Szerző Téma: Watchman Nee: Szellemi hatalom  (Megtekintve 14369 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Magda

• Testvérünk
  • *
Re:Watchman Nee: Szellemi hatalom
« Válasz #30 Dátum: 2011 Január 24, 06:09:29 »
Idézet
Isten tízszer eltűrte a pusztában a zúgolódásukat, de nem engedte, hogy ellenszegüljenek a hatalmának. Isten sok bűnt el tud viselni és eltűr, de a lázadást nem, mert a lázadás a halál alapelve, a Sátán alapelve. [/color]
  Ezért a lázadás sokkal komolyabb bűn, mint bármely más.

Amikor valaki ellenáll a hatalomnak, Isten azonnal ítél. Mennyire komoly dolog ez!

Ez nekem nem egyértelmű:
"Amikor valaki ellenáll a hatalomnak, Isten azonnal ítél. Mennyire komoly dolog ez!"

Elfogadom, hogy minden hatalom Isten TRÓNJÁTÓL ered.
Az azonnali ítélet, csak addig volt - úgy tűnik - érvényben, amíg Isten azt akarta, hogy lássuk, hogy azonnal ítél.
Ádám-Éva esetében a mezítelenségük volt amit ítéletként látunk.
Megszűnt Isten védelme.

Az azonnal ítélés azt jelentené, hogy megszűnik Isten védelme  :059:

Fil 2,11 És minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsőségére

:)

Nem elérhető Magda

• Testvérünk
  • *
« Válasz #31 Dátum: 2011 Január 28, 22:48:36 »
Ha ez tényleg ennyire fontos, akkor jobban meg kellene vizsgálni a mi hitben járásunkat.
Nem gondoljátok?

:059:
Fil 2,11 És minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsőségére

:)

Nem elérhető Clio

• Testvérünk
  • *
    • rineweld
« Válasz #32 Dátum: 2011 Február 20, 21:53:02 »
Végigolvastam..  :061:
Ha nem volna a kegyelem én porrá válnék az biztos.. :060: :062: :061:

Minden hatalom ami van Istentől kapta a lehetőségét. Lázadni ellene bűn.. Akkor a forradalmak is bűnök bizony..

Vagy amikor mond valami értelmetlen dolgot az új főnök aki frissen pottyant a főiskoláról. Nekünk akkor is meg kell csinálni ha közben a homlokunkra csapnánk..  :2crazy:  :2tickedoff:
Hát velem volt hogy felülbíráltam és azt tettem ami a vállaltatnak jó és nem azt amit a közvetlen főnököm kitalált..

akkor bűnt követtem el? ? :061: :08:
"Ne félj Sion ne csüggedj el.  Veled van az Úr  az Istened  Ő erős és megsegít. Boldogan örül neked megújít szeretetével ujjongva örül neked." zof.3 16-17

Nem elérhető ditte

• Segítő
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #33 Dátum: 2011 Február 20, 22:06:05 »
Fontos a tisztelet betartása.Azonban,mint sok esetben láttuk,volt eset,mikor a tisztelet ellenére is "Istennek kell inkább engedni,mintsem embereknek".Ez persze nem teszi hiábavalóvá a tiszteletet.Ebben is a Szent Lélek vezetésére kell hagynunk magunkat.
Hiszen kívánhat a hatalom olyat is,ami Isten igéjével ellentétes.
"Társuk vagyok mindazoknak,akik félnek téged,és akik határozataidat megtartják."Zsoltárok 119,63

Nem elérhető m.ági

• Testvérünk
  • *
  • gyermek
« Válasz #34 Dátum: 2011 Április 14, 12:56:55 »
Clio, Ditte nagyon jó amit írtok.
Nekem nagyon szóltak.
Clio, én a új főnökömmel egész múlt évet
bizony végig csatáztam, és mindhiába.
Olyan mértékű a (szakmai?) büszkesége,
hogy felesleges volt.
Ezt az évet úgy csináltam, ahogy ő kérte, hát
sok minden van ami így nem tökéletes, viszont a békesség
megmaradt. De nem vagyok teljes mértékben elégedett,
mert tudom, hogy meg kellett volna harcolnom a dolgokat,
és szeretettel ellentmondani. Örülök, hogy neked sikerült. :063:

Ditte bizony ez egy nagy harc. A tisztelet. Csak nagyon nagy
szeretettel oldható meg, hogy ellentmondjuk TISZTELETTEL szüleinknek,
idősebb rokonainknak, amikor ISTEN útjai mást mutatnának, mint amit
ők szeretnének.

Például könnyű ellentmondani akkor, ha valamelyik rokonunk természet-
gyógyász módszereket kíván ránk erőltetni. Persze, itt gondolkodni sem
kell.

Van aki nálunk szereti a véres hurkát. Őszintén, neki megsütöm, mi
meg esszük a májasat.

Bizony nagyon kell a SZENT SZELLEM vezetése ezekben a dolgokban,
az ÚR kegyelméből.

Ági.
Isten, hallgasd meg az én imádságomat, figyelmezz az én szájam beszédeire
zsolt 54.4

Nem elérhető Clio

• Testvérünk
  • *
    • rineweld
« Válasz #35 Dátum: 2011 Április 28, 12:08:24 »
Clio, Ditte nagyon jó amit írtok.
Nekem nagyon szóltak.
Clio, én a új főnökömmel egész múlt évet
bizony végig csatáztam, és mindhiába.
Olyan mértékű a (szakmai?) büszkesége,
hogy felesleges volt.
Ezt az évet úgy csináltam, ahogy ő kérte, hát
sok minden van ami így nem tökéletes, viszont a békesség
megmaradt. De nem vagyok teljes mértékben elégedett,
mert tudom, hogy meg kellett volna harcolnom a dolgokat,
és szeretettel ellentmondani. Örülök, hogy neked sikerült. :063:

Ditte bizony ez egy nagy harc. A tisztelet. Csak nagyon nagy
szeretettel oldható meg, hogy ellentmondjuk TISZTELETTEL szüleinknek,
idősebb rokonainknak, amikor ISTEN útjai mást mutatnának, mint amit
ők szeretnének.

Például könnyű ellentmondani akkor, ha valamelyik rokonunk természet-
gyógyász módszereket kíván ránk erőltetni. Persze, itt gondolkodni sem
kell.

Van aki nálunk szereti a véres hurkát. Őszintén, neki megsütöm, mi
meg esszük a májasat.

Bizony nagyon kell a SZENT SZELLEM vezetése ezekben a dolgokban,
az ÚR kegyelméből.

Ági.

Kedves Ági!

Hát az élet elég bölcsé tesz ha a tapasztalatainkat kamatoztatjuk arra hogy egyre jobb döntéseket hozzunk. Például ahogy te is írtad a büszke főnök miatt hátrányt szenvedtetek de te inkább választottad a békességet minthogy ellentmondj neki.  Szerintem jó választás volt.
A büszke emberekkel úgy lehet bánni hogy a jó ötleteket úgy mutatjuk be mintha az övé volna. Nem egyszerű mert jól kell tudni bánni a szavakkal és közben a saját büszkeségünket kell félretenni.
Most a munkahelyemen a szektorvezetőnk kitalálta hogy átrendezi az egyik sort , zöldségkonzervek részt. ( kb 450 termék tartzozik ide 14 elemen.) Az íróasztala mögül a forgalmi számadatokat bújva kiosztotta hogy egy egy termékcsalád mekkora helyet kapjon.
elméletben nem lenne gond de gyakorlatban nem megvalósítható. sokat mérgelődtem tegnap. mivel a megvalósítást rám bízta. 
Ma folytatom. Valamilyen köztes megoldás lesz a jó.
Csak egy példa. egy üveg olajbogyó 900ft egy üveg uborka 175 de ugyan akkora helyet foglalnak el.  Az olajbogyónak 2 elemnyi részt adott míg az uborka csak másfél elemnyit kapott. A Magyar ember inkább vesz uborkát mint olajbogyót. ahhoz hogy ugyan akkora forgalmat érjen el a kettő az uborkának több területre van szüksége. mivel 3 és fél üveg uborka csinál akkora forgalmat mint egy üveg olajbogyó.

egy kissé részletes voltam de remélem értitek a probléma forrását. És ez csak egy termékcsoport.

miközben ezen mérgelődik az ember igen nehéz nem indulatosan beszélni a főnökkel hogy ez így nem jó. mivel Ő a számadatokkal jön.
"Ne félj Sion ne csüggedj el.  Veled van az Úr  az Istened  Ő erős és megsegít. Boldogan örül neked megújít szeretetével ujjongva örül neked." zof.3 16-17

Nem elérhető kisstücsök

• Testvérünk
  • *
« Válasz #36 Dátum: 2011 Augusztus 30, 11:22:48 »
Kedves Testvéreim, hát én is megosztanám megtérésem történetét.
Minden 3 évvel ezelőtt kezdődött- június 5-én.Nagymamám halála időpontja.
Összeomlottam.Nagyon megviselt.Nagy tatámmal maradtam.Ez még jobban megviselt,mert nem volt fényes kapcsolatunk egymással.Mély depresszióba estem.Aztán egyik vasárnap mikor felkeltem az a gondolat támadt hogy el kéne mennem templomba.Úgy is cselekedtem.És pont valami ünnep volt-talán idősek napja, és az ifjúsági csoport előállított egy kis műsort.És nagyon megfogott.Istentisztelet után mondtam az egyik ifisnek hogy én is szeretnék járni ifire.Ő nagyon örült, és elmondta a segédlelkésznek.Ő is nagyon örült.A következő pénteken az ifiórán már én is jelen voltam.És ott is ragadtam.Így lettem Istenfélő.Azóta hitem csak erősödik és mindennél jobban szeretem az Úr Jézust.elvégeztem egy keresztény tanfolyamot ami által munkatárs lehetek az IKE-nél-Ifjúsági Keresztény Egyesületnél.Nagytatámmal is jóvá alakult a kapcsolatunk.És nagyon boldog vagyok.
Sok mindent köszönhetek az Úr Jézusnak.
Dicsőség az Úrnak.Halleluja.

Nem elérhető ditte

• Segítő
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #37 Dátum: 2011 Augusztus 30, 11:34:11 »
Kedves Kistücsök!
Nagyon köszönöm,hogy elmesélted,hogyan találkoztál az Úrral, hogyan tértél. Nagy öröm olvasni,hogy hited erősödik és szereteted is az Úr Jézus iránt! Milyen jó is az Úr.Ő a békesség fejedelme is. Megvigasztal minket és betölt örömmel.Látod a nagypapáddal is rendeződött a kapcsolaltod. Halleluja! Dicsőség az Úrnak!
Az Úr áldja meg életedet gazdagon.
 :2smitten:
"Társuk vagyok mindazoknak,akik félnek téged,és akik határozataidat megtartják."Zsoltárok 119,63