Szerző Téma: Jézus ajándékai  (Megtekintve 5287 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22843
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Jézus ajándékai
« Dátum: 2010 Július 31, 12:22:04 »
Lucius kérésére megnyitottam ezt a topicot.

Szeretettel,
Antee
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető Guti Tünde

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 3941
  • www.gutitunde.eoldal.hu
Re:Jézus ajándékai
« Válasz #1 Dátum: 2010 Július 31, 12:31:37 »
Nekem Jézus maga az ajándék! Isten legcsodálatosabb ajándéka az emberiség számára, benne nekem is!    :169:

Kedves Lucius! Örülök ennek a topicnak, mert amikor megemlékezünk Jézus nekünk adott ajándékairól, akkor mindig örömöt fakaszt a szívünkben!  :168:
Annyi mindent kaptam Tőle én is! Először is kegyelmet, bűnbocsánatot,  új, tiszta életet! Örömöt, békességet, igazi életcélt! A mindennapokban az Ő isteni jelenlétét, gondoskodását, igei tanácsait a keskeny úton.

Az az igazság, hogy tudom, hogy ha most befejezem, 2 perc múlva újabbak és újabbak jutnak eszembe.  :pirul:
Jézus olyan sok mindent ad! Kifogyhatatlan a szeretetteljes ajándékozásban!  :2smitten:
„Vezéreld utamat Igéd szerint, és ne engedd, hogy valami hamisság uralkodjon rajtam!
Gyönyörködöm beszédedben, mint aki nagy nyereséget talált.”
Zsoltárok 119:133, 162.

Ani Kinor

 • Vendég

Nem elérhető lucius

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 112
 • újjászületett keresztény testvér
Re:Jézus ajándékai
« Válasz #3 Dátum: 2010 Augusztus 01, 07:42:09 »
:2smitten:
Kedves Tünde és Ani! Jaj de jó, hogy már be is kapcsolódtatok!

Drága Testvéreim az Úrban!

Annyira lelkes vagyok! Éjjel fél 3-kor keltem, hogy ezt a levelet megírjam. A keresztény világ nagyjából egyöntetű abban, hogy elkezdődött az utolsó felvonás, a világtörténelem végénél járunk, és ez engem nagy-nagy örömmel tölt el. Azért örülök, mert az Úr ebben a korban eddig még soha nem látott mértékben fogja az Ő népére (ránk hívőkre) árasztani az áldásait. Ezzel együtt az Ő legnagyobb áldását: Krisztus életét.

Ez az áldás (is) hit által lehet a mienk, és ez számomra ismét örömhír. Azt mondja, hogy ennek a korszaknak a hívői (mi) HATALMASAK leszünk hitben. A mi hitünk olyan erős lesz, amilyen hit (és cselekedetei) vetekszik az apostoli korszak keresztényinek a hitével. Teljes lényemmel érzem és hiszem, hogy ez a valóság. Isten kiválasztott minket -utolsó kor hívőit -  erre a csodálatos feladatra. Nem éppen azért, mintha mi olyan nagyszerűek lennénk. Épp ellenkezőleg: Mi, akik itt a vég idején élünk, mi vagyunk az eddigi leg-elkorcsosultabb emberek. A több évezrede tartó bűn rányomta a bélyegét az életünkre. De Istennek ez nem akadály. Sőt! Az Ő dicsősége éppen így fog a leginkább megmutatkozni. A legkisebből hozza ki a legtöbbet. Ő képes erre, és meg is fogja tenni a TE életedben is, ha hiszel, mindenki ámulatára.

Ámen.
"Az Úr a mi igazságunk" Jer 23.6

Nem elérhető lucius

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 112
 • újjászületett keresztény testvér
Re:Jézus ajándékai
« Válasz #4 Dátum: 2010 Augusztus 01, 07:43:51 »
Isten minden áldása hit által lehet a miénk. Ez elgondolkodtat engem. A hit első sorban bizalmat jelent, és zsid.11 szerint a hit egy meggyőződés (is) a szemmel nem látható valóságról.

Isten szeret engem, ez egy szemmel nem látható valóság. Ha Ő állítja ezt magáról, és elhiszem Neki, akkor „van HITEM abban, hogy szeret.” Ha még nem vagyok teljesen meggyőződve arról, hogy Ő szeret engem, akkor valójában nem hiszek egy szemmel nem látható valóságban, Isten szeretetében, azaz még ebben a vonatkozásban HITETLEN vagyok.

Ebből könnyen belátható, a VALÓDI hithez Istennek ki kell jelentenie valamit a valóságról, de ez önmagában még nem elég, hanem nekünk el is kell hinnünk, hogy amit Isten mondott, az a VALÓSÁG, és ha ez adott, csakis akkor beszélhetünk arról, hogy VALÓDI hitünk van.

A hithez tehát Istennek szólnia kell, ki kell jelentenie valamit, ezután el kell magyaráznia, hogy amit kijelentett, azon mit ért, majd el kell érnie, hogy el is higgyük, hogy amit mond, az a VALÓSÁG.

A mi hitünk, az utolsó kor keresztényeinek hite ÓRIÁSI lesz. Nekünk Isten sokkal jobban el fogja magyarázni az Igét, mi sokkal jobban fogjuk érteni az igét, mint bárki eddig. De ez még nem elég, mi VALÓBAN el is fogjuk hinni, hogy amit Isten állít, az a valóság. Hát ezért vagyok ennyire lelkes, mert megértettem, hogy ez szükségszerű. Elvégzett dolog.
"Az Úr a mi igazságunk" Jer 23.6

Nem elérhető lucius

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 112
 • újjászületett keresztény testvér
Re:Jézus ajándékai
« Válasz #5 Dátum: 2010 Augusztus 01, 07:45:49 »
Drága Testvéreim!

Tudom, hogy hatalmas hitünk lesz (és talán már egyeseknek van is), és tudom, hogy ehhez az is kell, hogy megértsük, hogy Isten mit mondott, mit ígért nekünk az igében. Ugyanis csak ha megértjük az Ő ígéreteit, hogy pontosan mit is ígért, akkor hihetünk ezekben, és csak akkor lesznek a mieink ezek az ígéretek, ha a megértés után hiszünk is bennük.

Isten tett például egy ilyen kijelentést:
„(Krisztus) egyetlenegy áldozatával örökre tökéletesekké tette a megszentelteket. Zsid 10.14
Hiszek én ebben?
Amikor elkezdtem ezen gondolkodni, rá kellett, hogy jöjjek, pontosan nem is értem, hogy ezen mit ért Isten. Ha pedig nem értem, hogyan hihetnék is benne. Ez lehetetlen. Először meg kellene értenem, hogy Isten mit ért ezen, és csak azután lehetséges, hogy higgyek ebben az ígéretben (kijelentésben).

Hát ebben kérem én a Ti segítségeteket. Arra gondoltam, és azért kértem meg Antee testvért, hogy nyisson egy ilyen topikot, hogy sorra vehetnénk Isten ajándékait, ígéreteit, és egymás és főleg Isten segítségével közösen rájönnénk, hogy Isten mit is ígért nekünk egészen pontosan. Isten velünk van, hiszen Ő is azt szeretné, hogy a gyermekei pontosan tudják, hogy mit is kaptak tőle. Gondoljatok erre.

Isten sok-sok dolgot, ígéretet elmagyarázott és megértetett eddig velem, ha ehhez hozzáteszitek majd, amit Nektek magyarázott el, akkor úgy gondolom, sokkal előrébb leszünk a megértésben. Először, ha megengeditek talán a legfontosabb ígérettel kezdeném: Isten megígérte, hogy az Ő fiának az életében részesít minket. Egy nekem nagyon sokat jelentő kis írást olvashattok lentebb a „Mennyeknek Országáról”

Kívánom az Úr áldását mindannyiunkra!

Szeretettel: Lucius

"Az Úr a mi igazságunk" Jer 23.6

Nem elérhető lucius

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 112
 • újjászületett keresztény testvér
Re:Jézus ajándékai
« Válasz #6 Dátum: 2010 Augusztus 01, 07:51:57 »
Mennyeknek országa


Egy nap – még a világ teremtése előtt meghatározott napon- előállott egy ember Izraelben, akinek a ruhája „teveszőrből vala, és bőröv vala a dereka körül, elesége pedig sáska és erdei méz”. ...”Keresztelő János, aki prédikál vala Júdea pusztájában. És ezt mondja vala: Térjetek meg, mert elközelített a mennyeknek országa. (Máté 3:1-2) „

Ez volt Keresztelő János üzenete: „elközelített a mennyeknek országa, térjetek meg.”

De Jánost tömlöcbe vetették, és nem volt, aki ez az üzenetet tovább hirdette volna. Hacsak az az „egyszerű” Tanító nem, aki az Istentől jött, és Isten volt. Ő folytatta:

„Minekutána pedig János tömlöcbe vettetett, elméne Jézus Galileába, prédikálván az Isten országának evangéliumát, És mondván: Bétölt az idő, és elközelített az Istennek országa; térjetek meg, és higyjetek az evangéliumban.” (Márk 1:14-15

Minden eszközt megragadott, hogy ezt az üzenetet MINDENKIHEZ eljuttassa, hiszen részben ezért küldetett:

„Ő (Jézus) pedig monda nékik: Egyéb városoknak is hirdetnem kell nékem az Istennek országát; mert azért küldettem. „ Luk 4:43

Nemcsak egymaga hirdette azonban ezt az örömhírt... , később segítsége is lett, a tizenkét apostol:

„Ezt a tizenkettőt küldé ki Jézus, és megparancsolá nékik, mondván: Pogányok útjára ne menjetek, és Samaritánusok városába ne menjetek be; Hanem menjetek inkább Izráel házának eltévelyedett juhaihoz. Elmenvén pedig prédikáljatok, mondván: Elközelített a mennyeknek országa.”Máté 10:2-7

Az apostoloknak is ezt az üzenetet kellett prédikálni. És a 70 tanítvány? Nekik vajon mi volt az üzenetük?

„Luk 10:1 Ezek után pedig rendele az Úr másokat is, hetvenet, és elküldé azokat kettőnként az ő orcája előtt, minden városba és helyre, ahová ő menendő vala... el: Ímé én elbocsátlak titeket, mint bárányokat a farkasok közé.Luk 10:8 És valamely városba bementek, és befogadnak titeket, azt egyétek, amit előtökbe adnak:Luk 10:9 És gyógyítsátok a betegeket, akik ott lesznek, és mondjátok nékik: Elközelített hozzátok az Isten országa.

Tehát, ha valamely város befogadta őket, akkor a befogadóknak ezt az üzenetet prédikálták. Volt azonban olyan város is, ahol nem fogadták be őket. Mit kellett ebben az esetben tennie, mondania a 70 tanítványnak?

„ Luk 10:10 Valamely városba pedig bementek, és titeket be nem fogadnak, annak utcáira kimenvén, ezt mondjátok:Luk 10:11 Még a port is, amely reánk ragadt a ti várostokból, itt köztetek letöröljük; mindazáltal ez legyen tudtotokra, hogy az Isten országa elközelített hozzátok.”

Jézusnak ez volt a legfőbb üzenete, ahogyan Jánosnak is, a tizenkét tanítványnak, és a hetven tanítványnak is. Ha pedig minden szent ezt hirdette, akkor bizonyára nagyon-nagyon fontos üzenetnek kellett lennie.

De, vajon mit is akart Isten ezzel az emberek tudtára adni?

Ezekben az igékben az a görög kifejezés, amely az „elközelített” ige helyett áll, a G1448 ἐγγίζω (engidzó) jelentése közeledik, közel jön, közel van, eljön(Etimológia: a G1451-ből)

Ugyanez a kifejezés szerepel az alábbi igékben is:

Máté 26:46 Keljetek fel, menjünk! Ímé elközelgett, aki engem elárul.
Luk 18:35 Lőn pedig, mikor Jerikhóhoz közeledett, egy vak ül vala az út mellett koldulván. Apcs 22:6 Lőn pedig, hogy amint menék és közelgeték Damaskushoz, déltájban nagy hirtelenséggel az égből nagy világosság sugárzott körül engem.

Vagyis Jézus valami olyasmit hirdetett, hogy Isten országa már szinte karnyújtásnyira van, nagyon kevés idő múlva megérkezik.

Korábban azt gondoltam, hogy ezzel a kifejezéssel azt akarta Jézus mondani, hogy rövidesen visszatér majd a földre az angyalaival, és felállítja az országát. Ez az ige azonban jelen időben áll, tehát nem jelölhet egy távoli, jövőbeni eseményt, amely több ezer év múlva következik be.

Ezzel a felhívással Jézus valami olyat akart elmondani az akkori embereknek Isten országáról, hogy ez az ország csupán néhány nap, hónap múlva felállíttatik és elérkezik.

Erről tanúskodik az alábbi ige is:

„Márk 9:1 (HUN) Azutánmondanékik:Bizonymondomnéktek,hogyvannaknémelyekaz itt állók között, akik nem kóstolnak addig halált, amíg meg nem látják, hogy az Isten országa eljött hatalommal.”

Itt Jézus a következőket állítja:
Az itt állók közül némelyek (egynél többen, de nem mindenki) még a haláluk előtt meglátják, hogy Isten országa eljött hatalommal. Ez pedig nagyon közeli ország-eljövetelre utal. Nem csoda, hogy ezek után megkérdezték a farizeusok a pontos dátumot is, mely kérdésre szokatlan választ kaptak:

„Megkérdeztetvén pedig a farizeusoktól, mikor jő el az Isten országa, felele nékik és monda: Az Isten országa nem szemmel láthatólag jő el. Sem azt nem mondják: Ímé itt, vagy: Ímé amott [van]; mert ímé az Isten országa ti bennetek van.„(Luk 17:20 ;Luk 17:21)

Vagyis Jézus elmondta, hogy Isten országa nem úgy fog eljönni, ahogyan azt általában várják. Isten országa az emberi lelkekben állíttatik fel, és az emberek szívében fog megjelenni, mégpedig -ahogyan azt az előzőekből láthattuk – rövidesen, még Jézus korában. Tehát az üzenet, amelyet János, Jézus és a tanítványok hirdettek, ez volt:

„Isten országa rövidesen megjelenik a megtért emberek szívében!”

Persze, a Biblia beszél arról, hogy a történelem végén majd megjelenik szemmel láthatólag is, de vegyük észre, hogy Jézus tanítása szerint először LÁTHATATLANUL fog megjelenni az emberi szívekben. Másodszor, amikor megjelenik ez az ország, már csak azok számára lesz elérhető, akik állampolgárai lettek, még az előző (láthatatlan) formájának.

Figyeljük meg, hogy Isten ilyen belső, szívbéli változást ígért meg a próféták által is:

Ez 36:26 És adok néktek új szívet, és új lelket belétek, és elveszem a kőszívet testetekből, és adok néktek hússzívet. 36:27 És az én lelkemet adom belétek, és azt cselekszem, hogy az én parancsolatimban járjatok és az én törvényeimet megőrizzétek és betöltsétek.

Jer 31:33 Hanem ez lesz a szövetség, amelyet e napok után az Izráel házával kötök, azt mondja az Úr: Törvényemet az ő belsejökbe helyezem, és az ő szívökbe írom be, és Istenökké leszek, ők pedig népemmé lesznek.

Lássuk, hogyan teljesedett be Isten országának evangéliuma, örömhíre:

Először is, Jézus elmondta, hogy mi fog történni a halála után. Elmondott egy imát, mielőtt az országa megjelent, és mi tudjuk, hogy Jézus összes imája meghallgatásra került. Ha Ő azért imádkozott, hogy egy halott feltámadjon, akkor a három napos halott feltámadt. Amiért imádkozott, az mindig-mindig megvalósult. Ha tehát megvizsgáljuk, hogy miért is imádkozott, lesz egy képünk arról, ami a halála, és főleg a feltámadása :) után történt. Így megérthetjük, hogy mire gondolt Jézus, amikor „Isten országáról” beszélt. Jézus ezt az imát mondta el értünk:

János 17:9 - János 17:26

„Én ezekért könyörgök: nem a világért könyörgök, hanem azokért, akiket nékem adtál, mert a tiéid. És az enyémek mind a tiéid, és a tiéid az enyémek: és megdicsőíttetem ő bennök... ...És én azt a dicsőséget, amelyet nékem adtál, ő nékik adtam, hogy egyek legyenek, amiképpen mi egy vagyunk: Én ő bennök, és te én bennem: hogy tökéletesen eggyé legyenek,...…. akarom, hogy ahol én vagyok, azok is én velem legyenek; … ... az a szeretet legyen ő bennök, amellyel engem szerettél, és én [is] ő bennök [legyek].”

Krisztus a főpapi imájában azért imádkozott, hogy bennünk hívőkben élhessen.

Amikor a haláláról beszélt a tanítványoknak, és azok szomorúak lettek, akkor is azzal az örömhírrel vigasztalta őket, hogy nem hagyja őket egyedül. Rövidesen eljön hozzájuk, és akkor már bennük fog élni.

Azaz Ő három és fél évig VELÜK élt, de amikor újra eljön hozzájuk akkor már BENNÜK fog élni.

„Ján 14:16 És én kérem az Atyát, és más vígasztalót ád néktek, hogy veletek maradjon mindörökké. Ján 14:17 igazságnak ama Lelkét: akit a világ be nem fogadhat, mert nem látja őt és nem ismeri őt; de ti ismeritek őt, mert nálatok lakik, és bennetek marad.
Ján 14:18 Nem hagylak titeket árvákul; eljövök ti hozzátok. Ján 14:19 még egy kevés idő és a világ nem lát engem többé; de ti megláttok engem: mert én élek, ti is élni fogtok. Ján 14:20 a napon megtudjátok majd ti, hogy én az én Atyámban vagyok, és ti én bennem, és én ti bennetek.

Isten Országa ezek szerint nem más, mint Jézus ---------> bennünk! Jézus a hívőkben. Jézus megjelenik a hívő emberekben, és ezzel eljő Isten országa a Földre.

Ez be is következett. Krisztus megjelent a hívők szívében a Lélek által.

Az apostolok (még) értették ezt, figyeljük meg, hogy az PONTOSAN erről az állapotról beszélnek:

1Ján 5:20 De tudjuk [azt is], hogy az Isten Fia eljött, és értelmet adott nékünk arra, hogy megismerjük az igazat, és [hogy] mi az igazban, az ő Fiában, a Jézus Krisztusban vagyunk. Ez az igaz Isten és az örök élet.

1Ján 5:11 És ez az a bizonyságtétel, hogy örök életet adott nékünk az Isten és ez az élet az ő Fiában van.1Ján 5:12 Akié a Fiú, azé az élet: akiben nincs meg az Isten Fia, az élet sincs meg abban.

1Thess 5:9 Mert nem haragra rendelt minket az Isten, hanem arra, hogy üdvösséget szerezzünk a mi Urunk Jézus Krisztus által, 1Thess 5:10 Aki meghalt érettünk, hogy akár ébren vagyunk, akár aluszunk, együtt éljünk ő vele.

Gal 2:20 Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet pedig most testben élek, az Isten Fiában való hitben élem, aki szeretett engem és önmagát adta érettem.

2Kor 5:17 Azért ha valaki Krisztusban van, új teremtés [az]; a régiek elmúltak, ímé, újjá lett minden.

2Kor 4:11 Mert mi, akik élünk, mindenkor halálra adatunk a Jézusért, hogy a Jézus élete is látható legyen a mi halandó testünkben.

Róm 8:10 Hogyha pedig Krisztus ti bennetek [van], jóllehet a test holt a bűn miatt, a lélek ellenben élet az igazságért.

Róm 8:2 Mert a Jézus Krisztusban való élet lelkének törvénye megszabadított engem a bűn és a halál törvényétől.


Ez ISTEN ORSZÁGA!!!

Krisztus megjelenik bennünk! Az emberi szívekben. Ezért volt szükség a halálára, hogy ez megvalósulhasson.

Mi nem vagyunk árvák! Ha bízunk Benne, Jézus bennünk él a Lélek által. Mert Jézus ÉL (csupa nagybetűvel), ezért azok is élnek, akik korábban halottak voltak, de engedik magukban élni Őt „ mert én élek, ti is élni fogtok”!!!

A hívő keresztények tehát nem az által válnak élővé, mert erős odaszánással megtartják a parancsolatokat, a törvényt, vagy az egyházuk parancsolatait, és ezáltal méltóvá válnak az ÉLETRE, hanem „egyszerűen” azért, mert Jézusban való hit által újjászületnek. Egy ÉLŐ Lélek költözik beléjük, Krisztus. Ezáltal átkerülünk Isten országába. Krisztus pedig legyőzte a világot, és legyőzi bennünk is. Amíg nem lépünk ki belőle, nem határoljuk el magunkat tőle a bizalmatlanságunkkal, addig Ő betölti bennünk is a törvény kívánalmait. Mert neki ilyen a természete. Isteni természete van, és Isten a Szeretet. Nem tud mást cselekedni, csak ami összhangban van a szeretettel. Pál, és az apostolok tudták ezt:

„Nincsen azért immár semmi kárhoztatásuk azoknak, akik Krisztus Jézusban vannak, kik nem test szerint járnak, hanem Lélek szerin. Mert a Jézus Krisztusban való élet lelkének törvénye megszabadított engem a bűn és a halál törvényétől.”Róm 8:1-2

Ez az evangélium!

Krisztus a Golgotán kivívta, hogy a szívünkben lakozhasson, és ezáltal bennünk is legyőzhesse a bűnt.

Ez aztán a Jó Hír! A világmindenség teremtője és ura egy mérhetetlen és felfoghatatlan áldozattal elérte, hogy velünk egy testben lakozhasson, és személyesen, belülről vezethessen minket. Eggyé vált velünk.

Sokan azt gondolják, hogy ha megtartják a parancsolatokat, akkor örök életük lesz, ez azonban Bibliaellenes. A Biblia ugyanis arról beszél, hogy mi emberek képtelenek vagyunk megtartani a parancsolatokat. Ha pedig képtelenek vagyunk rá, akkor ilyen alapon sohasem lehet örök életünk. A helyzet az, hogy a dolog pontosan fordítva működik. Először örök életünk lesz a Krisztusban való hit által, és ennek a fajta életnek – az örök életnek- az az egyik jellemzője, hogy törvénybetöltőkké válunk. De nem mi! Mi csak hagyjuk, hogy Krisztus a testünkben tegye, amit akar, mert átadjuk magunkat Neki. Csak Isten a SZERETET. Neki kell élnie, azaz megnyilvánulnia bennünk. Az Ő élete átváltoztat minket szerető emberekké, Ő sohasem esik bűnbe.

Amíg engedjük, hogy Ő éljen bennünk, addig mi sem!

„Mi keresztények mindent egy csomagban kapunk meg, mégpedig ajándékba. A csomag neve Jézus Krisztus.” Ha bizalommal elfogadjuk az ajándékot, és engedjük, hogy Jézus éljen bennünk, akkor részesülünk az Ő győzelméből, az Ő dicsőségéből, az Ő hatalmából, az Ő bölcsességéből, egyszóval az Ő életéből. Ha bízunk Benne, akkor engedni fogjuk, hogy élje az életét bennünk, és ezáltal GYŐZTESEKKÉ válunk. A szőlővesszők ekkor egybeforrnak a szőlőtővel, és igazi, valódi GYÜMÖLCSÖT teremnek.

Hát ilyen egyszerű.

Az apostoli korszak után ez az üzenet a háttérbe szorult. Rövidesen azonban újra, még soha nem látott erővel és hatalommal fogják Isten gyermekei Isten országát hirdetni:

„Máté 24:14 És az Isten országának ez az evangéliuma (örömhíre) hirdettetik majd az egész világon, bizonyságul minden népnek; és akkor jő el a vég.”

Ámen.
"Az Úr a mi igazságunk" Jer 23.6

Ani Kinor

 • Vendég
Re:Jézus ajándékai
« Válasz #7 Dátum: 2010 Augusztus 01, 13:15:01 »
Kedves Lucius,

most neki ulok, es elkezdem olvasni a 'munkadat' mar most latom, aldott utazas lesz.

Jelentkezem  :2smitten:

Nem elérhető lucius

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 112
 • újjászületett keresztény testvér
Re:Jézus ajándékai
« Válasz #8 Dátum: 2010 Augusztus 02, 19:25:30 »
Az Atya nagyon szeret minket! http://www.alfa-omega.hu/forum2/Smileys/default/igen.gif

Itt megragadnám az alkalmat, hogy elmondjam, valójában nem a legszerencsésebb címet választottam, amikor a topiknak ezt a címet adtam „Jézus ajándékai”. Jézus az Atyától „származott és jött”, minden jónak a forrása az Atya. Az Ő jóságos élete, szeretete áradt tovább Krisztusba, és így tovább ránk. Ha valaki figyelmesen végigolvassa a jelenések könyvét, láthatja, hogy a mennyei lények is első sorban az Atyát imádják, mint minden jónak a forrását, és mellette Krisztust is, de főleg az Atyát. Krisztus áldozata valójában az Atya szeretetét mutatta be irántunk: Ján 3:16  Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.

Jézus ajándékainak forrása az Atya. A mi közös atyánk:

Ján 20:17  Monda néki Jézus: Ne illess engem; mert nem mentem még fel az én Atyámhoz; hanem menj az én atyámfiaihoz és mondd nékik: Felmegyek az én Atyámhoz és a ti Atyátokhoz, és az én Istenemhez, és a ti Istenetekhez.

Soha ne felejtsük ezt el.  Királyi vérből származunk :)
"Az Úr a mi igazságunk" Jer 23.6

Nem elérhető lucius

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 112
 • újjászületett keresztény testvér
Re:Jézus ajándékai
« Válasz #9 Dátum: 2010 Augusztus 02, 19:44:08 »
Ha ez igaz, és Jézus valóban itt él bennem, akkor mi a hit?

A hit, a bizalom az nem más, mint hogy megbízom abban, aki bennem él, rá támaszkodom, nem engedem el a kezét, és ha "súg" valamit, akkor azt örömmel megteszem. Csak azért, mert szeretem azt, aki összekötötte az életét az enyémmel.... És jól tudom, Ő mindennél jobban szeret engem. Nem akar rosszat nekem. Ő akarta azt is, hogy a világra jöjjek. Ő álmodta meg az életemet. Már azelőtt szeretett, mielőtt a világot megteremtette. És most eggyé, egy testté vált velem, hogy győzelemre vezethessen ebben a megromlott emberi testben. A félelmeim elpárologtak. Mert megértettem, hogy Ő mindenkinél erősebb, mindent kontrollál, minden hatalom az övé. Jól tudom, hogy soha többé nem fog engedni elveszni. Mert szeret. És téged is szeret.

„… Hogyan keressük az egységet Istennel?
- Minél jobban keresed, annál nagyobb lesz a távolság közte és közted.
- Hát akkor mit tegyünk a távolsággal?
- Értsd meg, hogy az nincs ott.
- Ez azt jelenti, hogy Isten és én egy és ugyanaz?
- Nem egy, de nem is kettő.
- Hogyan lehetséges ez?
- A nap és a fénye, az óceán és a hullám, az énekes és a hangja: nem egy. Nem is kettő...” (Anthony De Melo)
"Az Úr a mi igazságunk" Jer 23.6

Nem elérhető Guti Tünde

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 3941
  • www.gutitunde.eoldal.hu
Re:Jézus ajándékai
« Válasz #10 Dátum: 2010 Augusztus 03, 11:51:39 »
Lucius írta:

"Tudom, hogy hatalmas hitünk lesz (és talán már egyeseknek van is), és tudom, hogy ehhez az is kell, hogy megértsük, hogy Isten mit mondott, mit ígért nekünk az igében. Ugyanis csak ha megértjük az Ő ígéreteit, hogy pontosan mit is ígért, akkor hihetünk ezekben, és csak akkor lesznek a mieink ezek az ígéretek, ha a megértés után hiszünk is bennük."

Ha megértjük az Ő ígéreteit - igen, de csak hittel tudjuk megérteni. Elküldte Szent Szellemét (Szentlelkét), hogy "elvezessen minden igazságra". Ámen! Tehát igaz az ige: "Mindannyian Istentől tanítottak lesznek!"  Ámen! De János is írt ilyet az I. levelében: "Nektek kenetetek van a Szenttől és mindent tudtok!"

Nagyon fontos, hogy megismerjük az Írásokat, mert Isten azon keresztül tanít a Szent Szellem közreműködésével! Ő az, aki megmagyarázza a szívünkben az olvasottakat!

Isten országa bennünk van. Igen.  Mégis készít nekünk az Úr egy helyet, ahol együtt leszünk vele. Először az újjáteremtett Földön, később a mennyben.

Isten országa tehát két különböző fogalomként szerepel a szóhasználatunkban.  :168:

„Vezéreld utamat Igéd szerint, és ne engedd, hogy valami hamisság uralkodjon rajtam!
Gyönyörködöm beszédedben, mint aki nagy nyereséget talált.”
Zsoltárok 119:133, 162.

Nem elérhető lucius

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 112
 • újjászületett keresztény testvér
Re:Jézus ajándékai
« Válasz #11 Dátum: 2010 Augusztus 04, 16:16:47 »
Köszönöm, Tünde, így teljesebb a kép.
"Az Úr a mi igazságunk" Jer 23.6

Nem elérhető lucius

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 112
 • újjászületett keresztény testvér
Re:Jézus ajándékai
« Válasz #12 Dátum: 2010 Augusztus 05, 22:07:38 »
Ez egy igecsokor arról, hogy Krisztus VALÓBAN bennünk hívőkben él:

Szeretettel küldöm mindenkinek:

1Ján 5:20  De tudjuk [azt is], hogy az Isten Fia eljött, és értelmet adott nékünk arra, hogy megismerjük az igazat, és [hogy] mi az igazban, az ő Fiában, a Jézus Krisztusban vagyunk. Ez az igaz Isten és az örök élet.

1Ján 5:11  És ez az a bizonyságtétel, hogy örök életet adott nékünk az Isten és ez az élet az ő Fiában van. 1Ján 5:12  Akié a Fiú, azé az élet: akiben nincs meg az Isten Fia, az élet sincs meg abban.

1Pét 3:16  Jó lelkiismeretetek lévén; hogy amiben rágalmaznak titeket, mint gonosztevőket, megszégyenüljenek akik gyalázzák a ti Krisztusban való jó élteteket.

1Pét 2:5  Ti magatok is mint élő kövek épüljetek fel lelki házzá, szent papsággá, hogy lelki áldozatokkal áldozzatok, amelyek kedvesek Istennek a Jézus Krisztus által.

1Pét 1:23  Mint akik újonnan születtetek nem romlandó magból, de romolhatatlanból, Istennek igéje által, amely él és megmarad örökké.

2Tim 3:12  De mindazok is, akik kegyesen akarnak élni Krisztus Jézusban, üldöztetni fognak.

2Tim 2:11  Igaz beszéd ez. Mert ha vele együtt meghaltunk, vele együtt fogunk élni is.

1Thess 5:9  Mert nem haragra rendelt minket az Isten, hanem arra, hogy üdvösséget szerezzünk a mi Urunk Jézus Krisztus által, 1Thess 5:10  Aki meghalt érettünk, hogy akár ébren vagyunk, akár aluszunk, együtt éljünk ő vele.

Fil 1:21  Mert nékem az élet Krisztus, és a meghalás nyereség.

Gal 2:20  Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet pedig most testben élek, az Isten Fiában való hitben élem, aki szeretett engem és önmagát adta érettem.

2Kor 13:4  Mert noha megfeszíttetett erőtelenségből, mindazáltal él Istennek hatalmából. És noha mi erőtelenek vagyunk benne, de vele együtt élünk majd Isten erejéből ti nálatok.

2Kor 6:16  Vagy mi egyezése Isten templomának bálványokkal? Mert ti az élő Istennek temploma vagytok, amint az Isten mondotta: Lakozom bennök és közöttük járok; és leszek nékik Istenök, és ők én népem lesznek.

2Kor 5:17  Azért ha valaki Krisztusban van, új teremtés [az]; a régiek elmúltak, ímé, újjá lett minden.
2Kor 5:18  Mindez pedig Istentől van, aki minket magával megbékéltetett a Jézus Krisztus által, és aki nékünk adta a békéltetés szolgálatát;

2Kor 4:11  Mert mi, akik élünk, mindenkor halálra adatunk a Jézusért, hogy a Jézus élete is látható legyen a mi halandó testünkben.

2Kor 3:3  Akik felől nyilvánvaló, hogy Krisztusnak a mi szolgálatunk által szerzett levele vagytok, nem tentával, hanem az élő Isten Lelkével írva; nem kőtáblákra, hanem a szívnek hústábláira.

Róm 8:10  Hogyha pedig Krisztus ti bennetek [van], jóllehet a test holt a bűn miatt, a lélek ellenben élet az igazságért.

Róm 8:2  Mert a Jézus Krisztusban való élet lelkének törvénye megszabadított engem a bűn és a halál törvényétől.
Róm 6:23  Mert a bűn zsoldja halál; az Isten kegyelmi ajándéka pedig örök élet a mi Urunk Krisztus Jézusban.

Róm 6:11  Ezenképpen gondoljátok ti is, hogy meghaltatok a bűnnek, de éltek az Istennek a mi Urunk Jézus Krisztusban.

Róm 6:8  Hogyha pedig meghaltunk Krisztussal, hisszük, hogy élünk is ő vele.

Róm 5:10  Mert ha, mikor ellenségei voltunk, megbékéltünk Istennel az ő Fiának halála által, sokkal inkább megtartatunk az ő élete által minekutána megbékéltünk vele.

1Kor 6:15  Nem tudjátok-é, hogy a ti testeitek a Krisztusnak tagjai?

"Az Úr a mi igazságunk" Jer 23.6

Ani Kinor

 • Vendég
Re:Jézus ajándékai
« Válasz #13 Dátum: 2010 Augusztus 05, 23:39:01 »
Nagyon szepen koszonom.

Nem elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22843
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re:Jézus ajándékai
« Válasz #14 Dátum: 2010 Augusztus 11, 16:23:08 »
Az Atya nagyon szeret minket! http://www.alfa-omega.hu/forum2/Smileys/default/igen.gif

Itt megragadnám az alkalmat, hogy elmondjam, valójában nem a legszerencsésebb címet választottam, amikor a topiknak ezt a címet adtam „Jézus ajándékai”. Jézus az Atyától „származott és jött”, minden jónak a forrása az Atya. Az Ő jóságos élete, szeretete áradt tovább Krisztusba, és így tovább ránk. Ha valaki figyelmesen végigolvassa a jelenések könyvét, láthatja, hogy a mennyei lények is első sorban az Atyát imádják, mint minden jónak a forrását, és mellette Krisztust is, de főleg az Atyát. Krisztus áldozata valójában az Atya szeretetét mutatta be irántunk: Ján 3:16  Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.

Jézus ajándékainak forrása az Atya. A mi közös atyánk:

Ján 20:17  Monda néki Jézus: Ne illess engem; mert nem mentem még fel az én Atyámhoz; hanem menj az én atyámfiaihoz és mondd nékik: Felmegyek az én Atyámhoz és a ti Atyátokhoz, és az én Istenemhez, és a ti Istenetekhez.

Soha ne felejtsük ezt el.  Királyi vérből származunk :)

Felmerül akkor a kérdés, hogy pontosan miként értelmezed a Fiú és az Atya közötti különbséget!?
Külön kell-e választanunk és érdemben mást tulajdonítanunk az Atyának és külön a Fiúnak?

Szeretettel,
Antee
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)