Szerző Téma: Hogyan találom meg a jövendőbelimet  (Megtekintve 39838 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető tothg

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 3053
Re: Hogyan találom meg a jövendőbelimet
« Válasz #15 Dátum: 2008 Január 08, 13:16:37 »
Szeretnék hozzászólni, mert látom miket művelnek az egyedülállók.
Most csak egy dolog: fontos, hogyha megindul a szerelem egy ember irányában, akkor le kell tudnunk tenni méghozzá olyan szinten, hogy ne akarj tőle semmit. Miért?
Mindannyian szeretnénk, hogy Isten kijelentése is megerősitse, hogy helyes a választásunk. Viszont a kijelentés a szívünkből jön, átjön a természetünkön, mintha a saját gondolataink lennének. Ha nem tesszük le ezeket az erzéseket, nem fogjuk tudni megkülönböztetni Isten kijelentését, a mi vágyainktól, vagyis döntésképtelenek leszünk, vagy rosszabb esetbe a saját érzéseinkre hisszük azt, hogy az Úr kijelentése, ami katasztrófális!
Sajnos ez nem könnyű, de ezen minden házasulandónak át kell mennie...
"Ha nem elégít meg ez a világ, akkor valószínű, hogy nem e világ számára lettél teremtve."
(C. S. Lewis)

maria

 • Vendég
Re: Hogyan találom meg a jövendőbelimet
« Válasz #16 Dátum: 2008 Január 08, 13:32:14 »
 :afro:

Dani

 • Vendég
Re: Hogyan találom meg a jövendőbelimet
« Válasz #17 Dátum: 2008 Január 27, 13:38:12 »
Honnan tudjam azt hogy isten valóban nekem rendelt egy bizonyos lányt?Onnan,hogy szerelmet érzek iránta?Vagyis a szerelem a jel,amit Isten ad? :08:
És ha világi lányba lennék szerelmes?Az is Istentől van? :04:

kövecske

 • Vendég
Re: Hogyan találom meg a jövendőbelimet
« Válasz #18 Dátum: 2008 Január 27, 14:00:33 »
Itt is szia, Dani!  :044:


Nem... nem hiszem, hogy a szerelem lenne az első jele...  :pirul:
Inkább az, hogy lelkileg összeillenek-e? Van nagyon sok szerelem, ami igazándiból csak testi vonzódás... és testi kapcsolatról szól.

Nem hiszem el, hogy hívő férfi számára Isten világi lányt adna társ gyanánt...

Hiszen meg van írva:

 2Kor 6,14
Ne legyetek a hitetlenekkel felemás igában, mert mi köze egymáshoz az igazságnak és a gonoszságnak, vagy mi köze van a világosságnak a sötétséghez?


Isten azt ígérte, hogy "adok neki segítőtársat, hozzá illőt"...

Sok apró kis jelekből "áll össze a kép"... egy belső bizonyosság... amikor úgy érzed, hogy ő a lelked másik fele... amikor úgy érzed, hogy nélküle nem vagy egy egész... nem vagy tejles...  :pirul: :088:

Szóval valami ilyesmi...  :05:

Szeretettel:
kövecske

Nem elérhető Adnama

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 122
 • Egy testvér az Úrban
Re: Hogyan találom meg a jövendőbelimet
« Válasz #19 Dátum: 2008 Január 27, 15:59:58 »
Kedves tothg!

Nagyon köszönöm az előző hozzászólásodat. Isten pont ezt tanítottam meg nekem egy kicsit keservesebb úton... Már tudom, hogy sokszor a szívünk, érzéseink és a körülmények teljes összhangja is lehet téves... Főleg mert saját szűrőnkön megy át és a vágyaink kicsit torzítják a benyomásainkat. Néha úgy érzem, Isten valakinek akkor ad társat, mikor megtanul egyedül lenni, élni és akár kész is csak Neki élni...   :ima06: és :ima05:  =  :037: de nem a  :037: kezdődik...
"A woman's heart should be so lost in God that a man has to seek Him to find her..."

Nem elérhető h.isro

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 887
Re: Hogyan találom meg a jövendőbelimet
« Válasz #20 Dátum: 2008 Február 11, 21:34:05 »
Én egy olyan férjet szeretnék,akinek már van vőlegénye.
Uram szerelmes lettem egy fiúba,akit Te jól ismersz.Uram,csak szeretném Őt letenni a Te kezedbe,mint az elhívásaimat és elnémulni,hogy te munkálkodhass.Hogy,ha valóban Ő az életem párja,akkor minél több alkalmat adj,hogy találkozhassak vele,beszélgethessek vele vagy csak egyszerűen figyelhessem,hogyan szolgál téged ott,ahova Őt helyezted vagy helyezni fogod.Uram azt is szeretném letenni a Te kezedbe,hogyha nem tőled van,akkor tudjak elvonatkoztatni tőle,hogy majt megláthassam azt,akit nekem kiválasztottál.Uram legyen meg a Te akaratod ennek a fiúnak is az életében,hogy akár én vagyok számára a kiválasztott,akár más ő is megtalálja azt,akit Te szántál neki.Viszont Uram,ha tőled van az,hogy ezt a fiút megtaláltam,akkor is tudom,hogy az én dolgom várni,amig őt elindítod felém.Ha valóban ő az,add,hogy minden alkalommal,amikor találkozunk,beszélgessünk egymással,aminek Te vagy a témája.Uram bevallom neked,nagyon szeretem ezt a fiút.éppen ezért vigyázrám,mert ilyenkor nagyon könnyen sebezhető vagyok.Jézus nevében.Ámen!
 :2smitten:
With God All Things Are Possible= Istennel minden lehetséges!
Ki vagyok szolgáltatva Istennek. Teljesen fegyvertelen és védtelen vagyok, ezért kell, hogy a Szentlélek befedezzen.

Dani

 • Vendég
Re: Hogyan találom meg a jövendőbelimet
« Válasz #21 Dátum: 2008 Február 11, 21:53:30 »
Hú ez jó kérdés,tényleg!Hogyan találom meg a jövendőbelimet???
Hiszitek vagy sem, én jelenleg azért imádkozok Istenhez,hogy ha lehet ne adjon szerelmet a szívembe addig, amíg el nem végeztem az iskolát és amíg nem lesz munkahelyem.Ez kb.3 év.Ezt azért kérem Tőle,mert már egyszer volt barátnőm,de sajnos miatta minden más, fontos dolgot hanyagoltam,ilyen pl.a tanulás.
Így már érthető nem?
 :044:

Dani

 • Vendég
Re: Hogyan találom meg a jövendőbelimet
« Válasz #22 Dátum: 2008 Február 11, 21:59:47 »
"Amúgy még fel kell nőnöm ehhez a dologhoz".Sokan mondták már nekem...hát igazuk van.Egy "kissé" szórakozott vagyok,mindig is ilyen voltam és emiatt sokszor nem vesznek komolyan a lányok. :D :2funny:
Mindegy!Majd kinövöm!----------De mikor????---már 21 éves elmúltam!!!!!!!  :118:

Nem elérhető tothg

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 3053
Re: Hogyan találom meg a jövendőbelimet
« Válasz #23 Dátum: 2008 Február 11, 22:00:26 »
Adnama nagyon bölcs dolgot írt le:
meg kell tanulni egyedülállóként teljes életet élni.
Az egyedülállóság korszaka nem átmeneti, hanem egy olyan helyzet, amivel Istennek van terve, méghozzá nem az, hogy felkészítsen a házzasságra. Ha itt a házasságra készülsz és figyelsz, tönkereteszed. Ebben az időben kell az Úrral tölteni a legtöbb időt, és csak hozzá teszem: házasként nem lesz annyi időd, mint ekkor... Nem lehet annyi időd, mert akkor a házastársadat fogod elhanyagolni, ami szintén rossz, hiszen vele is szövetséget kötöttél...
"Ha nem elégít meg ez a világ, akkor valószínű, hogy nem e világ számára lettél teremtve."
(C. S. Lewis)

Nem elérhető t.zoli

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 302
 • Vendég
  • www.szomjazokklubja.shp.hu
Re: Hogyan találom meg a jövendőbelimet
« Válasz #24 Dátum: 2008 Február 11, 22:35:52 »
 :D  Aktuális!
Nekem is sokat kell még várnom, hitben kell járnom Isten Oltárához, hogy valójában eltudjam kérni ezt az Ajándékot!
Nekem is sokan, mondták, a viselekedésemről levonvan, hogy várjál csak te még!!! :igen:

Igazuk van, sok mindenben, vagyok már határozott, de ebben még nem, hián vagyok, és Isten az aki ebben a Szent várakozásban felkészít arra a napra, amikor a 2 szív egyszerre dobban és a két virág összekarolja egymást, ehhez még sokat kell tanulmányoznom a Bilbliát, és Hitben, egyedülállóként kell felkészülnöm. Ami lehet sok, de lehet keves ha Istenre Bízom és nem kapokdok.  :089: :afro:
"Jó ha az Ifjú már korán igát hordozz..."

Tehát én is csatlakozom B. I. testvéremhez
A szeretet soha el nem múlik. (Mk 14:1-9).

Nem elérhető Sándor

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1214
Re: Hogyan találom meg a jövendőbelimet
« Válasz #25 Dátum: 2008 Február 12, 09:09:43 »
Kedves testvérek,

Én megint csak a szokásost fogom irni erre is: Ami nem hitből van, bűn az. Szóval minden bűnnek a hitetlenség az oka. Amit egy lánynak - fiúnak tudni kell, amit Isten ad az a jó. Ha egy lány arra vágyik, hogy a férje, akinek feje a Krisztus - rábízhassa magát, és ha majd hibázik is - az is a javukra fog válni de semmiféleképpen nem lesz ő a férj szerepben, és egy férfi - aki tudja, hogy felelőse lesz az egész családnak (Ádám hol vagy), kutatni fogja Isten akaratát és örül a felelőségnek és nem átpasszolja a feleségre, mert ő ugyis jobban tudja (ezt cserbenhagyásnak nevezik) - áldás lesz rajta. Minden egyéb próbálkozás hamis. Ha elhiszed, hogy elég ez neked, akkor ezzel megelégszel. Nem kell neked hibáztatnod Istent, hogy nem jó férjet adott, vagy feleséget - mert azután nem jó gyerekeket adott - szóval a magam szerepét kell betöltenem.
Hosszú és néha zajos (az én véleményem nem számít?) csiszolódásokon mentünk át feleségemmel. Néha nagyon nehéz kérdések vannak - de azt várja, hogy úgy legyen, ahogy én látom. Tudjátok - azt mondtam neki - nagyon igazad van neked. Azt mondta, örül is neki - jó neki ez így. Akkor is, ha rosszul döntök. Itt élünk, hatások érnek, nem tökéletes - de reggelente, mikor még mindenki alszik - együtt állunk Isten előtt, elolvassuk az Urunk aznapi üzenetét, néhány szóban megbeszéljük - mi a mi válaszunk. Imádság, és kezdődik a nap.
Nem tudom, hogy csinálta Isten - ha belegondolok, nem az én szintem de nagyon hálás vagyok neki.
szeretettel Sándor
Bizony hittel jegyeztelek el téged magamnak, és megismered az Urat.

Nem elérhető h.isro

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 887
Re: Hogyan találom meg a jövendőbelimet
« Válasz #26 Dátum: 2008 Február 12, 09:45:59 »
Kedves Gábor!Köszönöm a tapasztalatot,amit leírtál és teljesen egyet is értek vele.Nagy családban élek és ezért mondtam azt,hogy jó érzés most megtanulni olyan dolgokat,amiket,a házzasságon belül már tálentumként tudok alkalmazni.Akármikor,amikor a családban végzek valami házi munkát,mindig az jut eszembe,ezt fogomcsinálni akkor is,amikor megkapom a férjemet.12-13 év kellett hozzá,hogy megtanuljam mi az a házi szolgálat,mi az,hogy szolgálni a családomban.

Amiért hálás vagyok Jézusnak,hogy ha én hamarabb is tudom meg egy fiúról,hogy ő lesz a párom,mint ő rólam,akkor is az én dolgom várni.Hiszen ez az egészben a legnagyobb meglepetés,amikor úgy vagyunk szerelmesek egymásba,hogy még nem tudjuk egymásról.Ebben a helyzetben nekünk lányoknak könnyebb helyzetünk van,mert Isten minket lányokat azzal bízott meg,hogy várjunk és a fiú lesz az,akit Isten elindít felénk.Hálás vagyok Jézusnak,hogy az Ő kegyelme mindig jobbat ad,mint azt el tudnám képzelni,éppen ezért nincsenek elvárásaim a leendő férjemmel szemben.Már most háls vagyok Istennek,hogy olyanvalakit fog adni nekem,akire álmomban sem gondoltam volna.Én szerintem az annyira buli,amikor Isten az,akitől megtudom,hogy ki lesz a férjem.Ez az egyetlen feltétel,hogy Isten legyen az,akitől megtudom,hogy ki lesz a férjem.Azután pedig Istentől szintén,azon a fiún keresztül,akit elhoz nekem.Éppen,ezért nem akarom beleélni magam abba,hogy szeretek egy fiút,hanem csak letenni Isten kezébe és elnémulni.Hagyni,hogy Ő munkálkodjon,mert bármit tesz az nekem jó.Mert tudom,hogy mindaddig,amig ezen agyalok,hogy ki lesz a férjem,nem fogom meglátni azt,akit Isten akar adni.Hálás vagyok Istennek,hogy életemben először,ő az első fiú,akit úgy tudtam lerakni és rakok le mindennap Isten kezébe,hogy békességem és nyugalmam van tőle.És nem agyalok rajta folyton. :2smitten: :017: :ima06: :ima05:
With God All Things Are Possible= Istennel minden lehetséges!
Ki vagyok szolgáltatva Istennek. Teljesen fegyvertelen és védtelen vagyok, ezért kell, hogy a Szentlélek befedezzen.

Nem elérhető tothg

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 3053
Re: Hogyan találom meg a jövendőbelimet
« Válasz #27 Dátum: 2008 Február 12, 16:36:45 »
Honnan tudjam azt hogy isten valóban nekem rendelt egy bizonyos lányt?Onnan,hogy szerelmet érzek iránta?Vagyis a szerelem a jel,amit Isten ad? :08:
És ha világi lányba lennék szerelmes?Az is Istentől van? :04:

Ez a kérdés nélkülöz egy pár dolgot, amit Kövecske megemlített.
Előszőr is feltélezem, hogy amikor szerelemről beszélünk, akkor nem arról a vágyról van szó, hogy megláttam és megszerettem. Az is szerelem, de tipikusan az a fajta, amiről az írás aztmondja: "Ne ébresszétek fel...".
Amikor egy keresztény szerelemről beszél, akkor feltételezem, hogy olyan vágy van a szívébe, ami érzés tekintetében hasomlít az előzőhöz, csak nem látásból született, hanem egy hosszabb megismerésből. (Hosszabb megismerés: nem akarok időt írni, annyit jelent, hogy megismerted az illetőt és nem csak akkor amikor "ki volt sminkelve") Ugyanis, ha megismerés után szerettél bele, az nemcsak egy külső vonzódást fog eredményezni, hanem azt szereted, akivel esetleg együtt fogsz élni. Ez után már lehet már el lehet gondolkodni a következő lépésen...
Ja igen... A megismerés vonja maga után, hogy együtt tevékenykedsz valakivel és kivel tevékenykedik együtt az ember, ha nem azzal, aki egy elven van vele.
Vagyis logikus, hogy egy kereszténynek "elvtárs", vagyis kersztény lesz a párja.
Nem?
Ez nem jelenti, hogy más nem lehet, hiszen "mindent szabad", csak így egyszerűbb.
Szerintem.  :D
"Ha nem elégít meg ez a világ, akkor valószínű, hogy nem e világ számára lettél teremtve."
(C. S. Lewis)

Nem elérhető Gyöngyike

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1372
Re: Hogyan találom meg a jövendőbelimet
« Válasz #28 Dátum: 2008 Február 12, 18:00:57 »

Sajnos saját életünkben tapasztaltam meg, milyen ha mind a ketten két külön gyülekezetbe járunk, majdnem ráment a házasságunk. Örökös viták, a szabadidőnkben is alig voltunk együtt. Hála az Úrnak, hogy ma már ez a múlt, most hétvégén mind a négyen egy gyülekezetbe járunk. Ezt csakis az Úr tudta elvégezni, áldom ezért a drága Szent nevét! Azóta sokkal jobb mindenkinek, nem utolsó sorban a fiaimnak.


Salome :2smitten:

Nem elérhető Sándor

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1214
Re: Hogyan találom meg a jövendőbelimet
« Válasz #29 Dátum: 2008 Február 26, 11:35:57 »
Azt hiszem kicsit ki kell terjesszük a kérdést - azokra, akik házasságban vannak és várják, milyen lesz a párja majd. Arról beszélek, akik hitben járnak. A teremtés céljához kell visszakanyarodni, mikor Ádám oldalbordájából formálja Isten Évát. Egy test voltak - és egy segítőtárs kellett, csontjából való csont. Még az asszony megalkotása előtt Isten egy tiltást ad a férfinek (Ádám) - a tudás fájáról ne egyél, ezután ad feleséget neki.
Mondom, nem csak az egyedülállóknak fontos ezt átgondolni. A kigyó Évát keresi meg, aki nem halhatta, nem is neki mondta Isten, mi a tiltás. Az ősi kígyó pedig körbeudvarolja Évát és a férjének is ad. A férfi pedig elfogadta.
Én most csak a férfiaknak szeretnék szólni. ..... felelős lenni végre, nyugodtan kérheted Istentől - mutassa meg a bajokat. Kérheted, tegyen alkalmassá - mert felelős vagy a feleségedért. .... a férfi a felelős - mi lesz a feleségből mellette, Jezabel vagy Mária/Erzsébet. Rajtunk az múlik, mennyire kérjük Istent - fájjon nekünk, ami neki fáj, mutassa meg a bajt, tegyen minket alkalmassá, hogy a feleségünk (vagy majd a menyasszonyunk) - ránk merje bízni magát, mert abban for kibontakozni az Isten szerinti asszony. Isten nagyon szereti a feleségeinket, szeretné őket egy nagyon szép helyzettel megajándékozni - amit eltervezett. Velünk kell kezdje.
Akik még keresnek - és nem már "menetközben" kell szembesüljenek. Kérd Istent, tegyen alkalmassá - hogy akit neked szánt - egy pillanat alatt felismerjen téged. Ne adjon előbb - mert óriási a kockázat.
szeretettel Sándor
Bizony hittel jegyeztelek el téged magamnak, és megismered az Urat.