Szerző Téma: Munkakeresés  (Megtekintve 5133 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető körtevirág

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 326
 • Isten gyermeke
Re:Munkakeresés
« Válasz #15 Dátum: 2010 November 18, 00:06:40 »
Össze, de ez másik történet.
Az a biztosító, legalábbis a fehérvári részlege, nagyon erkölcstelen és tisztességtelen módszerrel dolgozott, amikor én ott voltam. Hogy ez változott-e azóta, nem tudom. Nem hiszem. Én ezért jöttem el többek között. Nem voltam hajlandó az ügyfelek szemébe hazudni. Mielőtt megtértem, nem vettem észre, milyen dolgok vannak ott, csak utána kezdett kinyílni a szemem. Elmúlt a depresszióm, tudtam másra is figyelni a saját fájdalmamon kívül. Nagy visszásságok voltak. Én azt mondom, ha valaki biztosítással akar foglalkozni, mindenképp érdemes az imádkozáson és útmutatás kérésen kívül, beszélni kilépett ügynökökkel(ha ismerünk ilyet), mert keresztényként nem mindegy, hogy milyen munkahelyen dolgozunk. Lehet mi becsületesek vagyunk, de a munkatársaink nem, ez már mérgezi a munkahely szellemi légkörét, és kísértéshez is vezet. Nálunk van egy részmunkaidős ügynök, azt mondta, ő se dolgozna ott, ha nem tisztességesen járnának el az ügyfelekkel és a munkatársakkal. Isten megmutatja, hol dolgozzunk, de aki nem jártas még Isten "hangjának" felismerésében, ilyen módszerekhez is folyamodhat.
Testem a Szent Szellem temploma, mert Jézus Krisztus vére megváltott az ördög
kezéből, ezért az én testem nem az ördögé, nem enyém, hanem Istené, akinek én szánom
az én testemet élő, szent és Istennek tetsző áldozatul, mint okos tiszteletemet.

Nem elérhető whiteattil

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 229
  • whiteattil oldala
Re:Munkakeresés
« Válasz #16 Dátum: 2010 November 19, 16:29:09 »
Kedves Ani Kinor!

Persze, fontos a hit, de a hit a cselekedeteink által mutatkozik meg. (Lsd. Jakab levelét)

Szia Körtevirág!

Ne haragudj de ezt a részt moderáltam, nem visz jóra az ilyen írás. Szertném ha a mellőznéd az ilyen hozzászólásokat. Köszönöm megértésedet.
Sok szeretettel.
Zoltán


Az én szakmám kohász, hengerész, kicsit messze állok a Te szakmádtól, de azon kevesek közé tartozom, akik Magyarországon még termeléssel foglalkoznak.(Remélem egyre többen lesznek, főleg az ország adottságaiból kifolyólag. Mezőgazdaság és az ehhez kapcsolódó termelő iparra gondolok.) Egy üveggyárban  dolgozom, ami multicég, de olyan technológiát hozott az országba, ami itt azelőtt nem volt, sőt olyan robottechnológiát hozott, amin csak ámulok.
 Mikor felvételiztem, sokat beszéltem kemencékről, láttam rajtuk, hogy már unják. Rövidebbre fogtam a mondókámat, erre a HR-es megjegyezte, hogy neki ebből az egész kohászatból a kovászos uborka jutott eszébe. (Nagy röhögés.) Erre megkérdezték, hogy mit tudsz az üvegről? Mondtam: "átlátszó és törik. OK. fel vagy véve! Megint röhögtek! A többiek meg kérdezték, mikor kijöttem, hogy mi van? Ismered ezeket, ott nevettetek.
De azért megkérdezték, hogy mennyi pénzt képzelek, stb. stb. de egy héten belül felvettek.
Sokat imádkoztam érte, hogy legyen normális munkahelyem. Meg mentem utána. Imával menni, imával tenni. Ez az én receptem! A mai munkahelyemet is így találtam, azóta is itt vagyok, és értem is el eredményeket a munkában. Minden  munkahelyi eredményemet Isten dicsőségére ajánlom, és Neki köszönöm!
Attil

Nem elérhető körtevirág

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 326
 • Isten gyermeke
Re:Munkakeresés
« Válasz #17 Dátum: 2010 November 19, 17:09:15 »
Vannak szabályok, amiket be kell tartani. Nem mindet a biztosítók találják ki, törvényben van benne.CSÉB-et nem ismerem, nekem nem volt.Van olyan biztosítás, ami fizet bármilyen sérülésre, egy sima házbiztosításban is benne lehet. Ismerni kell  feltételeket, olyat kell választani, ami a te igényeidnek jó. A biztosító sem jótékonysági intézmény, de nem mindig maga a cég a szenya, hanem az ember, aki ott ül. Én ismerek olyan kárrendezőt, aki mindenkinek kihozott valamit, hogy kapjon pénzt. Nem tisztességtelen módszerekkel. Olyat is, aki csak a maga hasznát nézte. Szóval sok múlik az emberen.
Nekem nem szakmám a ügynökösdi, én könyvtárosnak tanultam. Szerintem az is szép szakma, nem csak munkások kellenek egy országba. Kellene persze sokkal több JÓ szakember, mert szakmunkás van, de kérdés, hogy ilyen színvonalon.
A cigányokhoz annyit, hogy nem szabad ilyen gyűlölködően írni senkiről, akármit is csinált veled, pláne nem egy egész etnikumot leírni ilyenek  miatt. Nem csak ők tehetnek arról, ahol tartanak.
Ezt a témát ezzel lezárom, nem akarok ebben a topicban rasszizmust látni.
Testem a Szent Szellem temploma, mert Jézus Krisztus vére megváltott az ördög
kezéből, ezért az én testem nem az ördögé, nem enyém, hanem Istené, akinek én szánom
az én testemet élő, szent és Istennek tetsző áldozatul, mint okos tiszteletemet.

Nem elérhető Irma

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1935
Re:Munkakeresés
« Válasz #18 Dátum: 2010 November 19, 17:11:18 »


Irma  ki szedem innen is az idézetett, nem idevaló.
Zoltán

 :2smitten:
„Én, én vagyok vigasztalótok! Miért félsz halandó embertől, olyan embertől, aki a fű sorsása jut?”

Ézsaiás könyve 51:12