Bizonyságok > Bizonyságok
Watchman Nee bizonyságtételei
Kamilla:
A LÉLEK A SZENT SZELLEM IRÁNYÍTÁSA ALATT
Testünk és a Templom között párhuzam áll fenn: Isten a Szentek Szentjében lakozott, amit a kárpit elválasztott a szentélytől, elválasztva azt a dicsőséges jelenléttől, majd eljött az idők teljessége, az Úr Jézus meghalt a kereszten. Ekkor a kárpit teljes hosszában felülről lefelé kettészakadt azért, hogy Isten dicsősége beragyogja az egész
Templomot = az egész személyt!!
!!Ha fenntartás nélkül engedelmeskedünk a Szent Szellemnek,
a kapcsolat a Szentek Szentje és a szentély között egyre
erőteljesebbé válik = a természeti élet feladja függetlenségét és
a Szent Szellem irányítása alá helyezi magát.
Szellemünk és lelkünk = érzelem + értelem + akarat, a Szent Szellem uralma alá kerül, megtelik Vele. Amit hit által szellemünkben elfogadunk, azt lelkünkben megtapasztaljuk, semmi sem vész el belőle:
2Krón 7:1-2; !!
1. És mikor Salamon elvégezte a könyörgést, tűz szálla le az égből, és megemészté az egészen égőáldozatot és a véres áldozatot, és az Úr dicsősége betölté a házat,
2. Annyira, hogy még a papok sem mehettek be az Úr házába; mert az Úr dicsősége betölté az Úr házát.
Miután Isten megnyerte lelkünket = „életet nyerünk”, mert a hit emberei leszünk!
Zsid 10:39; De mi nem vagyunk meghátrálás emberei, hogy elvesszünk, hanem hitéi, hogy életet nyerjünk.
= hit által megtartatik életünk Isten szolgálatára és dicsőítésére
Jak 1:21; Elvetvén azért minden undokságot és a gonoszságnak sokaságát, szelídséggel fogadjátok a beoltott Igét, a mely megtarthatja a ti lelkeiteket.
= új természetet kapunk és gyümölcsöt termünk.
Az élet Igéjétől kapjuk az Ige életét. Lelkünk ténykedései ugyanazok maradnak, DE már Isten Igéjének hatalma által működnek,
nem a magunk erejéből!
= a lélek üdvössége:
1Pt 1:9; Elérvén hitetek célját, a lélek üdvösségét. = A HIT CÉLJA!!!
Mt 11:29; Vegyétek föl magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy én szelíd és alázatos szívű vagyok: és nyugalmat találtok a ti lelkeiteknek.
Tökéletes odaszentelésünk eredménye = tökéletes béke!!
Ef 6:6; Nem a szemnek szolgálván, mint a kik embereknek akarnak tetszeni, hanem mint Krisztus szolgái, cselekedvén az Istennek akaratát lélekből.
A Szent Szellem uralma alatt a lélek nem aggódik önmagáért.
Mt 6:25; Azért azt mondom néktek: Ne aggodalmaskodjatok a ti éltetek felől, mit egyetek és mit igyatok; sem a ti testetek felől, mibe öltözködjetek. Avagy nem több-e az élet hogynem az eledel, és a test hogynem az öltözet?
Akit egyszer megérintett a kereszt a Szent szellem által, az képtelen többé önmagáért aggódni.
Szinte elveszítjük önmagunkat Istenben, ezért tudunk maradéktalanul Istenben bízni.
A független lélek minden megnyilvánulása:önszeretet, büszkeség, öntudat,
annyira megszűnik, hogy nem gondolunk magunkkal!
Mindenben egyetért Istennel!
Isten minden szükségünkről gondoskodik = ez teljesen természetesen történik, mert Isten hatalma támogat minket.
Isten Atya és Teremtő!!! = megmutatja hatalmát. Semmi sem történhet akarata ellenére!! SEMMI!!!
A Szent Szellem által vezetett lélek = BIZAKODÓ!
Vágyakozzunk, ragaszkodjunk Urunkhoz!
Ne a magunk elképzelései szerint szolgáljuk Urunkat!
:169: :2smitten: :119:
Kamilla:
Inkább félelemmel és remegéssel és igyekezzünk mind közelebb Hozzá!! Teljesen, örömmel adjuk át magunkat Neki!
Lk 1:46; Akkor monda Mária: Magasztalja az én lelkem az Urat,
Sem nyilvánosan, sem magunkban ne tartsuk fontosnak énünket.
Csak ha lelkünkben magasztaljuk Őt, akkor tesszük ezt lényünkkel,
és nem tekintjük életünket drágának:
1Jn 3:16; Arról ismertük meg a szeretetet, hogy Ő az ő életét adta érettünk: mi is kötelesek vagyunk odaadni életünket a mi atyánkfiaiért.
Az Úr és felebarátaink iránti igaz szeretet csak önmagunk megtagadásából fakadhat
Gal 2:20; Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; a mely életet pedig most testben élek, az Isten Fiában való hitben élem, a ki szeretett engem és önmagát adta érettem.
A szeretet önmagunk életének odaszánásából fakadhat.
A kiömlő Vér az áldások forrása!
Termékenység forrása:
3Jn 2; Szeretett barátom, kívánom, hogy mindenben jól legyen dolgod, és légy egészséges, a mint jó dolga van a lelkednek.
Gazdagságunk azzal mérhető, amit adunk!
:169: :2smitten: :119:
Navigáció
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése