Szerző Téma: Evangélizáció  (Megtekintve 5762 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

maria

 • Vendég
Re: Evangélizáció
« Válasz #15 Dátum: 2007 Július 31, 19:37:46 »
Legyél hű és állhatatos

Lehet, hogy el kell tűrnünk igazságtalanságokat, de van kivezető Út. Isten Igéje által leszünk erősek. Ő tanít bennünket a hűségre. Magunktól nem igen lennénk kitartóak, állhatosak, hűségesek Istenhez. Álljunk meg abban a kegyelemben, amit Ő már meghozott a számunkra a halálával, feltámadásával. Egy nap pedig ott leszünk vele a Mennyben!

“Alázzátok meg tehát magatokat Istennek hatalmas keze alatt, hogy felmagasztaljon titeket annak idején.” 1 Péter 5:6

Alázzuk meg magunkat és megtudjuk kik vagyunk Isten tükrében. Ki vagyok én? Olyan, akinek szüksége van Isten kegyelmére! Neki hatalmas keze van és azok még senkit nem ejtettek el. Ő felemeli az alázatosakat.

“Minden gondotokat Őreá vessétek, mert néki gondja van reátok.” 1 Péter 5:7

Te mitől félsz? Mi aggaszt? Munkád? Betegség? Házasságod? Anyagi gondjaid vannak?.. Vessd Istenre a gondodat és ne emberre. Ő törődik velünk. Megfogja oldani helyetted. Te csupán bízzál meg Benne! Vesd az Úr élé az összes gondodat, bajodat. Ő viszont arra vár, hogy segíthessen neked, amiért, te mint gyermeke, dicsérhessed Őt. Jó ha megszabadulsz a terheidtől, mert ha magadba zárod, akkor az felemészt, belülről mardos. Vannak akik előszeretettel kérdezgetik a másikat, hogy hogy van. Jó ha csak akkor kérdezed meg bárkitől, ha időt tudsz szánni arra, hogy meghallgasd. Nekünk olyan Istenünk van, akinek gondja van ránk. Ő nem aggodalmaskodik miattunk és nem tölti el őt a félelmem, hogy most hogyan oldja meg a mi problémáinkat. Öntsd ki a szívedet neki és hidd, hogy attól kezdve Ő gondoskodik róla. Vesd az Úrra! Hitben pedig hidd, el, hogy Ő már foglalkozik a problémáddal.

“Józanok legyetek, vigyázzatok; mert a ti ellenségetek, az ördög, mint ordító oroszlán szerte jár, keresvén, kit elnyeljen: Akinek álljatok ellen, erősek lévén a hitben, tudva, hogy a világban lévő atyafiságotokon ugyanazok a szenvedések telnek be.” 1 Péter 5:8-9
 
Úgy írja le Péter az ördögöt, mint egy oroszlánt. Elakarja pusztítani azokat, akiket tud, akik az útjába kerülnek. Képes bármilyen módszert bevetni, hogy elszakítson Istentől. Elszakítson a gyülekezettől, keresztény testvéreidtől. Megakarja lopni az örömünket. Az egészségünket el akarja venni. A házasságokat tönkre teszi. A kapcsolatokat szét dúrja. Barátságokat tör össze. Az életekre tör, baleseteket okoz és sorolhatnám. Azt mondja Péter, hogy álljunk ellene szilárdan a támadásainak. Isten fegyverzetével vagyunk képesek ezt megtenni. A hit pajzsával, Isten Igéjével álljunk ellene neki.

“A minden kegyelemnek Istene pedig, aki az Ő örök dicsőségére hívott el minket a Krisztus Jézusban, titeket, akik rövid ideig szenvedtetek, Őmaga tegyen tökéletesekké, erõsekké, szilárdakká és állhatatosokká, Övé a dicsőség és a hatalom örökkön-örökké. Ámen 1 Péter 5:10-11

 A szenvedés az életünk része és Isten fel fogja használni azt, a mi növekedésünkben. A szenvedés nem örökre van, hanem rövid ideig. Hamar véget ér. Ne dőlj be azoknak, akik azt tanítják, hogy “Bizony rosszul áll a szénád az Úr előtt, azért van ez ami van és azért vagy beteg is stb.!” Ő szeret téged és nem Ő adja rád a szenvedést! Az ördög mint ordító oroszlán szerte jár, hogy becsapjon és hazudjon neked. Te állj ellen neki. Bizony gyakran megijedünk a sátán támadásaitól és feladjuk a harcot, még mielőtt az igazán elkezdõdött volna, ahelyett, hogy ellenállnánk hitben. Az érettséghez, hozzátartozik a kipróbáltság. Amikor nehézségek vannak az életedben, akkor ügyelj arra, hogy örömként élhesd meg, tudván, hogy célja van, mert valamire felkészít. Előfordul, hogy nem tanultál a dologból azonnal, akkor kénytelen lesz azt egy másik alkalommal újra felhozni, hogy végre megtanulhasd. Őmaga tegyen tökéletesekké, erősekké, szilárdakká és állhatatosokká, bennünket. Helyre fogunk állítódni és szilárdak, erősek  leszünk Őáltala. Időnként átvisz Isten a szenvedéseken, közben munkálkodik bennünk, hogy erősek legyünk és ez nem tart örökké. Lesz igazságtalanságban részünk, mert itt élünk ezen az elátkozott földön. Istennek nem kell megfelelnünk! Nem kell azon munkálkodnunk, hogy jobbak és szentebbek legyünk mert, akkor Ő jobban fog szeretni. Isten soha nem szűnik meg szeretni téged, bármit teszel!

“Minthogy azért Krisztus testileg szenvedett, fegyverkezzetek fel ti is azzal a gondolattal, hogy aki testileg szenved, megszűnik a bűntől, Hogy többé ne embereknek kívánságai, hanem Isten akarata szerint éljétek a testben hátralevõ időt.” 1 Péter 4:1-2

Ez az Ige arra bátorít bennünket, hogy átmegyünk a nehézségeken, de tartsunk ki Isten erejével és tartsuk azt különleges örömnek, mert általa formálódhatunk és közelebb kerülhetünk az Úrhoz a szívünkkel. Néha olyan távolinak érzem, pedig velem van mind örökre. Vannak akik azt tanítják, ha Krisztusban vagy, neked már nem kellene szenvedned, mer Ő elhordozta azokat helyetted. Ez nem Biblikus. Egyetlen emberrel nem találkoztam még, - aki akár nagykorú keresztény, hogy ne lenne szenvedés az életében. Ne lennének próbák az életében. Pál nem lett volna Krisztusban, vagy Péter? Badarság. A szenvedést senki nem tudja elkerülni, de kijönni ki tud Isten segítségével. Azt viszont el kell ismernünk, hogy nem Isten okozza a szenvedésünket, hiszen egyik szülő sem akarhat a gyerekének rosszat. Ha mégis, az nem tőle van, hanem a sátán gonosz sugallatára teszi meg. Van kiút a gonoszságból. Az egy igaz Jézus! Van kiút a szenvedésből Jézussal!

“Mert aki felmagasztalja magát, az megaláztatik, és aki megalázza magát, az felmagasztaltatik.” Máté. 23:12

Jézus egyértelműen fogalmaz. Sajnos mégis találkozunk olyanokkal, akik felemelik magukat, hogy ők bizony mire képesek. Meg is fizetnek érte. Mert aki magát felmagasztalja, az megalázott lesz. Ellenben ha megalázzuk magunkat, akkor Isten fel fog emelni, bármilyen nehézségek közepette is legyünk. Ne hagyd, hogy a sátán legyőzzön! Te győztes vagy Krisztus vére árán! Neked már nem kell áldozatot hoznod érte. Ő már mindent elvégzett. Ez az Ő kegyelme felénk! ámen

Nem elérhető krisztuskovetoje

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 69
Re: Evangélizáció
« Válasz #16 Dátum: 2007 Augusztus 01, 20:28:07 »
MIÉRT ILYEN AMILYEN?

   Sokan, még templomba járó, magukat Istenhívőnek valló emberek is felteszik a fenti kérdést, különféle negatív életérzés kapcsán. Gyakori kérdés az, hogy ha az Isten jóságos és igazságos, akkor miért teremtette a világot ilyen gyalázatosnak, mint amilyen? Ha Isten gyűlöli a bűnt, akkor miért nem öli meg azonnal a tolvajokat, bűnözőket, gyilkosokat? Miért „teremtett” olyan  hatalmas szökőárakat, hurrikánokat, melyektől ártatlan emberek milliói haltak már meg a földi történelem óta? Miért engedi hogy járványok pusztítsanak? Egyáltalán miért vannak járványok? Sorolhatnám még a méltatlankodások különféle formáit, de nem teszem mert a  kérdések sokaságát mindenki ismeri és most inkább a válaszra szánnék egy kicsivel több időt.
   Nos, Isten arra teremtette az embert, hogy a Vele való közösségben érezze jól magát. Az első emberpárnak ebben a közösségben mindene – amire  szüksége lehetett –, megvolt. Békessége volt, biztonságban érezhette magát, bőségben élt, és mindez együtt a szó mindenféle értelmében boldoggá tette őt. Nem voltak járványok, nem voltak viharok, a földi élet még nem volt olyan gyalázatos, mint ma. Azt mondta Isten az embernek, hogy ez a gazdag teremtett világ a tiéd. Azt csinálsz vele amit akarsz. Egyetlen kikötésem van, mégpedig a te eddigi boldogan élésed folytatása érdekében, hogy a kert minden fájáról annyit egyél, amennyit akarsz, csak egy fáról, a jó és rossz tudásának fájáról ne egyél.
   Most szeretném az emberek fejében uralkodó képzavart szétoszlatni azért, hogy egyszer, s mindenkorra felejtsék már el az alma evés jelenetét. A teremtéstörténetben az alma szó nem is fordul elő. Ebben a jelenetben arról van szó, hogy az első emberpár gondolatában nem is volt jelen a rossz, a gonosz, vagy a sötétség gondolata, mivel addig Isten közösségében kizárólag csak a jót, a szépséget, a szeretetet élték meg. Ezért fogalmuk sem lehetett arról, hogy ez utóbbiaknak léteznek ellentétpárjaik is. Mint ahogyan egy ma élő kisgyerekkel sem tudjuk megértetni, hogy mi is az a tűz, és annak milyen következményei lehetnek, úgy az első emberpárral sem lehetett megértetni azt, hogy mi a gonoszság, mindaddig, amíg azt a saját bőrükön meg nem tapasztalták. Nos, Isten ezért jelölt ki képletesen egy fát, hogy így talán jobban megértik azt, hogy a jó és a  rossz tudása nekik csak árthat. Isten nem azért állított egy tilalomfát, hogy önkényuralmat gyakoroljon az ember  fölött, hanem mert jól tudta, hogy ha az ember megízleli a gonoszság „gyümölcsét”, azt követően  képtelen lesz annak következményeit kezelni. Ezért akarta Isten magának fenntartani az erkölcsi értékítéletet. Vagyis azt, hogy mi a jó és mi a rossz. Az lett volna az első emberpár helyes magatartása – ami a mai biblikusan hitben járó embert már jellemzi –, hogy mielőtt cselekszik, Istent kérdezze meg, hogy az a bizonyos dolog jóra fog-e vezetni, vagy rosszra?
   Nos, az ember, illetve már az első emberpár ezt a kérdező viszonyt rúgta fel azáltal, hogy „beleharapott” abba a nem is létező „almába”. Azaz, szembehelyezkedtek Istennek a jótékony szeretetével.  Isten felállította ennek a két út közötti választásnak lehetőségét, Éva pedig az első adandó alkalommal megszegte az Istennek eme embert óvni akaró rendelkezését. Ugyanis ez nem tiltás volt, hanem rendelkezés, afféle „házirend”. Azért nem önkényes tiltás volt ez Isten részéről, mert a következő sorokban olvashatjuk Isten felvilágosító szavait a következményekről. „...ha eszel róla, meg kell halnod”. A Biblia nem tesz említést arról, hogy Ádám és Éva hány ezer év óta élt Istennel boldog közösségben, mert ez ma már nem is fontos. Ám arról igenis tesz említést, hogy ez volt az a pillanat, amikor a halál beköltözött az emberi életbe, illetve a földi létbe. Az is egyértelmű, hogy e halál betörését nem Isten engedte, nem is Ő  akarta és nem tőle származik, mert nem azt mondta, hogy ha eszel róla, akkor megöllek, elpusztítalak, hanem hogy meg kell halnod. Magyarán; magad hívod be a halált az életedbe az engedetlenséged által.
   Nos, amikor megtörtént az az ominózus „almába harapás”, képletesen szólva, az „almában” (azaz a szembe helyezkedésben) lakozó halál valóságát kóstolták meg. Ezzel az engedetlen cselekedettel veszítette el az ember az addig Istennel való atyai közösséget és ezáltal veszítette el a békességét, biztonságát és boldogságát. Mivel az ember le lopta a „fáról” a gonoszságnak tudását, azonnal megjelentek az életében az olyan szörnyű tapasztalatok amik addig teljesen ismeretlenek voltak. El képzelni sem tudta azt, hogy hogyan lehetséges az, hogy ha már X idő óta él, miként szűnhet meg az élete? Egyáltalán mi az, hogy halál? Lehet, hogy abban a pillanatban nem is értette, de az idő múlásával megérezte a fáradtságot, a lassú öregedést, a betegeskedést, a test sérülékenységét és egyszer csak beköltözött a szívébe a félelem is. Addig nem félt senkitől és semmitől. Mitől és miért félt volna? Most félni kezdett. Félelmében el kezdett menekülni. Menekült az Isten, az ő Atyja elől. És ez az az ősi menekülési ösztön, ami ma is él az emberben, különösen a hitetlen emberben. A ma embere is állandó menekülésben van. Különösen Isten elől menekül. Ezt a menekülési állapotot nevezi a Biblia bűnnek. Az Istentől való el szakítottság állapotát, az Isten-nélküliséget. Ám a vissza menekülés helyett az ember állandóan megpróbál istent játszani, de egyre kétségbeejtőbb helyzetbe sodorja magát és egyre tehetetlenebbül szenved ezektől az idegen erőktől. Addig csak az Istentől függött. Egyébként szabad volt, még arra is szabad volt, hogy elhagyja Istent. Ezt követően pedig egy sor sötét erőtől vált függővé és ebben a rabságban kénytelen élni, és így élünk mind a mai napig. Ha valaki kérdésekkel ostromolja Istent, hogy miért ez, és miért nem az, vagy miért így, és miért nem úgy, akkor minderre az a tömör válasz: EZÉRT.
   Ám a hívő ember már nem fél. Ugyanis a megtért, a visszatért ember így, vagy úgy, de rájött arra, hogy a félelem csak addig tarthat, amíg bocsánatkérés és bűnvallás által visszakéredzkedhet Isten közelségébe. S mivel immáron visszakerülve megbizonyosodott arról, hogy nem a saját „tudása”, okoskodása adja az ember boldogságát, hanem az Isten útbaigazítása, elkezdi a Bibliából kutatni az Isten akaratát, s aszerint kezd  élni. Rájön, hogy az egykor őseink által eljátszott, Isten iránti bizalmat vissza lehet kapni. Mindössze végig kell gondolni a fentieket és töredelmes szívvel oda kell állni Isten elé és megvallani, hogy én is, eddig ebben az Ádáméktól örökölt bűnben éltem, de szeretném az Ő kegyelmét megkapni, hogy ezután a Mindenható, mindent tudó Atya útmutatásai szerint élhessek. És azt követően soha többé nem fogom azt a szemtelen és vádaskodó kérdést feltenni, hogy:

Miért...?   
   

Nem elérhető kzoli

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 33
 • Mert kegyelemből tartattatok meg...
  • Kegyelem Honlap
Re: Evangélizáció
« Válasz #17 Dátum: 2008 Február 07, 06:52:28 »
Sziasztok!


Egy 2 perces programot had ajánljak nektek. Egy videót találtam a neten, amin az általam legjobban szeretett pásztor beszél. Angolul van, mert ő amerikai, de ha nem tudsz angolul, akkor alatta megtalálod írásban a magyar fordítását a videónak. Ha Isten Igéjét hirdeted, akkor szerintem nagyon megéri megnézni...

http://www.youtube.com/watch?v=sG_yxnq2sfM

Ez a pásztor írta a Szellemi harc című könyvet is. Az is nagyon jó szerintem. Ha szeretnéd elolvasni, itt megtalálod:

http://xweb1.calvarychapel.com/php/ccmain/library/all/hu_spiritualwarfare_1ed.pdf

Isten áldjon meg benneteket!
Kérlek, hogy finoman mondd meg, ha megbántottalak, mert nem szándékosan tettem... és bocsáss meg nekem...

KEGYELEM honlap

maria

 • Vendég
Re: Evangélizáció
« Válasz #18 Dátum: 2008 Február 07, 08:45:11 »
K.Zoli! Beteszem ide a szöveget azoknak, akik nem értenek angolul.

Néha azt hiszem, hogy csak olvassuk a Bibliánkat, és az ilyenekre azt mondjuk, hogy ó, ez túl nehéz nekem, inkább átlépem, és nézzük csak azt, ami nekem tetszik, az Írás szebb részeit, és így nem vesszük az egészet komolyan.

Elhisszük-e ezt Jézusnak vagy nem? Elhisszük-e, amit mondott? Igazat szólt? Hatalommal szólt? Tudta, mit beszél? Vagy lehet, hogy nem? Nos, én úgy döntök, hogy elhiszem, igazat szólt, elhiszem, hogy tudta, miről beszél, hogy az emberek egyértelműen a pokolba mennek. Jézus azt mondta, hogy ha kezed bűnre visz, vágd le, mert jobb ha fél kézzel élsz, mintha a pokolra kerülnél.

De tudjátok, ez nem működik. A probléma a lázadással van, és az embereknek tudniuk kell, hogy a te problémád a bűn, hogy lázadsz Isten ellen, és a megoldás erre, hogy meg kell térned. Mert ha nem, akkor lesz egy ítélet. Szerintem a legbölcsebb dolog, amit ma az egyház tehet, hogy újra feléleszti a kárhozat üzenetét. Hogy emlékeztesse az embereket, hogy a pokol felé tartanak. Az emberek a pokol felé tartanak, ez a valóság.

És mindenképp túl kell lépnünk azon, hogy kénkőről és pokoli tűzről prédikálunk, meg ezekhez hasonlókról. Kizárólag csak Isten szeretetéről beszélhetünk, meg a bővelkedésről, amivel Isten el akarja érni életünket. Nem akarunk beszélni az ítéletről és bűnről, meg Jézus véréről, mert ez annyira sérti az embereket. Az egyház nagy része ezen az állásponton van.
1. Hirdessük az igazságot!

Mi az,amit tennünk kell? Annyiféle kérdés van ma a gyülekezetben,hogy mit tegyünk ahhoz,hogy elérjük a világot? Néhány gyülekezet azon az állásponton van,hogy próbáljunk meg a világhoz jobban hasonlítani,és akkor oda fognak ránk figyelni vagy azt fogják gondolni,hogy ez egy tök jó dolog,vagy valami hasonlót.Így tudjuk elérni a világot.És hagyjuk abba a kárhoztatást vagy az olyan kifejezéseket,amik miatt az emberek nem érzik magukat kényelmesen.

Nem elérhető t.zoli

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 302
 • Vendég
  • www.szomjazokklubja.shp.hu
Re: Evangélizáció
« Válasz #19 Dátum: 2008 December 06, 11:34:07 »
 :D :044:  Kedves Vendégek, ti ott akik olvasátok a forumot, üzenem néket hogy Legyen Szabadítotok! Ha van örüljetek, ha nincs akkor tégy róla, hogy legyen, keresd fel őt, probáld ki, imádkozz hozzá, szólítsd meg.
Mert született nékünk ma a megtartónk és megváltonk, aki minden igazságra fényderít!
Ne szeressétek ezt a világot, mert depressziósok lesztek, idegesek, gyülölök, rahanók... szeressétek az Atyát, mert megajándékozott tikteket Mennyei jóvval. Lehet örök életetek, és örökségül kapjuk a Mennyet, hisz ezt ígérte.
Kívánom, hogy ott mélyen gyúlladjon fel az a kis láng (a szeretet) amit évek óta elnyomtok, szeressetek vendégeink, hissz olvassátok naponként a fórumot, mi sem vagyunk különbbek, de egyet tudok, hogy aki megtér a büneiből és elhagyja azt, és elfogadja Jézust mint személys megválltóját Örök életet kap.
Ne menj oda ahhól csak rosszabb lesz, és fájdalom, nem szenvedtél már eleget itt a világban, a sok problémákkal.
Dönts Krisztus mellett. :2smitten:

16Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.  17Mert az Isten nem azért küldte el a Fiút a világba, hogy elítélje a világot, hanem, hogy üdvözüljön a világ általa. 18Aki hisz őbenne, az nem jut ítéletre, aki pedig nem hisz, már ítélet alatt van, mert nem hitt az Isten egyszülött Fiának nevében.
A szeretet soha el nem múlik. (Mk 14:1-9).

Nem elérhető t.zoli

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 302
 • Vendég
  • www.szomjazokklubja.shp.hu
Re: Evangélizáció
« Válasz #20 Dátum: 2008 December 07, 18:24:05 »
Remélem a Vendégeink kitartank és Krisztust választják, mert ahogy lennetedd írtam szeret benneteket az Úr.  :2smitten:
A szeretet soha el nem múlik. (Mk 14:1-9).

maria

 • Vendég
Re: Evangélizáció
« Válasz #21 Dátum: 2009 Március 23, 15:51:43 »
Világ! Te mit tudsz adni az embernek cserébe?
- Hírnevet, sikert gazdagságot.
- Tudsz e adni örök életet?
- Nem, azt nem.
- Mi lesz az emberrel ha meghal?
- El fogják temetni és vége, de legalább addig is jó volt neki.

- Sátán! Hát te mit tudsz adni az embernek?
- Mindent, ami kielégíti a szemeit és gyönyörködni fog benne. Drágaköveket, ékszert, aranyat, házakat és kiélvezheti a testi kívánságait is fékezhetetlenül.
- Mit teszel azzal, aki meghal?
- Eljövök érte és magammal viszem.
- Hová viszed őt?
- Ahol én lakom.
- Te hol laksz?
- Ahol a tűz van és jó meleg. Sok ismerőssel, rokonnal fog ott találkozni.

- Úr Jézus! Te mit tudsz adni az embernek?
- Én a véremet! Neki adom a hitet és tiszta szívet, békességgel. A Királyságom teljességét!
- Mi lesz ha meghal az ember?
- Az angyalaimat küldöm érte és ott fogom várni a Menny kapujában és végig vezetem a Királyságomban. Örökké velem uralkodik majd.

Jézus! Számomra Tiéd a legjobb ajánlat.

Ne ess abba a csapdába amit a világ ajánl neked. A világ elmúlik a kívánságaival együtt.

maria

 • Vendég
Re: Evangélizáció
« Válasz #22 Dátum: 2010 Február 26, 14:12:38 »
Isten létezik?

Azoknak hirdetem az Igét, akik még nem hallottak Jézus evangéliumáról és akik előtt még nem bizonyos Isten létezése. Vannak emberek, aki számára egyáltalán nem nyilvánvaló, hogy Isten valóban létezik. Így nem is hisznek benne. Mert ha nyilvánvaló lenne, akkor valószínűen mindenki istenhívő lenne. Ha viszont az lenne nyilvánvaló, hogy tényleg nincs Isten, akkor egyértelmű, istenhívők sem lennének. Aki Istent tagadó, úgy gondolkodik: “Az embert látom, tehát van, de Istent nem látom, tehát nincs.” Ez téves gondolkozás. Létezhet -e valami, annak ellenére, hogy nem látjuk? Igen. Számtalan dolgot nem látunk és létező. A szelet se látod, csak a munkáját. A szagokat se látod, de attól még van, mert megtapasztaltad. Vannak rádióhullámok, amit se nem látunk, se nem hallunk, mégis tudjuk, hogy létezik. Nem látod továbbá az értelmedet, érzelmedet, és az akaratodat se. Ezt kimutatni se lehet semmivel, mint mondjuk úgy, ahogy a rádióhanghullámokat. Ott van a levegő is, nincs se színe, se szaga. Istent sokan azért nem találják, mert fizikai lényként keresik és akarják látni! Ezzel van a baj. Mivel fizikálisan soha nem találkoznak vele, - mert Isten Szellemi Lény, így inkább lemondanak róla és megtagadják.

Az Isten Szellem: és akik Őt imádják, szükség, hogy szellemben és igazságban imádják. Ján. 4,24

Minden ember szűkölködik Isten nélkül és ezt az űrt próbálja a legkülönfélébb okult dolgokkal kitölteni. Az ember alapjában véve, kíváncsi természetűvé lett és keresi a jövőjét, mert Istennel való közösségre vágyik. Nem tudják, hogy ezt az űrt, csak Jézussal lehet betölteni. Tudakozódik a jövőjét illetően akár a jósoknál is, ott még az se baj ha nem látja, de hinni akar valamiben. Tamás, Jézus egyik tanítványa, aki nem látta a feltámadt Jézust amikor megjelent a tanítványoknak, beleesett abba a hibába, hogy azt mondta: “Hiszem ha látom.” Sokan így gondolkodnak. Hiszem Istent, ha látom! Nem fogod látni. Neki nincs húsa, csontja.

Lássátok meg az én kezeimet és lábaimat, hogy én magam vagyok: tapogassatok meg engem, és lássatok; mert a szellemnek nincs húsa és csontja, amint látjátok, hogy nekem van! Luk. 24,39

A szellemnek nincs húsa, csontja mondja Jézus. Istent nem lehet láthatóan látni, műszerrel kimutatni, de tapintani sem lehet a kezünkkel. Akkor hol él Isten? A szellem világában. A fizikai szemünk nem alkalmas arra, hogy beleláthassunk a szellemi világba és ez okoz gondot sok embernek, még néha a keresztényeknek is. Ha Isten mégis megengedi, akkor lehetséges, de másképpen nem. Általában, akik Istent tagadók, egy zuhanó repülőgépen, vagy egy szorult helyzetben, amikor az élete függ tőle, azonnal Istent ismerővé válnak. - Istenem! Segíts! - felkiáltással.

folyt köv.

maria

 • Vendég
Re: Evangélizáció
« Válasz #23 Dátum: 2010 Február 26, 14:12:59 »
Zsolt. 53,2 Ezt mondta a balgatag az ő szívében: Nincs Isten. Megromlottak és útálatos hamisságot cselekedtek, nincs aki jót cselekedjék.

Honnan van az Istentagadó emberben a segítség kiáltás Isten felé? Miért kiált föl Istenhez, amikor a satuban van, ha előtte nem hitt benne? Ezért:

Teremté tehát az Isten az embert az Ő képére, Isten képére teremté őt: férfiúvá és asszonnyá teremté őket. 1 Móz. 1,27

Az ember a génjeiben hordozza Istent. Tehát a génjeiben hordozza az istentudatot. Ezt nem tudja kitörölni onnan, mert veleszületett. Ahogy minden ember tudja, hogy van anyja, apja, noha soha nem látta. A génjeiben tudja, hogy vannak szülei. A szívében tudja, hogy van Isten, mert Ő teremtette, de a tudatlansága, vagy a megkeményedett akaratából elnyomja a létezését. Az ember Isten nélkül elveszett, halott szellemi lény, ezért életre van szüksége az Atyától. Nem elég hinni Istenben! Nem elég kiáltani hozzá akkor, ha lezuhanóban van egy repülő, amin éppen ő is ott ül, de az se elég, ha beteg és kiált, hogy gyógyítsa meg! Nem elég segítséget kérni Tőle ha nyakig ülsz a bajban és már nincs más kiút! Nem elég adakozónak lenni! Nem elég jónak lenni! Nem elég az se, hogy jó dolgokat teszel másokkal! Ezzel nem mehetsz be Isten országába. Miért nem? Mert egy nagy szakadék van közted és Isten között! Mi ez a szakadék? - kérdezed. A bűn! A bűn választ el Istentől. Ne hidd azt se, hogy nincs remény mert te olyan súlyos bűnt követtél el és a pokolra jutsz miatta. Nem is azért fogsz odajutni, mert rossz voltál. Van bocsánat a számodra is.

Jézus azt mondta: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki újonnan nem születik, nem láthatja az Isten országát. Ján. 3,3

Jézus nem azért jött, hogy kárhoztasson, hanem azért jött, hogy életed legyen. Mert Ő az Út, az Igazság és az Élet. Senki nem mehet az Atyához, csak Ő általa. Ezt soha senki nem állította magáról csak egyedül Jézus. Isten, olyannak fogad el, amilyen vagy, mert szeret téged. Hidd el, rajta kívül senki nem ismer téged úgy, mint Ő.

Monda néki Jézus: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam. Ján. 14,6

Mint mondtam, van egy szakadék közted és Isten között. Ez a szakadék a bűn és nem járható át semmi mással, csak Jézussal. Rajta keresztül mehetsz be Istenhez. Csak Ő adhat neked új életet.


Folyt köv

maria

 • Vendég
Re: Evangélizáció
« Válasz #24 Dátum: 2010 Február 26, 14:14:35 »
Ímé az ajtó előtt állok és zörgetek; ha valaki meghallja az én szómat és megnyitja az ajtót, bemegyek ahhoz és vele vacsorálok, és ő én velem. Jel. 3,20

Jézus ott áll a szíved ajtaja előtt és bebocsájtásra vár. Türelmesen vár arra, hogy beengedd. Az Úr nem fog belépni ha nem engeded be, mert nem törheti be az ajtót. Viszont, aki ott lakik bent, az ki kell zavard, hogy Ő beléphessen. Ha beengeded, gondoskodni fog rólad mindenben. Új életet hozott! Új lehetőséget hozott! Változást hozott neked. Ez mind ott van nála. A hit által tudod elfogadni. Később pedig látni fogod a munkáját is az életedben.

Jézus pedig monda nékik: Én vagyok az életnek ama kenyere: aki hozzám jön, semmiképpen meg nem éhezik, és aki hisz bennem, meg nem szomjúhozik soha. János 6:35

Ő ad neked enni és inni. Úgy fizikálisan, mint szellemi területen. Amikor befogadod Őt, akkor Isten elfoglalja az Őt megillető helyét és betölti a szerető Atyaságát benned és egy belsőséges kapcsolat alakul ki közöttetek.

Monda néki Jézus: Én vagyok a feltámadás és az élet: aki hisz énbennem, ha meghal is, él; János 11:25

Jézus hatalmas szenvedésekkel, - kimondhatatlan fájdalmas szavakkal, kínokkal hordozta el a bűneinket a Golgota keresztjén azért, hogy meg tudjon bocsájtani nekünk Isten. Halálával és feltámadásával kifizetve helyettünk a bűneink árát, hogy nekünk már ne kelljen fizetnünk. Jézus a helyettesítőnk.

Az Isten pedig a mi hozzánk való szerelmét abban mutatta meg, hogy mikor még bűnösök voltunk, Krisztus érettünk meghalt. Róm 5:8

B Mária

vége

Nem elérhető Shaly

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1610
 • Az Úr szolgája
Re: Evangélizáció
« Válasz #25 Dátum: 2011 November 05, 10:30:51 »
Világ! Te mit tudsz adni az embernek cserébe?
- Hírnevet, sikert gazdagságot.
- Tudsz e adni örök életet?
- Nem, azt nem.
- Mi lesz az emberrel ha meghal?
- El fogják temetni és vége, de legalább addig is jó volt neki.

- Sátán! Hát te mit tudsz adni az embernek?
- Mindent, ami kielégíti a szemeit és gyönyörködni fog benne. Drágaköveket, ékszert, aranyat, házakat és kiélvezheti a testi kívánságait is fékezhetetlenül.
- Mit teszel azzal, aki meghal?
- Eljövök érte és magammal viszem.
- Hová viszed őt?
- Ahol én lakom.
- Te hol laksz?
- Ahol a tűz van és jó meleg. Sok ismerőssel, rokonnal fog ott találkozni.

- Úr Jézus! Te mit tudsz adni az embernek?
- Én a véremet! Neki adom a hitet és tiszta szívet, békességgel. A Királyságom teljességét!
- Mi lesz ha meghal az ember?
- Az angyalaimat küldöm érte és ott fogom várni a Menny kapujában és végig vezetem a Királyságomban. Örökké velem uralkodik majd.

Jézus! Számomra Tiéd a legjobb ajánlat.

Ne ess abba a csapdába amit a világ ajánl neked. A világ elmúlik a kívánságaival együtt.

Ez nagyon érdekes!
Elgondoltató!
 :019:
"Ekképpen azért most is van maradék a kegyelemből való választás szerint."
Róma 11, 5

Nem elérhető zoltan

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1594
 • Testvér
Re:Evangélizáció
« Válasz #26 Dátum: 2011 December 10, 13:57:49 »
Jöjj Krisztushoz, Ő meg tud menteni - Paul Washer

http://www.youtube.com/watch?v=nrG4HgpDNQs#ws

 :2smitten:
Kárnak ítélek mindent az én Uram, Jézus Krisztus ismeretének gazdagsága miatt: a kiért mindent kárba veszni hagytam és szemétnek ítélek, hogy a Krisztust megnyerjem,

 Az Úr Jézus Krisztusnak kegyelme, és az Istennek szeretete, és a Szent Léleknek közössége mindnyájatokkal. Ámen.

Nem elérhető torokildiko46

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 4513
  • http://ildiko-torok.blogspot.com/
Re:Evangélizáció
« Válasz #27 Dátum: 2012 Január 31, 09:12:40 »
Kedves testvéreim! az este kaptam egy levelet Nemes Pál tól és gondoltam megosztom veletek!
Kedves Ildikó!
 
Az országos három hetes böjti időszak harmadik hetébe fordultunk - a finisbe.  :-)
Ezen a héten a lakóhelyeinkért és az országunkért imádkozunk és böjtölünk - szerte az országban sok-sok gyülekezet.
Hiszem, hogy az elmúlt két hét és az előttünk álló harmadik böjti hét sem lesz hiábavaló, nem lesz nyomtalan …, hanem LESZ gyümölcse, LESZ eredménye szellemben IS, de a látható tér-idő anyagi világban IS.
 
Ezek az imák, ezek a napok azok, amelyeken keresztül az Úr változtat, alakít MINDENT - minket is, akik böjtölünk és imádkozunk, s rajtunk keresztül a környezetünket is … a városainkat, az országunkat is.
Hiszen "az igazak áldása által emelkedik a város, a gonoszok szája pedig lerontja azt." (Péld.11,11).
Az elkövetkező időszakban EZT várom - városaink, s az országunk emelkedését … mind szellemileg, mind gazdaságilag, társadalmilag is minden szempontból. Hiszen EZÉRT imádkozunk.
Márk 11,22-24 "Jézus így válaszolt: "Legyen bennetek Isten hite! Ragadjátok meg azt! 23 Azt mondom nektek: Ha valaki azt mondja ennek a hegynek: "Emelkedj fel, és ugorj a tengerbe!", és szívében kételkedés nélkül hiszi, amit mond, megtörténik. 24 Ezért mondom nektek: ha bármit is kértek imában, higgyétek el, hogy megkaptátok, és a tiétek lesz az!"
 
Néhány sor Rick Joyner prófétai írásából …
"Nem azt prófétálom, hogy idén lesz a világ vége, vagy a korszak vége, vagy Krisztus visszajövetele. Azt állítom, hogy radikális változások jönnek az egész világra ebben az évben. Az, hogy jó vagy rossz sül ki ezekből, nagyobb mértékben fog múlni Krisztus Testén, mint bármilyen más tényezőn. Ez az év lesz az eddigi legnagyobb lehetőségünk, nem csak a mi nemzedékünkben, hanem talán a valaha legnagyobb. A változás időszaka általában kevés ember kezében szokott alakulni …, ezért ha Krisztus Testének csupán kis része felébred és munkába áll, az ebben az évben gyakorolt hatása már nagyobb lehet bármi eddiginél.
Nem tudom pontosan, hogyan fog lejátszódni mindez, azt viszont tudom, hogy meg fog történni.
 
Mindannyiunknak "töredékes a látása" és "töredékes a prófétálása". Miután személy szerint egy olyan több éves időszakon mentem át, amely során nagyon kevés prófétai kinyilatkoztatást kaptam, most nemrég egy nagyobb adagban kaptam a "letöltést", amely szinte teljes mértékben arról szól, hogy Krisztus Teste felébred és munkába áll.

… rendkívül kritikus jelentőségű időben élünk. Ránk nézve a legkritikusabb jelentőségű dolog az, hogy a történelem legnagyobb ébredése és aratása mindjárt itt van, mi pedig nem állunk készen.
Több prófétikus barátom is azt hallotta az utóbbi időben az Úrtól, hogy "Kicsi a következő nagy". ...
Most járunk ennek a viszonylag csendesebb időszaknak a végén, amelyet láttam, a következő hullám pedig már mindjárt itt van.
Ebben a második hullámban, amit láttam, hogy százfős gyülekezetek hetente ezer új megtérőt hoztak. Ez csodálatosan hangzik, és valóban az is volt a látomásban, ugyanakkor hatalmas mértékű nyomás alá helyezte a gyülekezeteket. Ezeknek az új hívőknek gyógyulásra, szabadulásra és szilárd bibliai igazságra alapozott tanításra lesz szükségük. Azok a hívők, akik eddig istentiszteleten tanítottak vagy beszéltek, hirtelen az új megtérőkből álló hatalmas gyülekezeteket vezették.

Talán azt gondoljuk, hogy a mega-gyülekezetek hetente tízezer új megtérőt is hoznak majd egy ilyen aratás során, de mégsem így történt. Minden gyülekezet hoz majd új embereket, viszont abban, amit láttam, a mega-gyülekezetek nem hozták ezresével az embereket a kis gyülekezetekhez hasonlóan - csak viszonylag keveset. Ennek az volt az oka, hogy kevésbé voltak felkészülve az aratásra, mint a kisebb gyülekezetek. Azért voltak kevésbé felkészültek, mert inkább a programok építésére voltak ráállva, és nem arra, hogy az embereket építsék, a kisebb gyülekezetek viszont jobbak voltak az embereik építésében.

Ez nem minden mega-gyülekezetre igaz, és nem is minden kis gyülekezetre, viszont általánosságban így van. Muszáj felkészülnünk a betakarításra. Minden földműves és gazda tudja, hogy ha itt az aratás ideje, akkor nem szabad vesztegetni az időt -, akkor mindenki a fedélzetre! Sokat kell még tennünk annak érdekében, hogy készek legyünk, de a legfontosabb az, hogy a gyülekezetünk minden jelenlegi tagját segítsük Krisztus igazi tanítványává válni, akik ismerik az ajándékaikat, a szolgálatukat, és fel vannak szabadítva arra, hogy használják is ezeket - az Efézus 4. rész mandátuma szerint.
Csak rövid idő áll a rendelkezésünkre, hogy felkészüljünk egy életre szóló munkára. Ezt az időt kívánták látni a régi idők prófétái és igaz emberei, mi pedig arra vagyunk elhívva, hogy ebben az időben éljünk.
Ez az esztendő az, amikor úgy kell Isten Királyságának munkájába beállnunk, mint még soha. Azok, akik már benne vannak a munkálkodásban, olyannak fogják látni mostantól, amilyennek eddig még soha nem látták. Isten Királyága valóban karnyújtásnyira közel van!"
 
Végezetül Jézus szavait írom ide, amit a Hegyi Beszédében mondott:
Mát.6,33 "Keressétek először Isten Királyságát és az Ő igazságát, és ráadásként ezek is mind megadatnak nektek."
 
"Az én Istenem pedig be fogja tölteni minden szükségeteket az Ő gazdagsága szerint dicsőségesen a Krisztus Jézusban!" (Fil.4,19)
 
szeretettel
Pali
Nemes Pál
Mert én tudom, hogy az én megváltóm él, és utoljára az én porom felett megáll.! Jób:19:25

Nem elérhető Elisabeth

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 7174
Re:Evangélizáció
« Válasz #28 Dátum: 2012 Március 06, 16:54:34 »
Mint ahogy egy ember a partról látva egy másikat a vizekben küzdeni, leveszi a ruháit, amelyek akadályoznák az erőfeszítésben, beleugrik a vízbe, hogy megmentse a másikat, fogod-e te, aki még mindig a parton időzöl gondolkodva, énekelve és imádkozva a szerencsétlen elveszendő lelkekért - félretenni szégyellősségedet, büszkeségedet, az emberek véleménye miatti aggodalmaidat, a kényelemszeretetedet és minden önző szeretetedet, amely visszatartott oly hosszú ideje - és sietsz a haldokló férfiak és nők sokaságának a megmentésére?

Mekkora igazság ez gondolat.

Meg kell tenned! Azzal a világossággal, amely most az elmédben támad, és a hívással, amely most a füleidben cseng, és a hívó kézzel, amelyet most látsz a szemeid előtt, nincs más alternatívád. Kötelességed leszállni az átok alatt vergődő tömegekhez!
Boldogságod ezután az lesz, hogy részesedsz nyomorukból, kényelmed az lesz, hogy osztozol fájdalmukban, koronád az lesz, hogy segítesz nekik vinni a keresztet, és a Menny számodra az lesz, mikor a pokol kapujáig mégy értük, hogy megmentsd őket.
Mit teszel hát?!

Ma amikor annyira az utolsó idök végén járunk, nincs sok idönk. Ki kell tényleg használni minden pillanatot. A kényelmesség langymeleggé tesz, amit az ÚR kiköp a szájából.

Igen, nem lehetünk közömbösek, körül vagyunk véve emberekkel, akik megváltás nélkül elvesznek.

Mt 9,12-13
Ő pedig, amikor ezt meghallotta, így szólt: "Nem az egészségeseknek van szükségük orvosra, hanem a betegeknek. 13Menjetek, és tanuljátok meg, mit jelent ez: Irgalmasságot akarok, és nem áldozatot. Mert nem azért jöttem, hogy az igazakat hívjam, hanem a bűnösöket."

 :Jezus04:

Taníts akaratod teljesítésére, mert te vagy Istenem! A te jó lelked vezéreljen az egyenes úton!
Zsolt 143,10