Szerző Téma: Hogyan találom meg a jövendőbelimet  (Megtekintve 39836 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető h.isro

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 887
Hogyan találom meg a jövendőbelimet
« Dátum: 2007 Április 27, 23:35:04 »
Én ehhez csak annyit akarok hozzászólni,hogy,ha valaki elhamarkodja a párválasztást ez olyan,mint amikor hamarabb bontja ki az ajándékot,mint kellene vagy olyan ajándékot bont ki,ami nem is az övé.Sokan kérdezték már az osztálytársaim közül,hogy miért nincs még barátom.Erre csak azt tudom mondani,hogy 100%-ig biztos vagyok benne,hogy,akit Isten ad majd mellém azt már nem úgy fogom kezelni,hogy véger van barátom,hanem,mint leendő házastársamra úgy tekinteni rá.100%-osan megbízom Isten választásában.A legjobb,hogy tudom,hogy Isten ezt még meglepetésként tartogat a számomra és majd Ő megmondja,hogy ezt az ajándékot mikor bonthatom ki,addig nekem nincs más dolgom,mint várni és imádkozni!Nem egy konkrét fiúért,akire éppen a legtöbbet gondolok,hanem általánosan egy fiúért,aki a leendő férjem és akit már Isten tudja,hogy kicsoda,de számomra még meglepi!

"Légy csendben és várj az Úrra!!!"-legyen ez a mottóm!  :love: a leendő férjemnek,akit még nem tudok kicsoda
With God All Things Are Possible= Istennel minden lehetséges!
Ki vagyok szolgáltatva Istennek. Teljesen fegyvertelen és védtelen vagyok, ezért kell, hogy a Szentlélek befedezzen.

Nem elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22844
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re: Hogyan találom meg a jövendőbelimet
« Válasz #1 Dátum: 2007 Április 28, 23:11:07 »
Szioka Orsi!

Hogy ki lesz a leendő partner?
Háááát...erre nincs pontos egyféle utmutatás. Greg lelkipásztor a Golgota gyüliben ugy beszélt erről, hogy mind a két félnek ( fiúnak és a lánynak is ) egyértelműen kijelenti Isten.
De honnan is tudjuk meg, hogy mikor érünk meg a kapcsolatra, amiből a házasság lesz?
Ugygondolom, hogy először magunkban kell kialakulnunk olyan párnak, ami által készek leszünk egy Isten szerinti kapcsolatra.
Egy mondattal: Hogy ne készítsd ki a leendő házastársadat az életeddel.
De ez mind a két félben jó ha megvan.
Útmutatás a férjeknek a Bibliából:

Ef 5,25
"Férfiak! Úgy szeressétek feleségeteket, ahogyan Krisztus is szerette az egyházat, és önmagát adta érte"

Útmutatás a lányoknak:

Ef 5,24
"De amint az egyház engedelmeskedik Krisztusnak, úgy engedelmeskedjenek az asszonyok is a férjüknek mindenben."

De mi van akkor, ha a férj szereti a feleségét, de a feleség nem engedelmeskedik?
Baj van...

És mi van akkor, ha a feleség engedelmeskedik, de a férj nem szereti a feleségét?
Még nagyobb baj...

Mind a két félnek kell hogy szeressék egymást.
Talán a férfinak nem kell olykor engednie a feleségnek? Dehogynem!!! Sőt, sokszor a feleség jobban vezetné a családot, mint a férj.
És kell hogy megértsük: a feleségünk, vagy a férjünk nem Isten. Csalódni fogunk nagyon a másikban, ha a szükségletünket a másiktól várjuk.
Segítőtárs a feleségünk, vagy a férjünk és hogy jól megszeretgessük. Nem a rabszolgánk, vagy a lábtörlőnk.
És ugy gondolom, hogy a férjet hívja el Isten az alázatra inkább. Nekünk kell alázatosan képviselnünk a családot.

Még valami. kisülhet jó is abból, ha az egyik fél nem hívő, de a másik igen. Lehet hogy amint összeházasodnak, egy idő után megtér a másik fél is.
De lehet hogy nem... Erre egy igét írnék:

2Kor 6,14
"Ne legyetek a hitetlenekkel felemás igában, mert mi köze egymáshoz az igazságnak és a gonoszságnak, vagy mi köze van a világosságnak a sötétséghez?"

És egy gondolatot is hoznék. Úgygondolom Istentől kaptam:

Férfiak:
A Nőknek azért vannak több érzelmi dolgai, és több kisebb dolognak örülnek, hogy ezáltal a férfinak lehet lehetősége nagyon boldoggá tenni.
ODAFIGYELÉS!!!!!!
Hatalmas dolog a férfinak...kis dolgokkal boldoggá lehet tenni egy nőt...főként az odafigyeléssel. Így teremtette meg őket Isten!

 
 

"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

maria

 • Vendég
Re: Hogyan találom meg a jövendőbelimet
« Válasz #2 Dátum: 2007 Május 03, 09:54:06 »
Amikor az Úr "almából" való a társ, azt megtudjuk a szívünkben. Miről? Nagyon figyelmesek, gyöngédek, kedvesek... vagyunk egymáshoz. Isten szeretete veszi körül a napjainkat, az együttlétet. - Persze ez az időnkénti vitát nem zárja ki, itt élünk a zűrös világban- Úgy érzed, mintha már ezer éve ismernétek egymást. Nem azt érzed, hogy idegen a számodra a választott társad. Egy olyan bensőséges érzés vesz körül, ami ismeretlen volt eddig. A világ önző szeretettel és szerelemmel rendelkezik. Az isteni pedig figyelmességgel és odaszánással. Tudod a bensődben, hogy ő a nagy Ö! Ez mindkét félnél kell jelentkezzen. Vágyakozás utána, gyötrelem nélkül jön. Az isteni szerelem nem gyötör, nem sanyargat, hanem boldogsággal vesz körül ha nincs melletted és rá gondolsz. Eltölt az a szeretet, amivel utoljára találkoztál és boldog leszel tőle. Ha felhív, akkor is örömmel és nem szenvedéssel tölt el, hogy nincs melletted, hanem boldog vagy, hogy hallod a hangját. Sokat beszéltek az Úr munkájáról....

Nem elérhető h.isro

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 887
Re: Hogyan találom meg a jövendőbelimet
« Válasz #3 Dátum: 2007 November 08, 17:30:40 »
Sziasztok!Új téma,mindjárt folytatom
With God All Things Are Possible= Istennel minden lehetséges!
Ki vagyok szolgáltatva Istennek. Teljesen fegyvertelen és védtelen vagyok, ezért kell, hogy a Szentlélek befedezzen.

Nem elérhető h.isro

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 887
Re: Hogyan találom meg a jövendőbelimet
« Válasz #4 Dátum: 2007 November 08, 17:32:14 »
Sziasztok!Sok nehézségen mentem már keresztül ezzel a témával kapcsolatban,bár még sosem voltam házas.Én mindenképpen Isten kijelentését kérem ahhoz,hogy megmutassa ki életem párja,illetve annak a fiúnak is kijelentse,akinek engem választott Isten.Bármelyikőnknek is jelenti kio Isten hamarabb a másikat,ragaszkodom ahhoz,hogy a fiú közölje velem először és utána én vele,mert fontosnak tartom,hogy a fiú kezdeményezzen.Továbbá,hogy mégegyszer ne esek bele hasonló hibába,mint korábban,Istentől kapott türelemmmel és reménységgel átvizsgálom,hogy mi ezek közül Isten kijelentése és mi kísértés.Én hiszem és bizonyos vagyok affelől,hogy Isten érthetően ki fogja jelenteni számomra életem párját.Akkor is Isten kijelentésére várok,ha soha nem megyek férjhez,mert mindenképpen Istentől szeretném kapni a férjemet és ehhez az Ő kijelentésére van szükségem.Ja még valami.Inkább maradok agg Jézusért(Inkább várok Isten kijelentésére),mint hogy belemenjek egy olyan kapcsolatba,amiben nem tudunk mást tenni csak sebeket szerezni egymásnak.Ez az én véleményem ill.meg vagyok gyződve róla,hogy Isten véleménye is.Minden kedves nő testvéremnek,akik még nem vagytok házasok,ajánlom,hogy olvassátok el a 37.zsoltárt.Abban van a kulcs,hogy mi egy nőnek a feladata.Nem konkrétan,de én amikor elolvastam egy az egyben tudtam,hogy Isten milyen témához kapcsolja az életemben ezt a zsoltárt.Ennyit szerettem volna.

Még valami,nincs nagyobb meglepetés annál,mint az,hogy Istentől tudhatom meg,ki életem párja.Nagyon jó ajándék,meglepi.Nem érdemes előre kibontani.

With God All Things Are Possible= Istennel minden lehetséges!
Ki vagyok szolgáltatva Istennek. Teljesen fegyvertelen és védtelen vagyok, ezért kell, hogy a Szentlélek befedezzen.

Nem elérhető h.isro

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 887
Re: Hogyan találom meg a jövendőbelimet
« Válasz #5 Dátum: 2007 November 08, 17:33:38 »
Mindig ez jár a fejemben,hogy szeretném,ha Isten igazi nőt,később feleséget és anyát formálna belőlem.De ehhez szükségem van arra,hogy Isten megtanítson velem egy-két dolgot.Főleg a gyakorlatban.Nagyon fontos szerintem,hogy bizonyos dolgokat most egyedülállóként megtanuljak,hogy a házasság ill.gyermek nevelés idején ezeket,tálentumként alkalmazhassam.Bár most megláttam valamit ebben a fiúban,amit nem a fizikai szemeimmel láttam,most egy kicsit szeretném félretenni.Mert,hogy az addig is Isten kezében lesz,amig megtanulok bizonyos dolgokat a gyakorlatban.Szerintem ennél nagyobb biztonságban nem is lehet.Ha Isten valóban őt akarja számomra,akkor nem fog elszaladni előlem.Ez az ami miatt korábban beleestem a csapdába.Most nem akarok mégegyszer.Csak ehhez most erő kell és türelem.Főleg várni tudás.Nem véletlenül kaptam ma ezt az igét:Minden lehetséges annak,aki hisz.Szóval nekem csak hinnem kell,hogy nem fogok egydül maradni akkor sem,ha nemfoglalkozom egyfolytában ezzel a témával.Most tényleg szeretném,ha érvényesülne bennem a 37.zsoltár.Csendben várni Istenre.Ennyi.
With God All Things Are Possible= Istennel minden lehetséges!
Ki vagyok szolgáltatva Istennek. Teljesen fegyvertelen és védtelen vagyok, ezért kell, hogy a Szentlélek befedezzen.

maria

 • Vendég
Re: Hogyan találom meg a jövendőbelimet
« Válasz #6 Dátum: 2007 November 09, 09:11:14 »
h.isro! "Még valami,nincs nagyobb meglepetés annál,mint az,hogy Istentől tudhatom meg,ki életem párja.Nagyon jó ajándék,meglepi.Nem érdemes előre kibontani."
Nagyon jó volt olvasni amiket írtál. Ezt meg különösen. Mivel én már sok sok éve férjnél vagyok és az Úr ajándéka a párom, talán segít amiket írok. Amikor megláttam azt a férfit, akit az Úr küldött a kérésemre, nem erőltette rám, - hiszen én kértem, hogy Ő adjon nekem társat, ezt a kezébe tettem, - egymásra néztünk és tudtuk, hogy ez valami szokatlan érzés. Később ezt megbeszéltük onnan tudom az ő véleményét is. Ő kezedményezett, de én sem maradtam hidegen a tekintetére. Amit ebben az Úr végez, azt leírtam, alul olvasható.

"Mindig ez jár a fejemben,hogy szeretném,ha Isten igazi nőt,később feleséget és anyát formálna belőlem."

Nagyon kedves ez a sorod is. Magamat látom benne. Igen ez nagyon bölcs dolog, mindaddig, ameddig azt is számításba veszed, hogy ez a gyakorlattal jár. Én nem tettem. Sok nehézséggel, vitával, szeretetlenséggel, türelemmel, alázattal.... jár az átformálódás. Ez az Úr mozsara. Nem mindig hisszük el, hogy mi olyan rosszak vagyunk, ahogy azt a társunk mondja, érzékelteti. Másképpen nem tudjuk megtanulni, hol hibázunk. Az Úr egyszer egy nagyon bölcs dologgal örvendeztetett meg: Nem beszélhetünk engedelmességről, ameddig nincs ott az engedetlenség is! Azért kedvesek a szavaid számomra, mert én azt hittem, úgy leszek alázatos jó feleség, anya, hogy hipp és hopp, nem kell tennem érte semmit. Mindenki csak a jót látja bennem. Tévedtem. Sok harc, vita előzte meg, mire valamicskét letudott faragni róla az Úr. Ugye nem keserítettelek el ezzel? Nem volt szándékom, csupán ezek jutottak az eszembe és gondoltam, hasznát veszed vagy te, vagy akik olvassák. De az is lehet, hogy te sokkal bölcsebben kezeled és neked ez már régen a szívedben volt.

Nem elérhető h.isro

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 887
Re: Hogyan találom meg a jövendőbelimet
« Válasz #7 Dátum: 2008 Január 03, 18:10:55 »
Nincs rosszabb annál,mikor megtetszik neked egy fiú/lány és az az érzésed,hogy az Istentől van,pedig rengeteg dolog ott van,ami árulkodik róla,hogy nem.De te ezt már elkönyvelted magadban,hogy az a bizonyos lány/fiú lesz a párod.Amikor kiderül,hogy nem,akkor iszonyat fájdalmas lesz neked.Ha meg már benne voltál a bajban ill.a másik nem tudott erről az esetedről és nem úgy történtek,ahogy Isten szerette volna,mert nem vártál,akkor mindkettőtöknek fájdalmas lesz.Nekem egyszer volt egy ilyen esetem és rettenetesen sokat szenvedtem és kinlódtam vele.Éjjel-nappal sírtam miatta,mert fájt,hogy ennyire kihagytam az egészből Istent,annak ellenére,hogy Ő nem egyszer figyelmeztetett.Most ott tartok,hogy megjelent a gondolataiban egy fiú,de csodálatos érzés az,hogy Isten megnyugtat,hogy nekem nem kell mást tennem csak várni rá.És ha tőle jönnek ezek a gondolatok a fiúval kapcsolatban,akkor sem nekem kell keresni az alkalmat,hogy találkozzak vele,hanem Isten ad alkalmakat.Nekem csak egy dolgom van imádkozni érte.Amikor megláttam azt a dolgot ebben a fiúban,ami miatt a gondolataim jöttek róla,azonnal Istenhez mentem,szószerint letérdeltem és elkezdtem imádkozni.Isten megnyugtatott.Csak ennyit mondott türelem.Szeretlek és neked csak várnod kell.Teljesen fölösleges ezen görcsölni.Én csak egyet tudok,hogy most az a dolgom,hogy egyedül állóként megtanuljak olyan dolgokat,amiket akkor már tálentumként alkalmazhatok,mire megismerem a leendő férjemet.Most azon kívül,hogy szerelmes lettem én nem sokat tudok tenni,Isten viszont igen,ezért tanulva az előző kudarcaimból,ezt most Isten kezébe helyezem.Mert én ennyi vagyok.Most csak egyet tudok tenni,hogy imádkozni azért a fiúért,akibe szerelmes lettem.Nem azt imádkozva,hogy ő legyen a férjem,mert nem tudok mást elképzelni,hanem,hogy Isten a legjobb feleséget adja neki,még akkor is,ha nem én vagyok és én tévedek.Ez a legobb,amit kívánhatok,annak,akibe szerelmes lettem.Isten számomra is kiválasztott egy fiút,akit még ugyan nem tudom,hogy ki,de egyet tudok,hogy soha nem fogok jobbat kapni nála és mindig hálás leszek érte.Bocsánat a bőbeszédűség miatt,de ez volt most a szívemen és ezt el kellett mondanom.Remélem nem botránkoztattam meg senkit.
With God All Things Are Possible= Istennel minden lehetséges!
Ki vagyok szolgáltatva Istennek. Teljesen fegyvertelen és védtelen vagyok, ezért kell, hogy a Szentlélek befedezzen.

Nem elérhető h.isro

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 887
Re: Hogyan találom meg a jövendőbelimet
« Válasz #8 Dátum: 2008 Január 03, 19:12:10 »
Uram!Szeretek egy fiút,ezért tartom fontosnak,hogy minden szavadra figyeljek.Szeretném,ha ez a fiú megtalálná azt a feleséget,aki szerinted hozzá illik,még akkor is,ha nem én leszek az.Köszönöm viszont,hogy napról napra több alkalmat adsz,ahhoz,hogy megismerjem őt.Köszönöm,hogy Ő is szeret téged.Legyen ez számomra olyan meglepetés,amit akkor bontok ki,amikor te a kezembe adod.Legyen meg a Te akaratod az Ő és az én életemben is.A legjobbakat kívánom neki.Ha valóban ez a fiú az,akit kiválasztottál számomra,akkor már most köszönöm azokat az,alkalmakat a vele való találkozásra és beszélgetésekre,amiket te fogsz adni és lehet már adtál is.Hálás vagyok azért,hogy Te maximálisan segíteni fogsz nekem és neki is.Egyszerűen csak hinni akarok benned.Mindig adj okot,hogy imádkozzak ezért a fiúért,bármilyen helyzetben van.Nem feltétlenül a szerelemért,hanem egyáltalán imádkozni érte.Köszönöm,hogy Te olvasni is tudsz és elolvastad az imádságomat.Jézus nevében imádkoztam.ÁMEN :2smitten:
With God All Things Are Possible= Istennel minden lehetséges!
Ki vagyok szolgáltatva Istennek. Teljesen fegyvertelen és védtelen vagyok, ezért kell, hogy a Szentlélek befedezzen.

Nem elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22844
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re: Hogyan találom meg a jövendőbelimet
« Válasz #9 Dátum: 2008 Január 03, 19:15:50 »
Ámen!
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető E.Edit

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1427
Re: Hogyan találom meg a jövendőbelimet
« Válasz #10 Dátum: 2008 Január 03, 19:23:12 »
Draga Orsi!
Szerintem senkit nem botrankoztattal meg,sot orulok,hogy mindezt megosztottad velunk.
Jol teszed,ha Istenre bizod ezt a dolgodat,biztos nem fogsz csalodni Benne.Neked O csak a legjobbat akarja es,ha eljott az alkalmas ido,biztos meg is kapod.Te magad-egyedul-ugysem tudnal helyesen valasztani.Alazatos szivvel,imadkozva,csendben varj[Gyakorold a turelmet]es meglatod Isten megmutatja majd ki az akit neked szant.
Lam-lam!Ez az igazi szeretet,mikor elosszor is a masik boldogsaga az elso.
Gratulalok,hogy eljutottal erre a szintre.
Isten aldjon meg.
Edit.
"Ne félj, csak higgyj!"  Márk ev.5:36/b

Nem elérhető Moncsi

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1454
Re: Hogyan találom meg a jövendőbelimet
« Válasz #11 Dátum: 2008 Január 03, 20:51:06 »
 

 Ámen!
Az Úr szegénnyé tesz és gazdagít,megaláz s fel is magasztal. 1Sám2/7

Nem elérhető Sándor

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1214
Re: Hogyan találom meg a jövendőbelimet
« Válasz #12 Dátum: 2008 Január 04, 10:31:05 »
Kedves Testvérek,
Én mint szülő (5 gyermeket bízott ránk az ÚR) veszek részt ebben a harcban. Óriási a kísértés, a sodrás. A gyülekezetben nem látják leendő párjukat - jobban tetszik nekik a világ bohókás, jófej "jelöltek". Lányaimnak és fiaimnak is csak annyit szoktam mondani: Isten azt kérte - ne válassz onnan. Lehet, hogy az ifiben lévők ma kevésbé versenyképesek - első ránézésre. Egy dolog viszont biztos - ŐK az igéret várományosai. Az elveszettek ma könnyebben röhögnek, nem kell sok nekik - jófejkednek és lazák, viszont 10 év múlva, vagy később - mikor már sokkal fontosabb lesz a társ - megsavanyodott, önző, magának való remény nélküli, vagy reményt hajszoló emberek lesznek, míg a ma még magukat kereső, Isten elkezdett munkájába hangolódó fiatalok egyre jobban kizöldülnek, egyre jobban tele lesznek élettel, lelki értelemben egyre érettebbek lesznek - szóval fordulni fog a kocka és ez egészen biztos. Én úgy látom - egyre jobban értik és el is hiszik. Az én gyermekeim is az igéret gyermekei - ma sok a harc - de biztos vagyok abban amit az én Uram megígért. Jó várni.
szeretettel Sándor
Bizony hittel jegyeztelek el téged magamnak, és megismered az Urat.

Nem elérhető szolgáló

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 278
Re: Hogyan találom meg a jövendőbelimet
« Válasz #13 Dátum: 2008 Január 04, 17:23:31 »
Olvasva a hozzászolásaitokat ez  a két igehely jutott eszembe:


JSir 3,26 Jó csendben várni az ÚR szabadítására.

Róm 8,25 Ha pedig azt reméljük, amit nem látunk, akkor állhatatossággal várjuk.
Dicsérem az Urat, a míg élek; éneklek az én Istenemnek, a míg vagyok.

Nem elérhető Katus73

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 233
  • Életem Krisztusban
Re: Hogyan találom meg a jövendőbelimet
« Válasz #14 Dátum: 2008 Január 04, 17:44:02 »
Amikor az Úr "almából" való a társ, azt megtudjuk a szívünkben. Miről? Nagyon figyelmesek, gyöngédek, kedvesek... vagyunk egymáshoz. Isten szeretete veszi körül a napjainkat, az együttlétet. - Persze ez az időnkénti vitát nem zárja ki, itt élünk a zűrös világban- Úgy érzed, mintha már ezer éve ismernétek egymást. Nem azt érzed, hogy idegen a számodra a választott társad. Egy olyan bensőséges érzés vesz körül, ami ismeretlen volt eddig. A világ önző szeretettel és szerelemmel rendelkezik. Az isteni pedig figyelmességgel és odaszánással. Tudod a bensődben, hogy ő a nagy Ö! Ez mindkét félnél kell jelentkezzen. Vágyakozás utána, gyötrelem nélkül jön. Az isteni szerelem nem gyötör, nem sanyargat, hanem boldogsággal vesz körül ha nincs melletted és rá gondolsz. Eltölt az a szeretet, amivel utoljára találkoztál és boldog leszel tőle. Ha felhív, akkor is örömmel és nem szenvedéssel tölt el, hogy nincs melletted, hanem boldog vagy, hogy hallod a hangját. Sokat beszéltek az Úr munkájáról....
Kedves Mária!
A fentiekben, amit még májusban írtál - én még csak most olvastam - magunkra ismertem a vőlegényemmel.
Nagy-nagy örömöt jelentett nekem ezeket leírva látni.
Áldott az Úr! :026:
"Gyönyörködjél az Úrban, és megadja szíved kéréseit." Zsoltárok 37,4