Szerző Téma: Üdvözlet egy "marslakótól"  (Megtekintve 17685 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető EdKramer

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 26
Üdvözlet egy "marslakótól"
« Dátum: 2010 Július 23, 23:22:15 »
Sziasztok!

A.J. Jacobs: The Year of Living Biblically című könyve elolvasása után jött az ötlet: nyitott gondolkodású ateistaként kíváncsi lettem, mi történik, ha én megyek oda a keresztényekhez, hogy "sziasztok, hogy is van ez? térítsetek meg!"

Valahogy úgy képzelem, ahogy a Pascal fogadása néven ismert istenérv mondja: statisztikailag is érdemesebb hinni - de én a részleteket is szeretném kidolgozni.

Fontos tudnotok, hogy
 • proaktív, kulturált, érdemi beszélgetésre számítok és számíthattok;
 • ugyanilyen szándékkal regisztráltam egy krisnás fórumon is, tehát arra is kíváncsi vagyok, hogy e két legelterjedtebb térítő vallás tagjai közül ki lesz a nyerő;
 • nincs szándékomban okoskodni vagy bajt keverni - ha úgy gondoljátok, hogy rossz helyen járok, csak szólnotok kell.

Az első néhány kérdésem arra vonatkozik majd, mit is jelent kereszténynek lenni, majd azt a "pluszt" szeretném megtalálni, ami egy "amúgy" erkölcsös, pozitív életet élőt megkülönböztet egy kereszténytől.

Ha esetleg nem ismernétek, a könyv, amit említettem, egy szkeptikus-ateista, zsidó származású író projektjéről számol be. Elhatározta, hogy egy teljes éven át úgy fog élni, hogy a Bibliában olvasható valamennyi törvényhez a legpontosabban ragaszkodik, és elsősorban azt vizsgálja, hogy megváltozik-e a véleménye és a hozzáállása a vallásossággal kapcsolatban. Talán nem baj, ha "lelövöm a poént", és elárulom, hogy végkövetkeztetése az volt, hogy bár tetszett neki az a rendszer, amit a vallásosság adott, és élvezte az imádkozásokat, hálaadásokat, de hozzáállása a "természetfölöttihez" nem változott. Arra jutott, hogy a zsidó vallásúaknál a törvényhez ragaszkodás idővel kialakítja azt az igényt, amit vallásos hitnek lehetne nevezni, és valószínűsíti, hogy a kereszténység esetében ez épp fordítva van, tehát előbb lesz hite az illetőnek valahogyan, és ez után kezdi megismerni, kutatni és gyakorolni a rituálékat, a viselkedés/gondolkodásmódot, a keresztény etikát.

Kisgyerekként megkereszteltek római katolikus szokás szerint, de teljesen vallástalan, bár kétségkívül példás, etikus, pozitív családban nőttem fel. A vallásosság iránti érdeklődésem intellektuális alapú, igyekszem nyitottan hozzáállni a dolgokhoz.

Gondolom, friss regisztráltként még "próbaidőn" vagyok, ezért nincs jogosultságom új témát indítani, ahol beszélgethetnénk. Ha nem így lenne, örömmel vennék némi technikai segítséget, tippet.

Nem elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22844
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re:Üdvözlet egy "marslakótól"
« Válasz #1 Dátum: 2010 Július 23, 23:36:15 »
Szia!

Szeretettel köszöntelek. Nagyon értékelem azt, mikor egy ateista ember nyitott szívvel keres, mivel hiszem, hogy az talál is!
Lehet épp itt, ezen a fórumon.

Először is engedd meg, hogy a könyvben írtak szerinti 1 éves hívő életet élőről szóljak néhány szót.
Szerény véleményem szerint az 50 éves project is ugyanezt az eredményt hozta volna.

Ugyanis nem a törvények betartása által lesz valaki keresztyénné. A Biblia rövid üzenete az, hogy "Kegyelemből van üdvösség Hit által és nem cselekedetekért...".

Aki keresi Istent, annak nem a törvények betartását kell követnie, mert úgy nem lesz soha hívő.
Aki hívő akar lenni, annak el kell fogadnia Isten kegyelmét, de ezt megelőzi az, hogy felismerje a bűnös mivoltát.

Rengeteg embernek úgy van vele, hogy neki nem kell Isten. Miért? Mert nem érzi szükségesnek és nem látja értelmét vagy egy rossz képe van róla.

A hívő élet pedig automatikusan gyümölcsöt terem és a törvényt betartja automatikusan és nem erőlködve (bár többször elesünk).

Témát csak én és a moderátorok tudnak nyitni. Ha szeretnél egy topicot, akkor írd meg annak a címét és a nyitás okát és megnyitom neked.

Szeretettel,
Antee
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Ani Kinor

 • Vendég
Re:Üdvözlet egy "marslakótól"
« Válasz #2 Dátum: 2010 Július 24, 09:58:26 »
Kedves EdKramer  :088:

szeretetettel es tisztelettel koszontelek kozottunk  :088:
Nagyon szimpatikus a bemutatkozasod, legfokeppen azert, mert szeretetben-levo szivet erzek mogotte  :169:


Csak alatamasztani es szivbol udvozolni tudom az elottem szolo testverem szavait, igy igaz ahogy irta!


A HIT Isten ajandeka, annak aki hivast kap erre Istentol. Nyilvan ez lehet az ok amiert idetalaltal  :169:

Erezd jol magad a forumon, es teljen idod Isten aldasaban!
Szeretettel kuldom Neked kedvenc dalom hegedu valtozatat.
Paul Wilbur - 01 - Introit - Jerusalem of Gold-Ma Tovu

 :2smitten: :2smitten: :2smitten:

Nem elérhető EdKramer

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 26
Re:Üdvözlet egy "marslakótól"
« Válasz #3 Dátum: 2010 Július 24, 11:29:36 »
Témát csak én és a moderátorok tudnak nyitni. Ha szeretnél egy topicot, akkor írd meg annak a címét és a nyitás okát és megnyitom neked.

Köszönöm! "Üdvözlet egy marslakótól" címmel szeretnék egy témát, amihez az alábbi szöveget gondoltam kezdésnek.

Üdvözlet egy marslakótól

A bemutatkozásomban - http://www.alfa-omega.hu/forum2/index.php?topic=5.msg65268#msg65268 - említettem, hogy ateistaként jelenleg két térítő vallást tanulmányozok, és ide azért jöttem, hogy a kereszténységről beszélgessek és kérdéseket tegyek fel.

Tudom, hogy ez bonyolult téma, ezért nem számítok arra, hogy két-három "forduló" alatt kiderül minden, és arra is fel vagyok készülve, hogy kommunikációs nehézségeim lesznek, főleg amíg nem tudom pontosan, hogy adott "szakkifejezések" alatt ti pontosan mit is értetek.

A téma címében a marslakó én volnék, mert találónak érzem ezt a hasonlatot, mivel számomra valószínűleg teljesen ismeretlen kultúráról próbálok meg ismereteket szerezni, és ti vagytok "itthon". :)

Most, hogy a bolygóink sikeresen kapcsolatba kerültek, minden különösebb ceremónia nélkül bele is kezdek. Ha bárkinek bármilyen kérdése lenne, bátran tegye fel, és igyekszem én is mihamarabb, érthetően válaszolni.

Az első koncepció, amire kíváncsi vagyok, az, hogy mi különbözteti meg a keresztényt a máskülönben erkölcsös, a társadalmi szempontok szerint csapatjátékos módon élőktől. Olyasmiket hallottam eddig, hogy a kereszt(y)én(y) (nem tudom, melyik formát preferáljátok) jelző tulajdonképpen krisztusi módon élőt jelent, de hátha el tudjátok nekem magyarázni ennek gyakorlati jelentését egyszerűbb, hétköznapibb szavakkal.

A második kérdésem valószínűleg a térítéssel lesz kapcsolatos (ha a hit adottság, tulajdonképpen mire való a térítés?), de a részletekkel meg szeretném várni az első kérdésemre kapott válaszokat.

Biztosan kíváncsiskodni fogok a túlvilágról is, főleg a jelenlegi életre vonatkozó szerepéről, befolyásáról, de ez is ráér még, csak feljegyeztem ide, tulajdonképpen magamnak.

Nem elérhető ermaha

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 2797
Re:Üdvözlet egy "marslakótól"
« Válasz #4 Dátum: 2010 Július 24, 11:44:32 »
http://www.alfa-omega.hu/forum2/index.php?topic=138.0

http://www.alfa-omega.hu/forum2/index.php?topic=595.0

EdKramer--  Ide erre a 2 oldalra írhatsz bármilyen témát amit szeretnél.
Mert nem a félelemnek szellemét adta nekünk
az Isten,hanem az erőnek és szeretetnek és józanságnak szellemét/Tim:1,7/

Ani Kinor

 • Vendég
Re:Üdvözlet egy "marslakótól"
« Válasz #5 Dátum: 2010 Július 24, 11:59:35 »
Az en HITEM olyan eros, hogy Isten segitsegevel barmit veghez viszek, ird es mondd  :169:

Amiota az eszem tudom Istenben hiszek. Megterni nem reg tertem meg, 2009 novemberetol, 2010 marciusaig tartott a tanitasom.

Hinduizmus ----> tobb isten hit, teremto, pusztito.......ezek nagyon szep mesek, mert egy Isten van!
Tulajdonkeppen kijarhatok a sarki csipkebokorhoz is, kinevezve istennek, de az meg nem ISTEN.

Ezoteria-------> az en az isten, nem ISTEN az ISTEN benne  :167:, peldaul azt mondom, ez az en horoszkopom, es ram ez es ez igaz, na most lehet lesz benne nemi igazsag, de ha jobban belenezel, csak utvesztokbe, az ertelmetlen keresesbe visz !
Mert a bolygok helyzete altal kitalaljak, mint egy ketrecet aggatvan magukra, hogy ok ezek es ezek....TEVHITEK aradata indul igy el....

ISTEN, Isten neve Isten. Megteresem elott egy masik kereszteny forumon beszelgettem szivbeli barataimmal, mert azok, aldja oket az UR!!!! es az egyik kedves srac mondta: Isten neve Jehova  :088: En mondtam neki, nem! Isten neve Isten! Ertsed meg egy Isten van, annak a neve Isten, ez a szo nem vonatkozhat masra!!! Igy a beszelgetes akkor abba maradt......Majd par napos tajekozodas utan a lexikonokban ezt talaltam: Jehova,  Jehowah, Yahweh, YHWH...mely szavakat ugy forditjuk= Isten, az UR  :2smitten:
Az ember valojaban nem terit, hanem hirdeti az iget, a masik kereso sziv eletarja, es az lelki taplalekkent fogadja! 

Ani Kinor

 • Vendég
Re:Üdvözlet egy "marslakótól"
« Válasz #6 Dátum: 2010 Július 24, 12:18:41 »
A zsidok megirtak a torvenyeket, TORAH osszefoglalo neven, en zsido negyedben lakom.

Ezek a torvenyek nem foglaltak magukba a szivet  :2smitten:
Csak azt irta Jeremias, " A sziv csalard..." Jer 17,9 -----> azt jelenti csalfa, pletykal valaki a masikrol, szemebeb szereti, de ne adj Isten a hatamogott mast mond, szoval nem tiszta szereto szivet takar, AZ ISTENNEK ATADOTT SZIV NEM CSALARD!!!! ez a megteres celja  :088: "Mert a torveny egy igeben teljesedik be: Szeresd fele baratod, mint te magadat"

Jott Jezus, aki megfogalmazta es atadta a Kegyelem reszt, Ujszovetseg neven irtak le, Evangeliumokban  :088: azert Evangelium, mert Oromhir, hogyan lehetek Lelkembol boldog, mert az ember spiritualis, lelki leny.

Szoval Jezus halala utan korulbelul 2 emberoltovel kerult lejegyzesre az o tanitasa, errol legreszletesebben Mate Evangeliuma tesz tanubizonysagot, szamomra.

Aztan jott egy Mohamed nevu ember, egy toronyban lakott, 13 emberrel dolgozott, o maga nem latott, de a tobbi aki irni tudott lejegyezte a Quaran-t (KORAN) melyet o igy kezd: eloszor Isten lekuldte a Totarh-t, majd a Bibliat, es most a Koran-t........mely az elozo ket konyvet foglalja magaba es meg az o az arabvilag szajize szerinti torvenyeket. Ha te igaz modon elsz, akkor teged annyi szuz var a mennyben amennyit te akarsz, ez egy mese, mert nem igy nez ki a halal utanai vilag.

Szoval a Biblia, Oszovetseg a torvenyek, Ujszovetseg a Kegyelem , szepen fel van ez epitve, ertelmesen, meleyet szivvel es lelekkel ertunk meg.

Ani Kinor

 • Vendég
Re:Üdvözlet egy "marslakótól"
« Válasz #7 Dátum: 2010 Július 24, 12:28:35 »
A Biblia bele van vesve az ember lelkebe, mi sem nagyobb bizonysag, mikor en segitseget kertem ez tortent, de majd ne nevessen senki!

2009 decembereben ultem otthon, meg a kertes hazban laktunk. Mint irtam mindig hittem Istenben! Tele volt a fejem teveszmekkel, illetve igencsak korullengtek, es nekem egy biztos valasz kellett. Ultem a szamitogep elott es azt mondtam:
Uram! Most adj valaszt, mi az igazsag, tudni akarom, segits!!! Isten azt mondta: valaszod.
Picit igy neztem, es gondoltam...mh...aztan merges lettem es ujra kertem ot, Uram! a valaszt kerem, adj egyertelmu valaszt, mi az igazsag!!!!! Nem tudok tovabb varni most akarom! Ujra ezt mondta: valaszod.
Akkor picit nyugalom szallt meg, es gondoltam beutum a google - be :   valaszod   nekem nagyon bajom mar nem lehet  :168:
Erre kijott: www.valaszod.hu - beszelgetos ezoterikus forum. Na mondom  :hehe: ezt kuldted  :2funny:, es akkor gondoltam, ugyan mar. Viszont meg egyszer, mivel tudom, hogy Isten szol hozzam, en elfogadtam ezt!!!!Es en pont ilyen temaktol akartam szabadulni, hogy ezoteria. Azonnal feliratkoztam a forumra es elkezdtem irkalni. Es  :2smitten: :2smitten: :2smitten: :2smitten: :2smitten: :2smitten: par nap mulva, jott egy ember, ez december vege volt karacsony elotti nap!----->

Ani Kinor

 • Vendég
Re:Üdvözlet egy "marslakótól"
« Válasz #8 Dátum: 2010 Július 24, 12:36:18 »
--------> a neve az volt a forumon: SOLI DEO GLORIA - egyedul Istene a dicsoseg! es egy biblia volt a kepe. Nekem a nevem eloszor Pillanat volt, egy angyal szobor allt a temetoben, kesobb a nevem Evangelium lett a jelenlegi fotommal  :088:
A ferfi igaz kereszteny, segiteni van azon a forumon, az Urat szolgalja.

Es barmit irtam hsz-t, o mindig kiegeszitette a Bibliabol, es arra lettem figyelmes: je! igen, igaz, igy teljes, de jo  :169:
Es ez igy ment 2 honapon at. Ket konkretabb izelito:

Egy topic-om cime: Ha tisztaszivbol kerek, azt megkapom ugye?

Nos, jo nehanyan irtak az okossagokat  :08:....es a Ferfi irta elso valaszakent: jol mondod, HA TISZTA SZIVVEL!
Megkerdeztem ot, anyukam gyogyulasa, az imainak, az Urnak volt koszonheto? Vagy meg nem volt itt az ideje, hogy meghalljon?

A Ferfi ezt irta: Bizd ezt Istenre, o tudja mi miert volt!


En: Jo, tehat azt akarod mondani, mindig bizzam Istenre az eletem, mert o az egyetlen az igaz???????

A Ferfi: Igen, mert akik Istent szeretik, minden javukat szolgalja.

En: nagyon koszonom, az Ur aldjon teged es Titeket, koszonom!!!!


Nem elérhető Kamilla

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1727
Re:Üdvözlet egy "marslakótól"
« Válasz #9 Dátum: 2010 Július 24, 12:49:23 »
 Szia EdKramer!   :044:

 Megpróbálok válaszolni neked arra a kérdésedre, hogy mi a különbség azzal, aki erkölcsös, a társadalmi élet szabályai szerint játszók csapatában játszanak és a Krisztust követő csapatjátékosok között.   :169:

  Isten Szellem és Őhozzá csak szellemi módon, úton lehet közeledni. Az ember szelleme a bűnbeesés miatt halott, nem tud kapcsolatba kerülni a Teremtőjével. A teremtéskor a Teremtő minden ember szívébe beleírta a Tövényeit, azaz az ember "öszötönösen" tudja, mi a jó és mi a rossz, pl. rossz: gyilkolni, hazudni, lopni, verekedni, stb. Jó: szeretni, segíteni, jót tenni másoknak. Ez mind szép és jó, de amikor az ember úgymond csak "ösztönösen" cselekszi ezeket, akár a jókat is, ez nem érték Isten előtt, csak a társadalom előtt, a törvény előtt. Szokták mondani, hogy "a pokol csupa jó emberrel van tele."
  Ez azért van, mert az ember, míg meg nem ismeri Megváltóját, és Teremtőjét, addig csak arra képes, hogy lelki cselekedeteket hajtson végre, azaz olyanokat, amit ő gondol, hogy azok helyesek, és a társadalom is elfogadja. Pl. egy őserdei közösségben a kannibalizmus is helyes, elfogadott, míg ez pl. európában iszonyatos dolog, bűn! De azok, akik "ebbe születtek", ilyen a normájuk, semmi rossz dolgot nem látnak abban, amin mi megbotránkozunk. Oda-visza alapon biztos, hogy nekünk is vannak olyan szokásaink, amik másokat megbotránkoztatnak, más mércéjével azok rosszak, nekünk pedig jók. Ezek mind emberi dolgok, lélekből fakadnak és a test vágyait, elgondolásait, kívánságait hivatottak többnyire betölteni, végrehajtani.

 Isten előtt pedig azok a cselekedetek jók, kedvesek, amik az Ő Törvényei, a Biblia szerint azok. Isten Beszéde tartalmazza a jó és a rossz Isten szerinti fogalmát. Minden benne van, ami az élethez kell.

  Amikor valaki elfogadja Jézust mint Megváltóját, aki a testté lett Ige, akkor életre kel a szelleme, mert a Szent Szellem, Isten Szelleme beleköltözik és Életet ad neki. Ekkor válik lehetővé az ember számára, hogy Istenhez közeledjen, megismerhesse Őt, meghallja hangját, meg tudja érteni és el tudja fogadni akaratát és aszerint tud élni.
  Az ilyen újjászületett ember képes olyan cselekedeteket tenni, amik kedvesek Istennek, mert azok már nem lélekből, testi kívánságokból, egyéni elképzelésekből fakadnak, hanem Isten Szavának megfelelően, az Ő kinyilatkoztatásából arról, hogy mi a jó és a rossz. Így Isten Törvénye, akarata, terve valósul meg. Ezek mind szellemi dolgok, és csak újjászületett szellemű ember képes megcselekedni.

 Van egy furcsaság is. Lehet, hogy egy krisztusi ember nem él éppen olyan erkölcsös, társadalmilag elfogadható életmódot, mint a megnemtért embertársai, mégis kedves Isten előtt! Ez Jézus váltsága, Vére miatt van, mert ha már átadta életét Megváltójának, akkor Ő elkezd benne egy munkát és formálja, alakítja, egészen addig, míg olyanná nem lesz, amilyenné Isten akarja formálni. Közben pedig működik életében Vér engesztelő ereje, Jézus, mint Főpap közbenjáró imája, a bűnbocsánat, amit megtéréskor megkap és nem utolsó sorban azért, mert Isten gyermeke! Az Atya másképp bánik a családtaggal, mint a kívülállóval, ugyanúgy, mint emberi családokban is van!


  Hát kb. ennyit gondoltam írni, hogy ne legyen se túl hosszú, se túl tudományos és nélkülözze a szakszavakat is.  :06:

 Remélem segít neked abban, hogy közleebb kerülj a megoldáshoz.  :afro:

 szeretettel Kamilla   :119:    :2smitten:

 

Nem elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22844
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re:Üdvözlet egy "marslakótól"
« Válasz #10 Dátum: 2010 Július 24, 13:22:57 »
A hozzászólásokat áthelyeztem ide.
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető Guti Tünde

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 3950
  • www.gutitunde.eoldal.hu
Re:Üdvözlet egy "marslakótól"
« Válasz #11 Dátum: 2010 Július 24, 16:26:40 »
Kedves EdKramer!  :044:

"Talán nem baj, ha "lelövöm a poént", és elárulom, hogy végkövetkeztetése az volt, hogy bár tetszett neki az a rendszer, amit a vallásosság adott, és élvezte az imádkozásokat, hálaadásokat, de hozzáállása a "természetfölöttihez" nem változott."

Tetszik az őszinteséged!  :169:  Tudod, a keresztyénség éppen attól csodálatos, hogy nem rituálékon és vallásos ceremóniákon alapszik, hanem a feltámadt Jézussal való élő, személyes, mindennapos kapcsolaton:2smitten:

Miért pont Jézussal? Nos... ezt majd a folytatásban, mert biztos, lesznek kérdéseid Vele kapcsolatban!  :088:
„Vezéreld utamat Igéd szerint, és ne engedd, hogy valami hamisság uralkodjon rajtam!
Gyönyörködöm beszédedben, mint aki nagy nyereséget talált.”
Zsoltárok 119:133, 162.

Nem elérhető tothg

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 3053
Re:Üdvözlet egy "marslakótól"
« Válasz #12 Dátum: 2010 Július 25, 07:23:42 »
Kedves Ekramer!

Az erkölcsös ember tartja magát az erkölcsi értékekhez.
A keresztény pedig egy Isten Szellemétől újjászületett ember, aki Istennel való kapcsolatban éli az életét.
Röviden ennyi a különbség, persze ezt még igencsak lehetne boncolgatni.
A kereszténységben az a nehéz, hogy könnyebb élni, mint elmagyarázni...  :063:
"Ha nem elégít meg ez a világ, akkor valószínű, hogy nem e világ számára lettél teremtve."
(C. S. Lewis)

Nem elérhető erdei

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1752
Re:Üdvözlet egy "marslakótól"
« Válasz #13 Dátum: 2010 Július 25, 10:03:14 »
Szia Marslakó

"Az első koncepció, amire kíváncsi vagyok, az, hogy mi különbözteti meg a keresztényt a máskülönben erkölcsös, a társadalmi szempontok szerint csapatjátékos módon élőktől."

Első ránézésre semmi, de ez nem mindig volt és van így.
Az erkölcs emberi fogalom, ami mindig egy adott kor és kultúra része. Gondold meg Jézus idejében teljesen erkölcsös volt rabszolgákat tartani, vagy a harmadik birodalomban zsidókat gyilkolni.
Egy olyan ember aki valójában hiszi, hogy Jézus a Krisztus az bizonyos társadalmi normákat nem tesz magáévá. Ma ilyen például, a homoszexualitás, vagy a prostitúció társadalmi elfogadtatása.

Jav. elfeledtem, hogy Krisna
Te miben hiszel? (a földön kívüli életen kívül)
 :044:

1Kor 1:27  Hanem a világ bolondjait választotta ki magának az Isten, hogy megszégyenítse a bölcseket; és a világ erőtleneit választotta ki magának az Isten, hogy megszégyenítse az erőseket;

Ani Kinor

 • Vendég
Re:Üdvözlet egy "marslakótól"
« Válasz #14 Dátum: 2010 Július 25, 10:55:39 »
Az erkölcs emberi fogalom, ami mindig egy adott kor és kultúra része. Gondold meg Jézus idejében teljesen erkölcsös volt rabszolgákat tartani, vagy a harmadik birodalomban zsidókat gyilkolni.
Egy olyan ember aki valójában hiszi, hogy Jézus a Krisztus az bizonyos társadalmi normákat nem tesz magáévá. Ma ilyen például, a homoszexualitás, vagy a prostitúció társadalmi elfogadtatása. Koszonom, hogy ezt felhoztad!!!


Aldasos szep jo reggelt Mindenkinek, Neked kulon erdei testverem!

Bizony a lenyeghez erkeztunk, egyszeru gyakorlati resz.....a realitas. Ha nem kereszteny kozegben hozza fel az ember a temat ket fele reakciot szoktam kapni: a, perceken belul emlegetik a fel-lemeno agam tagjait  b, megkerdezik-nincs jobb dolgom, mint ezzel foglalkozni, mindenki eljen ahogy akar.

Ha egy boldog anyuka, es egy boldog apuka Istenben elve vallal gyereket, biztos hogy az utod, nem megy a homoszexualitas vagy prostitucioi iranyaba, mert senki nem vagyik erre !   Az ilyen utak a lelek segelykialtasai!