Szerző Téma: Az álom  (Megtekintve 19023 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

maria

 • Vendég
Re: Az álom
« Válasz #15 Dátum: 2008 Február 26, 10:11:47 »
Sándor írta: Az én véleményem továbbra is az, nem az álmokkal kell csoportosan foglalkoznunk, hanem az igével.

Te hol említetted a csoportos foglalkozást?  :?: Te határozottan kijelentetted: Szerintem nem kell foglalkoznunk az álmokkal. Cáfolj meg ha nem a te szavaid ezek. Egyébként sem találok kivetnivalót, ha összejönnek a testvérek és beszélnek arról, hogy mit kaptak álomban az Úrtól.

Sándor írta: Nagyon sajnálom, pedig próbáltam tényleg vigyázni, ne sértsek meg senkit - és már igeellenes is lettem.
Az igeellenes azt jelenti, hogy nem egyezik a véleménye valakinek azzal, amit az Ige ír? Nem hiszem, hogy itt éci, Magda vagy én, megsértődtünk volna, csupán cáfoljuk az állításodat ismét. Mégcsak az a szó sem íródott le, hogy igeellenes vagy.

Sándor írta: Kicsit szeretném arra kérni az asszonytestvéreket - hogy nagyobb odafigyelést tanusítsanak a leírtakra és kicsit szelidebben reagáljanak.

 :?: ??? Ezt nem értem.

Nem elérhető Katus73

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 233
  • Életem Krisztusban
Re: Az álom
« Válasz #16 Dátum: 2008 Február 26, 16:21:59 »
Kedves Tesók!

Én két álmot kaptam fentről, mindkettő horderejű volt. Az egyikről már írtam valamelyik helyen itt nálatok, mikor megjelent valaki, hogy bekötözze sebeimet, és egy igéskártyát is hagyott hátra. Mivel nem tudom hova írtam, ezért sorry, de nem tudom bemásolni. Viszont ezen álom kapcsán kaptam látást, megtérést,  és újjászületést is. Mert mint egy lepel hullott le szememről a hályog, és megértettem azt, amit az értelmem nem volt képes befogadni, hogy Jézus a Krisztus, az Élő Isten Fia.
Kaptam egy másik álmot is egy-két héttel ezután a leendő kedvesemmel (akkor még egymagam voltam a kisfiammal) kapcsolatban. Tudtam, hogy fentről való, de nem tudtam mit kezdeni vele, és a "tudatalattimba" került. Viszont, mikor már bőven jegyesek voltunk a vőlegényemmel- az álom után 2 évvel - döbbentem rá, hogy minden úgy történt, ahogyan az álomban láttam. S megerősített.
Ha esetleg lesz több időm, majd leírom. De nem szabad elvetnünk az álmokat!
Katus

"Gyönyörködjél az Úrban, és megadja szíved kéréseit." Zsoltárok 37,4

Nem elérhető sion42

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 73
Re: Az álom
« Válasz #17 Dátum: 2008 Február 28, 12:40:55 »
Sziasztok!Az álmokat elvetni - mint Isten monnunikációs eszközét- hiba lenne. Erre is igaz, mint a próficiákra, tanításokra, hogy az ige tükrében meg kell vizsgálni az eredetét. Tulzott jelentőséget tulajdonítani neki, vagy az isteni kapcsolattartás eme formályát kiemelni és a többi fölé helyezni hiba lenne, de helyes vágyakozni utána.
Meg kell tartanunk ebben is, mint minden másban a helyes mértéket.

Isten áldjon Benneteket


Gábor
A bölcsesség kezdete az Urnak félelme.

emcsi1

 • Vendég
Re: Az álom
« Válasz #18 Dátum: 2008 Február 28, 13:04:53 »
Sziasztok! Én úgy tapasztaltam, hogy igenis fontosak az álmok, de persze a megfelelő helyen kell kezelni az életünkben. Érdekes tapasztalatokat írtatok! Persze nem arról van szó, hogy valamiféle "bulváros" hozzáállással kellene ezzel a dologgal foglalkoznunk,  /nyugi Sándor tesóm! /, de én pl. tapasztaltam csodás dolgokat álmomban: többször is megtörténik velem, hogy arra ébredek, hogy egymás után és szó szerint jönnek az Igék az agyamban! Ez olyan csodálatos, ilyenkor persze a legutolsókra emlékszem ébredéskor, de békességgel tölt el, hogy a Szent Szellem munkálkodik a szívemben! Ilyenkor mindig az az Ige jut eszembe, - nem tudom most pontosan idézni, bocsánat! - hogy akit szeret az Úr, annak álmában is ad eleget! Kívánom mindenkinek az ilyen ébredéseket! :01:

maria

 • Vendég
Re: Az álom
« Válasz #19 Dátum: 2008 Február 28, 13:17:49 »
emcsi erre gondoltál? 
Zsolt. 127,2 Hiába néktek korán felkelnetek, későn feküdnötök, fáradsággal szerzett kenyeret ennetek! Szerelmesének álmában ád eleget.

emcsi1

 • Vendég
Re: Az álom
« Válasz #20 Dátum: 2008 Február 28, 13:20:15 »
Igen pontosan, köszönöm, Mária! :fel:

maria

 • Vendég
Re: Az álom
« Válasz #21 Dátum: 2008 Február 28, 13:22:23 »
Sőt az Úr nem is egy ízban adott útmutatást álomban.

1 Kir. 3,5 Megjelenék Gibeonban az Úr Salamonnak azon éjjel álmában, és monda az Isten: Kérj, a mit akarsz, hogy adjak néked. 
1 Móz. 20,3 De Isten Abimélekhez jöve éjjeli álomban, és monda néki: Ímé meghalsz az asszonyért, a kit elvettél, holott férjnél van.
1 Móz. 20,6 És monda az Isten néki álomban: Én is tudom, hogy szívednek ártatlanságában mívelted ezt, azért tartóztattalak én is, hogy ne vétkezzél ellenem, azért nem engedtem, hogy illessed azt.
 1 Móz. 31,10 Mert lőn a juhok foganásának idejekor, szemeimet felemelém, és látom vala álomban, hogy ímé a juhokat hágó kosok csíkos lábúak, pettyegetettek és tarkák.
1 Móz. 31,11 Akkor monda nékem az Isten Angyala álomban: Jákób. És felelék: Ímhol vagyok.
1 Móz. 31,24 Isten pedig megjelenék a Siriabeli Lábánnak éjjel álomban, és monda néki: Vigyázz magadra, Jákóbnak se jót, se rosszat ne szólj.
4 Móz. 12,6 És monda: Halljátok meg most az én beszédeimet: Ha valaki az Úr prófétája közöttetek, én megjelenek annak látásban, vagy álomban szólok azzal.

 Mát. 1,20 Mikor pedig ezeket magában elgondolta: ímé az Úrnak angyala álomban megjelenék néki, mondván: József, Dávidnak fia, ne félj magadhoz venni Máriát, a te feleségedet, mert a mi benne fogantatott, a Szent Lélektől van az.

 Mát. 2,12 És mivel álomban meginttettek, hogy Heródeshez vissza ne menjenek, más úton térének vissza hazájokba.

 Mát. 2,13 Mikor pedig azok visszatérnek vala, ímé megjelenék az Úrnak angyala Józsefnek álomban, és monda: Kelj fel, vedd a gyermeket és annak anyját, és fuss Égyiptomba, és maradj ott, a míg én mondom néked; mert Heródes halálra fogja keresni a gyermeket.

 Mát. 2,19 Mikor pedig Heródes meghalt, ímé az Úrnak angyala megjelenék álomban Józsefnek Égyiptomban.

 Mát. 2,22 Mikor pedig hallá, hogy Júdeában Arkhelaus uralkodik, Heródesnek, az ő atyjának helyén, nem mert vala oda menni, hanem minthogy álomban meginteték, Galilea vidékeire tére.  


Hát bizony van jelentősége az álomnak. Persze nem úgy, ahogy a világnak.

Magda

 • Vendég
Re: Az álom
« Válasz #22 Dátum: 2008 Február 28, 14:20:02 »
 :D

Ha Isten mindenen keresztül szól, akkor miért pont az álmon keresztül ne szólna

Mi pedig mindenből tudunk bálványt gyártani  :059:


 :084:

Nem elérhető Juzsa

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 87
Re: Az álom
« Válasz #23 Dátum: 2008 Február 28, 15:37:06 »
Sokat gondolkodtam azon,hogy leírjam-e az álmaim.Mert láttam egészséges vita alakult ki az álom álltal.De leírom és mindenki oda teszi ahová szeretné.De az én véleményem még mindig az,hogy igen kaphatunk álmokat.Isten ezáltal is taníthat minket.
Az egyik álmomat már nagyábol leírtam valameik részbe.Ez egy kicsit félelmetes de tanúlságos álom volt.
"Itt a körzetünkbe történt olyan volt mintha lebegtem volna mert felülről láttam az egésszet.Amit láttam félelemmel és szomórúsággal töltött el,de tanulságos mai napig is.Az álom ez volt.Láttam forgó szelet először de nem vitt el semmit majd ahogy jött el is múlt.A forgószél útán láttam hogy tűzes golyók repülnek lefelé és ahol földet ér ott minden elpusztúl.Sötét volt olyan mintha este lenne.De nappal volt.Sírást és jajgatást hallottam és én is sírtam.És eszembe jutott,hogy a barátaim velük mi lesz.De akivel voltam megéríntett és azt mondta nézzek körül,sok embert láttam hofehér ruhában,barátaimat nem láttam de hiszem ők is a sokaságban voltak.Jelenések köyve 6: 12, és a 18: 1, 8
A második álomban a menyben sétáltam,az arany útcán de nem egyedül hanem a barátnőimmel.Sok ember pillantását láttam ahogy néztek minket szinte ragyogott a mosolyuk.Az arany útcára a jelenések könyve 21: 21 et kaptam.Aztán észre vettem,hogy a palástunk különböző fényességben világít.Megkérdeztem Istentől,...Istenem miért különböző a fényesség...A válasza erre az volt a szeretet fénye ez a fény.Értem válaszoltam de az enyém miért erősebb a testvéreiménél erre a válasz az volt....mert te egyformán szereted őket....és a szereteted sokkal erősebb.Erre a Máté 19: 19 .......Szeresd felebarátodat mint magadat.Találkoztam valakivel akit nem olyan nagyon ismerek de aki ismeri nem hitte el de erre is kaptam egy igét.Jelenések könyve 21: 27 " Csak azok fognak bemenni,akiknek nevét felírták az Élet Könyvébe,amely a Bárányé. Majd mikor felébrettem még két igét kaptam ami megpecsételte ezt az álmot.A jelenések könyve 22: 12 és a 22: 14 :kereszt01:                          Szeretettel: Juzsa

Nem elérhető Meli77

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 246
Re: Az álom
« Válasz #24 Dátum: 2008 Október 14, 12:58:44 »
Sziasztok,engem Isten rendszerint álmomban fed meg vagy figyelmeztet,legtöbb esetben pedig tanít.

Legutolsó álmomat szeretném megosztani veletek:
Sétáltam az utcán és valakinek a kismotorjáról leborult 3 köteg széna,szétszóródott,és úgy éreztem segítenem kell.
Hát elkezdem összeszedni és összekötözni,rendezni,mikor végeztem észrevettem hogy csupa csupa széna a ruhám,hiába seprem ott marad,hiába.
Később hallottam álomban hogy a motor tulajdonosa  rablásból él,és meglehetősen parázna.Rövidesen  éreztem hogy ugyan azok az érzések kezdenek el gyötörni engemet is amiben ő él.Rendkívül kellemetlenül beszennyezve .....Mikor felébredtem megkaptam rá a magyarázatot is.Mikor olyan emberrel társalgok nap mint nap aki bűnben él,és tőlem vár igazolást életmódjára,nekem akkor ott nem szabad kitérnem vagy megerősítenem őt egy kicsit sem akár hallgatásommal,mert ajtót nyitok.Egyenesen ki kell állnom(konkrétan a főnökömről van szó akkor is)finoman megjegyeznem azt hogy én másként gondolkodom,evvel egyrészt példát is mutattam másrészt élő sótartóskodtam is ,talán meg is utáltattam magam....de ajtót nem nyitottam!

Ez egy jó téma!

Nem elérhető gyermek

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 212
Re: Az álom
« Válasz #25 Dátum: 2008 Október 14, 13:52:37 »
Sziasztok!

Az álmok szerintem is nagyon fontosak, de vigyázni kell, melyiknek tulajdonítunk nagy jelentőséget. Én kidobtam egy álmos könyvet, mert amikor álmodtam valamit, egyszerűen őrült módjára kutattam az álom jelentését.
Mindennapos rituálé volt, hogy felkeltem és gyorsan fellapoztam az álmos könyvet. Nagyon sokszor volt az, hogy beteljesült az álom.
Egy alkalommal pl. azt álmodtam, hogy az a kis ház, amit megvettünk a párommal, hogy lebontsuk és a helyére egy újat építsünk, már félig bontottan állt.
Rászállt egy gerlice és a még álló falra tojt egy tojást.
Az álom jelentése így állt: tojás: lázas betegség, egy jó barát halála.
Pár nap múlva amikor elkezdődött a bontás, a sógoromra éppen az a fal borult rá, amelyikben álmomban rátojt a gerlice.
Ez mégjobban megerősített az álomban való hitemet, és szinte többet volt a kezemben az álmos könyv, mint a biblia. És mivel a hátoldalán olvastam, hogy népi hagyomány útján íródott, ezért úgy éreztem, hogy nem szabad ennyire előtérbe helyezni és inkább bölcsességet kértem az Istentől, hogy ha van az álomnak jelentése, azt meglássam.
De az Úr kegyes volt hozzám. Mert az én drága sógorom, akit annyira nagyon szerettem, álmomban megölelhettem és megmondhattam neki, hogy úgy szeretem, mint az édes testvéremet. Ezt már legalább négyszer álmodtam. valamikor csak az ölébe űltem és nagyon örültem, hogy újra itt van velünk.
Ebből is kitűnik, hogy sokszor félelmeink és vágyaink jelentkeznek az álmainkban.
Boldog az az ember, akinek a lelkében Isten hangját nem harsogja túl a világ hangja

ircsi

 • Vendég
Re: Az álom
« Válasz #26 Dátum: 2008 Október 14, 14:29:45 »
Sziasztok!

Igen nem szabad túl sok jelentőséget tulajdonítani álmainknak, álltalában a megtörtént események elraktárózódnak az agyukban és alvás közben ezeket "látjuk". Igaz olykor Isten szól álom álltal is, de legtöbbszőr a SZ.L. álltal igén keresztül, vagy próféciák álltal.
Az álmoskönyvvel pedig vigyázni kell, mert okult hátterű, a varázslás bűne közé tartozik.Tűzre való nem egyéb.
Kedves gyerek, nagyon jól tetted, hogy kidobtad, az Úr a tudatlanság idejét elnézi.
Sajnos a mögötte álló szellemiség igen sok kárt tehet bennünk. Ne haragudj, de nem tartom jó dolognak, hogy halottakkal álmodsz.
Kérd az Urat szabadítson meg ettől az álmoktól. Hidd el ezt nem az Úr adja neked! Hanem az a gonosz szellemiség, akit  tudtodon kívűl beengedtél akkor, amikor az álmoskönyvet olvastad, és hittél benne. Hidd el nem az álmod miatt halt meg a sógórod, hiszen az Úr kezében van mindenki élete. Ő rendeli ki, ki meddig él itt a földön.
Kedves testvérem! Szeretlek az Urban és ne vedd sértésnek, ezek szellemi valóságok.

Szeretettel:  Ircsi :028: :026:Nem elérhető Meli77

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 246
Re: Az álom
« Válasz #27 Dátum: 2008 Október 14, 14:31:35 »
Kedves Gyermek.Álmoskönyvből fejtegetni valóban nem igei,hiszen a könyv maga nem igei alapokra helyeződött.De nézzük csak meg Józsefnél az álmok hercegénél hogyan működött ez?Élő kapcsolattartásban volt Istennel,aki beszámolt neki jövőjére vonatkozó terveiről,és nem olvasunk Józsefnek megannyi kiszekusza álmáról,csak azokról amikről beszámolt ,szolgált vele,tolmácsolta a kijelentett akaratot tervet!Nem egy testvéremmel ismerkedtem meg akiknél ez ma is csatorna tud lenni.Természetesen nagyon figyelni kell,és nem szabad mindent kijelentésként kezelni,ha Isten ad egy álmot,azt felkelés után meg is magyarázza,és el nem felejthető!Különb napokban élünk mint József!
"És lészen az utolsó napokban, ezt mondja az Isten, kitöltök az én Lelkemből minden testre: és prófétálnak a ti fiaitok és leányaitok, és a ti ifjaitok látásokat látnak, és a ti véneitek álmokat álmodnak.

És épen az én szolgáimra és az én szolgálóleányaimra is kitöltök azokban a napokban az én Lelkemből, és prófétálnak."

maria

 • Vendég
Re: Az álom
« Válasz #28 Dátum: 2008 Október 14, 15:25:00 »
Az álomról. Örülök, hogy Meli 77 betette az Igét. Gyermeket erősítem meg azzal a bizonysággal, hogy engem hogyan gyógyított meg egy gyerekkori lelki sérülésemből Isten. Ítéljétek meg kitől volt.

Édesanyám, akit gyerekkoromban mindenkinél jobban rajongásig szerettem, egy alkalommal odamentem hozzá, -lehettem 8-9 éves- és megakartam ölelni gyermeki tiszta szívvel, szeretettel.  :2smitten: Vágytam arra, hogy anyukámhoz bújjak, ahogy a hugom szokta. Ő hizelgősebb volt tőlem. Amikor kitárt karokkal, mosolyogva odamentem anyukámhoz, hogy megöleljem, -Anyucikámmmmm! kiáltással- ő eltolt magától és azt mondta: -Menj innen! Te olyan vagy mint az apád!!! Megdermedtem ettől és soha többé nem kisérleteztem vele. Nem ismerhettem meg, milyen az, amikor egy gyermek odabújik az anyukájához és azt mondja neki: Szeretlek anyukám! Ez kimaradt az én életemből, -a gyerekeiméből nem- de egy hatalmas űr keletkezett a szívemben, amit soha semmi nem tudta betölteni. Anyukám haza költözött pár éve az Úrhoz, közel 80 évesen. Én már sok évtizedet megéltem és ez bennem is volt egy bizonyos ideig, ameddig nem történt valami. Álmomban egy fiatal nő, kitárt karokkal jött felém, tele szeretettel. Ahogy közeledett, megláttam ki ő. Azt mondtam neki: -Te olyan vagy mint az anyukám!!!  :neee: Mosolyogva átölelt, rámáradt a szeretete és azt mondta: - Az is vagyok!  :037:
Felébredtem és túlcsordult a szívem boldogsággal és teljesen begyógyult a sok évtizede hordozott sebem! Már nem fáj, nem gondolok rá rossz szájízzel.

Szeretem Jézust, szeretem az Atyámat, mert Ők pótolják az életemben kimaradt részeket a párommal és a gyerekeimmel együtt! Ő és ti vagytok az én családom. Egy nagy család lettünk.  :081:

ircsi

 • Vendég
Re: Az álom
« Válasz #29 Dátum: 2008 Október 14, 16:11:24 »
DRága Mária!

Nem kételkedem abban,hogy az Úr igy vigasztalt meg,  :igen: küldött egy "angyalt édesanyád "képében,akit a vigasztalásra használt.
De gyerek testvérnőnknél többszörösen,négyszer történt.  :nem: Az Úr mindig tökéletes munkát végez,rögtön és azonnal. Mint ahogy írtad ezután teljesen begyógyultak a sebeid.

Szeretettel  Ircsi