Szerző Téma: Megbocsátás  (Megtekintve 11717 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22846
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re:Megbocsátás
« Válasz #45 Dátum: 2011 Február 10, 20:46:30 »
:igen:
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető Zsuzsa2

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1336
Re:Megbocsátás
« Válasz #46 Dátum: 2011 Február 10, 21:10:39 »
 :igen:
A TE RUHÁID MINDENKOR LEGYENEK FEHÉREK, ÉS AZ OLAJ A TE FEJEDRŐL EL NE FOGYATKOZZÉK. -  Préd.9.10.

Nem elérhető Magda

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 2531
Re:Megbocsátás
« Válasz #47 Dátum: 2011 Február 10, 23:13:14 »
Köszönöm!
Tényleg nagyon sokat dolgoztatok, végig olvastam amiket olvashattam és most jön az én részem.
Idézet
2Kor 5,20 Krisztusért járván tehát követségben, mintha Isten kérne mi általunk: Krisztusért kérünk, béküljetek meg az Istennel.

Nem értettem miért írja a Szent Szellem ezt hívő megváltott új teremtéseknek.
Írom nem értettem.
Talán most kezdem érteni.
Az elmúlt héten pénteken délelőtt nem éreztem jól magam, de el kellett volna menni 11 órától délután 16 óráig, este pedig a "lélek nyerésre"
Gondoltam lefekszem egy kicsit és aztán felkelek és elmegyek.
Ritkán álmodok úgy, hogy tudjam mit álmodok, de akkor nagyon jelentősek szoktak lenni az álmaim.
Most ezt történt.
Amikor felébredtem keservesen sírtam, nem tudtam hol vagyok és nem tudtam hány éves vagyok.

Azt álmodtam, hogy Édesanyám hangját hallom, takarásból, és a hang felé rohanok, hogy találkozzam vele.

Soha ilyen élményem nem volt, soha ilyen nem történt meg, kicsi gyerekként rohantam felé, de ilyen élményem soha semmilyen körülményben nem volt.
Nem tudom milyen az amikor ez megtörténhet egy gyermekkel, és még is átéltem álmomban.

Persze sokszor eszembe jutott azóta, több emberrel meg is osztottam, és mindég nagy fájdalom járta át a szívem.
Aztán kedden szól t az Úr
Idézet
5Móz 4,24 Mert az Úr, a te Istened emésztő tűz, féltőn szerető Isten ő.

Mindenkit elvett mellőlem akivel szeretet kapcsolatom volt, mert Ő ezt így tartotta jónak.

Ma amikor telefonba elmondtam a történést, olyan volt mintha olajjal simogatták volna a fájó sebet.

Most, ahogy leírom csak párás lesz a szemem, de inkább egy forróság jár át, ami nem kellemetlen

 :2smitten:


Fil 2,11 És minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsőségére

:)

Ani Kinor

 • Vendég
Re:Megbocsátás
« Válasz #48 Dátum: 2011 Február 11, 09:20:54 »
Elfogadom a döntésedet, és a továbbiakban nem kivánok résztvenni a fórum életében. Kérlek minden irásomat, töröld, a blogomat is szüntesd meg légy szives.
Köszönöm.

Legyetek Isten áldása alatt!

Irma


Draga Irmacska  :2smitten: :2smitten: :2smitten:

Engedd meg, hogy beleszóljak, illetve, hozza  :088:
Nem tudom mi volt.....! De, hogy lenne már a BLOG-od torolve ? Vagy peldaul a jo tanacsaid, a HIREK topic-ban, amit nekem irtal? Nekem is torolt már az Antee írásomat.....és??? Jól tette, en magam soha nem ereztem ugy, hogy az nem volt helyes....ez nem bantas, vagy rosszindulta, ellenkezoleg, szereto gondoskodas!  :088:
En tudom, ahogy masok is, Te erzekeny, szeretetteljes holgy vagy  :2smitten: :2smitten: :2smitten:
Ez, most igy alakult! Ne a szivedre vedd, tisztelettel kerlek  :2smitten:

Mostanaban sokat dolgozom, idom szinte semmi....de mikor neha bepillantok, orommel olvasom a forumot, Teged mindenkeppen....vegyel reszt a forum eleteben, ha majd ugy erzed.
Tudod eleg sok mindent kell a vilagban toleralni......tudod? Nyilvan tudod! Itt tartsunk ossze, es epitsuk egymast!
Nem szabad megharagudnunk....Irmacska neha hozzam is irnak olyan dolgokat, hogy csak nezek, aztan hirtelen azt erzem, na jo....en mely lelki eletre vagyom, de aztan a kovetkezo pillanatban ugy vagyok vele: ember irta....mit szamit...nem kell a szivemre vennem!!!!

Gyere csak forumozzal, szuksegunk van Rád, en nagyon visszavarlak, es biztos vagyok benne a tobbiek is!

Példaul mi a vélemenyed errol ami most tortent Velem ?
Szornyu munkahelyem volt.....valtottam, abszolut ISTEN kegyelmebol......alig telt el par nap, már megtalaltak az erdekes emberek..... :nem: :hehe:........AHHHHHHH! - neha igy erzek.  Mert tudod eleg a munka maga. Nem még veluk fogllakozni. Segitsegre volt szuksegem, mivel uj vagyok, erre kaptam egy olyan embert, aki semmit nem tud, es nekem kell tanitani, tehat, inkabb teher, mint segitseg! De! tegnap vele sikerult osszehangolodnom. Tehat már segítség! A masik, az erdekes emberek kozul, ilyen dolgokrol beszel egesz nap: o maga Orthodox Kereszteny, a parja Romai Katolikus, van egy csodaszep kisfiuk, de mivel ez a vallasi hatteruk, ossze nem hazasodhatnak.......Normalis ez szerinted?  :( Szoval mondom, eleg teher a munka maga, mert van mibe belejonnom, es melle még ezeket hallgatom. Azt már nem volt idom elmondani neki, hogy mi is az Orthodox Kereszteny HIT.......es kozben van a fonokno, aki a vezetoje eme helynek, es egesz nap azt ihuekszik bizonyitani, hogy en nem vagyok erre alkalmas, a munkara. Mert sajnalja tolem a probaido utan jaro penzt. Ez a holgy kisbabat vár....de olyan szaraz es keseru......hihetetlen....sajnos a penz nem boldogit.....pedig o azt hiszi.....na, tanacsolsz valamit, nekem?

Szeretettel,
Móni  :044:   :037:

Nem elérhető Magda

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 2531
Re:Megbocsátás
« Válasz #49 Dátum: 2011 Február 11, 12:59:52 »
 :2angel:  Van egy további tanítása az álmomból fakadó megbékélésnek.

Idézet
Jn 10,27 Az én juhaim hallják az én szómat, és én ismerem őket, és követnek engem:

Úgy ahogy álmomban az Édesanyám hangjára reagáltam,
az Ő hangját is így kell hallanom, és úgy kell reagáljak, ha hallom


 :2smitten:
Fil 2,11 És minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsőségére

:)

Ani Kinor

 • Vendég
Re:Megbocsátás
« Válasz #50 Dátum: 2011 Február 11, 13:26:32 »
Az idevágó Igéket minden Bibliát olvasó ember ismeri, de vajon a gyakorlat is ilyen egyszerű nektek?
Mert nekem nem megy könnyen, nekem ez mindig harcot jelent. Különösen az a része, amikor magamnak kell megbocsájtanom. Milyen gyakran van az, hogy elkövetek valamit, aztán megbánom, és tudom Isten megbocsájtott Jézus Krisztusban, aztán mégis bűntudatom van, és emésztem magam az elkövetett dolgok miatt, vagy annak következményei miatt. Pedig ha az Úr megbocsájt, akkor nekem is ezt kellene tennem magam felé, mert ha nem igy teszek, hiábavalóvá teszem a kegyelmet. De néha egyszerűen nem tudok magamnak megbocsájtani.


....még ami eszembejut e téma kapcsán, hogy: MEGBOCSÁTÁS  :088:
Attól, hogy egy ember megtér, az én meglátásaim szerint, ugyanolyan szokott maradni, mint volt.  Csak az IGÉK használata novekszik az életében.........nem celoztam senkire.....!

Es, tudod Irma, ami engem magammal kapcsolatban elszomorit, az, az, hogy: ertem, hogy eleve bunoskent szulettem, de! mielott valoban letertem ISTEN utjarol, mindig az o szavat kovettem....majd ugye evekkel kesobb megtértem, nyílvan a megtérés lelki folyamatarol is azert gondoskodott ISTEN, mert o tudja, hogy peldaul jo magam, hiaba kovettem ot, emberlévén, igen ostoba ember léven, leterhetek az utrol, es mint megis vallottam le is tertem!
Aztan, nagyon helyes, hogy erzel lelkiismeret furdalast! Ezt abbol kovetkeztettem, hogy irdo, nehez magadnak megbocsajtani......en is igy velekedem, az ember szalljon magaba es lassa meg tevedeseit, minden nap! De, mikor azt helyre hozta ISTENNEL, adja at neki, es nyugodjon meg.  :2smitten: :2smitten: :2smitten:


Minden feltett dolgonal jobban orizd meg szivedet, mert abbol indul ki minden élet.
PÉLDABESZÉDEK  4 , 23

Nem elérhető B.Tünde

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 153
Re:Megbocsátás
« Válasz #51 Dátum: 2011 Június 30, 15:47:08 »
A gyonast/bunvallast en mindig is Istennek tettem. Ha vetkezunk egy masik ember ellen, akkor meg kell tenni a bocsanatkerest fele.

Hát a másik emberrel szemben elkövetett bűnöknél, pontosabban a bocsánatkérésnél- mikor a "sértettől" szeretnénk megbocsájtást kérni, megtértként -, vagy ha kijelentjük neki megbocsájtunk neki, akkor sajnos kellemetlen élményünk is lehet, amennyiben az illető nem fogadta el Jézus megváltását.

Ez sajnos saját tapasztalatom, az illető meglehetősen durván közölte: vannak dolgok, amiket ő soha nem fog megbocsájtani  :( :( :( :pirul:, illetve, hogy ő nem tett velem semmi olyat, amit nekem meg kellene bocsájtanom neki.  :(

Csak gondoltam ide írom, fontos lehet megbocsájtás, bocsánatkérés témában

Tünde
"Vesd az Úrra terhedet, és Ő gondot visel rád." (55.Zsolt.22)

Nem elérhető Irma

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1935
Re:Megbocsátás
« Válasz #52 Dátum: 2011 Július 01, 10:25:31 »
Kedves Tünde!

Ha te felismerted, hogy bocsánatot kell kérj valakitől és megtetted, akkor te már a magad részét el is végezted. Az már nem te dolgod, hogy a másik ember mit kezd ezzel. Bár nagyszerű érzés, amikor elhangzik a bocsánatkérés végén : megbocsájtok, de ez már csak bónusz a te szivbeli megalázkodásodra, amikor beláttad, hogy vétettél és bocsánatot kértél. Nem kell azzal foglalkoznod, hogy a másikban mi zajlik le, de neked innentől kezdve közvetíteni kell a szeretetet felé, bármit tesz is. Mert ezzel hitelesíted a bocsánatkérésedet. Nem könnyű amikor benne vagyunk egy folyamatosan megbántó légkörben, de itt igaz nagyon az amit Jézus Krisztus mondott Péternek, aki megkérdezte: hányszor kell megbocsájtanom az én atyámfiának ? Talán még hétzer is? Erre azt mondta Jézus : Nem mondom, hogy hétszer, hanem hevenhétszer is.
Mások megtért, vagy meg nem tért voltát nem nekünk kell vizsgálnunk, ugyanis az nem ránk tartozik. Nekünk kell úgy élnünk a meg nem tértek előtt, hogy világosságunk áradjon szét a környezetünkre, szeressünk semmit érte nem várván. Ha ezt megtesszük, a többit Isten Szelleme elvégzi, mert Aki minket ki tudott szabadítani a bűn fogságából, az meg tudja tenni a hozzánk tartozóval is. Jó ezt tudni, és elfogadni, hogy a mi dolgunk: bemutatni az életünkkel az élő Krisztust!
„Én, én vagyok vigasztalótok! Miért félsz halandó embertől, olyan embertől, aki a fű sorsása jut?”

Ézsaiás könyve 51:12

Nem elérhető B.Tünde

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 153
Re:Megbocsátás
« Válasz #53 Dátum: 2011 Július 01, 12:38:53 »
Hát az illető, akire én gondoltam az 100% nem fogadta be Jézus Krisztust, sajnos. Ismerem, kénytelen vagyok együtt lakni vele.
S a belőle áradó keserűséget nap, mint nap tapasztalom.....

Tagadása néha szinte égbekiált...
"Vesd az Úrra terhedet, és Ő gondot visel rád." (55.Zsolt.22)

Nem elérhető Irma

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1935
Re:Megbocsátás
« Válasz #54 Dátum: 2011 Július 01, 13:30:41 »
Kedves Tünde!

Mindenki maga ad számot az életéről. De addig nincs teljes megbocsájtás, amíg folyton a másik bűneit látom "égbe kiálltónak". Akkor van csak ha Pál apostollal együtt el tudom mondani : Igaz beszéd ez és teljes elfogadásra méltó, hogy Krisztus Jézus azért jött a világra, hogy megkeresse és megtalálja a bűnösöket, akik közül az első én vagyok.!"
Amíg a mások büneivel foglalkozom, addig nem bocsájtottam meg.
„Én, én vagyok vigasztalótok! Miért félsz halandó embertől, olyan embertől, aki a fű sorsása jut?”

Ézsaiás könyve 51:12

Nem elérhető Torocko

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 273
 • kék hegyek
Re:Megbocsátás
« Válasz #55 Dátum: 2011 Július 01, 13:50:45 »
Azért én megértem Tündét. Nem lehet könnyű egy lélekben idegen emberrel együtt lakni - nekünk is azért jó itt, mert tudjuk egymásról, hogy egyformán hiszünk, lelki testvérek vagyunk.

Tünde, sok erőt neked! Imádkozunk érted és a lakótársadért is! :088:
"Vessed az Úrra a te terhedet, ő gondot visel rólad, és nem engedi, hogy valamikor ingadozzék az igaz."  Zsoltárok: 55.23

Nem elérhető B.Tünde

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 153
Re:Megbocsátás
« Válasz #56 Dátum: 2011 Július 01, 15:02:36 »
Kedves Tünde!

Mindenki maga ad számot az életéről. De addig nincs teljes megbocsájtás, amíg folyton a másik bűneit látom "égbe kiálltónak". Akkor van csak ha Pál apostollal együtt el tudom mondani : Igaz beszéd ez és teljes elfogadásra méltó, hogy Krisztus Jézus azért jött a világra, hogy megkeresse és megtalálja a bűnösöket, akik közül az első én vagyok.!"
Amíg a mások büneivel foglalkozom, addig nem bocsájtottam meg.

Irma,

Rettentően tévedsz az én megbocsájtásomat illetően, Rettentően......Én bocsánatot kértem tőle és meg is bocsájtottam neki ÉN megtettem, s hiszem, tudom ezzel el is rendeztem
a történetet csak és kizárólag azért említettem itt meg, hogy senki ne essen kétségbe ha egy meg nem tért családtagjától bocsánatot kér, s kellemetlen, bántó választ kap ENNYI
Tünde
"Vesd az Úrra terhedet, és Ő gondot visel rád." (55.Zsolt.22)

Nem elérhető Jules

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1609
Re:Megbocsátás
« Válasz #57 Dátum: 2011 Július 01, 16:02:00 »
Nekem az a meglátásom, hogy mivel a megbocsájtás elsősorban akarati döntés: "elengedem a másiknak a tartozását", ezért megeshet, hogy bár az akaratommal úgy döntöttem, hogy megbocsájtok, de a szívemben még mindig fáj a seb, amit okoztak, különösen, ha a másik még újra, meg újra föl is tépkedi a viselkedésével.

Tünde, tudom, hogy ez kívánja a legnagyobb erőfeszítést, hogy ilyen esetben is folyamatos megbocsájtásban tudjunk járni, ahogy Te is teszed. Imádkozunk Érted, hogy ne fogyjon el az erőd, mert ha kitartasz, Isten megáldja az állhatatosságodat, és a szívedben is meg fogod tapasztalni a gyógyulást.  :2smitten:
"Jól látszik a szívünk állapota abból, ahogy egy olyan valakivel bánunk, aki viszonzásul semmit nem tud tenni értünk."

Nem elérhető Irma

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1935
Re:Megbocsátás
« Válasz #58 Dátum: 2011 Július 01, 16:52:52 »
Idézet
....Én bocsánatot kértem tőle és meg is bocsájtottam neki ÉN megtettem, s hiszem, tudom ezzel el is rendeztem
a történetet

Ha ez igy van, akkor te megtetted a magad részét, a másik helyett te sem megtérni nem tudsz, sem megbocsájtani.
Az a szeretet amit a Szentirás "agape" szeretetként jelöl, azaz azt jelenti, hogy szeretek minden elvárás nálkül, szeretem, mert szeretem. Hidd el Isten munkálkodik ott is, ahol mi nem látjuk, ahogy munkálkodott benned, úgy munkálkodik a másikban is. / Én nem is mondtam most sem semmi olyat, ami téged bánthatna, kérlek hidd el, hogy én szeretettel csak a kiutat szeretném neked mutatni, hogy ne szenvedd annyira azt a helyzetet amiben vagy./
„Én, én vagyok vigasztalótok! Miért félsz halandó embertől, olyan embertől, aki a fű sorsása jut?”

Ézsaiás könyve 51:12

Nem elérhető Shomer ayin

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 3061
Re:Megbocsátás
« Válasz #59 Dátum: 2011 Július 01, 17:41:11 »
Shalom. Amit fontosnak tartok, akár "megbocsájtás", akár "jóindulat" akár tisztelet adás... területein az az: Nem a másik fél Függvénye! Nem azon múlik az én indulatom hogy a másik fél hogyan viszonyul hozzám, (nem szükség hogy ez kölcsönös legyen, hiszen ezek csak rám vonatkoznak.) Az én részem legyen mindezekben rendezett! Mert a Máté 7,12 rám vonatkozik, nekem szól. "Amit szeretnél hogy veled tegyenek, azt tedd mással!  Ez számomra való felhívás! Úgy is értendő: Amit szeretnék hogy Isten tegyen velem,( Megbocsájtás, elfogadás, befogadás, örvendeztetés...) Azt adom másnak. (Gal 6,7    
Ne tévelyegjetek, Isten nem csúfoltatik meg; mert a mit vet az ember, azt aratándja is.)
Ézs 60,19    
Nem a nap lesz néked többé nappali világosságod, és fényességül nem a hold világol néked, hanem az Úr lesz néked örök világosságod, és Istened lesz ékességed,