Evangélium > Apológia

Jehova tanúi

<< < (2/79) > >>

Irma:
Kedves Ani!

Már az is elég, hogyha azt vesszük, hogy ők Jézust nem tartják az Isten Fiának, Megváltónak. Ez pedig minden keresztény hitének az alappillére kell, hogy legyen.

 :2smitten:

Gyöngyike:
Drága Ani! :2smitten:

A legelső, hogy valóban nem hisznek a Szentháromságban. Aztán, ők nem hisznek a mennyben, és a pokolban sem. Mivel Jézust nem ismerik el Istennek, így nem hisznek abban, hogy Ő eljön az Övéiért, és magához veszi majd Őket, és a mennyben fogunk együtt élni az Úrral. Szóval az érdekes az, hogy olvassák a Bibliát, de mivel ők egy emberek által kitalált szervezetben vannak, így az Őrtorony című újságot fogadják el, és gondolom abban rendesen félremagyarázzák az Isten Igéjét, és megmagyarázzák nekik, hogy "kell érteni az Igét".  :04: És innentől borul a teljes igazság, mert az ördög nagyon jól ismeri az Igét, de kicsavarja, nehogy megértsék, mi az Úr Szent, és tiszta akarata.

Nagyon szomorú ez, ugyanez van a mormonoknál is, hamis tanítások sorozata.

zoltan:

--- Idézet ---Már az is elég, hogyha azt vesszük, hogy ők Jézust nem tartják az Isten Fiának, Megváltónak. Ez pedig minden keresztény hitének az alappillére kell, hogy legyen.

--- Idézet vége ---

Kedves Irma.
Az a hejzet, hogy valják Jézus Krisztust Isten fiának, és megváltójuknak. A probléma az, hogy ők nem valják az istenségét, azt, hogy ő Jehovával egyenlő.

Ha jól tudom, úgy tanitják, hogy ő Mihály arkangyal volt, és csak Jehova, az Atya emelte őt isteni szintre. De nem mindenható isenné.

Ez az egyik tévtanításuk.

Nem hisznek, abban sem, hogy Krisztus testben támadt fel.
Nem hisznek, a Szent Szellemben, mint Isten harmadik személye, hogy egyenlő Jehovával, csak Isten mindenható erejének tartják, (személytelenűl), amivel az Úr felruház egyeseket.
Nem hisznek az emberi szellembe amely továb él a halál után. Számukra nincs halál utáni élet, csak a 144000-nek, és csak ők juthatnak a menybe.
És ahogy Gyöngyike is mondta nem hisznek a pokolban.

Egyenlőre ennyi.

 :2smitten: :2smitten: :2smitten: :2smitten:

Antee:
Kedves Dr Dee es Gyongyike! :05:

A mormonokat erinto hozzaszolasokat athelyeztem a Szektak nyomaban topicba.

Lehet nemsokara nyitni fogok egy topicot a mormonok szektajarol, csak kellene egy "szaki" aki jol ismeri oket. :05:

:2smitten:

Zsotza:
Örülök,hogy beindult a Topic. Ma  dolgoztam egész nap,így késő éjszaka  "keveredtem" a NET-re.  Igyekszem válaszolni.  Jehova Tanúi,és a Biblia közötti különbségről (eltérésről) érdemes olvasni  itt: http://www.exjt.hu/hindex.html , http://www.irr.org/wit/facts-hungarian.html , és :http://www.apologia.hu/religion/jw.html .  A szabadulásomról  írtam a bemutatkozásomban  itt: http://zsotza.blogspot.com/2009/09/bemutatkozas.html   Idén volt volt 15 éve,hogy kiléptem   Jehova Tanúitól-erről a jubileumról is  megemlékeztem: http://zsotza.blogspot.com/2010/04/aprilis-24-felszabadulasom-napja.html .

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése