Szerző Téma: Kereszténység és szerencsejáték?  (Megtekintve 6554 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető bacsipista

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 5969
  • Keresztény kincskereső
Re:Kereszténység és szerencsejáték?
« Válasz #30 Dátum: 2013 Június 16, 13:36:06 »
Ez a példa testvérem nem hasonlítható össze a  a mai szerencsejátékokkal. A bibliai példa az Urat hívta segítségül a sorsvetésnél, de a mai szerencsejátékok a pénz istenének hódolnak, vagy sikerorientáltságot tűznek ki célul amelyekből teljesen hiányzik az Úr.
"Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává." 1Korintus 6,12

Nem elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22846
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re:Kereszténység és szerencsejáték?
« Válasz #31 Dátum: 2013 Június 16, 17:25:47 »
Így van Testvérem. Ebben még az is benne van, hogy azok a keresztények akik szerencsejátékot űznek, azok valójában a sorsuk ellen lázadnak.
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető t0163

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 2
Re:Kereszténység és szerencsejáték?
« Válasz #32 Dátum: 2014 Január 24, 16:09:18 »
Áldott testvéreim !

valahogyan nekem olyan érzésem volt és van , hogy ehhez a témához olyan emberek nyúltak , tanácsadóként , akik eleve rossznak tartják pl a kártya játékokat.
Pl a ma olyan népszerű Texas Holdem poker-t. valaki közületek játszotta már ésszel és odafigyeléssel ?Amikor gondolkodásra késztet a veled szemben ülő cselekedete , nézése és eddigi tevékenysége ? miért lenne ez szerencse játék ? sima matematikai alapokon nyugszik az egész és a nagyszámok törvénye uralkodik benne.

nézzünk néhány érdekes példát : hogyan lehet az hogy az elmúlt 10 év poker profijai folyamatosan jól teljesítenek a versenyeken ? szerencsések  vagy inkább munkának tekintik és képzik magukat , keresik a saját játékukon a javítani való részt , elmeznek.

ne nézd az életformájukat , mert rengeteg lelkipásztor élete sem különb az ővékénél !( mindenhol van normális és nem normális életforma)
Többségében csak olyanokról olvasol , ahol a nem normális dolgok jönnek elő , de ez csak kisebbség !)

az hogy valami káros és az ördög eszköze , az csak és kizárólag rajtunk múlik

miért lenne valaki kevésbé keresztyén mert pokerből él ( vagy keresi a mellékest )

persze meg van a lehetőség a függőség kialakulására , DE
hány és hány magát keresztyénnek mondó ember , Jézus elé helyezi a gyermekeit , családját illetve a munka helyét.
és össze vissza keveri az Isten által felállított sorrendet :

1. Isten
2. Társ ( férj - feleség)
3. gyermekek
4. munkahely
5. minden más

mennyi embert ismerek aki annyit szolgál gyülekezeteinkben , hogy a családi élet rovására megy , mert nincsen ideje foglalkozni velük.

Szval , véleményem szerint , mindig a helyes érték és időbeosztás függvénye hogy mi káros és mi hasznos az életünkben , felelőtlenség kijelenteni hogy a kártyajáték , ilyen vagy olyan.

Isten mindent jónak teremtett , mi használjuk rosszul a többségét , de attól még alapjaiban JÓ dolgok.Nem elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22846
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re:Kereszténység és szerencsejáték?
« Válasz #33 Dátum: 2014 Január 24, 16:34:53 »
Kedves Testvérem!

Igazad van abban, hogy nem feltétlen szerencséről van csupán szó, hanem logikáról és jó megfigyelésekről is. Viszont ettől függetlenül van egy dolog amin nem változtat semmit. Ez pedig az, hogy mások pénzét nyered el.

A munka az arról szól, hogy valakinek szüksége van egy szolgáltatásra, amiért ad egy összeget. Ebben már általában megegyezik a munkáltató és a munkás a munka kezdete előtt, és a munka befejeztével megkapja az adott összeget.

A kártyajátékkal, akár uno, magyar kártya, akár póker, nincs semmi gond, amíg más nem látja kárát, vagy nem ütközik Istennek más igéjébe (pl: vetkőzős póker).

Tehát amit írtam is az elején, azt újra tudom csak írni, ha másnak nyered el a pénzét, ott már többről van szó, mint ártatlan kártyázásról. Te lehet jól jársz, de másnak az élete mehet tönkre.

Szeretettel,
Antee
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető Sofia

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 282
Re:Kereszténység és szerencsejáték?
« Válasz #34 Dátum: 2019 Május 19, 13:31:40 »
Végig olvasva a hozzászólásokat, az én gondolataimat is már megfogalmazták mások. De azért én is leírom.
Nekünk, Isten gyermekeinek nincs szükségünk szerencsére, nekünk csak is Égi Atyánk szeretetteljes törödése kell. Ő pontosan tudja, hogy mire van szükségünk és be is tölti a szükségleteinket mindig. Nem csak hébe-hóba, ahogy a szerencse, mert hát az változó. Megtérésem előtt én is lottóztam, soha nem voltam függő, de jó érzés volt amikor nyertem egy kis pénzt. Persze azt elfelejtettem, hogy mennyivel többet fizettem már azért, hogy játszhassak. Tehát: keresztényként is játszhatunk, mert a játék kikapcsolódás, lazítás és öröm is lehet, de a szerencsejátékokon befizetett pénz mind az ördögé.