Ez a négy recept bármelyike jó.
Hagyományos hagymatea recept:
Piríts meg (karamellizálj) enyhén egy kis barna cukrot (2 evőkanál), önts fel fél liter vízzel, majd dobáld bele 2 hagyma külső héját, forrald fel, majd vedd le a tűzről, és hagyd állni negyed órát.
AntalValis hagymatea recept:
Tegyél fel fél liter tisztított vizet főni. Ha felforrt, akkor dobd bele 2 vöröshagyma külső burkát, forrald még 1 percig, majd fedő alatt hagyd állni negyed órát. Ha iható hőmérsékletűre hűlt, tegyél bele 2 evőkanál minőségi mézet - az a legjobb, ha kakukkfű-, vagy hársméz.
Hagymatea recept egész hagymával:
Végy 1 fej hagymát, és egészben tedd fel főni fél liter vízben. Főzd legalább fél óráig (az elfőtt vizet közben pótolni kell!), majd ha már iható hőmérsékletűre hűlt. ízesítsd 2 evőkanál minőségi mézzel.
Vagy: Karamellizálj 2 evőkanál barnacuktot, öntsd fel fél liter vízzel, dobj bele 1 fel hagymát, és lassú tűzön főzd fél órát. A vizet közben pótolni kell!