Szerző Téma: Az álom  (Megtekintve 20234 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető gyermek

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 212
Re: Az álom
« Válasz #60 Dátum: 2009 Január 20, 22:01:17 »
Sziasztok!

Engedjétek meg, hogy megosszam veletek az álmaimat. Képzeljétek el, néhány hete azt álmodtam, hogy kint vagyok az univerzumban, és nézem a földet. Egyszer csak az emberek elkezdtek leesni a földről a semmibe és jajveszékelve kiabáltak. A föld pedig széjjel hullott és leesett a semmibe. Borzasztóan féletem és csupán egyes egyedül éreztem magam az univerzumban.
Néhány napja pedig azt álmodtam, hogy ugyanúgy kint vagyok az univerzumban, a föld pedig elkezd lángolni és széjjel hullik.
Amióta ez a szörnyű álmom volt, hatalmas félelem fog el, ha például egy természetfilmekkel foglalkozó csatornán látom a földet, a mühold felvételről.
Az Úr bocsássa meg nekem, hogy  ilyen sok félelem van bennem. Nem tudom mire vélni.
Boldog az az ember, akinek a lelkében Isten hangját nem harsogja túl a világ hangja

Hilda

 • Vendég
Re: Az álom
« Válasz #61 Dátum: 2009 Január 20, 23:44:43 »
Ne félj kedves gyermek, gondold el a legrosszabb ami történhet veled az a halál,

de az írás alapján ez nyereség, na azért ne törekedjen rá senki!!!!

Mert nékem az élet Krisztus, és a meghalás nyereség. Fil.1/21

Semmi felől ne aggódjatok, hanem imádságotokban és könyörgéstekben minden alkalommal hálaadással tárjátok fel kívánságaitokat az Isten előtt. Fil.4/6

maria

 • Vendég
Re: Az álom
« Válasz #62 Dátum: 2009 Január 20, 23:50:07 »
gyermek, mivel megmaradt benned ez az álom, kérd ki a kijelentést az Úrtól erről. Mindig azzal az álommal kell foglalkozni, amire emlékszünk. Amire nem, azt minek is kutassuk? Az utolsó időkben, asszonyaitok, fiaitok álmokat álmodnak.... ismered az Igét.

Hilda

 • Vendég
Re: Az álom
« Válasz #63 Dátum: 2009 Január 21, 00:00:56 »
Azért nem kell minden álomban üzenetet keresni, van úgy hogy az agyunk "dolgozik",
emlékekből, benyomásokból, ami lehet hogy nem személyes élmény, csak egy film,
vagy ezek egyvelegéből összerak valamit, ha így felzaklatta gyermeket, akkor meg
jobb felejteni! A szeretet kiűzi a félelmet!
Az, hogy emlékszünk-e az álomra, attól is függ mennyire mélyen aludtunk.

maria

 • Vendég
Re: Az álom
« Válasz #64 Dátum: 2009 Január 21, 00:04:01 »
Csak azért írtam ezt, mert visszatérő álom. Nyugodtan kérje ki az Úrtól és Ő majd válaszolni fog rá és legalább megnyugtatja. Kiűzi a felelmet akár van jelentősége akár nincs, mindenképpen jó az Úr elé vinni. Ez az én véleményem.

Nem elérhető Kingooo

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 378
Re: Az álom
« Válasz #65 Dátum: 2009 Január 21, 14:18:40 »
Amikor cápás és kígyós természetfilmet néztem azután pár nappal kígyókkal álmodtam, nem volt kellemes, de tudtam az okát  :05: .

De te, oh Uram! paizsom vagy nékem, dicsőségem, az, a ki felmagasztalja az én fejemet.  Zsolt. 3/4

maria

 • Vendég
Re: Az álom
« Válasz #66 Dátum: 2009 Január 21, 15:59:45 »
Amikor valaki biblikusan álmodik, ill, alá lehet támasztani, akkor az jó ha megkérdezi az Úrtól, miért is adta neki álomba meg a föld pusztulását? Elképzelhető, hogy gyereket így inti meg az Úr, hogy evangélizáljon, mert sok ember fog meghalni amikor elpusztítja a földet. Hangsúlyozom, csak elképzelhető.

Magda

 • Vendég
Re: Az álom
« Válasz #67 Dátum: 2009 Január 21, 16:26:11 »
Egy biztos, ha én valaminek úgy megyek neki, hogy én tudom, én megtudom csinálni, én értek hozzá. akkor oda nem fér senki. :pirul:

Az ÖRÖKKÉVALÓ pedig onnan kivonul, mert
DICSŐSÉGÉT MÁSNAK NEM ADJA!

Annyi mindent lát az ember, miért pont azzal álmodik úgy, hogy az megrázó élménye legyen, miért nem mással?

Aki erre tudja a választ az minden titok birtokában van.
 :pirul:

Nem elérhető gyermek

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 212
Re: Az álom
« Válasz #68 Dátum: 2009 Január 22, 13:43:34 »
Remélem, a JóIsten megsegít, hogy ezt az álmot ill. álmokat az Ő dicsőségére használjam fel. Szó ami szó, félek a világ végétől, mert még nem érzem magam felkészülve, és kívánom, hogy mindannyiunkban befejezze a jó dolgot az Isten, amit elkezdett.
Persze ez rajtunk áll, hiszen az Isten azt akarja, hogy mindenki üdvözüljön.
Boldog az az ember, akinek a lelkében Isten hangját nem harsogja túl a világ hangja

Magda

 • Vendég
Re: Az álom
« Válasz #69 Dátum: 2009 Január 22, 14:55:15 »
Igen ha mi méricskélünk, akkor mindég viszonyítunk, azt tudom, hogy nem tudom, mikor vagyok kész, tehát, ha nem tudom, akkor nem is méricskélek

 :hehe:

Nem elérhető Aata

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 242
  • Fontos üzenetek és feljegyzések
Re: Bizonyságok, átélések.
« Válasz #70 Dátum: 2009 Május 12, 05:43:48 »
Talán meglepő, hogy ilyen korán fent vagyok, de ennek oka, hogy ma éjjel álmodtam. Szeretném, ha elmondanátok a véleményeteket, mert eddig ilyen még nem fordult elő. Valami összevisszaság történt az álmomban, nagy részére nem is emlékszem, csak arra, hogy a legvégén hirtelen nagyon erősen tudatomra ébredtem. Azt éreztem, hogy mindenképpen be akarok lépni egy egyházba. Volt mellettem egy barátom, aki nagyon vissza akart tartani, de én elkezdtem rohanni a kapu felé, és amikor már majdnem odaértem, akkor kinyílt. Egy csodálatos lény lépett ki belőle, és hihetetlen tempóban kijött (kilebegett) elém, egy gyertyát tartva a két keze között. Azt sem ténylegesen fogta, inkább csak a két tenyere között lebegett. Lehet hogy nem is gyertya volt, hanem csak egy láng, de erre már nem emlékszem tisztán. Csak a lény arca maradt meg nagyon erősen, olyan gyönyörű volt, hogy amint felriadtam, azonnal biztos voltam benne, hogy egy angyal. Hihetetlen élmény volt, és olyan izgatottan keltem fel, mint még soha. Mi lehetett ez? Van az ilyesminek jelentése, vagy csak egy egyszerű álom volt? Velem még sosem történt ilyesmi. Ma reggel azért imádkoztam Istenhez, hogy ha valamit mondani akar nekem, akkor segítsen meghallani.
I Korintus 13,12-13: Mert most tükör által homályosan látunk, akkor pedig színről színre; most töredékes az ismeretem, akkor pedig úgy fogok ismerni, ahogyan engem is megismert az Isten. Most azért megmaradt a hit, a remény, a szeretet, e három; ezek közül pedig a legnagyobb a szeretet.

Nem elérhető Csaba

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 3527
Re: Bizonyságok, átélések.
« Válasz #71 Dátum: 2009 Május 12, 08:59:15 »
Kedves Aata!
Én nem vagyok Isten helyében, ezért nem tudom elmondani, hogy ő 'szólt', vagy sem!
Isten nem az a 'tipús', aki egyszer 'szól', aztán többé soha! Tartsd nyítva a szemed és a füled! Amiben bíztos vagyok, azok az Ő szavai:
' Én az éngem szeretőket szeretem, s akik szorgalmasan keresnek megtalálnak'!
Szeretettel:
Daba
'A szeretet nem keresi a maga hasznát...' 1Kor13

maria

 • Vendég
Re: Az álom
« Válasz #72 Dátum: 2009 Május 12, 09:33:21 »
Aata: Azt éreztem, hogy mindenképpen be akarok lépni egy egyházba. Volt mellettem egy barátom, aki nagyon vissza akart tartani, de én elkezdtem rohanni a kapu felé, és amikor már majdnem odaértem, akkor kinyílt. Egy csodálatos lény lépett ki belőle, és hihetetlen tempóban kijött (kilebegett) elém, egy gyertyát tartva a két keze között. Azt sem ténylegesen fogta, inkább csak a két tenyere között lebegett. Lehet hogy nem is gyertya volt, hanem csak egy láng, de erre már nem emlékszem tisztán. Csak a lény arca maradt meg nagyon erősen, olyan gyönyörű volt, hogy amint felriadtam, azonnal biztos voltam benne, hogy egy angyal.

Ha nem ezt érzed amit írok, vesd el. Amikor olvastam nekem ez jött le belőle. Azt gondolom, ezt az üzenetet mindenképpen kérd ki Istentől, mert üzent vele neked és sokunknak, hiszen azért kellett megosztanod. Talán már tudod is, de én leírom ami nekem jött le belőle. Nem állítom Istentől van, de tudni fogod belül. A ház, lehetsz akár te, akár egy gyülekezet is. A "barát" aki megakadályozott a sátán, de ez lehet ember is, megakar akadályozni, hogy találkozz a Házban Lévővel, viszont te erős vágyat érzel a találkozásra és ezért akarsz bejutni mindenáron, de nem léphetsz még be. Ekkor jön ki az angyal, hogy átnyújtson neked valamit. Amikor elhatározod, hogy belépsz Isten jelenlétébe, akkor megnyílik előtted egy ajtó. A Tűz a Szent Szellem tüze, amit elhozott neked az angyal, mert az nélkül nem léphetsz be. Kérd el ezt a tüzet Istentől. Vedd át Tőle. A tűz meg fog tisztítani valamitől, ami távol tart Istentől. A többit tudni fogod. Ha nem ma, akkor hamarosan.


Nem elérhető tothg

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 3053
Re: Az álom
« Válasz #73 Dátum: 2009 Május 12, 09:51:40 »
Az álomhoz nem szólnék hozzá, de az egyházhoz tartozás az elengedhetetlen. Nem a statisztikailag meghatározott egyháztagságról beszélek, hanem arról, hogy legyen egy közösség, ahova TARTOZOL. Nagy betűvel írtam, mert a tartozás itt nem eljárogatást jelent, hanem belegyökerezést, teherviselést. Az egyház testületiségével Istennek tervei vannak, amit még nagyon kevéssé értünk, mert még nagyon a homokozóban akarunk játszani és azon veszekszünk, hogy kié legyen a nagyobb lapát. Ha érted mire gondolok. Ha elkezdünk felnőni, akkor fogjuk megérteni, hogy miért kell gyülekezetbe belegyökerezni.
Például az-az ígéret, hogy 5-en elűznek 100-at, 100-an pedig 10000-et (3. Mózes 26), csak akkor fog megvalósulni, ha létre tud jönni a "testületiség" (és persze ha el tudjuk űzni a magunk ellenségeit, hiszen ha egy ember 0-át űz el, akkor sok ilyen ember együtt sokszor 0-át fog elűzni, azaz semmit.) De ezek mind távoli meg nem valósuló igéretek maradnak, amíg nem növünk fel és nem leszünk hűségesek...
"Ha nem elégít meg ez a világ, akkor valószínű, hogy nem e világ számára lettél teremtve."
(C. S. Lewis)

maria

 • Vendég
Re: Az álom
« Válasz #74 Dátum: 2009 Május 12, 12:06:04 »
Gábor, valóban jól szemlélteted a gyüli fontosságát. Mennyire nem érzi ezt már sok keresztény.