Drága Ditte!
Mennyire így van! És milyen nagy akadálya ez az evangélium terjedésének! Sokszor mikor beszélgetek emberekkel konkrétan rákérdeznek, hogy miért van ennyi egyház, gyülekezet. És én nem nagyon tudok erre mit mondani. Olyan apróságok amik elválasztanak és mekkora távolságot tudnak okozni! Milyen jó lenne ha testvér testvért látna a testvérben.
Az előbb egy mosolyogtató dolgot vettem észre. A másik fórum ahol olasgatni szoktam, már nem enged be látogatókat, hogy nehogy a kitiltott testvérek is olvashassák ami ott leirva van. Tehát a nyilvános fórumot, teljesen zártkörűvé tették, mert félnek attól, hogy olyanok is olvassák, akiket ők kitiltásra itéltek, mint engem is, aki csak azért érdemeltem ezt meg, mert féltek, hogy leleplezem a hazugságokat. Igy sok látogatót is inkább elveszítenek.
Szerintem ez félelmetes. És olyan sok helyen van meg a félelem, a félreértés. Arra gondoltam, hogy milyen jó lenne ha abban a szeretetben tudnánk járni, amely a Korinthusi levél 13 fejezetében van leirva :
"....4 A szeretet hosszútűrő, kegyes; a szeretet nem irígykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel.
5 Nem cselekszik éktelenül, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rójja fel a gonoszt,
6 Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal;
7 Mindent elfedez, mindent hiszen, mindent remél, mindent eltűr.
8 A szeretet soha el nem fogy...."
Adja az Úr, hogy minél többen találjunk oda a kereszthez! .