Téma: Gyülekezethez tartozás  (Megtekintve 16496 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22844
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re: Gyülekezethez tartozás
« Válasz #15 Dátum: 2007 Augusztus 03, 17:09:25 »
Sziasztok!

Megosztanám a véleményemet erről. Ha két vagy három ember összejön és ha nincs közöttük tanító, akkor imaközösségnek vagy dicsőítő csoportnak lehet nevezni.

De nézzük meg, hogy mit mond Jézus pontosan:

Mt 18,19-20   
"Bizony, mondom néktek azt is, hogy ha közületek ketten egyetértenek a földön mindabban, amit kérnek, azt mind megadja nekik az én mennyei Atyám. Mert ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben: ott vagyok közöttük."

kérnek = Tehát a kérésről van szó, én ezt az imádságra értem.

összegyűlnek = Úgy értelmezem, hogy csak az összegyűlésről van szó, tehát nem követelmény egy tanító.

Isten áldását!
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

maria

 • Vendég
Re: Gyülekezethez tartozás
« Válasz #16 Dátum: 2007 Augusztus 03, 17:16:44 »
Azt kell kielemezni, hogy mi a gyülekezet. Mit takar, mi a cél, mi a funkciója. Egy imaösszejövetelen nem beszélünk gyülekezetről, függetlenül attól, hogy együtt vannak Jézus nevében akár hárman is. A felsőházban amikor összejöttek egyakarattal a tanítványok, akkor az gyülekezet volt? 120 -an voltak együtt. Imaösszejövetelen valóban nem kell tanító legyen, de prédikátor sem.... Mitől lesz egy gyülekezet gyülekezet és mitől összejövetel. Mi határozza meg? Ha 3 ember összejön, az már gyülekezet?

Nem elérhető krisztuskovetoje

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 69
Re: Gyülekezethez tartozás
« Válasz #17 Dátum: 2007 Augusztus 03, 18:01:56 »
Kedves Zsoca Testvérem!
Bocsánatodat kérem amiért egy kissé méltatlankodva kezdem a mondandómat, de komolyan gondolkodóba estem, hogy írjak-e neked, hiszen az előbbi neked címzett írásomra sem reagáltál.
Ennek ellenére még egyszer megszólítalak, talán most több figyelmedre számíthatok.
Nos, csak annyit szeretnék a problémádra írni, hogy mint oly sokan, valószínűleg te is összekevered a gyülekezetet a templomba járók sokaságával. Tudvalévő, hogy a vasárnapi istentiszteleten megjelenők óriási százaléka hitetlen de szimpatizáns, úton járó, kereső ember, akik valamilyen oknál fogva, mondjuk: (Mégis csak jobb a templomban lenni mint a kocsmában jelszó alatt) elmegy a vasárnapi istentiszteletre. Ám annyira már nem tiszteli Istent, hogy a hétközi alkalmakon is tisztelje Őt. Nos, azt szeretném ajánlani, hogy ha magadat megtért hívő embernek tartod, megtörtént veled Istennek az a megmagyarázhatatlan elhívása amit a Biblia megtérésnek nevez, akkor menj el a hétközi imádságos, Bibliát tanulmányozó közösségbe, ahol igen nagy százalékban csak ilyen emberekkel találkozol. Azonnal rá fogsz érezni a különbségre és többé nem fogod teherkén cipelni a gyülekezethez tartozás kérdésének súlyát, hanem teljes örömmel és testvéri szeretettel fogod látogatni az Isten szerinti GYÜLEKEZETET.
Krisztusi szeretettel üdvözöllek   
   

kiscsillag

 • Vendég
Re: Gyülekezethez tartozás
« Válasz #18 Dátum: 2007 Augusztus 04, 10:44:10 »
Mi a gyülekezet?.....A Krisztusban hívők közössége. Függetlenül attól, hogy hányan jönnek össze, hisz az a fontos, hogy Jézus van közöttük és egy szívvel és egy Lélekkel.
Az már más kérdés, hogy az adott közösség milyen célból jött össze.( imádság, dicsőítés..stb)

A gyülekezet, ahol lehetnek minimum 2-en,de lehetnek nagyon sokan is, az a célja, hogy együtt éljék meg a Krisztus jelenlétét. Az első gyülekezetek,amelyek házanként jöttek össze naponként, az volt a jellemző rájuk,hogy részt vettek a tanításban, a közösségben, az úrvacsorában és az imádkozásban. Mindezek Jézusért történtek és ma is így van.
Jézus az,aki Lelke által tanítja a gyülekezet tagjait és ezért nem a tanítóktól, vagy más kinevezett szolgálattevőktől lesz gyülekezetté egy közösség.

Gyülekezet az, ahol a másik emberrel Krisztusban egy vagyok.

Nem elérhető Zsotza

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 289
 • testvér
  • Zsotza személyes weboldala. Kísérleti oldal,"béta verzió"
Re: Gyülekezethez tartozás
« Válasz #19 Dátum: 2007 Augusztus 04, 23:22:39 »
Kedves Krisztuskövetője! Sajnálom,hogy csalódást okoztam....ritkábban szoktam fórumozni....Köszönöm türelmedet,és kitartásodat.Egyetértek veled-elviekben.Mert valóban optimális esetben ez működni  szokott.Én amúgy baptista gyülekezetbe járok-lakhelyemtől kb.:30 Km-re.....nem éppen "helyi gyülekezet"...Szinte mindenki ingázik,és mi majd' mindenki rokoni  kapcsolatban van egymással.... ez egy tradicionális baptista gyülekezet.Sajnos,én a munkahelymre is ingázok,így hétköznapi alkalmakra nem tudok eljutni.(De amikor eljutotam,akkor is  nagyon felszínes,átlagos beszélgetésekre került sor:Munkahely,gyerekek...-és evvel"kifújt" -Amúgy 5.-ik éve járok ebbe a gyülekezetbe-ahol "tag" is vagyok) Az egész eset nem arról szól,hogy milyen sajnálatra méltó lennék,hanem arra próbálok rávilágítani,hogy sok hívő együtt-még nem szeretet-közösség.Be kell látnunk,hogy a közösség nélküli gyülekezet az nem rémálom,hanem keserű realitás-az utolsó idők egyik jele.Megértem a zárkózott testvéreket is,-sokat csalódtak,frusztáltak,nem akarnak konfliktusba kerülni senkivel sem.Nem akarják,hogy  belelássanak az életükbe.-Lelki önvédelem!Meg kell tanulni a hitünket nem a gyülekezetre építeni,mert elkerülhetetlenül kudarchoz vezet. Szeretettel,és tisztelettel:Zsoca
Blog(nak  látszó) oldal: http://zsotza.blogspot.com

Nem elérhető krisztuskovetoje

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 69
Re: Gyülekezethez tartozás
« Válasz #20 Dátum: 2007 Augusztus 05, 17:18:53 »
Kedves Zsoca Testvérem!
Engedd meg, hogy helyesbítselek. Nem csalódást okoztál, csupán átsiklottál egy neked szánt üzenetem fölött. Ez velem is megesik néha. Azt viszont kissé nehezen értem, hogy miért olvasol felületesen, hiszen a második hozzád írott szövegemben pontosan arról írok, hogy az általad hiányolt közösség benne van a gyülekezetben, csak a sok hitetlen ember között elvegyülve. (De hiszen templomon kívül is ez a helyzet.) Csupán meg kell őket keresni. S ha megtaláltad, meg fogod tapasztalni, hogy nincs közöttük egyetlen aki csalódott, frusztrált vagy konfliktust kerülő lenne. S ha elfogadsz tőlem, egy 62 éves, de még csak 19 éve megtért testvértől, egy szeretetteljes testvéri tanácsot, akkor arra szeretnélek figyelmeztetni, hogy a hitedet soha ne a gyülekezetre építsd, hanem Jézusra. Akkor meglátod, hogy soha nem fogsz csalódni.
Krisztus szeretetével üdvözöllek: Fórizs József     

Nem elérhető Zsotza

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 289
 • testvér
  • Zsotza személyes weboldala. Kísérleti oldal,"béta verzió"
Re: Gyülekezethez tartozás
« Válasz #21 Dátum: 2007 Augusztus 06, 15:05:21 »
Kedves Krisztuskövetője! Nagy igazságot fogalmaztál meg:Ha Krisztusra épül a hit,akkor nem fogunk csalódni.Igen,én is erre rendezkedtem be,hitemet Kősziklára akarom építeni.Szép,szép  amit írsz,hogy vannak hívő emberek a gyülekezetben...csak meg kell őket keresni....de hogy ezt hogy gondolod a gyakorlatban-abba nem avatsz be...nem baj-nekem-csak a többi Fórumos Testvér,akik még bíznak abban,hogy barátokat,lelki testvéreket találni lehet egy tradicionális,zárkózott gyülekezetben,azok számára sokat jelentene....Istentisztelet után főleg a rokonok ápolják egymással a kapcsolatot-érthető- majdnem mindenki- idő hiánnyal küzd... Sajnos,a lakás-helyzetem olyan,hogy nem alkalmas vendégfogadásra.....meghívatni magunkat (Feleség+2 gyerek) meg több mint illetlenség...(az már kellemetlenség)-azért azt nem tenném...Nem várok már semmi közösségi élményt a gyülekezettől-nem a gyülekezetBEN,-hanem KrisztusBAN hiszek.Viszont azok az új hívők,akik még ezután élik meg a régi ,világi barátok elvesztésétazoknak fájdalmas,ha nem találnak új,hívő kapcsolatokat.Én csak 13 éve vagyok  hívő keresztény,évek óta közösséget nélkülöző hitéletet élek-de nekem családosként könnyebb,mint egyedülállóként (rendszeresen járunk családommal imaházba)Nem vagyok csalódott-ezen már túl vagyok-De nyilván ez az állapot nem egészséges. Testvéri tisztelettel :Zsoca
Blog(nak  látszó) oldal: http://zsotza.blogspot.com

Nem elérhető krisztuskovetoje

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 69
Re: Gyülekezethez tartozás
« Válasz #22 Dátum: 2007 Augusztus 06, 16:42:27 »
Kedves Zsoca Testvérem!
Ismét egy kis szomorúsággal kell kezdenem e pár soros hozzád szólásomat. Továbbra sem vagy hajlandó részletesen, odafigyelve elolvasni amiket írok neked. Ez abból látszik, hogy újból fel teszed azt a kérdést, hogy „Szép,szép  amit írsz,hogy vannak hívő emberek a gyülekezetben...csak meg kell őket keresni....de hogy ezt hogy gondolod a gyakorlatban-abba nem avatsz be.”. Pedig beavattalak. Kérlek, görgesd az egeredet ugyanezen a lapon egy kissé feljebb a 48. hozzászólásomhoz és figyelmesen olvasd el az ott írottakat. Hidd el, nagyon szívesen és igen nagy szeretettel segítek minden Testvéremnek a lelki növekedésben, bár én sem sokkal korábban tértem meg mint te. Ám ehhez az kell, hogy a szeretetteljes tanácsot figyelmesen olvasd el.
Krisztusi szeretettel üdvözöllek: József     

Nem elérhető Zsotza

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 289
 • testvér
  • Zsotza személyes weboldala. Kísérleti oldal,"béta verzió"
Re: Gyülekezethez tartozás
« Válasz #23 Dátum: 2007 Augusztus 07, 00:25:41 »
Kedves József,Bátyám az ÚR Jézusban.Sokáig  gondolkodtam,hogy a "közösbe"  írjam  válaszom,vagy "privátba",de az előbbi mellett döntöttem,mert nem két ember magántermészetű indulatos vitája  zajlik,hanem mindketten keressük Urunk akaratát,-mégha eltérő tapasztalatatok birtokában egymástól eltérő álláspontra jutottunk.Ha jól  sejtem a megoldást ,a hétköznapi Bibliaórák  látogatásában látod,mert ahogy írtad "a templomba járók óriási százaléka hitetlen" Ez igaz lehet-és tragikus. De ugyanakkor törvényszerű állapot egy népegyházi felekezetben,ahol "beleszületéssel" lesz  valaki egyháztag.Én baptista gyülekezethez tartozom,ahol talán a hitvalló bemerítés miatt "jobb mutatók "lehetnek,hitvalló bizonyságtétel nélkül  senkit nem merítenek be/nem vesznek fel gyülekezeti tagnak.Tehát  már a vasárnapi Istentiszteleten sem lehet-szabadegyházak esetében -(általában)-hitetlen tömegről  beszélni.Sajnos,így is előfordulhat nem hívő,a megtérést csak elmondó ember felvétele a gyülekezetbe.Tehát  az én tapasztalatom alapján nem a "hitetlen tömeg" az oka a gyülekezeti közösség-hiánynak.Voltak esztendők,amikor tudtam járni hétköznapi Bibliaórára is,-ahol az Ige közös megbeszélése,egymás hite által való épülés/építés helyett  mindíg a lelkész beszélt-a többiek udvariasan meghallgatták,majd "áment"rebegtek-és >>usgyi haza>> :O-vagy pedig ha nincs nyári szünet,akkor énekari próba.Se mód,sem igény nem volt a komolyabb közösség építésre/ápolásra.Városi gyülekezetekben voltam eddig tag,lévén hogy lakhelyemen nincs baptista,vagy hasonló gyülekezet.A gyülekezetbe is nagy távolságról járnak be testvérek,akik az alkalom után az alaposabb beszélgetéseket-érthető módon-a rokoni kapcsolatoknak tartják fenn.Még összetettebb a kép,ha belegondolunk:Egy felekezeten BELÜL is vannak "exkluzív" -zárkózott gyülekezetek,és vannak "inkluzív" nyitott,befogadó gyülekezetek.Nem véletlenül vannak hanyatló létszámú gyülekezetek,és vannak dinamikusan növekvő befogadó gyülekezetek-mindez egy felekezeten belül is!Amikor Hegyi András testvér-nyugdíjas baptista lekész,és teológiai tanár erről alaposan,őszintén,szókimondóan tanított egy gyülekezet-növekedésről szóló előadásában,nem akartam hinni a fülemnek-még nagyon friss hívő voltam.Aki ismeri,az tudja,hogy ötven év hívő,pásztori tapasztalattal igazán reális képet láthatott a  gyülekezetek helyzetéről.József Testvérem,tiszteletben tartom álláspontodat-de ne felejtsük el:külömböző helyzetekben élünk ,és külömböző tapasztalatokon,élményeken,pofonokon mentünk keresztül.Ami megoldás Pl.:egy faluban,vagy kisvárosban ,az nem működik egy kétmilliós nagyvárosban  (minden gyülekezetben) ,ahol alapvetően visszahúzódó,elfoglalt emberek alkothatják a gyülekezet tagságát.
Blog(nak  látszó) oldal: http://zsotza.blogspot.com

maria

 • Vendég
Re: Gyülekezethez tartozás
« Válasz #24 Dátum: 2007 Augusztus 07, 11:25:56 »
Zsoca. Szomorúan olvastam a hozzászólásodat, hogy neked mint hívőnek mit kell megélni. Nem ítélkezhetek a szolgálók felett, nem is az én tisztségem. A Bíró ott áll az ajtó előtt....

"Pl.:egy faluban,vagy kisvárosban, az nem működik egy kétmilliós nagyvárosban  (minden gyülekezetben) ,ahol alapvetően visszahúzódó, elfoglalt emberek alkothatják a gyülekezet tagságát."

Én egy kisvárosban, Siófokon élek és akik meglátogatják a gyülekezetünket - akár vendégként jönnek el, azok úgy mennek el: "De nagy a szeretet itt közöttetek! De jó volt itt lenni!" Mi odafigyelünk egymásra. Látjuk ha valakinek gondja van, akkor imával hordozzuk. Az újakat a legnagyobb szerettel vesszük körül, hogy érezzék Jézus velük van. Figyelünk arra, hogy pletyka, viszály ne tudja felütni a fejét. Elől kell járni ebben a pásztornak és a nyáj megtanulja. Én nem lennék egy olyan gyülekezet tagja, ahol nem ezt tapasztalom meg, - a szeretetet. Másnak is ezt kell adnom, hogy én is kapjak. Sajnos, hogy nincs megoldás egyenlőre arra, hogy közösségben tudj lenni szeretet testvérekkel, csak az elfoglaltakkal. Imával hordozunk ebben.

Nem elérhető Zsotza

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 289
 • testvér
  • Zsotza személyes weboldala. Kísérleti oldal,"béta verzió"
Re: Gyülekezethez tartozás
« Válasz #25 Dátum: 2007 Augusztus 08, 00:59:59 »
Kedves Mária,nagyon szépen köszönöm a hozzászólásodat,és a segítségedet,hogy imádkozol értem.Én elsősorban az új,frissen megtért testvérekért aggódom,akik még szeretetet,befogadást várnak attól a  gyülekezettől ahova járnak,és nem kapják meg.Nehogy az emberekre nézzenek Krisztus helyett-mert még a legjobb gyülekezet is  emberekből áll.Ha pedig már  kiszorultak a gyülekezetből-ha egyáltalán bennt voltak,akkor el tudják viselni a megbélyegzést,"mert egy igazi keresztény nem élhet gyülekezet nélkül".és aki nem gyülekezeti tag.....az másodosztályú kereszténynek minősül-jobb esetben-vagy nem nézik hívőnek,mert biztosan "összeférhetetlen".Mária,olvasva korábbi harcaidat,szenvedéseidet,és győzelmeidet ,Te biztos nem köveznél meg ilyen testvért,aki magára  maradt,de lássuk be: Mi vagyunk kevesebben.Olvasva keresztény fórumokat,nagyon sok meg nem értést,ítélkezést lehet olvasni....Hálás vagyok,hogy élő,szeretetteljes,erős gyülekezethez tartozol Mária,szívből örülök ennek!Én meg azért imádkozom,hogy növekedjetek,erősödjetek minél inkább a szentségben,ismeretben,létszámban,és Urunk imádatában! Testvéri szeretettel,és tisztelettel:Zsoca
Blog(nak  látszó) oldal: http://zsotza.blogspot.com

maria

 • Vendég
Re: Gyülekezethez tartozás
« Válasz #26 Dátum: 2007 Augusztus 09, 08:52:52 »
Zsoca! Az imára itt a válasz: Azért egy vígasz van az egész nehézségben, Ő pedig Jézus. Gondoskodni fog róluk és elvezetni őket egy olyan legelőre, ahol üde táplálékuk lesz. Én megakarom oldani sok esetben Isten helyett a dolgokat. Nem tudom te is így vagy ezzel néha? Biztos vagyok abban, hogy az Úr tudja, hogy hová küldi az embereket. Ha viszont mi megyünk olyan gyülekezetbe ahol tanítani akar, akkor jobb ha ott maradnunk, még akkor is, ha kiszáradt a táplálék forrás. Nekem most Illés jutott eszembe a kéri patakja mellett. Addig maradt ott, ameddig az Úr nem szólt neki, hogy menjen tovább. Az egészben az a döbbenet, hogy mégrosszabb helyre küldte az özvegyhez. Igaz, Illés már nem volt csecsemő. A nehézségek elől általában szeretünk elszaladni. Engem ebben már formál az Úr. Felismertem és kértem, hogy segítségemre legyen ebben. Hát még elvétem időnként.... Van eset, amikor nem Isten küld bennünket egy adott gyülibe. Akkor ott nagyon frusztrált vagyok. Meg kell kérdeznii az Urat, hogy mit tegyek. Ha nem akar ott használni, akkor elvisz egy másikba, ahol használni fog. Miről tudom meg, hogy az Úr szólt hozzám és küldött el onnan? A gyümölcsökről. Isten nem a rosszat akarja nekem ha engedelmes vagyok. Lehet, hogy azért küldött oda ahol nincs szeretet, hogy rajtam keresztül adjon másoknak mert ők szűkében vannak. Vetem a magokat és ha nem kelnek ki, jobb ha megkérdem Jézust, hogy maradjak-e még, vagy vigyen el máshová. A szívemben tudni fogom a választ. Honnan? Egyre erősebb lesz a vágy afelé, ahol munkálkodnom kell. Egyáltalán nem biztos, hogy az egész életemet egy adott gyüliben kell leélnem. Ha az Úr ajtókat nyit meg, akkor azokon be kell lépjek. Senki nem sürget, csak az ördög. Isten hosszan tűr és türelemmel kivárja amikor végre igent mondok Neki. folyt, köv. csakhogy ne legyek hosszú.

maria

 • Vendég
Re: Gyülekezethez tartozás
« Válasz #27 Dátum: 2007 Augusztus 09, 10:12:53 »
folytatás zsocának: "De ugyanakkor törvényszerű állapot egy népegyházi felekezetben,ahol "beleszületéssel" lesz  valaki egyháztag. Én baptista gyülekezethez tartozom, ahol talán a hitvalló bemerítés miatt "jobb mutatók "lehetnek, hitvalló bizonyságtétel nélkül senkit nem merítenek be/nem vesznek fel gyülekezeti tagnak."

Én valószínű ezért nem kerültem egy ilyen egyházhoz. Soha nem lennék tag. Ami pedig Jézus elé kerül az bálvány az én szememben. Krisztus követője vagyok és nem egyházé. Jézusba születtem bele. Sokan eltévesztik az egyház szerepét, funkcióját. Ismerek - névtelenül, olyan egyházakat, ahol emberek döntenek a bemerítás szabályairól. Ki merítkezhet be és ki nem. Van egy testvér, akit azért nem merítenek be, a vezetőség - persbitérium úgy ítéli meg, hogy még nem felnövekedett keresztény. Több mint 10 éve már odajár hozzájuk. Sóvárogva várja, mikor lesz kész rá. A másik ellentmondás önmagukkal szemben, hogy a tizenéves gyerekeket bemerítik. Döbbenet számomra. Ez annyira ellent mond azzal, amit a Biblia tanít. Azok tán már elérték a keresztény felnőtt kort? Tudod, mindenre lehet Igét előhozni. Úgyis, hogy ne neked, vagy ne nekem legyen igazam. A zsidóságot amikor körülmetélték, - elpecsételték, nem kellett a presbitereknek dönteni. Odamentek Ábrahámhoz a szabad akaratukból. János a megtérésre szólította fel az embereket bemerítéskor és a bűneik megvallására hívta őket, ezzel elkészítve a Messiás Útját. Ó szövetség!

Fülöp amikor a szerecsent bemerítette, Isten előtte odaküldte, mert tudta mi van a szerecsen szívében. Nem kellett Fülöpnek döntenie, hogy kész van -e rá, vagy sem és bűnmegvallást sem tett. Ez viszont már újszövetség! A mi elpecsételésünket ne ember szabja meg! Az én szívemben legyek kész rá és akkor kell megtörténnie. Isten soha semmit nem erőltet és nem csikar ki "Majd ha jó leszel! Majd ha kiérdemled!" Azt javaslom, hogy keressen egy olyan gyülekezetet, ahol szabadsága lesz rá. Az alámerítéshez egyetlen dolog szükséges a Biblia szerint. Jézus legyen az Úr az élete fölött.

Egy fiatal férfi nem régen jött hozzánk. Alig telt el pár hónap és annyira égett a szívében, hogy alámerítkezzen. Odajött és azt mondta, hogy szeretne bemerítkezni. Mihelyt a Balaton vize felmelegszik, meg fog töténni. Annyi az ok, hogy hideg a víz, semmi más.

maria

 • Vendég
Re: Gyülekezethez tartozás
« Válasz #28 Dátum: 2007 Augusztus 09, 10:48:48 »
Folyt. zsoca és ígérem itt a vége.  :igen:

A szeretetre visszatérek egy kicsit. Javaslatom az olyan gyülekezetnek ahol nem munkálkodik a szeretet, ott vessenek magot azok, akik vágynak rá.
Magvetés: Ha az Úr megmutatta Kis Géza testvérünknek, - ez csak egy példa név- hogy nincs szeretet a gyülekezetében, akkor menjen oda Mariskához, aki ma jött először, rázza meg a kezét és legyen vele kedves, előzékeny, mosolygós. Bemutatkozás után mondja ezt: "Mariska, van ott egy hely, gyere megmutatom, Jézus azt készítette el neked!" Odavezeti és rábízza a mellette ülőre, hogy beszélgessen vele, mert ő új még. Neki még segítségére van szüksége. Általában az újak félénkek és nagyon bátortalanok mert zavarban vannak. Odamegy Pista testvéréhez és a keblére öleli, azzal, hogy: "De jó ismét látni! Látom te is szereted Jézust! Milyen hűséges vagy Hozzá! Hétről hétre itt vagy!" Odamegy utána egy kisfiúhoz és megsimogatja a fejét. "Nagyszerű srác vagy! Látom Jézust nagyon szereted mert ismét meghallottad a hangját és eljöttél a mamáddal!" Aztán a Pali is megérkezik a családjával. Őt is nagy szeretettel fogadja az ajtóban. "Áldjon meg az Úr Palikám! Legyen nagyon békességes a mai napod sok sok örömmel telve! A családodra is áldását kérek!" Péterék ott ülnek a harmadik sorban. Odamegy hozzájuk és azt mondja nekik: "Péter testvérem! Olyan öröm van a szívemben, majd kicsattan a boldogságtól, hogy ilyen áldott tetsvéreim vannak! Hálás vagyok Istennek értetek!...

Mit gondolsz zsoca? Ezek az emberek Kis Gézát hogyan fogják látni ezután? Fognak vonzódni a szeretetéhez? Keresni fogják vele a közösséget? Ki fogja azt mondani, ezt nálunk nem lehet megcsinálni, mert mit szólnak az emberek? "Én nem merem ezt megtenni!" Ki van a szeretet ellen? Eleinte biztosan furcsa lesz nekik, de megfogják kedvelni... Nos, mi valahogy így tesszük. Mi olyan kisgézásak vagyunk.  :igen:
Nálunk se működött a szeretetnek ez a formája. Vetettünk és most aratunk. Ettől persze még nem mi vagyunk a tökéletes, hibátlan gyülekezet. Tele vagyunk hibákkal, de a szeretet mindent megold. Tudunk bocsánatot kérni ha elhibáztuk!

Nem elérhető krisztuskovetoje

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 69
Re: Gyülekezethez tartozás
« Válasz #29 Dátum: 2007 Augusztus 09, 16:21:00 »
Kedves Zsoca Testvérem!

Látod, amint helyesen írod a véleményedet a mi nép-egyházi helyzetünkről, úgy én sokkal siralmasabb helyzetben vagyok mint te, és mégsem panaszkodom arról, hogy nem találok igazán lelki közösséget, lelki gyülekezetet. Éppen azért, (mert ilyen alacsony százalékban vagyunk valóban megtértek), indultam el a bibliaórák, imaórák, különféle gyülekezeti összejövetelek felé, mert oda, az úgynevezett vasárnapi templomlátogatók már nem mennek el. Ezeken az együttléteken nem csak imádkozunk, hanem mindenféle szükséges szolgálatokat is végzünk, mint pl. templomtakarítás, parókiaudvar-takarítás, beteg testvérek meglátogatása, közös éneklés, és sorolhatnám a különféle programokat amelyek nagyon is igei, lelki összetartozásban telnek. Így ismerhetjük meg egymást, nem csak felületesen, hanem teljességben is. Mindezek mellett nekünk(a feleségemmel) van olyan szolgálatunk is, hogy az idős, mozgásukban korlátozott testvér(eke)t a kocsinkkal elszállítsuk ezekre az alkalmakra. Így azután az otthonukban is járunk és megismerhetjük az életkörülményeiket, melyeken ezáltal tudunk segíteni. Nos, én így értettem és így ajánlottam a hétközi alkalmak látogatásával a felületes ismeretségek elkerülését, és a valódi hívő emberek megtalálását. És ez nem településfüggő dolog. Én éppen egy budapesti gyülekezetben élem meg ezeket. Mindez csak rajtam múlik, hogy én akarok-e igazi hívő közösségbe járni és tartozni.
Bocsásd meg nekem előre a következő bibliai idézetemet, de ezt nem én mondom, hanem Jakab apostol. Ha keménynek tartod, kérlek, gondolj bele mélyen, hogy nem rád mondja-e?
„Akarod-e hát tudni, te ...... ember, hogy a hit cselekedetek nélkül meddő?” (Jak. 2:20)
Továbbra is Krisztusi szeretettel üdvözöllek: József       

A pontok helyén az ostoba szó szerepelt. Nem az ige elferdítéséért történt a cenzúrázás, hanem a személyiség megsértés elkerülése érdekében.
Isten tudja ki az ostoba. Ne ítéljünk meg mást, pár hozzászólás által.
--moderátor--