Kedves Ani Kinor!
Persze, fontos a hit, de a hit a cselekedeteink által mutatkozik meg. (Lsd. Jakab levelét)
Szia Körtevirág!
Ne haragudj de ezt a részt moderáltam, nem visz jóra az ilyen írás. Szertném ha a mellőznéd az ilyen hozzászólásokat. Köszönöm megértésedet.
Sok szeretettel.
Zoltán
Az én szakmám kohász, hengerész, kicsit messze állok a Te szakmádtól, de azon kevesek közé tartozom, akik Magyarországon még termeléssel foglalkoznak.(Remélem egyre többen lesznek, főleg az ország adottságaiból kifolyólag. Mezőgazdaság és az ehhez kapcsolódó termelő iparra gondolok.) Egy üveggyárban dolgozom, ami multicég, de olyan technológiát hozott az országba, ami itt azelőtt nem volt, sőt olyan robottechnológiát hozott, amin csak ámulok.
Mikor felvételiztem, sokat beszéltem kemencékről, láttam rajtuk, hogy már unják. Rövidebbre fogtam a mondókámat, erre a HR-es megjegyezte, hogy neki ebből az egész kohászatból a kovászos uborka jutott eszébe. (Nagy röhögés.) Erre megkérdezték, hogy mit tudsz az üvegről? Mondtam: "átlátszó és törik. OK. fel vagy véve! Megint röhögtek! A többiek meg kérdezték, mikor kijöttem, hogy mi van? Ismered ezeket, ott nevettetek.
De azért megkérdezték, hogy mennyi pénzt képzelek, stb. stb. de egy héten belül felvettek.
Sokat imádkoztam érte, hogy legyen normális munkahelyem. Meg mentem utána. Imával menni, imával tenni. Ez az én receptem! A mai munkahelyemet is így találtam, azóta is itt vagyok, és értem is el eredményeket a munkában. Minden munkahelyi eredményemet Isten dicsőségére ajánlom, és Neki köszönöm!