Szerző Téma: Üdvözlet egy "marslakótól"  (Megtekintve 17687 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető zoltan

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1594
 • Testvér
Re:Üdvözlet egy "marslakótól"
« Válasz #15 Dátum: 2010 Július 25, 10:56:50 »
Kedves EdKramer!

Egyet értek erdeivel:
Az erkölcs, emberi fogalom, amit mindig egy adott kor és kultúra része. És ez a kúltúra határozza meg, mi a helyes és mi nem.
Nekünk keresztyéneknek, Isten Igéje a Biblia, határozza meg, mit jelent a jó és a rosz, vagyis a Biblia határozza meg, mi az erkölcs. A világ, és a kúltúra, vagy kúltúrák, azok változnk, úgy időben, vagy országonként.  De a Biblia az nem változik, az egy stabil örökkévaló értékrendet, és erkölcsi normát, mércét biztosít.

 :2smitten:
Sok szeretetttel
Kárnak ítélek mindent az én Uram, Jézus Krisztus ismeretének gazdagsága miatt: a kiért mindent kárba veszni hagytam és szemétnek ítélek, hogy a Krisztust megnyerjem,

 Az Úr Jézus Krisztusnak kegyelme, és az Istennek szeretete, és a Szent Léleknek közössége mindnyájatokkal. Ámen.

Nem elérhető Zsuzsa2

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1336
Re:Üdvözlet egy "marslakótól"
« Válasz #16 Dátum: 2010 Július 25, 11:18:39 »
Szia Marslakó!
Kezdem az első koncepcióddal, feltételezve, h.van Bibliaismereted: teremtés, ember, bűnbeesés, megváltás...
De csak egy pontig beszélgethetünk hivő és ateista : mert ahol a természetfeletti kezdődik, ott közénk áll a megnemértés, onnantól elbeszélünk egymás mellett.   
H a c s a k : nem a Tünde által "lelőtt poén" végkövetkeztetése jön be, hogy " bár tetszett neki, ...de hozzáállása a természetfölöttihez nem változott", hanem ehelyett  veled is megtörténik a természetfeletti, a csoda: újjászületés Krisztusban,  egy új teremtéssé válás.  Erre van is egy konkrét példám: Derek Prince bibliatanitó azzal a céllal kezdte a Bibliát tanulmányozni, hogy egy jó bibliakritikát irjon. De a Biblia végére érve ujjászületett Jézus Krisztusban.

Szóval, kedves Marslakó, tudtad, hogy a Föld különleges bolygó? Isten Fia  itt lett emberré, hogy a kereszten a lázadás miatti eredendő - és minden emberre átöröklődő - BŰN  szellemi valóságát megtörje, ezáltal az ember szelleme a halál állapotából életre kelve, újra kapcsolatba léphessen Teremtőjével. Ez a megváltás tőmondatokban (az ember hármas tagozódású: test - lélek - szellem, Istennel szellemünk van kapcsolatban)

A MEGVÁLTÁS létező valóság , de csak akik egyénileg, szabad döntésből, HIT ÁLTAL  átveszik saját magukra nézve, azoknál MŰKÖDIK.
2Kor.5,l7: "Azért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az; a régiek elmúltak, ímé, újjá lett minden."
Tehát két fajta ember létezik: Jézus Krisztusban ujjászületett, és /még/ nem ujjászületett ember.
Látszatra egyformák.
Azonban az első átment a szellemi halál állapotából az örök életre, Jézus Krisztus vére összes bűnét lemosta, örökkévalóságban eltöltött helye Isten dicsősége,
mig a másik a bűn átka alatt, a szellemi halál állapotában van, és az örökkévalóságban sorsa az Istentől elválasztottság. Nagyon nem mindegy!!!!!
Szóval ezek nem látható dolgok. De létezők.
Látható  szinten is meg kell jelenni egy ujjászületett hivő életminőségében beállt változásnak.
Ezek gyümölcsök, ujjászületés után Isten szelleme munkálja ki bennünk:  szeretet, öröm, békesség, béketűrés, szívesség, jóság, hűség, szelídség, mértékletesség.
Ez az általad kérdezett különbség, az a bizonyos plusz.
folyt.
A TE RUHÁID MINDENKOR LEGYENEK FEHÉREK, ÉS AZ OLAJ A TE FEJEDRŐL EL NE FOGYATKOZZÉK. -  Préd.9.10.

Nem elérhető EdKramer

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 26
Re:Üdvözlet egy "marslakótól"
« Válasz #17 Dátum: 2010 Július 25, 11:27:15 »
Nagyon köszönöm a válaszokat! Rengeteg érdekes dolgot írtatok, és emiatt egy kicsit nehéz helyzetbe kerültem. Azt se tudom, hova kapjak! Sebaj, megoldjuk.

Az ember szelleme a bűnbeesés miatt halott, nem tud kapcsolatba kerülni a Teremtőjével.

Az az érzésem, hogy ez így nem teljes, legalábbis keresztény szempontból aligha az. Ha nem lehetne kapcsolat, akkor honnan lehetne azt tudni, hogy a Bibliának bármilyen különleges fontossága lenne? Vagy ha mégis lehetséges a személyes kapcsolatfelvétel, akkor milyen alapon lehet azt kijelenteni, hogy mondjuk a krisnások/muszlimok/(tetszőleges más vallásúak) tévednek?

amikor az ember úgymond csak "ösztönösen" cselekszi ezeket, akár a jókat is, ez nem érték Isten előtt, csak a társadalom előtt, a törvény előtt

Mi van azokkal, akik nem ösztönösen, hanem nagyon is racionális megfontolásból viselkednek a társadalmi elvárásoknak megfelelően? Az emberi közösségeknek szükségük van az önpusztítást megakadályozó törvényekre, különben mindenki mehetne vissza a dzsungelbe, hogy egyedül gyűjtögessen ennivalót, egyedül találjon magának menedéket és egyedül védje meg magát a viszontagságoktól.

Vagy éppen az volna a lényeg, hogy se nem ösztönösen, se nem pragmatizmusból, hanem kifejezetten az isten törvénynek megfelelve élje az életét? Ha nem tévedek, ezt illusztrálja az a keresztény vélemény, hogy "ha a Bibliában az állna, hogy Jónás nyelte el a halat, akkor azt kellene elhinnünk".

Azt hiszem, még mindig nem értem, kérném a közönség segítségét. :)

Az ilyen újjászületett ember képes olyan cselekedeteket tenni, amik kedvesek Istennek, mert azok már nem lélekből, testi kívánságokból, egyéni elképzelésekből fakadnak, hanem Isten Szavának megfelelően, az Ő kinyilatkoztatásából arról, hogy mi a jó és a rossz.

Hogyan lehet különbséget tenni emberi szemszögből a cselekvések motivációját illetően? Szokták mondani, hogy Isten útjai kifürkészhetetlenek, azaz nem szükségszerű, hogy rögtön átlátható legyen, hogy mi miért történik. Ezzel nem igazolható-e mondjuk az inkvizítorok cselekedete, akik megsanyargatták a testet, hogy a lélek felszabaduljon? Azt is biztosan hallottátok már, hogy amikor megmentünk egy gyereket mondjuk egy közúti balesetből, sosem tudhatjuk, esetleg nem egy új Hitlert óvtunk-e meg. Mennyivel egyszerűbb volna, ha az isteni akaratnak megfelelően cselekvők feje fölött hamisíthatatlan dicsfény tündökölne. :)

Miért pont Jézussal? Nos... ezt majd a folytatásban, mert biztos, lesznek kérdéseid Vele kapcsolatban!

Persze! :) Talán nem a legbölcsebb választás volt tőlem, hogy először azt próbálom megérteni, hogy miben különbözik egy keresztény a többiektől, és ez a különbség hogyan állapítható meg nem-keresztényként, illetve hogy egyáltalán megállapíthatja-e bárki Istenen kívül -- és itt jutnánk el a Jézussal kapcsolatos kérdésig.

Hm, nektek biztosan több tapasztalatotok van a nem-keresztényekkel beszélgetésben, ezért arra vonatkozóan is szívesen fogadnék javaslatokat, hogy mit érdemes kérdezni és milyen sorrendben.

Nem elérhető EdKramer

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 26
Re:Üdvözlet egy "marslakótól"
« Válasz #18 Dátum: 2010 Július 25, 11:33:13 »
Te miben hiszel? (a földön kívüli életen kívül)

Hehe, a földönkívüli életben nem kell hinnem, hiszen én magam vagyok rá a bizonyíték. ;)

Komolyra fordítva a szót, keleti bölcsességnek szokták tulajdonítani, hogy ki kell üríteni a csészénket ahhoz, hogy teát tölthessünk bele.

Azt hiszem, az én csészém elég üres, legalábbis erre próbáltam utalni, amikor magamat nyitott gondolkodásúként jellemeztem. Lehet persze, hogy tévedek, mindenesetre én most ezen az állásponton vagyok.

Így értetted a kérdésed?

Nem elérhető Kamilla

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1727
Re:Üdvözlet egy "marslakótól"
« Válasz #19 Dátum: 2010 Július 25, 11:48:39 »

 Szia EdKramer!   :044:

 Azt gondolom, hogy rád is igaz ez: "szívvel hiszünk az igazságra.."
 Ahogy látom, te érteni akarod Istent, a megváltást, az Igét.
 Az a helyzet, hogy az Úr eljöveteléig is beszélhetnénk neked, akkor
 sem kerülsz közelebb az Úrhoz így.

 Azt mondom neked, hogy nézz a szívedbe és fel fogod ismerni:
 már rég készen van arra, hogy befogadja Megváltóját, hiszen Ő hív téged, máskülönbennem lennél itt, nem kérdezősködnél, nem keresnéd, mert mindannyian így tértünk meg: Ő hívot és mi igent mondtunk.

  Filozofálgatással, okoskodással, következtetésekkel, logikával
  nem jutsz közelebb a szellemek Atyjához!!

 Inkább hallgass a szívedre és engedj a belső késztetésnek!
 Fuss oda a golgotai kereszthez és add át életedet Megváltódnak!
 Ő nagyon szeret téged, életét, vérét adta érted és alig várja, hogy
 átadd magadat Neki teljesen!!
 Ne tétovázz, hanem fogadd el ezt a kegyelmet és minden kérdésedre
 hiteles választ kapsz Tőle!

   :2smitten:  Kamila   :2smitten:    :119:

Nem elérhető EdKramer

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 26
Re:Üdvözlet egy "marslakótól"
« Válasz #20 Dátum: 2010 Július 25, 11:57:23 »
tudtad, hogy a Föld különleges bolygó?
http://www.smbc-comics.com/index.php?db=comics&id=1356#comic


Ha esetleg valaki nem tudna angolul, a képaláírás: "Nos, a jó hír az, hogy megtudtuk, Jézust más bolygókon is imádják." Az uborkafejű űrlény pedig ezt mondja: "Ó, kábé kéthetente szokott visszajárni. Egy hatalmas doboz csokoládét adtunk neki, amikor először megérkezett. Miért, ti mit csináltatok?"

Isten Fia  itt lett emberré, hogy a kereszten a lázadás miatti eredendő - és minden emberre átöröklődő - BŰN  szellemi valóságát megtörje, ezáltal az ember szelleme a halál állapotából életre kelve, újra kapcsolatba léphessen Teremtőjével.
Tehát ha jól értem, nagyjából kétezer éve van lehetőség az isteni kapcsolatfelvételre, és ennek előfeltétele, hogy az ember úgy döntsön, hogy éppen a Bibliát, a bibliai módszert részesíti előnyben.

Látható  szinten is meg kell jelenni egy ujjászületett hivő életminőségében beállt változásnak.
Ezek gyümölcsök, ujjászületés után Isten szelleme munkálja ki bennünk:  szeretet, öröm, békesség, béketűrés, szívesség, jóság, hűség, szelídség, mértékletesség.
Éppen akartam kérdezni, hogy valaki, aki szeretne keresztény lenni, honnan tudhatja, hogy ez sikerült-e neki.

A krisnások körülbelül ugyanezeket említik, amiket ti is: ők is boldognak érzik magukat, békések, mértékletesek. De ők akkor mégis teljesen rossz úton járnak?

Nem elérhető EdKramer

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 26
Re:Üdvözlet egy "marslakótól"
« Válasz #21 Dátum: 2010 Július 25, 11:59:44 »
Ő nagyon szeret téged, életét, vérét adta érted és alig várja, hogy átadd magadat Neki teljesen!!
Gyakran hallom utcai hittérítőktől, hogy "Jézus szeret". Ez mit jelent?

Nem elérhető Kamilla

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1727
Re:Üdvözlet egy "marslakótól"
« Válasz #22 Dátum: 2010 Július 25, 12:01:34 »
    :01:  esetleg ha elolvasnád a mondat többi részét is,
  ott a válasz   :06:   

   "életét, vérét adta érted" -

   kell ennél nagyobb szeretet?   :2smitten:


      :igen:
     

Nem elérhető zoltan

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1594
 • Testvér
Re:Üdvözlet egy "marslakótól"
« Válasz #23 Dátum: 2010 Július 25, 12:09:09 »
Kedves EdKramer!

Örülök, hogy keresed az igazságot. De eggyetértek Kamillával. Tudod Istennél máskép megy ez. Nem a tudás jön előbb, hanem a hit. és aztán a tudást Isten adja az Őt követőinek, a Szent Szellem által. Ahogy ezt valaki itt már írta, azt hiszem pont Kamilla, hogy a bűn által meghalt szellem hiába akarja megértni Istent, nem tudja. Ez olyan mintha egy halotnak próbálnál fizikát tanítni, de akár az 1x1-et mert mindegy, vagy akár egy  csecsemőnek, nem fogják megérteni, felse fogják. Előbb újjá kell, születni, hitre kell jutni, a halot szellemünk életre kell, hogy keljen bennünk.
Isten Igéje a Biblia is ezt mondja:

1Kor. 2.13
Ezeket hirdetjük is, de nem emberi bölcsességből tanult szavakkal, hanem a Lélektől jött tanítással, a lelk  dolgokat a lelki embereknek magyarázva.
1Kor. 2.14
A nem lelki ember pedig nem fogadja el az Isten Lelkének dolgait, mert ezeket bolondságnak tekinti, sőt megismerni sem képes: mert csak lelki módon lehet azokat megítélni.
1Kor. 2.15
A lelki ember azonban mindent megítél, de őt senki sem ítéli meg.

Jézus csak annyit mondott: "Köves" - és akik követték azokat tanította, és elvezette őket mindem igazságra
Jézus ma is ezt mondja KÖVES és akik követik azokat tanítja.

Miért követnéd?   ... Ő meghalt érted és életét adta érted, hogy örök életed legyen. Kövesd mert Ö  szeret téged.

Ján 3:16  Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.

Sok szeretettel


Kárnak ítélek mindent az én Uram, Jézus Krisztus ismeretének gazdagsága miatt: a kiért mindent kárba veszni hagytam és szemétnek ítélek, hogy a Krisztust megnyerjem,

 Az Úr Jézus Krisztusnak kegyelme, és az Istennek szeretete, és a Szent Léleknek közössége mindnyájatokkal. Ámen.

Nem elérhető Guti Tünde

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 3950
  • www.gutitunde.eoldal.hu
Re:Üdvözlet egy "marslakótól"
« Válasz #24 Dátum: 2010 Július 25, 12:19:51 »
 :088:
Na Antee és DÖnDikEeE! Most játsszatok keresztyén színházat!  :169:  Most aztán van elég ötlet a kérdésekre!  :afro:
„Vezéreld utamat Igéd szerint, és ne engedd, hogy valami hamisság uralkodjon rajtam!
Gyönyörködöm beszédedben, mint aki nagy nyereséget talált.”
Zsoltárok 119:133, 162.

Nem elérhető zoltan

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1594
 • Testvér
Re:Üdvözlet egy "marslakótól"
« Válasz #25 Dátum: 2010 Július 25, 12:26:43 »
Idézet
A krisnások körülbelül ugyanezeket említik, amiket ti is: ők is boldognak érzik magukat, békések, mértékletesek. De ők akkor mégis teljesen rossz úton járnak?

Sajnos igen, ezt kell mondjam.

csak a bibliából tudok idézni:
Jézus Mondja:
Ján 4:22  Ti azt imádjátok, a mit nem ismertek; mi azt imádjuk, a mit ismerünk: mert az idvesség a zsidók közül támadt.
 egy kicsit másként:

A világ és a tübbi vallás azt imádja amit nem ismernek, mi azt imádjuk, a mit ismerünk: mert az idvesség a zsidók (Jézus Krisztus - által) közül támadt.

Ők nem ismerik azt az istent akit imádnak, és nem is tudnak kapcsolatban lenni vele, sőt meg se ismerhetik, mert az ő istenük, távoli és elérhetettlen, amiénk, közel jött, testet őltött, leszált a főldre, majd meghalt értünk, és feltámadt és most a szívünkben él, és minden nep, minden percben közösségünk és kapcsolatunk lehet vele az ő Szent Szelleme által. (Ezt a többi vallás istene nem tette meg, és megse teszi)
Sok szeretettel.
Kárnak ítélek mindent az én Uram, Jézus Krisztus ismeretének gazdagsága miatt: a kiért mindent kárba veszni hagytam és szemétnek ítélek, hogy a Krisztust megnyerjem,

 Az Úr Jézus Krisztusnak kegyelme, és az Istennek szeretete, és a Szent Léleknek közössége mindnyájatokkal. Ámen.

Nem elérhető EdKramer

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 26
Re:Üdvözlet egy "marslakótól"
« Válasz #26 Dátum: 2010 Július 25, 12:29:55 »
"életét, vérét adta érted" -
kell ennél nagyobb szeretet?

Azt hiszem, majdnem elérkeztünk ahhoz a ponthoz, ahol Jézus konkrét szerepére kell rákérdeznem, de előtte még tisztázni szeretném a hittérítés/evangelizáció kérdését.

Ha a kereszténységhez előbb hit kell, akkor ez nem jelenti-e, hogy a hittérítés tulajdonképpen lehetetlen?

Úgy tudom, hitet csakis isteni forrásból lehet kapni, és ha valakinek hite van, az előbb-utóbb megtalálja a módját, hogy folytassa a megkezdett útját.

Nem elérhető erdei

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1752
Re:Üdvözlet egy "marslakótól"
« Válasz #27 Dátum: 2010 Július 25, 12:31:57 »
Szia

Igen, alapvetően igen.
Az jó, ha ki üresítetted magad. Bár igazán ez csak akkor sikerülhet, ha valamilyen szellemi vezetést kapsz. Tehát biztos vagyok benne, hogy valamilyen vallási vagy filozófiai vonalat magadévá tettél.
Azt azért nem ártana tudni, mi is volt ez?
Úgy érzem, nem a kereszténységgel van a gondod, hanem a keresztényekkel? A buddhisták sem jobbak semmivel, és a filmekből megtudhatjuk, hogy a marslakók sem. :01:
 :044:
1Kor 1:27  Hanem a világ bolondjait választotta ki magának az Isten, hogy megszégyenítse a bölcseket; és a világ erőtleneit választotta ki magának az Isten, hogy megszégyenítse az erőseket;

Nem elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22844
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re:Üdvözlet egy "marslakótól"
« Válasz #28 Dátum: 2010 Július 25, 12:35:21 »
Kedves EdKramer!

Gyorsan írok, mert sajnos munkába kell mennem. Amit először szeretnék kérdezni tőled, az a neved, ugyanis személyesebbé válsz a keresztneved által. De ha nem akarod elmondani, úgy is jó.

Amit szeretnék kiemelni neked, mint Istent keresőnek, hogy a teremtett Világ értelmes vizsgálata révén is egy teremtőről árulkodik.
Szívesen beszélgetek veled az evolúció és teremtés érvekből adódó nézetekkel kapcsolatban is.

Én úgy hiszem, hogy nagyon jó úton vagy, hiszen nyitott a szíved és üres a "cserépedényed", amelyet Isten be fog tudni tőlteni.

Kérdezed Te, hogy más vallásúak is hisznek egy Istenben, honnan tudhatod azt, hogy épp a Mi Istenünk az igazi?
Erre azt tudom válaszolni, hogy olvasd el az Újszövetséget, de mindenképp az egyik evangéliumot pl: János evangéliumát.

Ha esetleg nincs Bibliád, akkor szívesen küldök neked és itt is szívesen idézek belőle, amely Igazság és Élet.

Szeretettel,
Antee
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Ani Kinor

 • Vendég
Re:Üdvözlet egy "marslakótól"
« Válasz #29 Dátum: 2010 Július 25, 12:41:16 »
Ő nagyon szeret téged, életét, vérét adta érted és alig várja, hogy átadd magadat Neki teljesen!!
Gyakran hallom utcai hittérítőktől, hogy "Jézus szeret". Ez mit jelent?

Megteresemkor en is ezt hallottam mindenhol! Nem veletlenul, en nem  :088:
Legtobbjuk megtert zsido volt, itt a lakelyemen....

Peldaul, 3 ember is megallitott egy ropke delutan folyaman. Bevasarolni voltam......esett.....talaltam egy mobilt. Rovid ido mulva hivott megbeszeltuk, hogy15 perc mulva az HSBC bank elott atadom...megyek, elazva, cipom vizes, megallit valaki.....Jezus kapcsan....Mondom: en Istenben hiszek, koszonom.....de o volt a 3. szemely az nap. Mikor a mobil tulajdonosa megjott, kikapta a kezembol a telefont, es kerdorevont, hogy kerult hozzam. Elmondtam, hogy a busz elott volt az uton!!!Es en jo vagyok, micsoda kerdes ez! :( :hehe:   Persze nagyon jo voltam.... :01: hazamentem, megszaritkoztam,eppen teazni akartam.....majd kopognak az ajton...2 lengyel holgy allt ott  kezukben egy kis fuzettel Jezusrol!  :2smitten: :2smitten: :2smitten: