Szerző Téma: Örökkévaló hatalma és istensége alkotásaiból megláttatik  (Megtekintve 20748 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Csaba

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 3527
Re:Örökkévaló hatalma és istensége alkotásaiból megláttatik
« Válasz #60 Dátum: 2010 December 27, 17:49:23 »
Sziasztok!
Magic acid! Lehet, hogy nem is engem akartál megszólítani, hanem Zolit? :hehe:
Nem akarlak kiábrándítani, de én láttam a pápát! :) János Pált közvetlen közelről, amikor itt járt Pécsett, Benedeket meg a Tv-ben! Tudod nem azt vonom kétségbe a tudományból, ami bizonyított és a gyakorlatban is működik, hanem ami feltételezéseken alapszik és ellentmond a Bibliának! Miután a Szentírást Isten szavának tekintem, nehéz lesz meggyőznöd arról, hogy fogadjak el valamit, amely ellenkezik Isten kijelentett szavával!
Ha Isten azt mondja, hogy a Teremtett világ az Ő szavának hatalmára állt elő a semmiből, akkor hiába jösz nekem a "forró pontocskával", amiről nem tudod megmondani, hogy mi is az, és hogy hogyan lett! Nagy slamasztikában lennénk, ha pl. a fizika törvényszerűségeit is ilyen zsákbamacskákra alapoznánk. A tudományból tesókám annyi az igaz, amennyi bizonyított! Ettől tudomány, ne keverjük össze a szerepeket! "A hit a reménylet dolgok valósága és a nem látható dolgokról való meggyőződés" és nem a tudomány! Bocsi, de elég gáz lenne, ha úgy nyúlnék egy elektromoskészülékhez, hogy hinnék benne, hogy nem fog áramütés érni! :)
Az emberi elme felfúvalkodása, amikor azt állítja, hogy "csak idő kérdése és minden titkot megtudunk fejteni" Rég nem lesz már meg ez a világ, s még bőven lesznek az emberiség számára megválaszolatlan kérdések! "A kinyílatkoztatott dolgok a mieink, a titkok pedig az Úré!"
'A szeretet nem keresi a maga hasznát...' 1Kor13

Nem elérhető magic_acid

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 29
Re:Örökkévaló hatalma és istensége alkotásaiból megláttatik
« Válasz #61 Dátum: 2010 December 29, 21:15:03 »
Az ősrobbanás úgylátom állandó problémát jelent errefelé. Ez tényleg egy elmélet, ami nagyon logikus a feltárt tények alapján (pl a galaxisok távolodása), és képes volt olyan előrejelzést tenni amit később tényleg felfedeztek (kozmikus háttérsugárzás), nyitott a vitára ám még senki sem talált olyan tényt ami megcáfolná. Persze a legfontosabb dolog a bizonyíték, de az sem elhanyagolható hogy cáfolat sem született. Az az elcsépelt közhely ami a perdületmegmaradással kapcsolatos, a következők miatt hibás: A szingularitás (így hívják a tudósok azt a bizonyos nagyon pici, és nagyon meleg gömböt) nem forgott, mert nem volt hol forognia. Azért mert maga a tér is tágul, tehát a tér is az ősrobbanásból jött létre. A csillagászati megfigyelések szerint valójában nem a galaxisok távolodnak hanem a köztük lévő tér az ami tágul. De még ha forgott volna is, nem a galaxisok/bolygók/holdak "repültek szét", hanem  az anyag, eleinte csak a szubatomi részecskék. Az égitestek, amik év milliárdokkal később jöttek létre már nem voltak kényszerítve az egyirányú forgásra. Arra a szinte nevetséges kérdésre hogy "miért olyan külömbözőek ha egy ősrobbanásból jöttek létre?" eleinte nem is akartam válaszolni, de azért megteszem nehogy ezt valaki komolyan vegye :hehe:  A hidrogén és a hélium azért tömörült középre mert azok a legkönnyebb elemek. A Naprendszerben a Nap felol indulva kifelé, az elemek átlagos gyakorisága a nehezebb elemek felé tolódik, és ez pontosan olyan tény ami alátámasztja a tudósok által elfogadott elméletet a csillagok keletkezéséről. Továbbá:

AZ anyag azért nincs egyenletesen szétosztva mert a gravitáció összecsomósítja. Ezt (nem mintha nem lett volna teljesen egyértelmű) a nemzetközi űrállomáson, súlytalanság alatt, letesztelték, és igen, az anyag tényleg összecsomósodik.

A klorofil nem sejt hanem egy anyag  :03:
Nos amit Hovind barátunk elmond a Termodinamika 2. főtételéről az : tudatlanság, hülyeség, hazugság, de legalábbis totálisan nem igaz . :167: A második törvény annyit mond hogy míg a mechanikai energia veszteség nélkül átalakulhat hőenergiává, addig a hőenergia, csak veszteséggel alakulhat mechanikai energiává. MAgyarul az örökmozgó építése lehetetlen. Azt is kimondja hogy egy hidegebb hőtartályból, külső munka nélkül (például hűtő gép) a hő nem megy át a melegebbe (reverzibilis és irreverzibilis folyamatok).

Igen az ősünk egy baktérium volt. Tény ami tény. :01: ettől még senki sem fog állatként viselkedni. Énsem teszem.

Hogyan különböztetem meg a rosszat a jótól? Nos ehez elég egy minimális intelligencia szint, amivel az ember fel tudja fogni hogy "ne csinálj olyat amit nem akarsz hogy veled csináljanak". EZ nem a Bibliából van (bár lehet hogy abban is benne van, igazábol fogalmam sincs). Ellentétben például azzal hogy le kell szúrni azt a gyereket aki "Isten fiának" tartja magát. Aki komolyan veszi az Ószövetség morális üzenetét, az lehetőleg szeparálja el magát a társadalomtól, vagy költözzön Szaúdarábiába. Azt hogy az evolúció tanítása hogyan köthető mindenféle gyilkosságokhoz, azt még mindig nem értem  :2funny:

Egyébként azzal hogy ádámék a saját családján belül házasodott, az genetikailag sem akkora baj, mert a halált okozó génpárosítások (minek rakta ezeket bele Isten a genomba? :118:) kb 8 generáció után kiszelektálódnak. Mondjuk addig elég sok torz és halott gyermek született, de gondolom ezeket direkt hagyta ki a Biblia...

Szerintem mindenkinek egyértelmű hogy a Föld népessége nem azért "túl sok" mert szó szerint nem férünk el.  :hehe: Hanem azt hogy a Föld erőforrásai limitáltak, ezért csak bizonyos számú embert tudunk eltartani, azt hogy ezt tényleg elértük-e, nem tudom, de van erre egy történelmi példa... MIután a 16. században Európa 40%-át kiirtotta  pestis, a maradék emberre hatalmas jólét és bőség köszöntött be mert ugyanannyi erőfoorást kevesebb ember között kellett szétosztani. Talán szomrú de ez van. A 6 milliárd ember nem bizonyíték arra hogy nem vagyunk itt 3000000éve, hanem arra hogy a népesség növekedése nem egyenletes (ha egyáltalán növekedik az adott időben), és ezt arról a brilliáns ábráról is bárki leolvashatja.

Ha ez a Hovind tényleg természettdományt "tanított", az bizony egész Amerika szégyene, mert látszik a beszédéből hogy nem sokat konyít hozzá :2funny:   Ha az én szóhasználatomban van olyan hogy "sátáni" akkor erre az emberre ráillene. :2knuppel:

Nem elérhető Irma

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1935
Re:Örökkévaló hatalma és istensége alkotásaiból megláttatik
« Válasz #62 Dátum: 2010 December 29, 21:27:38 »
Kedves Magic-acid!

Nem tudom te mennyit veszel komolyan ebből a "tudományos" hablatyból. Mert az. Ez hogy baktérium az ősünk, ez nagyon tetszik.Hogy miket össze nem hordanak tudomány cimszó alatt?
Mindegy mit, csak ne kelljen elismerni, hogy Isten teremtett minket. Szived joga azt hinni amit akarsz, én meg legfeljebb mulatok egy jót ezen a sok ostobaságon. Nekem a Biblia Isten kijelentett szava, és ha Ő azt mondta, hogy a teremtés igy történt, akkor én azt elfogadom. Mert a hablatyhoz is legalább annyi hit kellene, mint Isten szavának az elfogadásához. Nincsennek itt semmiféle bizonyítékok. Van egy kedves Bódás vers : Van Isten ? Le nem tagadhatom. De be sem bizonyíthatom. Isten olyan szellemi valóság, Akit csak azzal a szellemi részemmel foghatok fel, amely Őbelőle származik, és örökké él.
„Én, én vagyok vigasztalótok! Miért félsz halandó embertől, olyan embertől, aki a fű sorsása jut?”

Ézsaiás könyve 51:12

Nem elérhető zoltan

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1594
 • Testvér
Re:Örökkévaló hatalma és istensége alkotásaiból megláttatik
« Válasz #63 Dátum: 2010 December 29, 22:08:39 »
Kedves Magic-acid!

Örülök, hogy ennyire szórakozol.

Én is jó sokat nevettem, a sok hablatyol amit összeírtál.  :2funny:

Csak erre válaszolnék, mert itt a Bibliát érintetted, a többi meg nem íri meg a fáradtságot.

Idézet
Egyébként azzal hogy Ádámék a saját családján belül házasodott, az genetikailag sem akkora baj, mert a halált okozó génpárosítások (minek rakta ezeket bele Isten a genomba? :118:) kb 8 generáció után kiszelektálódnak. Mondjuk addig elég sok torz és halott gyermek született, de gondolom ezeket direkt hagyta ki a Biblia...

A torz gyerekeket azért hagyta ki a Biblia mert nem is voltak.
Ádám és Éva tökéletes génnel rendelkeztek. A géntorzulás a bűn következménye volt.
Mózesig kb 2000 .év nem volt probléma a családon belüli házasság.
Viszont Mózes idejére már a géntorzulás olyan mértékű volt, hogy Isten megtiltotta a családon belüli házasságot. Épen azért, hogy ne szülessenek beteg gyerekek. Mózestől kezdve, már tilos volt a családon belüli házasodás.

A többi dologban, meg ugyan azt mondhatom, amit Csaba tesó.
Figyelj minket egy világ választ el, te a tankönyveknek, meg az úgynevezet tudománynak hiszel, mi meg a Bibliában.
Mi, nem tudunk meggyőzni téged. Ahogy egy vakot aki sosem látott, soha sem fogom tudni meggyőzni milyen a piros szín, és hogy egyáltalán vannak színek. Előbb meg kell jőjön a látása. Utána beszélhetünk a színekről.
Ép így van ez veled is drága barátom, ameddig megnem jön a látásod, és nem támadsz fel a halálból (szellemi halálból), nem fogod érteni ezeket a dolgokat.

Mi meg már meghaltunk ennek a világnak, így nem tudnak már bennünket elkápráztatni ezek a gyönyörű mesék, amiket a tudósok mesterkélnek ki.

Ja mégvalamit, ha annyira tudják az igazságot a tudósok, miért van annyi elmélet, és sok szöges ellentétben áll egymással? Jó volna ezen is elgondolkodni.

 :2smitten:
Kárnak ítélek mindent az én Uram, Jézus Krisztus ismeretének gazdagsága miatt: a kiért mindent kárba veszni hagytam és szemétnek ítélek, hogy a Krisztust megnyerjem,

 Az Úr Jézus Krisztusnak kegyelme, és az Istennek szeretete, és a Szent Léleknek közössége mindnyájatokkal. Ámen.

Ani Kinor

 • Vendég
Re:Örökkévaló hatalma és istensége alkotásaiból megláttatik
« Válasz #64 Dátum: 2010 December 29, 23:22:41 »
MAGIC ACID-nek !
============ :168:

Szia, kedves Forumtársam  :088:

Figyelj, az embert ISTEN teremtette. Az Igaz Léleknek, ezt Biblia nelkul is illik tudnia !
Tanácsos lenne, a tudomanyosnak vélt eszmefuttatasaidnak a felhagyasa!

En tudom, hogy ez egy ISTEN es ember barat forum, szamos kituno kereszteny testverrel, akik turelemmel es igaz szeretettel elbeszelgetnek veled  :088:

En, nem ez vagyok.....szeretnelek nagyon komolyan megkerdezni, milyen alapon ketelkedsz es vonod ketsegbe....hogy a vilagot ISTEN teremtette ? ? ?
Ugyanis az irasaidbol erre batorkodtam kovetkeztetni. Fejezd be, es tiszteld ISTENT !

Miert nem terit meg az ÚR? Azert, mert azt majd ISTEN tudja mikor allsz erre keszen, es meg fog keresni, a Szent Lelekkel, elhiv Teged!
Pontosan akkor mikor itt az ideje  :088:
TISZTELD AZ ISTENT !

 :2smitten: :2smitten: :2smitten:

Nem elérhető Zsuzsa2

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1336
Re:Örökkévaló hatalma és istensége alkotásaiból megláttatik
« Válasz #65 Dátum: 2010 December 30, 09:32:44 »
Az ősrobbanás úgylátom állandó problémát jelent errefelé.   - irod.
Ez nem a mi, hanem a te problémád! Mert csak arra nézel, amit meg tudsz fogni, amit a behatárolt emberi értelmeddel meg tudsz érteni, egy jó magyar közmondás szerint,  nem látod a fától az erdőt. Isten mindenekfölött álló valóság, ha őszintén keresed, ki fogja jelenteni magát neked.
Biztos te is gondolkoztál már ilyen kérdéseken, hogy ki vagy te, miért születtél, miért élsz, mi a halál, mi lesz veled ha meghalsz, van-e aki igazán szeret téged, stb., amikre nem kaptál választ. A  filozófiák, a tudomány n e m    képes  a végső kérdésekre választ adni. A 17. sz-ban élt zseniális matematikus, Blaise Pascal, ezt igy fogalmazta meg: Minden emberben van egy Isten-alakú űr, vákuum, amit egyedül Isten tud kitölteni.
Ha  tegyük fel vészhelyzetbe kerülnél - ne legyen  igy!! -  vajon milyen kiáltás szakadna ki belőled? Mert  pl. zuhanó repülőben egy hitetlen sincs! mindenkiből önkéntelenül ez tör fel: ISTENEM!

Apostolok csel.17.24-28: Az Isten, a ki teremtette a világot és mindazt, a mi abban van, mivelhogy ő mennynek és földnek ura, kézzel csinált templomokban nem lakik.
Sem embereknek kezeitől nem tiszteltetik, mintha valami nélkül szűkölködnék, holott ő ád mindeneknek életet, leheletet és mindent;
 És az egész emberi nemzetséget egy vérből teremtette, hogy lakozzanak a földnek egész színén, meghatározván eleve rendelt idejöket és lakásuknak határait;
Hogy keressék az Urat, ha talán kitapogathatnák őt és megtalálhatnák, jóllehet bizony nincs messze egyikőnktől sem:
 Mert ő benne élünk, mozgunk és vagyunk;
30-31:  tudatlanságnak idejét azért elnézvén az Isten, mostan parancsolja az embereknek, mindenkinek mindenütt, hogy megtérjenek:
Mivelhogy rendelt egy napot, melyen megítéli majd a föld kerekségét igazságban egy férfiú által, kit arra rendelt;

Az igazság megismeréséhez Jézus személyén át jutsz.  Mert mi az igazság?
Jézus: Én azért születtem, és azért jöttem e világra, hogy bizonyságot tegyek az igazságról. Mindaz, a ki az igazságból való, hallgat az én szómra. ÉN VAGYOK AZ UT, AZ IGAZSÁG ÉS AZ ÉLET. Senki nem mehet az Atyához csak általam.
Szóval, Jézusnál minden kérdésedre választ kapsz, betölti az életedet, elfogadottá, szeretetté tesz - ha végre felismered: Ő az egyetlen, aki úgy szeret téged, hogy az életét adta érted. Érted???A TE RUHÁID MINDENKOR LEGYENEK FEHÉREK, ÉS AZ OLAJ A TE FEJEDRŐL EL NE FOGYATKOZZÉK. -  Préd.9.10.

Nem elérhető Zsuzsa2

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1336
A TE RUHÁID MINDENKOR LEGYENEK FEHÉREK, ÉS AZ OLAJ A TE FEJEDRŐL EL NE FOGYATKOZZÉK. -  Préd.9.10.

Nem elérhető Zsuzsa2

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1336
Re:Örökkévaló hatalma és istensége alkotásaiból megláttatik
« Válasz #67 Dátum: 2011 Január 01, 18:55:43 »
                                                              A   S Z I N


A színekkel kapcsolatos, talán első "természettudományos" elméletet Arisztotelész állította fel. Eszerint a fehér fény a legtisztább forma, és a színezett valahogyan megváltozott.

Newton foglalkozott először behatóbban a színekkel. A napfény egy nyalábját prizmán bocsátotta át és bemutatta, hogy a spektrum színeire bomlik a falon.  Az emberek már ismerték a szivárványt, azt hitték, hogy az csak valami szép rendellenesség. Newton következtetése valójában az volt, hogy ezek a színek - vörös, narancs, sárga, zöld, kék, ibolya, és a köztük lévő átmenetek - az alapvetőek. Az amit a fehér fénysugárban látunk, ha mélyebben megvizsgáljuk, csodálatosan összetett.

Későbbi felismerés szerint a fény az egyes atomok elektronjainak gerjesztése, illetve az azt követő "visszaállás" során keletkező elektromágneses hullám. Az atommag körül mozgó elektron egy nagyobb energiájú pályára ugrik, majd onnan visszazuhanva egy fotont bocsát ki.
A keletkező foton hullámhossza az energiaszintek különbségétől függ. A gerjesztés történhet pl. hő hatására, vagy egy másik foton által.

TEHÁT MI IS A  SZIN?


A lexikon definíciója szerint: 0A látható fény által keltett, összetevőinek hullámhosszától és intenzitásától függően különböző fiziológiai érzet.Tehát a szín elsősorban érzet, ezért csak a látással kapcsolatban értelmezhető.

A  látható fény tartománya az elektromágneses hullámokon belül a 380-760 nm közötti hullámhosszakat jelenti. Ez egy nagyon kis része a teljes elektromágneses spektrumnak, de a földi légkör ezt engedi át a legjobban, ezért a legtöbb élőlény szeme ezt a tartományt érzékeli.
Mitől látunk tehát valamit  zöldnek, pirosnak, vagy más színűnek? Attól, hogy azt a színt veri vissza, a többit elnyeli.
Tehát akkor látunk valamit a zöld valamilyen árnyalatának, ha a látható fény 470-550 nm közötti hullámhossztartományát, pirosnak pedig akkor látjuk, ha a 620-760 nm közötti hullámhossztartományt veri vissza.
 
Persze, ha nem fehér fénnyel világítunk meg valamit, akkor a színe más lesz.
Egy fehér tárgy mindig olyan színű, amilyen színnel megvilágítjuk.
Egy fekete tárgy bármilyen színnel megvilágítva fekete.
A többi szín esetén színkeveredések jelentkeznek, illetve a komplementer színével megvilágítva minden szín feketének látszik.

A TERMÉSZET SZINEI

A természetben talán a kék (az égbolt) és a zöld (növényzet) a két leggyakoribb szín.
A kék szín oka a Lord Rayleigh brit fizikusról elnevezett Rayleigh-szóródás.
Az a fényszóródás,  amelyet a fény hullámhosszánál kisebb tárgyak idéznek elő.
Intenzitása arányos a frekvencia negyedik hatványával.
A levegőt alkotó gázok molekuláin a kék fény erősebben szóródik az egyéb frekvenciájú összetevőknél ezért az égboltot kéknek látjuk

A növények zöld színét a klorofill okozza.
Ez a porfinvázas magnézium-tartalmú komplex vegyület rendkívül fontos az élővilágban.
Ez biztosítja a fotoszintézis során a napfény energiájának az "elraktározását" szőlőcukor formájában, ami az élet alapját jelenti.  Színe azért zöld, mert elnyelése a kék és a vörös tartományban a legerősebb.

Az őszi levelek gyönyörű színeit az okozza, hogy a klofill elbomlása után a domináns zöld szín helyett láthatóvá válnak a növényekben található egyéb színes vegyületek pl. karotin, antocianinok
Az említett színezékek cukorhoz kötődve találhatók a levelekben. Ősszel ezek is elbomlanak a cukrokat a növény elraktározza.
A megjelenő színek az adott levélben megtalálható vegyületektől, a lebomlás mértékétől és a levél pH-jától is függenek. Ha a sejtnedv kellően savas, a pigmentek élénkvörös színt idéznek elő, ha kevéssé savas a szín inkább lilás.
Ezért alakul ki ezernyi színárnyalat ősszel.

Nagyon szép színeket produkálnak a természet bizonyos jelenségei is (pl. a szivárvány).
Napnyugtakor, napkeltekor, szürkületben érdekes fényviszonyok alakulnak ki és a színek is teljesen másképpen látszanak.
Ha ehhez még különböző vastagságú felhőzet is társul, akkor különösen érdekes szín- és fényjelenségek alakulhatnak ki.

A színpompás naplementék oka szintén a fényszórás.
Mivel délután nő a beeső napsugarak hajlásszöge, a fény egyre nagyobb levegő- és porrétegen keresztül jut a megfigyelő szemébe.
A napfény ibolya és kék színű sugarai szétszóródnak, a megmaradt zöld, sárga, narancs és vörös színű sugarak "eredőjeként" sárga színt láthatunk.
A fény útjában lévő légréteg vastagodásával a rövidebb hullámhosszak fokozatosan tűnnek el, így a Nap és az ég alja egyre vörösebbé válik, miközben a megfigyelő fölött az égbolt egyre sötétebb kék lesz.
/összeállitotta: Horváth Miklós/
A TE RUHÁID MINDENKOR LEGYENEK FEHÉREK, ÉS AZ OLAJ A TE FEJEDRŐL EL NE FOGYATKOZZÉK. -  Préd.9.10.

Nem elérhető Zsuzsa2

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1336
Re:Örökkévaló hatalma és istensége alkotásaiból megláttatik
« Válasz #68 Dátum: 2011 Január 01, 22:10:46 »
A TE RUHÁID MINDENKOR LEGYENEK FEHÉREK, ÉS AZ OLAJ A TE FEJEDRŐL EL NE FOGYATKOZZÉK. -  Préd.9.10.

Nem elérhető magic_acid

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 29
Re:Örökkévaló hatalma és istensége alkotásaiból megláttatik
« Válasz #69 Dátum: 2011 Január 03, 08:41:18 »
"En, nem ez vagyok.....szeretnelek nagyon komolyan megkerdezni, milyen alapon ketelkedsz es vonod ketsegbe....hogy a vilagot ISTEN teremtette ? ? ?
Ugyanis az irasaidbol erre batorkodtam kovetkeztetni. Fejezd be, es tiszteld ISTENT !"

Valóban kétségbe vonom azt hogy Isten teremtette a világot, mivel semiféle bizonyíték nincs rá. A teremtés egy elmélet volt arról hogy hogyan jött létre a világ. Mint ilyen, alapos és szkeptikus vizsgálatnak kellett alá vetni, ami meg is történt és rádöbbentünk hogy helytelen. Nem csak a bizonyítékok hiánya szemetszúró hanem  az hogy a radioaktív izotópos vizsgálatok több milliárd évre tettek egyes kőzetek korát. Innentől kezdve megdőlt az Isten hipotézis. Elég baj hogy olyan mitológia-rendszer van körülötte amilyen, így még mindig van aki foggal körömmel kapaszkodik bele.

Szeretitek írni hogy én cask hablatyolok, ami lehet is de akkor mutassatok rá azokra a pontokra ahol tévedek, és ezt támasszátok alá érvekkel is, ahogy én tettem ennek a Hovindnak az előadásai kapcsán. Attól még hogy ő olyasmit mond ami egybecseng a keresztény mitológiával, az még nem lesz igaz  :05:

"Ja mégvalamit, ha annyira tudják az igazságot a tudósok, miért van annyi elmélet, és sok szöges ellentétben áll egymással? Jó volna ezen is elgondolkodni.
"

Pont ez a szép az egészben, barátom , az hogy nem akarunk egy csapásra eljutni az igazsághoz, mert nem is lehet. Lépésenként kell haladni, egy elmélet vagy téves vagy nem, akárhogy is mindenképpen közelebb kerülünk az igazsághoz, ha azt megvizsgáljuk.


Egyébként sajnos úgy látom hogy a vitánk kezd meddővé fajulni, tehát csak annyit mondanék ezeken kívül hogy, úgyis mindenki meg fogja látni hogy van-e isten. AZért írtam kis betűvel mert nem csak a keresztény Istenre gondolok hanem tetszőlegesre. Lehet hogy Allah létezik és akkor jaj nekünk! Abban a pillanatban amikor meghalunk úgyis megkapjuk a választ...
 :2smitten:

Nem elérhető ditte

 • Segítő
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 4504
Re:Örökkévaló hatalma és istensége alkotásaiból megláttatik
« Válasz #70 Dátum: 2011 Január 03, 08:56:06 »
Igazából az evolúció és a materialista világnézet is csak egy elmélet.Ez tulajdonképpen azoknak a vallása,akik nem akarják Istent elfogadni. Tulajdonképpen "isteni" erővel ruházza fel a természetet,miszerint minden magától alakult ki. :02:Érdekes.
"Társuk vagyok mindazoknak,akik félnek téged,és akik határozataidat megtartják."Zsoltárok 119,63

Nem elérhető Gyöngyike

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1372
Re:Örökkévaló hatalma és istensége alkotásaiból megláttatik
« Válasz #71 Dátum: 2011 Január 03, 09:01:13 »
Tudósok, akik hittek Istenben

Általános szabály manapság azt tanítani, hogy ha valaki tudós, akkor nem hihet a Bibliában. Isten Igéjét a tudomány leple alatt világszerte, majdnem minden iskolában és egyetemen támadjak. Mégis, ha valaki tanulmányozza a tudománytörténetet, és olvas azokról a valódi tudósokról, akik feltaláltak valami érdemlegeset, ugyancsak elcsodálkozhat azon, hogy közülük milyen sokan hittek Istenben, vagy voltak igazi keresztyének. Lássunk tehát néhány példát nagy tudósokról, akik hittek Istenben.

Johannes Kepler (1571-1630)  „A fizikai törvények belül esnek az emberi szellem felfogóképességén. Isten azt kívánta, hogy felismerjük őket.”


A csillagászat területén kifejtett munkásságáért és felfedezéseiért Keplert úgy emlegetik, mint "az ember, aki elindította azt a folyamatot, mely a babonát logikus gondolkodással helyettesítette." Az általa fölállított bolygómozgási törvények indították el útjára a modern csillagászatot: 1.) Minden bolygó a Nap körül kering ellipszis alakú pályán, melynek egyik gyújtópontjában a Nap van. 2.) A bolygót a Nappal összekötő egyenes (vezérsugár) egyenlő idők alatt egyenlő területeket "súrol". Tehát: a bolygók gyorsabban keringenek, ha közelebb vannak a Naphoz. 3.) Bármely két bolygó esetén, a keringési idők négyzeteinek aránya a Naptól vett középtávolságok (pályasugarak) köbének arányával egyenlő.
Hitét ezekkel a szavakkal összegezte: "keresztyén vagyok." Felismerte Istenben a "jóságos Teremtőt, aki a láthatatlanból alkotta meg a természetet." (Zsid 11:3)Robert Boyle (1627-1691)

Azonkívül, hogy a modern kémia úttörője volt, Robert Boyle nagyban hozzájárult a tudományos gondolkodás előrehaladásához. Több más híres felfedezése mellett, a gázok nyomása és térfogata közötti összefüggés ma is Boyle-törvényeként ismert. Boyle nem látott ellentmondást a tudomány és keresztyén hite között. Erős volt a hite Jézus Krisztusban, mint Megváltójában és Urában.

Sir Isaac Newton (1642-1727) „A Kozmosz csodálatos elrendezése és harmóniája csak egy mindenható és mindentudó lény tervében születhetett meg. Ez mindörökre a legnagyobb felismerésem.”

Ő volt az egyik legnagyobb tudós, akinek olyan felfedezések tulajdoníthatók, mint a gravitáció törvényei, a dinamika törvényei és a differenciál- és integrálszámítás. A tudomány haladásához való hozzájárulása felölelte a fizika, a matematika és a csillagászat területeit. Newton szerette Istent és hitt Isten Igéjében. Tanulmányozta a Bibliát, és erről könyveket is írt. Ezt írta: "Megingathatatlan a hitem a Bibliában, mint Isten Igéjében."

Louis Pasteur (1822-1895)

Ő volt a mikrobiológia és bakteriológia újdonsült tudományának a megalapítója. Feltalálta a védőoltást, az immunizálást és a pasztörizálást, melyek sok emberéletet mentettek meg. Neki köszönhető a biogenezis törvénye is, amely kijelenti, hogy élet csak életből keletkezhet, ami ellentmondott a spontán keletkezés akkoriban divatos evolúciós gondolatának. Pasteur nem talált semmilyen ellentmondást a tudomány és a keresztyénség között. Szilárdan hitte, hogy "a tudomány közelebb viszi az embert Istenhez."

James Clerk Maxwell (1831-1879)

Elektromágneses elmélete és a vele kapcsolatos téregyenletek kövezték ki az utat a huszadik századi fizika számára. Maxwell hithű keresztyén volt, aki tanulmányozta a Bibliát, olyan hittel és elkötelezettséggel, amely nyilvánvaló volt a tudományos körökben is. A fentieken kivül meg sok hívő tudós ismert, például: Fleming, az elektronika úttörője, aki ezt írta: "Bőséges bizonyiték van arra, hogy bár emberek írták, a Biblia nem az emberi elme terméke. Emberek megszámlálhatatlan sokasága mindig is úgy tisztelte, mint a világegyetem Teremtőjének hozzánk intézett üzenetét." További hithű tudósok: Lister, aki feltalálta a steril sebészetet, Simpson, aki feltalálta az érzéstelenítést. Babbage (számitástechnika), von Braun (űrrakéta), Euler (differenciál- és integrálszámítás), Mendel (genetika).„Isten létének legmeggyőzőbb bizonysága… az a nyilvánvaló harmónia, amely a világegyetem rendjét fenntartja, és amelyben az ott élő lények megtalálják mindazt, … amire szellemi és fizikai fejlődésükhöz szükségük van.”

(André Marie Ampere, 1775-1836)„Intelligencia és jóakaratú szándék meggyőző bizonyságai vesznek körül bennünket, mutatják nekünk a természet teljességét egy szabad akarat munkáján keresztül, és tanítják nekünk, hogy minden élőlény egy örök teremtő-kormányzótól függ.”

(William Kelvin, később Lord Thomson, 1824-1907)„Azok az emberek, akik nem tudományos munkát végeznek, abban a félreértésben élnek, hogy a tudósnak széles körű ismeretei következtében vallástalannak kell lennie; ellenkezőleg, a mi munkánk Istenhez közelebb visz bennünket.”

(Ernest Rutherford, 1871-1937, Nobel-díj (fizika), 1908)„Csak a tudomány vagy a vallás terén iskolázatlan emberek gondolhatják azt, hogy ez a kettő szemben áll egymással.”

(Paul Sabatier, 1854-1941, Nobel-díj (kémia), 1912)„Abból, amit a tudomány tanít nekünk, arra a következtetésre juthatunk, hogy a természetben emberi léttől független rend van, olyan értelmes rend, amelynek a természet és és az ember alá van rendelve. Mind a tudomány, mind a vallás Istenbe vetett hitet kíván. A hívők számára Isten van kezdetben, a fizikusoknak pedig Ő van minden megfontolás végén. Az előbbiek számára Isten a bázis, az utóbbiaknak a világ minden megfigyelésének koronája. Amikor mi Istennek tulajdonítjuk a jóság és a szeretet tulajdonságain túl a mindenhatóságot és mindentudást, akkor az Istenhez menekvés a vigaszt kereső embernek igen nagy biztonságot, boldogságot nyújt. Bárhová nézünk, sohasem találunk ellentmondást a vallás és a tudomány között, inkább tejes összhangot minden lényeges pontban. Vallás és tudomány párhuzamosak, és a távoli jövőben ugyanahhoz a célhoz jutnak. Ennek megvalósítására legjobb, ha állandóan törekszünk a tudomány lényege és célja, és a vallásos hit megértésére. Akkor egyre világosabb lesz az, hogy bár a módszerek különböznek, mivel a tudomány általában az értelemtől függ, a vallás pedig a hittől, a haladás értelme és iránya teljesen megegyezik. A vallás és a tudomány állandóan vállvetve küzd a kételkedés (szkepticizmus) és a vaskalaposság (dogmatizmus), az istentelenség (ateizmus) és a babona ellen, és a mottó, amely örökre jelzi ennek a küzdelemnek az irányát: ’oda, Istenhez!’”

(Max Planck, 1858-1947, Nobel-díj (fizika), 1918)„Az isteni első intuitív megérzéstől az Isten létezése felőli meggyőződésig a tudománynak lényeges szerepe van.”

(Erwin Schoedinger, 1887-1961, Nobel díj (fizika), 1933)„Azok, akik megpróbálták eltörölni az isteneszmét, szégyenletes és tudományellenes munkát folytattak. Én az akkoriban divatos kételkedéssel léptem a felnőtt korba, és 30 év laboratóriumi munkájába került, hogy meggyőződjem róla: pontosan azok csaptak be szándékosan, akiknek az lett volna a kötelességük, hogy megvilágosítsanak engem, legalább saját tudatlanságuk elismerésével. Én erre a hitre a biológia és a fizika ösvényeit kutatva jutottam el; meg vagyok győződve róla, hogy bármely gondolkodó tudós számára lehetetlen, hogy el ne jusson erre a következtetésre, hacsak nem vak és tisztességtelen.”

(Pierre Lecomte du Noüy, 1883-1947, biofizikus, a sebek gyógyításának fiziológiáján dolgozott.)„A tudomány erősíti a vallásosságomat. Minél jobban kapcsolódom a fizikai világhoz, annál jobban hiszek az Isten valóságában.”

(Hubert Aleya, a Princetoni Egyetem kémiaprofesszora)

Nem elérhető ditte

 • Segítő
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 4504
Re:Örökkévaló hatalma és istensége alkotásaiból megláttatik
« Válasz #72 Dátum: 2011 Január 03, 09:05:59 »
Einstein is hitt Istenben,úgy tudom.
"Társuk vagyok mindazoknak,akik félnek téged,és akik határozataidat megtartják."Zsoltárok 119,63

Nem elérhető Zsuzsa2

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1336
Re:Örökkévaló hatalma és istensége alkotásaiból megláttatik
« Válasz #73 Dátum: 2011 Január 03, 09:14:07 »
Abban a pillanatban amikor meghalunk úgyis megkapjuk a választ...  - irod M.A.
Na ebben egyetértünk végre!!!
De annak, aki tudatosan tagadta életében Isten létét, és Krisztust mint Megváltót,  akkor már késő lesz!
"Mert a mi Istenben láthatatlan, tudniillik az ő örökké való hatalma és istensége, a világ teremtésétől fogva az ő alkotásaiból megértetvén megláttatik; úgy, hogy ők menthetetlenek" Róma levél 1.20
Gondolkodj el ezen is egyéb fontos elmélkedéseid közepette.


A TE RUHÁID MINDENKOR LEGYENEK FEHÉREK, ÉS AZ OLAJ A TE FEJEDRŐL EL NE FOGYATKOZZÉK. -  Préd.9.10.

Nem elérhető ditte

 • Segítő
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 4504
Re:Örökkévaló hatalma és istensége alkotásaiból megláttatik
« Válasz #74 Dátum: 2011 Január 03, 09:19:08 »
Mikor fiatal keresztény voltam,én is úgy gondoltam,talán összeegyeztethető az Istenhit és az evolúció,mert én nem hívő családban nevelkedtem.De Isten olyan jó és kegyelmes.Ő szelíden vezet.Ma már nem kételkedem abban,hogy Isten az,aki teremtett mindent.Az Ő igéje igazság.Ő elvezet minket minden igazságra. :2smitten:
"Társuk vagyok mindazoknak,akik félnek téged,és akik határozataidat megtartják."Zsoltárok 119,63