Szerző Téma: A teremtés igazolódik, az evolúció bukik  (Megtekintve 20894 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető magic_acid

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 29
Re:A teremtés igazolódik, az evolúció bukik
« Válasz #135 Dátum: 2010 November 13, 20:57:45 »
KEdves Irma:

Érdekes amit mondasz, és szerintem sok kreacionista tudatos vagy kevésbé tudatos módon elfogadja azt hogy: A teremtés és a gondoskodó Isten gondolata vigasztaló, kellemes érzés. De ha jobban belegondolunk szerintem egy ateista például jóval kevésbé fél a haláltól. A keresztények hite szerint halál után Isten elé kerülnek és elítéltetnek a bűneik után, amikért egész életükben vezekeltek, plusz még ott van az eredendő bűn amiért szintén meg kell fizetnünk. Hiszen ki merné állítani hogy olyan szent életet élt hogy azonnal a mennybe kerül? Gondolom hogy ti mind a tisztítótűzben való hosszabb-rövidebb senyvedésre készültök. (persze javítsatok ki ha tévedek mert én nem ismerem annyira az érületeket mint ti magatok  :063:) VAn itt pár kérdés amire nagyon kiváncsi vagyok:  Ti hogy értelmezitek a poklot? Fizikailag létező hely ahogy XVI Bendek mondta vagy inkáb csak afféle átvitt értelemben "Istentől való elfordulás" ahogy II János Pál megelőlegezte?
AMi engem illet, ha nem térek meg életem végéig, mindenképpen pokolra jutok csak mert nem hittem?  :03:

Antee: mindenképpen ird le, akár üzenetben, akár ide. :063:
Egyébként a közép afrikai illetve indinéz dzsungelekben (ahonnan a denevérek származnak) élnek "vitorlázó" emlősök akik a denevéréhez nagyban hasonló bőrlebenyekkel vitorláznak a légáramlatokon, egyik fától a másikig.

Tisztelt Csaba:

Az ősrobbanás után pár másodperc alatt létrejöttek a kvarkokból a bozonok, amikből később atommagok, később atomom majd molekulák (H, He, Li) alakultak ki. AZ anyag többnyire homogén módon oszlott szét. A hatalmas forgó hidrogánfelhők a grvaitáció hatására összecsomósodtak hatamas csillagokká, amikben amint a nyomás elérte a megfelelő szintet beindult a nukleáris láncreakció. Az így keletkezett több trillió csillag előbb utóbb felrobbant és nehezebb atomokat szórt szét az univerzumban, miközben  további csillagok keletkeztek részben az örgebbek maradványaiból részben az ősi anyagból. Egyes csillagok körül annyi volt a szupernova robbanásokból hátramaradt nehéz atomokból hogy azok is összecsomósodtak: bolygókat alkottak. A bolygók miriádjaiból csak kevés volt olyan pozícióban ami kedvezett a szén alapú élet létrejöttének, ezek egyike Föld, ahol 3 milliárd évvel ezelőtt az ősi meleg, szénvegyületekben gazdag vizekben bonyolult kémiai reakciók kezdtek lefolyni, majd egyenlőre tisztázatlan körülmények között kedzetleges életformák alakultak ki, amelyek életében azonnal elindult a ternészetes kiválasztódás, így aztán egyre-egyre fejlődtek egészen addig amíg el nem érték az embert, és ma is fejlődnek, tovább és tovább kérlelhetetlenül. Az evolúciót tetten érhetjük mert látjuk nemcsak a rettenetes mutációkat (Semmelweis egyetem, anatómiai múzeuma :060:) hanem az apróbb változásokat, hiszen minden ember egy kicsit különbözik egymástól (hajszín, bőrszín, ízületek rugalmassága, izomzati hajlamok). A kép nem teljes. Hogy hogyan lett élettelenből, élő, hogy valójában mi az hogy élő, és a fejlődés pontos menete, még nem kristálytiszta. És itt jön képbe a hívők érthetetlen félelme a tudatlanságtól: azonnal a mitológiájukhoz forulnak ami mindent megmagyarázni látszik, kivéve önmagát. Emelt fővel azt mondani "nem tudom", ebben áll a tudomány szentsége.
Ti azt mondjátok: az evolúciójoz még több hit kell mint a valláshoz. De mihez kellhet több hit mint azt elhinni hogy a semmiből egy tökéletesen összetett lény (Isten) majd egy egész univerzum szülessék? :03:

Ui.:

A Pekingi ember koponyája a Kina ellen folytatott japán agressziós háborúban veszett el, a mai napig nem tudják hol van.

Nem elérhető zoltan

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1594
 • Testvér
Re:A teremtés igazolódik, az evolúció bukik
« Válasz #136 Dátum: 2010 November 13, 21:01:57 »
Először is szeretném egy igével kezdeni

Ján 5:46  Mert ha hinnétek Mózesnek, nékem is hinnétek; mert én rólam írt ő.
Ján 5:47  Ha pedig az ő írásainak nem hisztek, mimódon hisztek az én beszédeimnek?

Nem csak Mózes ír arról, hogy Isten teremtette az eget, földet, az embereket, hanem a Bibliának számos részeiben olvashatunk erről.

Ézs 45:12  Én alkotám a földet, és az embert rajta én teremtém, én terjesztém ki kezeimmel az egeket, és minden seregöket én állatám elő.

1Móz.1r - írja le a teremtést kronológiai szempontból. A 2r- az ember teremtését, írja le részletesebben. Nincs ellent mondás a két rész között. Csak első látásra tűnik úgy.

1Móz 2:4  Ez az égnek és a földnek eredete, a mikor teremtettek. Mikor az Úr Isten a földet és az eget teremté,

Itt jön a teremtés utáni álapot megállapítása. Mikor az Úr megteremtette az eget és a földet, akkor még nem volt növényzet - ez nem áll ellentétben az első résszel.

1Móz 2:5  Még semmiféle mezei növény sem vala a földön, s még semmiféle mezei fű sem hajtott ki, mert az Úr Isten [még] nem bocsátott vala esőt a földre; és ember sem vala, ki a földet mívelje;
1Móz 2:6  Azonban pára szállott vala fel a földről, és megnedvesíté a föld egész színét.

Mivel előszőr az embert az Úr földművelőnek teremtette azért hagyja itt ki az állatok teremtését, mivel ez csak a teremtés összefoglalója, és itt az ember áll a központba.

1Móz 2:7  És formálta vala az Úr Isten az embert a földnek porából, és lehellett vala az ő orrába életnek lehelletét. Így lőn az ember élő lélekké.
1Móz 2:8  És ültete az Úr Isten egy kertet Édenben, napkelet felől, és abba helyezteté az embert, a kit formált vala.

Itt nem arról van szó, hogy a növények az ember után lett teremtve. Nincs teremtés említve, hanem a meglévő növényeket használta fel az Úr, hogy egy kertet (lakó területett biztosítson az embernek, ahonnan megkezdi a föld meghódítását, benépesítését) tehát itt ültetésről és nem teremtésről, vagy alkotásról van szó. Tehát Isten megteremtette a növényeket, ezekből a növényekből csinált az Úr egy kertet az ember részére és utána az embert.

Azután az Úr megvilágosítja nekünk, hogyan teremtette az embert, mivel az első részben csak magát az emberi faj teremtését írja le, itt elmondja hogyan történt. Nem szó által, hanem az Úr megformálta, lelket lehelt belé. Egyedűl volt, és majd csak utána teremtette vagy alkotta meg a másik nemet.

1Móz 2:19  És formált vala az Úr Isten a földből mindenféle mezei vadat, és mindenféle égi madarat, és elvivé az emberhez, hogy lássa, minek nevezze azokat; mert a mely nevet adott az ember az élő állatnak, az annak neve.
1Móz 2:20  És nevet ada az ember minden baromnak, az ég madarainak, és minden mezei vadnak; de az embernek hozzá illő segítő társat nem talált vala.

Hogy csak ez után van említve az álatok teremtése, nem jelenti azt, hogy az ember után teremtette, itt inkább annak a megálapitása, hogy az ember nem talált magának megfelelő segítő társat. Az Úr csak az ember teremtése után tudta az ember elé vezetni az állatokat, a név adás pedig annak a jele, hogy az ember uralma alat álltak az állatok, és az ember meg kellet ismerje őket.

Mélyebb jelentések is vannak itt elrejtve amire itt nem akarok kitérni. Röviden próbáltam elmondani azt amit más mondjuk 200 oldalon keresztűl teszi meg.

A legfontosabb az, hogy abból a tényből kell kiindulni, hogy a bibliában nincs ellentmondás, azért mert az Isten szava, és erről Jézus is bizonyságot tett. Aki nem hisz az igének Krisztusnak nem hisz és hazuggá teszi a Szent Szellemet, mely az Szent írások szerzője.

 :2smitten:
Kárnak ítélek mindent az én Uram, Jézus Krisztus ismeretének gazdagsága miatt: a kiért mindent kárba veszni hagytam és szemétnek ítélek, hogy a Krisztust megnyerjem,

 Az Úr Jézus Krisztusnak kegyelme, és az Istennek szeretete, és a Szent Léleknek közössége mindnyájatokkal. Ámen.

Nem elérhető zoltan

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1594
 • Testvér
Re:A teremtés igazolódik, az evolúció bukik
« Válasz #137 Dátum: 2010 November 13, 21:20:29 »
Kedves magic_acid

Amit leírsz nagyon szép csak az a baj, hogy elmélet az egész.
Ezt írod:

Idézet
ahol 3 milliárd évvel ezelőtt az ősi meleg, szénvegyületekben gazdag vizekben bonyolult kémiai reakciók kezdtek lefolyni, majd egyenlőre tisztázatlan körülmények között kezdetleges életformák alakultak ki,

Idézet
A kép nem teljes. Hogy hogyan lett élettelenből, élő, hogy valójában mi az hogy élő, és a fejlődés pontos menete, még nem kristálytiszta.

Tehát olyan dolgokat állítasz és állítanak a tudósok amit nem is tudnak. Hát ez nem furcsa? Tehát a te tudományod is a hitre épül, elhiszed a 3 milliárd éves mesét. A mesék kezdődnek úgy, hogy réges régen... ki tudja mi történt.

Szerintem ha valamit fel robbansztasz az szét szóródik. Nem tudom elképzelni, hogy robbanások sorozata, hogy hozhatott létre valamit ami ennyire tökéletes.

Külömben, ahogy Antee említette, az Ősrobbanás elméletett már megcáfolták, és már nem nagyon támogatják. Azóta hogy a Huble teleszkópot megjavították és már több 10 milliárd fényévre látnak el. Az Univerzumban a galaxisok  sűrűságe konstans, álandó, minnél meszzeb re nézünk annál ritkább kéne legyen a galaxisok száma, mivel a robbanás következtében az univerzum kéne táguljon, így a csilagok és galaxisok közti távolság a perem felé kéne ritkuljon, ez pedig nem érzékelhető. (ez csak így röviden)

Hogyan alakulhatott ki egy élő sejt, ami több millió információt tartalmaz, az életelen anyagból. Azokat az információkat kellet, hogy  kapja valahonnan. Egy silicium kristály sosem fog információt hordozni, ha csak valaki, nem alkot belőle mikrocsipet, és nem fog egy programot írni rá. Ehhez pedig egy külső, intelligencia beavatkozására van szükség.

 :2smitten:

Kárnak ítélek mindent az én Uram, Jézus Krisztus ismeretének gazdagsága miatt: a kiért mindent kárba veszni hagytam és szemétnek ítélek, hogy a Krisztust megnyerjem,

 Az Úr Jézus Krisztusnak kegyelme, és az Istennek szeretete, és a Szent Léleknek közössége mindnyájatokkal. Ámen.

Nem elérhető Irma

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1935
Re:A teremtés igazolódik, az evolúció bukik
« Válasz #138 Dátum: 2010 November 13, 22:05:57 »
Kedves Macid-acid!

Valahol nem vagy jól informálva. Mi keresztények ugyanis nem félünk a haláltól, mert tudjuk az csak egy állomás, amikor átmegyünk a halálból az életbe. Ugyanis búneinket akkor megbocsájtotta Isten , amikor elfogadtuk Jézus Krisztus váltságáldozatát, és ezáltal nekünk már üdvösségünk van. Mi nem egy itélkező Istenhez készülünk, aki még Ádám és Éva bűneit is leveri rajtunk, hanem egy szerető édesapához, aki már minket haza. Tehát semmiképpen sem félünk a haláltól. Én édesanyámon és édesapámon figyeltem meg, amikor haldokoltak mindketten csodálatos mosolygással várták a halált, mert meg voltak győződve arról, hogy az az Úr Jézus várja őket odaát, aki idelenn végigkisérte az életüket. Én magam sokszor vágyódom ebbe a mennyei hazába, mert ott lenni sokkal jobb, mint ebben a sokkal bajjal járó életben, de mégis maradni kell, mert még feladatom van. Én személy szerint semmiféle tisztítótűzben nem hiszek, mert egyetlen esély van a megtérésre mégpedig az itt adatik a földi életben. A kereszténység pedig nem egy senyvedés, meg félelem hanem Jézus Krisztus által öröm és békesség, és a Szent Szellem által vezetett élet. Ha meg is botlunk van Szószólónk az Atya előtt, a kereszten meghalt és harmadnapra feltámadott Jézus Krisztus.

Hogy mi a pokol? Az Istentől elszakadt élet, az már itt a földön is magában hordozza a pokol jegyeit.

Kivánom, hogy maradj itt közöttünk és ismer meg az igazi kereszténységet testvéreink bizonyságtétele által.

Akié a Fiú, azé az élet! Ismerd meg Isten Szent Fiát, és tiéd lesz az élet!
„Én, én vagyok vigasztalótok! Miért félsz halandó embertől, olyan embertől, aki a fű sorsása jut?”

Ézsaiás könyve 51:12

Nem elérhető Zsuzsa2

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1336
Re:A teremtés igazolódik, az evolúció bukik
« Válasz #139 Dátum: 2010 November 14, 08:29:01 »
De mihez kellhet több hit mint azt elhinni hogy a semmiből egy tökéletesen összetett lény (Isten) majd egy egész univerzum szülessék? :03: irtad Acid:

-    Isten nem a semmiből született, hanem öröktől fogva létezik.
Mindenek fölött való hatalmas ÚR, , Aki a " hatalma szavával tartja fönn a mindenséget".   :afro:

A Szentháromság: Atya, Fiú - Jézus Krisztus - Szent Szellem. A mindenséget az Atya Jézus Krisztusban Szent szellem által teremtette:

Kolosse levél 1.:
  12. Hálákat adván az Atyának, ki alkalmasakká tett minket a szentek örökségében való részvételre a világosságban;
  13. A ki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába;
  14. Kiben van a mi váltságunk az Ő vére által, bűneinknek bocsánata;
  15. A ki képe a láthatatlan Istennek, minden teremtménynek előtte született;
  16. Mert Ő benne teremtetett minden, a mi van a mennyekben és a földön, láthatók és láthatatlanok, akár királyi székek, akár uraságok, akár fejedelemségek, akár hatalmasságok; mindenek Ő általa és Ő reá nézve teremttettek;
  17. És Ő előbb volt mindennél, és minden Ő benne áll fenn.

  18. És Ő a feje a testnek, az egyháznak: a ki a kezdet, elsőszülött a halottak közül; hogy mindenekben Ő legyen az első;
  19. Mert tetszett az Atyának, hogy Ő benne lakozzék az egész teljesség;
  20. És hogy Ő általa békéltessen meg mindent Magával, békességet szerezvén az Ő keresztjének vére által; Ő általa mindent, a mi csak van, akár a földön, akár a mennyekben.


Zsidó levél 1.1-3:
"Minekutána az Isten sok rendben és sokféleképen szólott hajdan az atyáknak a próféták által, ez utolsó időkben szólott nékünk Fia által,
A kit tett mindennek örökösévé, a ki által a világot is teremtette,
A ki az ő dicsőségének visszatükröződése, és az ő valóságának képmása, a ki hatalma szavával fentartja a mindenséget,
a ki minket bűneinktől megtisztítván, üle a Felségnek jobbjára a magasságban"
A TE RUHÁID MINDENKOR LEGYENEK FEHÉREK, ÉS AZ OLAJ A TE FEJEDRŐL EL NE FOGYATKOZZÉK. -  Préd.9.10.

Nem elérhető Dr Dee

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 276
Re:A teremtés igazolódik, az evolúció bukik
« Válasz #140 Dátum: 2010 November 14, 08:34:24 »
   Békesség!
Remélem nem értetetek félre?! Mert nem azt vallom,hogy nem Isten teremtett minket!!!!!Szó sincs róla!!!
Hanem azt,hogy van és volt egyed fejlődés:) :2smitten: :2smitten:

Nem elérhető erdei

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1752
Re:A teremtés igazolódik, az evolúció bukik
« Válasz #141 Dátum: 2010 November 14, 09:05:01 »
Dr Dee, mindannyian /kivétel magic_acid/ elfogadjuk, el hisszük, hogy a világ teremtés által jött létre.
Én csak azt mondom, hogy Isten nem közli, hogy ezt pontosan (tudományosan) hogyan csinálta.
Ellenben az evolúciót sem szabad teljesen elvetni, hiszen például az állat nemesítésekben, vagy a növénynemesítésben igen jól látható, hogy bizonyos részei működnek.
Az ősrobbanás, vagy az ősleves, valószínű, hogy nem állja meg a helyét, nem tudom, mert nem voltam ott.
Azt sem tudom, hogy Isten, hogy csinálta, nem részletezi, csak nagy vonalakban mondja el.

Zolikám
Ha kétszáz oldalt is írnak tele, vagy csak egyet, akkor sem tudjuk megmagyarázni, hogy az első verzióban az utolsó teremtmény az ember, a másikban pedig az állatok. Ez ne haragudj meg érte, de neked sem igazán sikerült.
"Mivel előszőr az embert az Úr földművelőnek teremtette azért hagyja itt ki az állatok teremtését,"  :hehe:
Maradjunk annyiban, hogy elfogadjuk Isten csodálatos teremtését, de ne akarjuk megmagyarázni.

Róm 1:20 Mert ami Istenben láthatatlan, tudniillik az ő örökké való hatalma és istensége, a világ teremtésétől fogva az ő alkotásaiból megértetvén megláttatik; úgy, hogy ők menthetetlenek.

Egyszerűen, akik a természetből nem ismerik fel Isten hatalmas munkáját, dicsőségét, szeretetét, azokkal nem nagyok kell vitázni, mert ha ez a csodálatos munka nem győzi meg őket, akkor nem győzi meg őket semmi.

 :2smitten: :044:
1Kor 1:27  Hanem a világ bolondjait választotta ki magának az Isten, hogy megszégyenítse a bölcseket; és a világ erőtleneit választotta ki magának az Isten, hogy megszégyenítse az erőseket;

Nem elérhető Guti Tünde

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 3975
  • www.gutitunde.eoldal.hu
Re:A teremtés igazolódik, az evolúció bukik
« Válasz #142 Dátum: 2010 November 14, 09:45:05 »
"Bizonyos egyedfejlődés létezik, de ez összhangban van a teremtéssel."  :02:

Erdeikém, ez azt jelentené, hogy Isten nem volt biztos a dolgában, és hagyta, hogy a dolgok jobb irányba alakuljanak! Ez abszurdum! Semmilyen ősrobbanás nem történhetett magától. Bármi, ami megtörténik, mindig feltételez egy tervezőt, irányítót, egy kivitelezőt.  :168:

Isten tökéletes, minden felett álló, mindenható Úr és Teremtő. Csak a mi emberi, korlátolt dimenziónk, elménk nem tudja felfogni a láthatatlant. Ehhez kell a hit.  :168:

És az, hogy te nem voltál ott a teremtésnél...  :05:
Nos, tudok valakit, aki ott volt! Jézus Krisztus! :169: Ezért írtam korábban magic_acidnak, hogy próbálja megismerni Jézust az evangélium olvasása által.  :168:

„Vezéreld utamat Igéd szerint, és ne engedd, hogy valami hamisság uralkodjon rajtam!
Gyönyörködöm beszédedben, mint aki nagy nyereséget talált.”
Zsoltárok 119:133, 162.

Nem elérhető zoltan

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1594
 • Testvér
Re:A teremtés igazolódik, az evolúció bukik
« Válasz #143 Dátum: 2010 November 14, 11:57:56 »
Kedves Erdei testvérem.

Idézet
Én csak azt mondom, hogy Isten nem közli, hogy ezt pontosan (tudományosan) hogyan csinálta.

Ezzel nem értek egyet, mert igenis az Úr közli, éppen azért, hogy erősen álljunk a hitben, és semmilyen tudomány, sem tudós ne tudjon minket hitünkből kimozdítani.

A teremtés, és a teremtett világ  Isten szava által jött létre. Azt mondta Isten legyen és lett. Az embert pedig a földből fomálta és lelket lehelt bele, így lett élővé. (ezért több az ember mint az álatok, mert  az ember Isten kezének alkotása és Isten önmagábol adott az embernek. Így lett az ember megasabb rendű az álatoknál, többek vagyunk). Nem kellet hozzá sem év milliók, sem hosszú korszakok. Abban a pillanatban amikor szólt az meglett. Még egy nap se kellet hozzá. Abban a pillanatban amikor szólt meglett. Ez csodálatos ez Isten hatalma, ez a HIT. Elhigyem azt amit ő mond, hogy neki nem volt nehéz egy egész univerzumot élőlényekkel együtt megalkotni, az ő szava által.

Zsid 11:1  A hit pedig a reménylett dolgoknak valósága, és a nem látott dolgokról való meggyőződés.
Zsid 11:2  Mert ezzel szereztek [jó] bizonyságot a régebbiek.
Zsid 11:3  Hit által értjük meg, hogy a világ Isten beszéde által teremtetett, hogy a mi látható, a láthatatlanból állott elő.


A kenyér szaporításnál se kellet megvárni, hogy a kenyér megsüljön, vagy a halak megnőjenek, egyszerűen a semmiből tele lettek a kosarak, és addig tele is maradtak amíg több ezer ember jól nem lakot.

Lázárra se kellet várni, amíg újra regenerálódik a megronthadt hús, hanem egyszerűen Isten (Jézus Krisztus) szava által újra alkotódtak a szövetek.

Ha kétségeim vannak a Biblia első részeivel kapcsolatban, akkor ugyan úgy a többi részeiben is bizonytalanok kell legyünk, ha mese az eleje, mese a Biblia közepe és vége is, nem ér többet a Biblia mint egy mesés könyv a polcon. Ez pedig ördögi, egyedűl az Ördög kérdőjelezi meg a Biblia, Isten szavának hiteleségét. A cél a hitetlenségbe taszítás.

Ez az én véleményem.
Sok szeretettel.

 :2smitten:
Kárnak ítélek mindent az én Uram, Jézus Krisztus ismeretének gazdagsága miatt: a kiért mindent kárba veszni hagytam és szemétnek ítélek, hogy a Krisztust megnyerjem,

 Az Úr Jézus Krisztusnak kegyelme, és az Istennek szeretete, és a Szent Léleknek közössége mindnyájatokkal. Ámen.

Nem elérhető körtevirág

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 326
 • Isten gyermeke
Re:A teremtés igazolódik, az evolúció bukik
« Válasz #144 Dátum: 2010 November 14, 14:11:45 »
Kedves erdei!

Mérges lettem arra a mondatodra, hogy nem voltam ott, nem tudhatom. Jézusban hiszel, ugye? Pedig ott sem voltál ott, amikor feltámadt, meg mennybe ment, meg tanított stb. Akkor tán Istent tartod hazugnak, amikor elmondta Mózesnek mi történt? Isten tán egy megalomán lény, aki azt akarta a történelem hamisításával elérni, hogy imádjuk őt? Vagy mi???? És ha itt tartunk senki a ma élők közül nem volt ott a Biblia eseményein. Akkor dobjuk sutba a Bibliát, mert nem voltunk ott, nem tudhatjuk? Mennyit kérdőjelezel meg a Bibliából? És mi jogon, ismérv alapján szelektálsz?

A többit majd este, most mennem kell.
Testem a Szent Szellem temploma, mert Jézus Krisztus vére megváltott az ördög
kezéből, ezért az én testem nem az ördögé, nem enyém, hanem Istené, akinek én szánom
az én testemet élő, szent és Istennek tetsző áldozatul, mint okos tiszteletemet.

Nem elérhető Dr Dee

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 276
Re:A teremtés igazolódik, az evolúció bukik
« Válasz #145 Dátum: 2010 November 14, 14:52:22 »
Kedves erdei!

Mérges lettem arra a mondatodra, hogy nem voltam ott, nem tudhatom. Jézusban hiszel, ugye? Pedig ott sem voltál ott, amikor feltámadt, meg mennybe ment, meg tanított stb. Akkor tán Istent tartod hazugnak, amikor elmondta Mózesnek mi történt? Isten tán egy megalomán lény, aki azt akarta a történelem hamisításával elérni, hogy imádjuk őt? Vagy mi???? És ha itt tartunk senki a ma élők közül nem volt ott a Biblia eseményein. Akkor dobjuk sutba a Bibliát, mert nem voltunk ott, nem tudhatjuk? Mennyit kérdőjelezel meg a Bibliából? És mi jogon, ismérv alapján szelektálsz?

A többit majd este, most mennem kell.
                     Békesség:)
Szerintem ezt a témát le kellene zárni.ez már kissé elfajult így! Testvéreim az Úrban,hogy szeretnétek így igazi lámpásként világítani a Világban?:( Egyre érzem,hogy ez a közösség nem igazán a Szent Szellem által vezérelt testvérekre vall,szomorú lettem tőletek.....

Ani Kinor

 • Vendég
Re:A teremtés igazolódik, az evolúció bukik
« Válasz #146 Dátum: 2010 November 14, 15:29:40 »
Aldas MINDENKINEK  :2smitten:

Engem mondjuk abszolut nem erdekel, ki mit ir ide, vagy mond ezzel kapcsolatban akar szemelyesen, a vilagon barhol.......... :088: :088: :088:

.....abszolut logikus: VILAGOT, ISTEN TEREMTETTE !!!!
NEM EMBEREK FOGJAK EZT ELDONTENI, SEM FORUMOKON, SEM A VILAG EGYETEMEIM....ugyan mar.... :hehe:

 :2smitten: :2smitten: :2smitten:

Nem elérhető Zsuzsa2

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1336
Re:A teremtés igazolódik, az evolúció bukik
« Válasz #147 Dátum: 2010 November 14, 15:57:27 »
Kedves erdei!

Mérges lettem arra a mondatodra, hogy nem voltam ott, nem tudhatom. Jézusban hiszel, ugye? Pedig ott sem voltál ott, amikor feltámadt, meg mennybe ment, meg tanított stb. Akkor tán Istent tartod hazugnak, amikor elmondta Mózesnek mi történt? Isten tán egy megalomán lény, aki azt akarta a történelem hamisításával elérni, hogy imádjuk őt? Vagy mi???? És ha itt tartunk senki a ma élők közül nem volt ott a Biblia eseményein. Akkor dobjuk sutba a Bibliát, mert nem voltunk ott, nem tudhatjuk? Mennyit kérdőjelezel meg a Bibliából? És mi jogon, ismérv alapján szelektálsz?

A többit majd este, most mennem kell.
                     Békesség:)
Szerintem ezt a témát le kellene zárni.ez már kissé elfajult így! Testvéreim az Úrban,hogy szeretnétek így igazi lámpásként világítani a Világban?:( Egyre érzem,hogy ez a közösség nem igazán a Szent Szellem által vezérelt testvérekre vall,szomorú lettem tőletek.....


dee, ne légy szomorú.....hisz ez csak egy tanulságos párbeszéd!  :2smitten:
A TE RUHÁID MINDENKOR LEGYENEK FEHÉREK, ÉS AZ OLAJ A TE FEJEDRŐL EL NE FOGYATKOZZÉK. -  Préd.9.10.

Nem elérhető erdei

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1752
Re:A teremtés igazolódik, az evolúció bukik
« Válasz #148 Dátum: 2010 November 14, 19:12:10 »
Legalább érthetővé teszem miért nem írok, mostanság.
Megpróbálok mindenkinek válaszolni.

Tündém

Idézek tőled:"Erdeikém, ez azt jelentené, hogy Isten nem volt biztos a dolgában, és hagyta, hogy a dolgok jobb irányba alakuljanak! Ez abszurdum! Semmilyen ősrobbanás nem történhetett magától."

Idézek magamtól:"Az ősrobbanás, vagy az ősleves, valószínű, hogy nem állja meg a helyét, nem tudom, mert nem voltam ott."
Lehet, hogy Isten őslevest készített, lehet, hogy nem. Én nem tudom, mint ahogy biztosan egyikünk sem.
Egyébként meg lehet, hogy Isten hagyja, hogy a "dolgok jobb irányba alakuljanak". (legalább is remélem)

Zolikám

A részleteket nem ismerjük. Nincs is ezzel semmi baj.
Ha Isten azt akarta volna, hogy részletesen ismerjük meg a teremtést, akkor nem egy könyvet (bibliát) adott volna, hanem egy könyvtárat. Vagy három könyvtárat. Ki tudja, mekkora meló volt?

Körtevirág

Idézek tőled:
"Jézusban hiszel, ugye? Pedig ott sem voltál ott, amikor feltámadt, meg mennybe ment, meg tanított stb."

Na látod ez a hit:Zsid 11:1  A hit pedig a reménylett dolgoknak valósága, és a nem látott dolgokról való meggyőződés.

Igen ez a hitem, sem nem láttam, sem nem tapintottam, még csak meg sem értettem. Ez "csupán" a hitem: Jézus az Isten fia! Még az is lehet, hogy nem jól hiszem, de akkor is ezt hiszem, és semmi más nem számít, mert számomra ez a helyes.
Más számára meg más a helyes út. Járjon azon.

Igen, a világot Isten teremtette, de ez nem csak tudomány, hanem hit is. Vannak egzakt dolgok, és vannak hitbéli dolgok. Minden állítás alapja a hit, hiszen a tudomány sem tud mindent mérni vagy érteni, innen jön a hit.
Így értelmetlen a vita, hiszen valaki abban hisz, hogy Buddha,  van aki ős robbanásban, van aki Krisnában, van aki fában, ki másban. Legyen mindenkinek a hite szerint.
Én személy szerint Jézusban!
 :044:
1Kor 1:27  Hanem a világ bolondjait választotta ki magának az Isten, hogy megszégyenítse a bölcseket; és a világ erőtleneit választotta ki magának az Isten, hogy megszégyenítse az erőseket;

Nem elérhető Kamilla

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1727
Re:A teremtés igazolódik, az evolúció bukik
« Válasz #149 Dátum: 2010 November 14, 19:40:41 »

 Azt lehet látni itt is, mint az "Üzenet egy marslakótól" c. topicban:

 Idejön valaki, bedob egy témát, és persze győzzük meg, mi "felvesszük a kesztyűt", adjuk a legjobbat magunkból, szeretettel győzködjük, de nem kérdezzük előtte az Urat, a Szent Szellemet, és "bedőlünk", az illető pedig jót nevet rajtunk.   :118:

 ééésss: még némi meghasonlás is alakul a Testben és ez veszélyes!!
 Ki ne essünk erősségünkből, és el ne ragadják tőlünk a pálmát, hogy nehogy a mi futásunk hiábavaló legyen!!   :140:

  Esze ágában nincs megtérni, csak jól szórakozik, ugyanis ha komoly, őszinte szándékkal jönne, akkor semmi mást nem kellene tennie, mint elolvasgatni a különböző topicokat és látná, hogyan gondolkozunk mi, mit mond az Ige, stb. És lehet látja is, csak provokál.   :pirul:

  És azt is látom, hogy nem hallgatunk az Úr üzenetére és bizony rombolódik a felépült hit, ha belátjuk, hanem és nem alkalmazzuk az Igét: "..ami gonosznak látszik, attól őrizkedjetek!"
  Használni kell az Úrtól kapott ajándékainkat, mint pl. a szellemek megkülönböztetését, bölcsesség beszédét, stb., ha nincs kérni kell és nem belemenni értelmetlen vitákba, rombolókba, rabul esni a humanizmusnak, meg hasonló szellemeknek!

  Ez nem épít minket, nem építi az olvasókat, és legfőbbképpen nem tetszik Istennek!
  Bölcseknek, józanoknak kell lenni, mert kemény idő következik, megtévesztéssel, csalásokkal, provokálásokkal!
 
   IMA! IMA! IMA! és KÖNYÖRGÉS! és VEZETÉST KÉRNI URUNKTÓL!!!

   :2smitten:    :2smitten:   :2smitten:   :2smitten: