Szerző Téma: Hogyan találom meg a jövendőbelimet  (Megtekintve 40758 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

olajág

 • Vendég
Re: Hogyan találom meg a jövendőbelimet
« Válasz #45 Dátum: 2008 Június 04, 11:37:31 »
Antee mondta:
Idézet
Én úgy hiszem, hogy egy embernek nem kimondottan csak egy konkrét ember lehet a társa.
Ezalatt azt értem, hogy egy embernek pl: Pistikének lehet Erzsike, Lujza, Timi vagy akár Márta is a segítőtársa az életében. Mivel alkalmasak rá és be tudják kapcsolatukban tölteni Isten akaratát.

   Tapasztalatból tudom ezt megcáfolni. Egyetlen ember van, akit Isten a másik emberhez, mint hozzáillőtt teremtett. Mint amiképpen erről a bibliában olvasunk is. Ádámnak  egy valakit teremtett, nem válogathatott. Nekünk fennáll ugyan a lehetősége, de Isten azt mondta: hozzáillő segítőtársat. És ilyen aki egymáshoz illik, akik egymásnak vannak teremtve, azokból csak egy van. Az ember megteszi azt, hogy nem veszi ezt figyelembe, és idő előtt összeházasodik, mert "alakalmasnak" véli a másikat, hogy majd csak betölti Isten akaratát, de nem veszi figyelembe az összeillőséget, és így az egész házasság eleve kudarc. Bocsánat, hogy ilyen határozottan mondom ezt ki, de van okom rá. Mert ha még szereti is egymást két ember, de nem illenek egymáshoz, ott soha nem lesz meg az igazi harmónia, az igazi boldogság, az igazi megértés. És ilyen házasságba nem érdemes belemenni. Megteheti ugyan, de a következményét egész életen át viselnie kell. Ez az összeillőség nagyon sok mindenre vonatkozik, nem csak arra, hogy lélekben egy Istent imádnak. De úgy az érdeklődés, a képzettség, műveltség, a természeti jellemvonások, és még sok más.
Csak egy példa: Ha valaki nagyon művelt, a társának meg sokkal kevesebb az ismerete, vagy teljesen más az érdeklődési köre - egy idő múlva nem lesz miről beszélgetni. És élnek "némán" egymás mellett. Vagy bámulják szótlanul a tv-t, és még a látottakat sem tudják egyformán megérteni.  :089:
De ez igaz arra is ha nagyon egyforma a természetük. Pl. Két vezető egyéniség; lehetetlenség, hogy harmonikusan éljenek egymás mellett, "mert két éles kard nem fér meg egy hüvelyben".
  Bocs, hogy ilyen hosszúra kerekedet; röviden, Isten az aki egyedül tudja, kinek milyen társ illik, és Ő ezt már születéskor kiválassza. Csak az ember ezt nem képes kivárni... A türelmetlenség, az nagy "úr". :117:
Ezért van annyi elrontott, boldogtalan házasság, még hívő körökben is.
  És már csak egyet mondanék: Istennek nem léteznek távolságok. Akiket egymásnak teremtett, és azok ezt türelemmel várják, azoknak megoldja a találkozás lehetőségét, és nem az embernek kell agyalni, hogy merre is keresse, merre is menjen. Ne lásson mindenben jelet, sőt ne is kérje azt. Majd Isten idejében megmutatja; és az félreismerhetetlen lesz.
  Ez csak egy szeretetteljes jó tanács; megtapasztalásokon szerzett; nem kötelesség megfogadni.  :05:

Szeretettel:
olajág
 


Nem elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22846
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re: Hogyan találom meg a jövendőbelimet
« Válasz #46 Dátum: 2008 Június 04, 11:45:32 »
Szerintem ez nem így van.
Egy Nőnek és egy Férfinak lehet nem egy hozzá illő társa... Isten a teremtéskor nem a párkapcsolatot teszi első helyre.

Amiről te beszélsz, az másról tesz bizonyságot, én másról beszélek.

Az ÚR áldjon

Szeretettel,
Antee
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

olajág

 • Vendég
Re: Hogyan találom meg a jövendőbelimet
« Válasz #47 Dátum: 2008 Június 04, 11:56:58 »
Igen, nem a párkapcsolatot; hanem a Vele való kapcsolatot, a Hozzá való igazodást; a Neki való engedelmességet, és az egymáshoz illőséget. Mert minden embert másnak teremtett.És ez így van jól.  Így csakis Ő tudja ki kihez illik a legjobban. :05:
Tehát ebből kifolyólag én meg azzal nem tudok egyetérteni amit te mondasz, de mégsem mondom ki olyan gyorsan, hogy ez "nem így van".  :05:
De akkor talán megkérdezhetem, hogy te miről is beszélsz? Hogy lehetne egy embernek több hozzáillő társa? Én ilyet nem olvasok. Csak egyről tudok. Miért nem volt lehetősége Ádámnak válogatni, hátha az "Erzsike, a Timi, vagy  a Lujza" jobban illet volna hozzá? Miért egyedül Évát kapta?  :05:
Isten áldjon téged is!

Szeretettel:
olajág

Nem elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22846
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re: Hogyan találom meg a jövendőbelimet
« Válasz #48 Dátum: 2008 Június 04, 16:46:44 »
Kedves Olajág! :088:

Kérlek, legközelebb pontosabban idézzél.
Ugyanis nem azt mondtam, hogy: "ez nem így van", hanem: "Szerintem ez nem így van".
Szerintem nagy a különbség.  :089:

Elmondom, hogy hogyan is gondolom.
Az általad felhozott Ádám és Éva példa nem bizonyítja azt, amit mondasz.
Ugyanis, akkor még nem történt meg a bűnbeesés.
Nagy igazságot mondok:
Isten akkor tudott egy tökéletes embert adni, egy másik tökéletes embernek!

De mi van most a bűnbeesés után? Miképpen van ma?
Két tökéletlen ember köt házasságot. Két önző lény, aki igyekszik halála napjáig az önzetlenség felé.
Két fél, ahol a férfiban kevesebb érzelem van, mig a nőben jóval több.
A férfi teljesen másképpen gondolkozik, mint a nő. Folyamatos kommunikációs félreértés van közöttük,
mivel két különböző gondolkodásmódjuk van. A két ember közötti boldogság létrehozója, a feltétel nélküli szeretet!
A két fél boldog teljes kapcsolata természetileg lehetetlen. Ezért kell, hogy egy természetfeletti legyen a kapcsolatban.
Ő Isten, a párkapcsolat harmadik, de fő személye!

Tehát nem a másik, a tökéletesen illő társ adja meg a boldog házasságot, hanem Isten!
Tehát több személy is alkalmas lehet ugyanannak az embernek az életében párkapcsolatra, mivel Isten a fő mozgató rugója!

Ezeken pedig el lehet gondolkodni:
-ha nekem rendelt egyetlen párom rossz döntést hoz és nem hozzám, hanem egy másik emberhez megy,
 akkor nekem már csak egy másodosztályú házasságom lehet?

-Én magyar vagyok, de Angliában élek. A nekem rendelt egyetlen alkalmas ember mondjuk Magyarországon lakik.
 Én úgy döntök, hogy Afrikába költözöm örökre missziózási célból. A nekem rendelt emberrel így nem tudok frigyre lépni.

Persze lehet azt mondani, hogy akkor az a lány szintén Afrikába utazik vagy Isten már szándékosan úgy intézte, hogy ott szülessen meg.
De én erre azt mondom: Ébresztő!

Ezeket nem tapasztalatból írom, hanem az Istentől kapott mértékű bölcsességem szerint. Ezt hiszem!

Az Úr áldását.

Szeretettel,
Antee
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

olajág

 • Vendég
Re: Hogyan találom meg a jövendőbelimet
« Válasz #49 Dátum: 2008 Június 04, 17:48:25 »
Kedves Antee!  :05:

Rendben! Akkor szerintem, nem úgy van ahogy te szerinted, mert én meg nem hiszem el azt, hogy az a helyes ahogy te látod.  :06:
Nekem sem bizonyíték az, hogy Isten csak akkor tudott mindent tökéletesen megalkotni; hanem  - mivel Ő változhatatlan valóság - ma is mindent meg tud tenni, és meg is teszi, ha mi emberek engedelmeskedünk Neki, és bízunk Benne.   :05:
---szerkesztve---
Tehát én veled ellentétben hiszem azt, hogy Isten képes "leküzdeni" a távolságot; és minden mást, Előtte nincsenek akadályok.  :05:
Nem hiszem továbbá azt sem, hogy bárki bárkihez "passzolna", mert akkor nem lenne a Bibliában az hogy "hozzáillő"... Nem hiszem, hogy akár egy szó is lenne fölöslegesen az Írásokban.
Evidens, hogy két tökéletlen ember között egy harmonikus házasságot csak Isten képes létrehozni. Feltétel nélküli szeretet, emberben nincs. Jézusban van; de ember nem képes minden feltétel nélkül szeretni.  És nincs ilyen ember. De ha mégis lenne, akkor jól tud rejtőzködni, mert én még életem során ilyennel nem igazán találkoztam.   :118:

Nem célom sem veled, sem bárki mással vitatkozni. Neked legyen a te hited, és a te "Istentől kapott mértékű bölcsességed" szerint, nekem meg aszerint, amennyivel engem ajándékozott meg!  :05:

Isten áldjon!

Szeretettel:
olajág

Az "ebreszto" kifejezesem kiforgatasaval a hitemet biraltad. ---Antee---

olajág

 • Vendég
Re: Hogyan találom meg a jövendőbelimet
« Válasz #50 Dátum: 2008 Június 04, 19:20:40 »
Értettem! Tudomásul vettem.  :05:
De nem bíráltam senkit, és semmit. Leírtam a véleményem, éppen úgy ahogy te a tiédet. Persze úgy lehet értelmezni, ahogy jónak látjuk. 
És az is igaz, hogy a tiéd a fórum és azt teszel amit jónak vélsz, azt és akkor törölsz amit jónak látsz; ott szerkesztesz ahol csak akarsz. Nincs semmi gond!  :05:

Isten áldjon!

Szeretettel:
olajág

Nem elérhető h.isro

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 887
Re: Hogyan találom meg a jövendőbelimet
« Válasz #51 Dátum: 2008 Június 04, 20:55:09 »
Kedves tesók!Hadd hozzam ide Ruth-ot,aki erre egy jó példa.Ruth útjáról,onnantól kezdve,hogy találkozik Mahlonnal vagy Kiljonnal,nem tudom melyik volt a férje,Isten gondoskodik.Meghal a férje.Ruth anyósával Naomival együtt megy vissza Betlehembe.Naomi mélységesen el van keseredve,menye végig kitart mellette.Isten "véletlenül" úgy intézi,hogy Ruth pont azon a földön szedegeti az elhullott kalászt,ami Boáz,leendő férjének földje.Isten elintézi,hogy Boáznak feltűnjön ez az asszony.Tudni kell,hogy Boáz Elimélek nemzettségéből való volt.Boáz,amikor hallja Ruth történetét,akkor annyira megszereti,hogy többet ad neki,mint a törvényben engedve van.Boáz elveszi Ruthot,akinek köszönhetően a keserűség örömre változik.Szerintem az csoda,ahogyan Isten elintézi,hogy ez a két fél találkozzon és hűséget fogadjon egymásnak.Ruth egy "moábita"ezzel belekerül Jézus nemzetségi táblázatába.Annyira csodálatos ez.Isten mindenkinek meglepetésként gondoskodik a máski feléről.Akkor is munkálkodik bennünk,amikor nem látjuk.Például,megenged találkozásokat,beszélgetéseket a leendő párunkkal úgy,hogy nekünk eszünkbe sem jut,hogy ő lesz a párunk.Isten képes mindkét fél szívében úgy is munkálkodni,hogya azt nem is érzékeli.
With God All Things Are Possible= Istennel minden lehetséges!
Ki vagyok szolgáltatva Istennek. Teljesen fegyvertelen és védtelen vagyok, ezért kell, hogy a Szentlélek befedezzen.

olajág

 • Vendég
Re: Hogyan találom meg a jövendőbelimet
« Válasz #52 Dátum: 2008 Június 04, 21:34:13 »
Kedves H.isro!  :05:

Bölcs a meglátásod; nagyon helyes a következtetésed. Egyetértek. :2smitten:
Nagyon hosszú utat tett meg Ruth, sőt egyszer meg is özvegyült, míg odakerült, ahol Isten látni akarta.  :05:
Isten áldjon gazdagon, és bátorítalak, hogy bízzál Benne rendületlenül. Várd ki a rendelt időt. Mert a Szentírásban meg van írva, hogy mindennek rendelt ideje van. Örülök neked Orsi, ahogy látom napról-napra, milyen csodálatosan formál az Úr, és ezt kisugárzik belőled. :05:

Isten áldjon gazdagon! :2smitten:

Szeretettel:
olajág

Nem elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22846
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re: Hogyan találom meg a jövendőbelimet
« Válasz #53 Dátum: 2008 Június 04, 22:37:57 »
Értettem! Tudomásul vettem.  :05:
De nem bíráltam senkit, és semmit. Leírtam a véleményem, éppen úgy ahogy te a tiédet. Persze úgy lehet értelmezni, ahogy jónak látjuk. 
És az is igaz, hogy a tiéd a fórum és azt teszel amit jónak vélsz, azt és akkor törölsz amit jónak látsz; ott szerkesztesz ahol csak akarsz. Nincs semmi gond!  :05:

Isten áldjon!

Szeretettel:
olajág

Kedves Olajág!

Nagyon örülök, hogy megértetted a moderációmat. :088:
Természetesen vannak amik félre érthetőek, de olyanok is, amit bizony nem lehet félre érteni, mivel egyértelmű a mondanivalója.
Igen, papiron enyém a fórum, de én úgy fogalmaznék, hogy: Istené a fórum.
Hiszen nem folytatok önkény uralkodást, hanem olyan vagyok közöttetek, mint aki szolgál.

Mégegyszer köszönöm neked! :088:
Az ÚR áldjon meg!

Szeretettel,
Antee
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Hilda

 • Vendég
Re: Hogyan találom meg a jövendőbelimet
« Válasz #54 Dátum: 2008 Június 05, 00:13:13 »
Bocsánat hogy belekotnyeleskedem a vitátokba, de szerintem mindkettőtök nézetében van igazság.
Nem lehet hogy egyetlen ember legyen mindenkinek kijelölve, hisz gondoljunk bele, ha csupán egy valaki rosszul dönt, pedig láttunk már példát erre az egyházban is, borul az egész.
Olyan ez mint az eleve elrendelés, az volt elrendelve ami végül megtörtént? Érdekes filozófiai kérdés ez, külön témát érdemelne...
Úgy képzelem hogy (mert érintett vagyok a témában én is) van több férfi is aki jó férjem lehetne de Isten a legalkalmasabbat fogja adni nekem, mert Ő hatalmas arra hogy ezt elintézze. Kamaszkorom óta Jézust követem, és sokmindent láttam, én magam is tapasztaltam ez idő alatt. Volt egy férfi akivel nagyon szerettük egymást, együtt akartuk Istent szolgálni, mindenhonnan megerősítéseket kaptunk, és MINDEN tökéletes volt...  Mégsem lett a férjem, mert valami nagyon szomorú dolog közbeszólt!
Akkor a pásztorom azt mondta nekem, ne gondold hogy ő volt életed férje, és most egyedül maradsz, mert lesz neked más férfi az Úrtól. Erre az ígéretre várok, és hiszem hogy nem késik!
Legyetek áldottak!

Nem elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22846
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re: Hogyan találom meg a jövendőbelimet
« Válasz #55 Dátum: 2008 Június 05, 00:53:27 »
Igen kedves Hilda!

Az Úr nem késlekedik!  :afro:
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető bildiko

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 6
Re: Hogyan találom meg a jövendőbelimet
« Válasz #56 Dátum: 2008 Június 05, 13:46:16 »
Kedves Antee!
Gyakori olvasója vagyok a honlapnak, és nagyon örültem, amikor rátaláltam. Csak most tudtam meg, hogy ez a TE honlapod /Isten segítségével, ahogy írod/. Kérlek fogadd el egy több évtizede Istennel járól hívő testvéred "jelzését". Úgy látom, hogy -mint mindent, ami Isten dicsőségére és szolgálatára van-, támadja a sátán. Szép dolog, hogy te szerkesztesz egy keresztény honlapot, de ugye  ha azt vesszük, egy lapnak nemcsak vezetője, de szerkesztő társai is vannak. Ez esetben ezek lennénk mi,  a hozzászólók. Épp ezért azt gondolom, az lenne a bölcs és biblikus, hogy mielőtt törölsz egy hozzászólást, vagy bármit, megkérdeznéd "szerkesztő társaidat" - akik azért nagyrészt hívő keresztyének - hogy egyet értenek-e?  Egyszemélyben dönteni  - szerintem - ezesetben veszélyes és nagy buktatói lehetnek.  Csodálatos, ahogyan fiatalon bölcességgel, hittel megajándékozott téged az Úr. És úgy gondolo, nagy feladatra készít téged az Úr. De még "idős hívő élet" után is vigyázni kell arra, hogy az EGO-nk be ne csapjon minket, s azt higgyük, mi mindent jól tudunk. Az Úr óvjon ettől mindnyájunkat, téged is!
Isten áldja meg további munkádat!
Testvéri szeretettel  és imádkozó szívvel: bildiko

Nem elérhető GLD46

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 263
Re: Hogyan találom meg a jövendőbelimet
« Válasz #57 Dátum: 2008 Június 05, 15:15:35 »
Kedves Anti!

Teljesen egyetértek bildikó hozzászólásához.

"...az lenne a bölcs és biblikus, hogy mielőtt törölsz egy hozzászólást, vagy bármit, megkérdeznéd "szerkesztő társaidat" - akik azért nagyrészt hívő keresztyének - hogy egyet értenek-e?  Egyszemélyben dönteni  - szerintem - ezesetben veszélyes és nagy buktatói lehetnek."

Ha tévtanításokat törölsz, azt nagyon jól teszed, de olajág esetében én úgy érzem, hogy helytelenül cselekedtél.Nem  hinném, hogy a hitedet bírálta, csupán csak nem értett veled egyet.
Véleményem szerint össze kellene állítani egy "csapatot", amely a törlésekben döntést hoz, igy elkerülhető lenne az "egyeduralom" és téged sem érhetne vád, hogy ami neked nem tetszik azt máris törlöd.

Szeretettel kérlek, hogy csendesedj el ez ügyben, és kérdezd meg hívő testvéreid véleményét is.

Isten áldását és Szent Lelke vezetését kívánom a fórum további vezetésére.

Sok szeretettel:GLD46 :2smitten:

Ui: Mindketten komoly és áldott gyermekei vagytok az Úrnak, és hozzászólásaitok nagyon építőek mindannyiunk számára. Bízom benne, hogy ez még sokáig így is marad. Ugye nem fogok csalódni?


Nem elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22846
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re: Hogyan találom meg a jövendőbelimet
« Válasz #58 Dátum: 2008 Június 05, 16:37:26 »
Kedves Bildikó és GLD testvéreim!  :088:

Sajnos nincsenek szerkesztő társaim. Ezért magam kell hogy meghozzak bizonyos döntéseket.
A szerkesztéssel és a törléssel kapcsolatban a forumozók véleményét nem kérhetem. Ugyanis már vagyunk egy páran,
és több mint valószínü különböző emeglátásokban való eredmények születnének. És sajnos a pártoskodás is előfordulhat tudat alatt is.

Isten az egyedüli segítőm és ezért csak reá támaszkodom. Idáig is Istené volt a fórum, az övé is lesz mindvégig, ezért olyan, amilyen!
Az imákat meg nagyon szívesen fogadom, hiszen emberből vagyok és sokat hibázhatok és hibázom is. A fórum regisztrálásakkor elfogadott
feltételekben is bennevan, hogy bizony a fórum vezető(k) hibázni fognak.

Jó ötlet a csapat összerakása, azonban azt én moderátornak hívom, aminek a vele járó jogosultságot, felelőséget és szolgálatot is von maga után.

Az Úr áldjon meg benneteket!  :088:

Szeretettel,
Antee

P.S.:
Törléskor nem hozok elhamarkodott döntést, hanem elemezem és többször elolvasom törlés előtt.
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető GLD46

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 263
Re: Hogyan találom meg a jövendőbelimet
« Válasz #59 Dátum: 2008 Június 05, 20:46:11 »
Kedves Anti!

Továbbra is imádságban foglak hordozni, és kérem az Urat, hogy segítsen Neked a bölcs döntésekben, mint ahogyan eddig is tette. :05:

A hibákról meg annyit, hogy csak az hibázik, aki dolgozik...illetve mindannyian követünk el hibákat, ki ilyet... ki olyat.

Olyan jó, hogy tiszta és őszinte szívvel mondhatjuk, hogy egyedül csak az Úr Jézus nem hibázott ezen a földön. :05:

Szeretettel:GLD46  :2smitten: