Szerző Téma: Gyülekezethez tartozás  (Megtekintve 17076 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Sándor

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1214
Re: Gyülekezethez tartozás
« Válasz #30 Dátum: 2008 Február 12, 15:30:10 »
Kedves Testvérek,
Végigolvastam a topicot. Először azt szeretném elmondani, milyennek kellene lennie egy gyülekezetnek: Jézus tulajdona, vérén szerezte. Az a hely, ahol Róla igaz tanítás hangzik, amit a Szentlelke az ottlévőkkel megértet, az ébresztő, újjáteremtő munkáit kétségtelenül megmutatja - és a gyülekezet tagjai pedig áldják és dicsőitik az Istent. Ez az alapcél, ez kellene legyen a gyülekezet.
Mint látjuk, Pál is írt mindenfelé - Korintus, Filipi..stb - sőt a Jelenések elején is találunk néhány gyülekezetnek szóló üzenetet (Sárdis, Laodicea..) Nincs tökéletes gyülekezet. Valószínű, nem azért nem találunk a bibliánkban olyan levelet, ahol csak dicséri őket Pál, vagy akárki - mert egyébként volt ilyen. Az Apcsel-ben, mikor Isten bemutatja az első gyülekezetet - és a Szentlélek Pétert vezeti, sok minden szép rendben kialakul - még az adakozásba sem vegyül képmutató dolog (Anániás).
A mai gyülekezetekben elsősorban az a kérdés, Istentisztelet folyik-e, vagy magunk választotta összejövetel. Mennyire tiszta, kiknek szól és miről. Mit hitet el, vagy miről tesz bizonyságot. Tudjuk, hogy vannak hamis próféták és hamis egyház - és nagy a szinkretizmus a szeretet jegyében. Annyira sokmindent kellene átvenni, mi látszik és mit takarnak - hogy külön-külön topicot kellene nyitni.
szeretettel Sándor
Bizony hittel jegyeztelek el téged magamnak, és megismered az Urat.

Nem elérhető Sándor

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1214
Re: Gyülekezethez tartozás
« Válasz #31 Dátum: 2008 Február 13, 10:49:13 »
Egy éneksorral kezdeném: Az egyháznak a Jézus a fundamentoma.
Egy gyülekezet rendeltetése, hogy az Új Teremtés eszköze legyen. Az elhangzott szó (minden szóért..) hat. Hat az óemberemre és az Új Életemre is. Mind a kettő ott ül és mindkét hatalom is. (A Sátán sohasem késik el egyik Istentiszteletről sem). Az elhangzott szó célja - leleplezés, megszégyenítés az óember számára és erősítése, növelése a hitben sarjadzó Újnak. Az óember, amiket eddig nem tudott - megpróbál úgy csinálni, vagy dühös, az új életem pedig kezdi átvenni a terepet. (mármint a Szentlélek által Jézus).
A fő célnak azt hangsúlyozza a mi Urunk, hogy higgyük el az igéretét - de ehhez ismerni kell ezeket. Ezzel az igérettel (az óemberemnek semmi jó nincs benne - de szeretne a mennybe jutni mégis) - kell szembesülnöm, belátni, hogy törvényeket látok meg magamban (kegyelem). Akarom a jót, teszem a rosszat. A hitnek harcát Isten a Szentlelkével végzi - Jézusról tesz bizonyságot. Nincs Istentisztelet Jézus nélkül. Ha nem nézünk fel rá - akkor olyan, mintha az lett volna, de mindenki úgy megy haza, ahogy jött, vagy még rosszabb állapotban, mert az óember hízlalta.
Jézusra felnézni - meg kell ismernem, akkor látom A gyülekezet célja - megismertetni őt - és ezen áldás lesz, mert ekkor tölti be szerepét. Minden más az ördögtől van.
Igéreteit, üzeneteit és akarni fogom (nem csak szeretni). Ez már egy tiszta akarat.
Egy példát hallottam egyszer - megjön egy vándor, kivesz egy szobát. Másnap panaszkodik, hideg volt, sötét, szomjazott is és szörnyű hely ez. Felment a gazda - felgyujtotta a lámpát, megmutatta a fütés kapcsolót és hogy hogy müködik a csap. Isten azt mondta - igéreteit adja. Venni kell, nem kérni. Vegyél tüzben megpróbált aranyat. Vegyétek az élet vizét ingyen. 
szeretettel Sándor
Bizony hittel jegyeztelek el téged magamnak, és megismered az Urat.

Nem elérhető Évus

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 544
Re: Gyülekezethez tartozás
« Válasz #32 Dátum: 2008 Február 13, 11:32:49 »
Nagyon jól megfogalmaztad Sándor  :026: :thanks:, és ezt az utolsó bekezdés, annyira kifejezi a lényeget:

"Ígéreteit, üzeneteit és akarni fogom (nem csak szeretni). Ez már egy tiszta akarat.
Egy példát hallottam egyszer - megjön egy vándor, kivesz egy szobát. Másnap panaszkodik, hideg volt, sötét, szomjazott is és szörnyű hely ez. Felment a gazda - felgyujtotta a lámpát, megmutatta a fütés kapcsolót és hogy hogy müködik a csap. Isten azt mondta - igéreteit adja. Venni kell, nem kérni. Vegyél tüzben megpróbált aranyat. Vegyétek az élet vizét ingyen."

Sokszor akkor is kérünk amikor már csak venni kellene.
Dicsőség az Úrnak!

Nem elérhető Sándor

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1214
Re: Gyülekezethez tartozás
« Válasz #33 Dátum: 2008 Február 13, 11:41:02 »
Kedves Évus,

Tudod lehetne fokozni, hogy a földön alszunk, pedig ott az ágy, vagy nagy a zaj - pedig ki lehet kapcsolni - szóval csak érzékeltetni szerettem volna - hol találjuk a kapcsolót? Hogy lesz a miénk? Nem akarok gyorsan menni - el kell gondolkodni rajta.
szeretettel Sándor
Bizony hittel jegyeztelek el téged magamnak, és megismered az Urat.

Nem elérhető Sándor

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1214
Re: Gyülekezethez tartozás
« Válasz #34 Dátum: 2008 Február 14, 09:23:11 »
Az Isten népe, Isten része. A gyülekezet - világtól különbözik - a hely, ahol az övéinek üzen. Mindíg sürgős és mindíg életbeváróan fontos üzenetek. Nem ringatjuk magunkat illuiókban, tehát nem az ügyes szófordulatok és a mi nagy eszünk hozza a jövekedést, mert tetszett az Istennek, hogy az igehirdetés bolondsága által tartsa meg a hívő népét. Az Ő népe jól fogja érteni, annak ellenére, hogy "kicsit" a lelkész is benne van, nem tehet mást. Ad füleket, Szentlelke munkálja - tehát nem a mi érdemünk, alázatban tart a felismerés , nem káromoljuk.
Életünk ideje a kezében van, a célja, hogy értelmesen töltsük el a testben hátralévő időt. Szeretné, hogy az útunkon odahelyezett jókat észrevegyük és megcselekedve egyre boldogabbak legyünk. Isten munkájában résztvenni egy komoly megtiszteltetés és nagyon megható. Tudja milyenek vagyunk és mégis ránk biz feladatokat. Szeretné, ha kicsit közelebb kerülnénk egymáshoz.
Aki nem tudja biztosan, hogy Isten valóság és ÉL - aki nem tudja elmondani, mi mindent tett velem az Úr - nem szabad még szolgálnia. Ma azt mondom, ha nem hinném el, hogy Ő létezik és annyi mindenen bebizonyította már - akkor nem járnék templomba, nem képmutatóskodnék. Mégis jártam, mikor még ez nem volt így. Nagy csoda ez.
szeretettel Sándor
Bizony hittel jegyeztelek el téged magamnak, és megismered az Urat.

Nem elérhető Sándor

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1214
Re: Gyülekezethez tartozás
« Válasz #35 Dátum: 2008 Február 15, 09:39:56 »
A gyülekezet nem e világból való, tehát nem a láthatókra nézünk, hanem ami ezen túlmutat, mert Isten munkája zajlik. A templom ajtaja nem a menny jól záródó kapuja, ahová már nem jön be ami nem oda való. Ide még bejön sajnos. Olyan megható látni, hogy eleinknek mekkora hitük volt, milyen nagy templomokat építettek, mikor éppen nem üldözték vagy gályarabságra vitték őket (vagy megégették). A mi egyházunkkal is sok a baj, sajnos korszerű akar lenni, pedig időszerűnek kellene - de nem akarok félrecsúszni most.
A gyülekezetben zajló bármilyen esemény nem játék, emberek életéről van szó, óriási felelősség - mit hall, aki ide betér. A legmagasabb küszöbe a templomnak van - és reménységgel várunk minden betérőt. Nem tudjuk, ki ő, nem tudjuk mi minden alakította a gondolkodását, érzelmeit, szemléletét - amin emberi beszéd nem segít. Isten azt mondta, a föld sói legyünk és ne cukrai. Nem magunknak mentünk és nem mi tőlünk van gyülekezet - hanem az Ő szeretete, menedékvár - mint egy hegyen épült város.
Jó lenne sokszor, ha maga Jézus ülne valóságosan az élen, hogy nehogy más legyen, mint amit Ő akar, de azt is mondta - tudja milyenek vagyunk. Tudja - mégis ránkbizza.
A hivatalos egyház mindíg csőd volt, Jézus korában is. Mégis voltak Nikodémusok - akik valami többre vágytak. Soha nem Isten a felelős, hanem Isten szeretné, ha hinnénk neki. Ezt kell egy gyülekezetnek hírdetni. Nézz fel Jézusra és higgy Neki. A magunk szegényes szókincsével. A nagy dolgok a szívben dőlnek el, nem a fülben.
szeretettel Sándor
Bizony hittel jegyeztelek el téged magamnak, és megismered az Urat.

Nem elérhető Sándor

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1214
Re: Gyülekezethez tartozás
« Válasz #36 Dátum: 2008 Február 23, 07:46:30 »
Kedves Testvérek,

Remélem senkit nem fog megbántani - sőt szerintem mindenkinek lehetne egy hitvallása a saját gyülekezetéről, mivel fórum, ahol az elkötelezettségünknek egy szép bizonyságtételét olvashatnánk bárkitől arra vonatkozóan - ki melyik egyházhoz tartozik. 
Sokan tudják, én református gyülekezet tagja vagyok, meggyőződéssel és hitvallással. A mi egyházunknak egy nagyon komoly, igeileg összeállított de le nem zárt (a végén ott van, ha valaki bármilyen igével bármelyik részt világosabbá tudja tenni és a megfogalmazott hitvallás tévedéseit ki lehet javítani - bármikor készen áll). Hitvalló őseink a Heidelbergi Káté és a 2.Helvét hitvallás összegzésekben fogalmazta meg az ember teremtettségének, sorsának, örök életének legfontosabb kérdéseit, Isten üzenetének, céljának és munkájának legfőbb vonásait. Kálvin az institucióban - mint kommentár - összegzi (de nem az a hitvallásunk alapja, de talán ez ismertebb). Nem azért vagyok református, mert igazodok az egyházunk alaphitvallásához, hanem mert én is így vallom. Sokan nem vallják, mégis reformátusnak mondják magukat, konfirmálnak is, pedig egészen máshogy gondolják az egészet. Sajnos nincs megfelelő kép az Egyházunkról, mivel nem is beszélhetünk egységről - csak szervezetileg tart össze minket egy struktúra.
Az elődeink nem makacskodásból haltak mártírhalált, vagy mentek gályarabságra - minthogy mást mondjanak, mint amit Isten megértetett velük. Nem voltak tökéletesek, nem voltak hibátlanok - hittek.
szeretettel Sándor
Bizony hittel jegyeztelek el téged magamnak, és megismered az Urat.

maria

 • Vendég
Re: Gyülekezethez tartozás
« Válasz #37 Dátum: 2008 Február 23, 08:15:24 »
Sándor írta: Sokan nem vallják, mégis reformátusnak mondják magukat, konfirmálnak is, pedig egészen máshogy gondolják az egészet.

Nagy alázattal és szeretettel írom a soraimat: Én sokkal boldogabb lennék, ha nem erről szólna  a hívő életünk. Én Pálé, én Apolosé, én...én... én. Én zsidó, én görög... Számomra ez amolyan elszigetelés a kereszténységtől, testvérektől. Egyáltalán nem számít, hogy én katolikus, te református, a másik baptisat a harmadik kisegyház tagja, hiszen nem az egyházunkba merítkeztünk be, hanem Krisztus Testébe. Isten sem így tart számon minket. Soha nem kérdezem meg milyen a vallásod? senkitől. Számomra az az egetrengetően fontos, hogy Jézusé a szíve vagy sem. Hiszem, hogy ezzel sok testvérem így van, bármelyik egyháztagja is legyen, attól még senki nem üdvözült. Természetesen senki hitelvét, hittagságát nem akarom sérteni, ez csak az én szívem állapota és véleménye, amivel senkinek nem kötelező egyetértenie. Kinek mi a hitelve? Mit írunk le? Abból nem igen biztos, hogy sokminden kiderülhet. Én írhatok bármit hitelvnek, ha közben meg... Számomra az a mérvadó, amikor bemegyek egy gyülekezetbe és látom milyen munka folyik Jézussal. Ott van-e a Szent Szellem? Abból aztán leszűrhető mégha csak 10 -en is vannak, hogy áldásos-e. Soha nem a számok a fontosak, hanem Isten jelenléte. Lehet, hogy éppen arra a pásztorra az Úr, csupán csak annyi bárányt bíz. Aki a kicsiben hű....  Lehet, hogy éppen abban a városban csupán csak annyi népe van. Van aki abból ítéli meg a nyáj állapotát, hogy hányan vannak a gyüliben. Hát elég csecsemőségre utaló dolog. Én voltamolyan gyüliben meghívott szolgáló, ahol alig voltak, de olyan erővel, szeretettel volt jelen az Úr, hogy alig akartam haza menni. Hát számomra ez a mérvadó és nem más.

Nem elérhető Sándor

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1214
Re: Gyülekezethez tartozás
« Válasz #38 Dátum: 2008 Február 23, 09:38:51 »
Kedves Mária,

Félreérthető voltam, ne haragudj. Nem ezt szerettem volna kihozni. A Református egyházon kivül is vannak aklok, semmi kétségem. A Református Egyháznak nem az a baja, vagy érdeme, hogy mekkora, vagy milyenek az elődeink hitvallásai. Az a baja, ha eltér az Igétől. Ezért alakul más akol szerte. Én nem vitaindítónak szántam - hanem arra gondoltam, mások is leírhatják. Mondok egy példát. A helyi hivőnek mutatott (teljesen letért) egyháznak nevezett csoportosulás miatt Isten úgy döntött, hogy..... és így is írtam, egy személyes bizonyság. Nem a mi érdemünknek tartjuk a mi gyülekezetünket, nem emberi igyekezetnek - nem magunkkal akartam dicsekedni - szóval ha valaki félreértett volna, egy alázatos korrekciónak vegye ezt a kiegészítést. Remélem nem okozok sebeket - és kicsit érthetőbb lettem.
szeretettel Sándor
Bizony hittel jegyeztelek el téged magamnak, és megismered az Urat.

maria

 • Vendég
Re: Gyülekezethez tartozás
« Válasz #39 Dátum: 2008 Február 23, 10:25:47 »
Drága Sándor! Én vallom az új bor új tömlő megujjulást. Mi emberek bármikor tévedünk és ó borrá leszünk, amibe nem keverik bele az új bort. Ha egy tömlő óvá lesz, Isten nem tesz bele új bort. Természetesen attól még nem dobják ki a régi bort és a régi tömlőt sem.
Legyen áldott és szép napod! Isten tegye kellemessé a családoddal eltöltött pihenő napodat!

Szeretettel: Mária

Nem elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22846
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re: Gyülekezethez tartozás
« Válasz #40 Dátum: 2008 Február 23, 11:21:37 »
Jó pihenőnapot nektek. :089:
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető éci

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 106
Re: Gyülekezethez tartozás
« Válasz #41 Dátum: 2008 Február 23, 11:48:41 »
Kedves Sándor!
Isten a sziveket vizsgálja nem a vallást nézi , a gyülekezet a Krisztus teste mi pedig a tagjai vagyunk.
Nem a szokás vagy a hagyomány útja vezet az Atyához oda csak egy út van Jézus Krisztus aki az Üdvözitőnk.Számomra nagyon fontos ,hogy a Szent Szellem jelen van az alkalmainkon nagyon Áldottak az alkalmaink .Hálás vagyok az Úrnak a pásztorainkér szolgálataikér. :029: :026:

Nem elérhető Sándor

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1214
Re: Gyülekezethez tartozás
« Válasz #42 Dátum: 2008 Február 25, 20:26:10 »
Kedves Mária,

Én is vallom az új tömlőt és az új bort - saját életem kapcsán. Amire én gondoltam, hogy elmondod - mikor Isten igét adott és elmúlt a félelmed, ahogy vezetett.

Kedves Éci,

Nem a hagyományokról beszéltem. Megújulásról - szóval vissza oda, ahonnan eltérünk. Ez minden gyülekezetnek kísértése, réginek, újnak egyaránt. Szívesen olvasnék a gyülekezetetekről, hogy beszámolsz örömeitekről, a Szentlélek munkjáról, ahogy egyre jobban megismeritek az Urunkat ... stb. Szóval nem vitatémát akartam nyitni, nem tudom miért kanyarodunk mindíg ebbe az irányba.
szeretettel Sándor
Bizony hittel jegyeztelek el téged magamnak, és megismered az Urat.

emcsi1

 • Vendég
Re: Gyülekezethez tartozás
« Válasz #43 Dátum: 2008 Február 28, 13:18:10 »
Szerintem azért, mert a mennyben meg sem említi senki majd ezeket a szavakat: katolikus, református, baptista, Krisztus Szeretete Egyház, Hit Gyülekezete, stb. Az ottani szótárunkból hiányozni fognak ezek a kifejezések, PONTOSABBAN: egyáltalán nem fognak hiányozni!!! De jóóó! :01:
Nagyon szeretlek téged, Sándor testvérem! :2smitten:

Nem elérhető Juzsa

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 87
Re: Gyülekezethez tartozás
« Válasz #44 Dátum: 2008 Február 28, 16:22:53 »
 Kedves testvérekén már :fetreng: kacagok szó szerint ezen az egészséges vitatkozáson.Kedves Sándor birom azt amiket írsz mégha némelyikkel én sem értek olyan nagyon egyet.De jó olvasni nagyon. :026:
Szerintem sem fontos,hogy ki milyen vallásban van.De leírom nektek én mikor megtértem Hit gyülekezetben tértem meg majd valami oknál fogva szétvált a gyülekezet.Friss keresztény ként mentem avval aki által megtértem.De mivel Isten nem emberkövetővé tett így vissza mentem az akkor már név szerint Evangélikus Keresztény gyülekezetbe és mai napig ott vagyok.De az a jó,hogy számunkra nem az a fontos hová tartozunk már mint gyülekezetileg.Mert Krisztus teste vagyunk és az anatomiailag is csak egy test nem több.Tehát gyülekezet lehet több és egyház is de ahová mi tartozunk az csak egy.És szerintem ez a lényeg.Igen jó tartozni valahová mert így menekülhetünk csak meg az örök tűz tavátol ha Istent követjük és tiszta életet élünk. És igen el lehet tévedni ha valaki nem kap táplálékot Istentől mert megmakacsolja magát és megsértödik vagy más egyéb miatt nem tartozik úgymond kiválik Krisztus testétől.Mert ez is megtörténhet mindenki szabad akarattal rendelkezik.Van testvérem akit én is segítek de sajnos még nem tudtam úgymond rávenni,hogy jöjjön vissza közénk.El lehet távolodni és az nagyon rossz.Én csak pár hetet nem mentem gyülekezetbe és észrevettem a hiányát.Az ördög ébren van és figyelő álásban,és látja ki az akit befolyásolhat.Jó tartozni valahová,de nem ez a fontos ez ahoz kell,hogy tanuljunk és Istennel legyünk.De igen az a jó,hogy a mennyben nincs gyülekezet ott együtt leszünk.Boldogságban örömben és szeretetben.Szeretettel: Juzsa :105: