Szerző Téma: Szabadulás a fantázia kötelékéből  (Megtekintve 25857 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
    • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Szabadulás a fantázia kötelékéből
« Dátum: 2011 Február 20, 22:43:15 »
Clio kérésére nyitottam a topicot, amelyben bizonyságát is megossza velünk.
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető körtevirág

• Testvérünk
  • *
  • Isten gyermeke
Re:Szabadulás a fantázia kötelékéből
« Válasz #1 Dátum: 2011 Február 20, 23:22:34 »
Ez egy jó téma,nekem is vannak ezzel gondjaim.
Testem a Szent Szellem temploma, mert Jézus Krisztus vére megváltott az ördög
kezéből, ezért az én testem nem az ördögé, nem enyém, hanem Istené, akinek én szánom
az én testemet élő, szent és Istennek tetsző áldozatul, mint okos tiszteletemet.

Nem elérhető Clio

• Testvérünk
  • *
    • rineweld
« Válasz #2 Dátum: 2011 Február 20, 23:39:58 »
Köszönöm Antee! Holnap pihent agyal el is kezdem. Mert az Úr a szívemre helyezte hogy mondjam el.  :afro: :2smitten:

Hát körtevirág  :168:  bizony nagyon erős gondjaim voltak vele nekem is.  Talán nem véletlen hogy meg fogom most osztani veletek.
De úgy látom ez nem az ítélkezések fóruma így merek ismét őszinte lenni. Leleplezni azt ami fogva tartott bemutatni azt ahogy Isten munkálkodott a megszabadításomban. Kicsit hosszú lesz így több részre osztom.  :063:
"Ne félj Sion ne csüggedj el.  Veled van az Úr  az Istened  Ő erős és megsegít. Boldogan örül neked megújít szeretetével ujjongva örül neked." zof.3 16-17

Nem elérhető Clio

• Testvérünk
  • *
    • rineweld
« Válasz #3 Dátum: 2011 Február 21, 11:06:04 »
Bevezetés.
[/b]

Álmok , mesék , sci-fi és fantasy nem létező lényei sosem látott helyszínei. Korunk filmjeiben és művészetében egyre nagyobb rész követelnek. A szerepjátékok hatalmas népszerűséget élveznek. Az idegrendszert stimuláló drogok is nagyon népszerűek. Amit egykor a sámánok használtak hogy beszélgessenek a szellemi lényekkel , most a hétköznapi ember "élvezi" színes Földön túli képeit.
Bár a kábítószerről tudjuk hogy rabul ejtenek de egyéb fantáziához  tartozó, ártatlannak tűnő  dologról talán nem is gondolnánk hogy meg tudnak kötözni.
Fantáziánkat és kreativitásunkat Istentől kaptuk. Hiszen Isten magai is csodálatos fantáziával és kreativitással rendekezik. Azonban bennünk ezt sajnos a bűn megrontotta. Mivel egy láthatatlan világ vesz minket körbe ahol harc folyik nagyon vigyáznunk kell nekünk is!

Hogyan szabadultam ,meg első rész.
[/b]

Pici gyerekként sokat játszottam egyedül, amikor óvodába kerültem már egy összeszokott csapatba csöppentem bele. Nehezen barátkoztam és ezért gyakran csúfoltak. Autókkal szívesebben játszottam mint babákkal. Kedvenc rajzfilmem pedig a Mikrobi volt. Ez egy régi Magyar sci-fi rajzfilm.
Iskolába szintén egy új de már összeszokott csapatba kerültem idegenként. Itt még inkább gúny és csúfolás tárgya lettem. Mert Visszahúzódtam és nem mertem visszaszólni ha csúfoltak. Kis belső világot építettem fel. Nem akartam ember lenni főleg nem gyenge lány. Este lefekvéskor mindig írtam magamban egy történetet egy sci-fit és úgy aludtam el hogy ezen gondolkodtam.
Nagymamám szobájában találtam egy nagy katona  arc képet. Mindig olyan érzésem volt mintha nézne. Amúgy meg jóképű is volt. Előtte játszottam hogy mi vagyis én és a családom nem vagyunk emberek én pedig fiú vagyok nem lány.. Persze titkoltam mindenki elől.
Egyszer amikor a család Szegedre utazott a nagyszülőkhöz. Az egyik bőröndbe rejtettem a képet. és utazás közben előhúztam. Azt játszottam hogy Űrhajóban ülünk. A kocsi műszerfala ledes kijelzői jól is jöttek ehhez.
Ne ekkor buktam le, de mivel a kép egy családtagot ábrázol így nem volt gond a szüleimnek hogy magammal hurcolom.

Húgommal amikor közösen játszottunk számunkra unalmas lett volna egy egyszerű babázós játék. Ezért saját univerzumot találtunk ki saját lényekkel népesítettük be. Ahol az emberek vagyis a hozzá hasonló lények a legutolsó helyen álltak. Általában ostobák voltak és egymással is gonoszok. Végül már ki is hagytuk őket a játékokból. Bár akkor még nem tudtam de a szerepjáték vezető én voltam. Mindig nagy izgalommal kezdtünk játszani ha valamiért abba kellet hagyni az nagyon zavart.

A tündérek meg varázslók sosem érdekeltek. Számomra az idegen bolygók erős lényei voltak a meghatározók. Miközben a Húgommal játszottam és itt is felépítettünk egy kis univerzumot saját lényekkel. Én párhuzamosan írtam a fejemben egy másikat. Amiről nem beszéltem senkinek. A kép előtt játszva voltam annak a történetnek a részese.

A napközbeni bántások és megaláztatásokat ebben a világban vezettem le. Soha nem vittem bele valós szereplőt.

Szüleim ateisták voltak és amikor a nagymamám imádkozni akart tanítani Anyám kezemnél fogva kihúzott a szobából. Így aztán nyugodtan ki is jelenettem a nagyinak hogy "Nincs Isten".
Felső tagozatos lettem képregényt kezdtem rajzolni. Fantáziavilágom lényeivel egy kis elismerést váltottam ki az osztálytársaimból. Bár még mindig mimóza lélek voltam amiért utáltam is magamat. De oldódott az a nyomás és talán mi is komolyodtunk. Már nem voltam annyira a gúny tárgya , megszoktak.
Sejtelmük sem volt arról hogy milyen agresszív harcos képeket írtam a történeteimben.

Magam sem tudom hogyan de nagymamám javaslatára aki meggyőzte a szüleimet  elkezdtem járni hittanra.  Isten finoman elkezdett bennem munkálkodni. Nagyon nehezen indultam el a hittan órákra de amikor ott voltam éreztem hogy itt valami több van. És az az Isten akiről a Pap bácsi beszélt létezik. Valóság. És nem csak ez az anyagi világ létezik. mindig boldogan mentem haza .
a fantázia világom és ez az új érzés felismerés között éreztem a konfliktust. De nem értettem és nem is törődtem vele.
Érdekes módon mindig akkor jutottak új ötletek az eszembe a történet íráshoz amikor a templomba indultam. Volt hogy el is késtem emiatt..

folytatom..
"Ne félj Sion ne csüggedj el.  Veled van az Úr  az Istened  Ő erős és megsegít. Boldogan örül neked megújít szeretetével ujjongva örül neked." zof.3 16-17

Ani Kinor

• Vendég
« Válasz #4 Dátum: 2011 Február 21, 11:24:12 »
Már elnézést..... :044: :088:

Mindig is utaltam a sci-fi -t......meg a fantazia dolgokat.

Ezek a fantazia dolgok...konyvek, filmek....nagy hévvel neki indulnak, aztan valami elkepeszto
altalaban tragikus es felelmetes befejezés a vége!
Emberi csures - csavaras........es akkor mondjak, imadom a sci-fi -t........ :044:

Nyolcadik utas a halál..... :( :hehe: fuuuuu.....
Star wars, csillagokhaboruja....emlekszem, a frasz kerulgetett a fekete alaktól!
De egy mondat azert volt benne: Ne bizz olyanban, akiben félelem van. - YODA, mondta  :088: :088: :088:

Nem tudom ertekelni az emberi alkotasokat.
Most tudom johetnek esetleg ilyen gondolatok, hogy de a gyogyszerek, meg a hazak epitese...
nem tudom....hidak, korhazak.......nem hiszek ezekben..... :hehe:
A haz, még mondjuk fontos.....de a tobbi, amihez az ember hozzanyúl, azt mindjárt javítani, orvosolni, helyreállítani kell......fura ez.

Nem elérhető Clio

• Testvérünk
  • *
    • rineweld
« Válasz #5 Dátum: 2011 Február 21, 11:52:08 »
 :06: :05: Hát igen Ani Kinor , aki nem szereti annak sosem jelent kísértést. Annak más területen van gyenge pontja. Én például a horror és a krimi filmeket utálom.. Nem beszélve a szappanoperákról.

A sci-fire visszatérve: Tudtátok hogy nagy hulláma Az Enterprise Űrhajó kalandjaival kezdődött. Ez az egyik még ma is legnépszerűbb folytatólagos sorozat.
1966-ban kezdték vetíteni.
a sorozat "ösatyja"  Gene Roddenberry egy Angliában élő spiritisztától kapta hozzá az inspirációkat.
Hirtelen ugarszerűen megszaporodtak a különböző sci-fik. például a star Wars ami szintén külön "kultúrává2 nőtte ki magát. Hatalmas rajongói táborral.

1967-ben Tolkien fantázia könyvei óriási sikert arattak.  Mait nemrég meg is filmesítettek Gyűrűk Ura címen. Tolkien írt egy "tűnde szótárat is. Ahol az óangol nyelvet keverte fantázia nevekkel amiket ő maga talált ki.
1960-as évek hippi mozgalmai tudatmódosító szerek robbanásszerű népszerűsége.

1968-as év körül a lelkipásztorkodásban illetve a pasztoral -pszhiológiában is megfigyelhető Krisztus megvalósításáról az önmegvalósításra helyeződött a nagsúly.

1966-ban alakul meg Kaliforniában az első Sátánista egyház. Aleister Crowley sátánista férfi 3 módszert javasol hogyan lehet az embereket transzba ejteni.

1.Állandóan ismétlődő zenei dallamot kell hallgatniuk.
2.Támogatni kell a drogok terjedését legalizálását.
3.Irányítani kell az erkölcs területén megkezdődött fejlődést. ( értsd alatta züllést) Szexuális szabadság..stb

a Sátán mindent bevet hogy ha lehet elcsábítsa még a választottakat is.

Nem elérhető ditte

• Segítő
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #6 Dátum: 2011 Február 21, 12:40:28 »
Kedves Clio!
Érdeklődve olvasom,hogyan adott neked az Úr szabadulást ezekből a dolgokból.
"Társuk vagyok mindazoknak,akik félnek téged,és akik határozataidat megtartják."Zsoltárok 119,63

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
    • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
« Válasz #7 Dátum: 2011 Február 21, 15:21:07 »
En is varom a folytatast! :afro:
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető körtevirág

• Testvérünk
  • *
  • Isten gyermeke
« Válasz #8 Dátum: 2011 Február 21, 16:31:02 »
Régebben sci-fi,horror,fantasy rajongó voltam.Kedvencem Stephen King volt.Amikor megtértem,valahogy elmúlt a rajongásom, de a sci-fit még mindig szeretem,bár nem olyan intenzitással.Igyekszem megszabadulni tőle,mert tudom,hogy egy hamis világot épít fel.Ráadásul mindenféle fura lények vannak bennük,amik nem lehetnek Isten teremtményei ergo, a Bibliával összeegyeztethetetlen.
Remélem Clio bizonysága nekem is segíteni fog.
Testem a Szent Szellem temploma, mert Jézus Krisztus vére megváltott az ördög
kezéből, ezért az én testem nem az ördögé, nem enyém, hanem Istené, akinek én szánom
az én testemet élő, szent és Istennek tetsző áldozatul, mint okos tiszteletemet.

Nem elérhető Guti Tünde

• Testvérünk
  • *
    • www.gutitunde.eoldal.hu
« Válasz #9 Dátum: 2011 Február 21, 18:19:49 »
Gyerekkoromban, a 60-as években ment a tv-ben Az Orion űrhajó kalandjai c. sorozat. Az kicsiben olyan volt, mint ma a Star Wars.

Hű, Clio, elképesztő statisztikát publikáltál!  :08:
Félelmetes, ha a színfalak mögé láthatunk! (Gene Roddenberry és Aleister Crowley)

Ami a ma emberének (gyermekeinek) természetes, az nekünk fehéren-feketén látható mágia.
„Vezéreld utamat Igéd szerint, és ne engedd, hogy valami hamisság uralkodjon rajtam!
Gyönyörködöm beszédedben, mint aki nagy nyereséget talált.”
Zsoltárok 119:133, 162.

Ani Kinor

• Vendég
« Válasz #10 Dátum: 2011 Február 22, 07:49:43 »
:06: :05: Hát igen Ani Kinor , aki nem szereti annak sosem jelent kísértést. Annak más területen van gyenge pontja. Én például a horror és a krimi filmeket utálom.. Nem beszélve a szappanoperákról.

Kedves Clio,

Igy van, igazad van  :088:  :2smitten:  :044:

Azonban, engem a tobbi kategoria sem erdekel  :088:  :2smitten:
Engem nemigazan erdekelnek, az ember altal alkotott dolgok.

Nem elérhető Clio

• Testvérünk
  • *
    • rineweld
« Válasz #11 Dátum: 2011 Február 22, 10:50:01 »
Gyerekkoromban, a 60-as években ment a tv-ben Az Orion űrhajó kalandjai c. sorozat. Az kicsiben olyan volt, mint ma a Star Wars.

Hű, Clio, elképesztő statisztikát publikáltál!  :08:
Félelmetes, ha a színfalak mögé láthatunk! (Gene Roddenberry és Aleister Crowley)

Ami a ma emberének (gyermekeinek) természetes, az nekünk fehéren-feketén látható mágia.

Anyám is nagyon szereti a sci-fiket. Neki is nagy kedvence volt az Orion Űrhajó.

Az a baj kedves testvérek hogy sajnos nem ilyen egyszerű a dolog. Nem ennyire fekete és fehér. Hogy ezentúl a sci-fiket kerülöm de mást megnézek. Például a Sherloks Homes detektív regények ihletettsége is spiritiszta forrásból származik.

Semmi sem árt nekünk ha kipróbáltak vagyunk  Jézusban, még a bálványáldozati hús sem. A még kipróbálatlanokat  azonban összezavarhatja. Tévedés ne essék Ők is erősek Krisztusban de még nincs annyi "bukás" a hátuk mögött. Elveszni ők sem fognak de hátráltathatja a szellemi fejlődésüket az Úrban.
Nekem is vannak olyan sci-fik amiket régen is és most is nyugodtan megnézhetek. Nem indítják el azt az inspirációt vágyat hogy alkossak egy sajátot  egy jobbat.  De majd kifejtem a folytatásban hogyan értem ezt. :05:

Nem elérhető Kamilla

• Testvérünk
  • *
« Válasz #12 Dátum: 2011 Február 22, 11:16:55 »
 Szia Clio!   :044:

" Semmi sem árt nekünk ha kipróbáltak vagyunk  Jézusban, még a bálványáldozati hús sem. A még kipróbálatlanokat  azonban összezavarhatja. Tévedés ne essék Ők is erősek Krisztusban de még nincs annyi "bukás" a hátuk mögött. Elveszni ők sem fognak de hátráltathatja a szellemi fejlődésüket az Úrban.
Nekem is vannak olyan sci-fik amiket régen is és most is nyugodtan megnézhetek. Nem indítják el azt az inspirációt vágyat hogy alkossak egy sajátot  egy jobbat.  De majd kifejtem a folytatásban hogyan értem ezt."

Én ezzel nem tudok így egyetérteni...nagyon is árthat még a kipróbáltaknak is, és sajnos a kipróbáltak legnagyobb veszélye lehet, hogy óvatlanok lesznek, pontosan emiatt a nézet miatt, ez veszélyes ám!
  Pál azt mondja, mindentől, ami GONOSZNAK LÁTSZIK!!! ÓVAKODJ!
 Ha csak annak látszik is! Miért kellene játszadozni, hogy árt, nem árt??!!

Aztán érdekes: legtöbb keresztény panaszkodik, hogy milyen kevés ideje van az Úrra, mert a sok munka, család, stb. Ha ez nem üres kifogáskeresés, akkor hogy lehet az, hogy ezt a kevés időt is mással töltik, kétes hasznosságú filmekkel, pl. és nem az Úrral, a Bibliával, imával, ilyenekkkel? 
 Megnéznek különféle "gyanús", kétes tisztaságú (szellemben) filmeket, hogy aztán legyen miről beszélni és ezzel is elterelődik a LÉNYEGRŐL a figyelem, az ÚRRÓL!!

Vajon mit veszítenek akkor, ha nem nézik meg? Szerintem csak "nyerni" lehet vele, nem?

jaaa.. és honnan lehetsz biztos abban, hogy nem vesznek el??  :04:

"Azidő rövidre van szabva..."

:2smitten:

Nem elérhető Clio

• Testvérünk
  • *
    • rineweld
« Válasz #13 Dátum: 2011 Február 22, 11:51:50 »
Hogyan szabadultam meg második rész

mint ifjú kamasz nagyon rászoktam a zenehallgátsara. bizonyos zenék pop és rock zenék külön inspirációt adtak az aktuális sci-fi történetem írásakor. Órákat töltöttem zenehallgatással és közben dinamikusan mozogtam. Torna kocogás ritmikus mozgások. Közben szárnyaltak a gondolataim.
A templomban tapasztalt Isten közeli öröm és a kedvenc időtöltésem közben érzett öröm nagyon különbözött egymástól.
Csak annyit éreztem hogy valami nem stimmel.  Elhatároztam ezt a zenés dolgot abba kell hagyni ha Istent szeretném megismerni.
Lekonfirmáltam és teljes bevetéssel az Úrra koncentráltam. Az év nyarán egy elmaradt tenisztábor miatt egy  ifjúsági táborban kötöttem ki. Itt adtam át az életem Krisztusnak. Addig inkább a kárhozattól féltem. De itt felragyogott Krisztus szeretete számomra. Egyszerűen nem tudtam neki nemet mondani . Hetekig boldog voltam. És még fanatikusabban vetettem be magam a magam átalakításába.
Minden világi dolgot az evés ivás és pihenésen kívül ( tanulást nem mert azt biztosan Isten szerint valónak tudtam)  abbahagytam.  Nem néztem filmet , nem hallgattam zenét, nem olvastam semmilyen világi könyvet csak Istenről szóló dolgokat. Kidobtam a regényeket.  elégettem a rajzaimat. A katona képet is eltüntettem. Megtagadtam a fantázia világot amit írtam. minden templomi alkalomra elmentem. amikor igét olvastam azonnal teljesíteni akartam azt amit gondolni véltem hogy vár tőlem.

Mindig vágytam arra a felemelő boldogságos érzésre amit megtérésemkor éreztem. Teljesen és 100%-ban meg akartam felelni Istennek.
Végül nagy igyekezetemben észre sem vettem hogy a hívő élet számomra kényszer lett és nem öröm.  Az érzelmeim irányítottak igeolvasás közben is.
Ez bár akkor még nem tudtam de a Bűnhöz való helytelen hozzáállásomból fakadt. Én ugyanis már azonnal bűntelen akartam lenni.  Sokáig ment is és ezen nagyon felbátorodtam, szenteskedő lettem. Volt bennem egyfajta gőg amit észre sem vettem. Ez abban nyílvánult meg hogy bíráltam a többi ifjúságiban lévő társamat. Persze nem hangosan csak magamban. Miközben megállapítottam magamról hogy milyen jó úton járok és hogy fejlődöm.
 Mindent egyszerre akartam saját magam magamban megtisztítani hogy így az Úr elé állhassak. Amikor Isten elé álltam szégyent éreztem a bűneim miatt mármint a miatt hogy nem vagyok tökéletes. Hiszen még mindig tudtam haragudni vagy féltékeny lenni. Egyszerűen nem volt jó imádkozni mert folyton bűntudatot éreztem.

Végül úgy éreztem nekem ez nem megy..  hiányzott hogy örömet érezzek jól érezzem magam. Még emiatt is bűntudatom volt.
Lassan visszaszivárogtattam az életembe az addig abbahagyott dolgokat. Új történetbe kezdtem. És elmaradtak az imádkozások. Ezért  még jobban szégyelltem magam.
Elmaradtam a templomból az ifiből is.
Ekkor érkezett Isten első "tisztító tüze".
Nyolcadik osztály utolsó hónapja volt. Egy buliból mentem haza egyedül. Csodáltam a naplementét.  Ekkor hirtelen mint valami mély sötét lepel elborított az ismeretlen félelem. Lelkemből érzéseimből eltűntek a színek. Gyötrődés érzetem és nem tudtam megfogalmazni hogy miért.
Rosszul voltam és másnapra sem tűnt el. Nem fizikai rosszullét volt.

folytatom..

Nem elérhető ditte

• Segítő
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #14 Dátum: 2011 Február 22, 12:48:14 »
Nagyon érdekes.Kérlek folytasd.

Bizony vannak dolgok,amik ártalmatlannak látszanak,de nem azok.Ugyanis bármi,ami fontosabb lesz életünkben az Úrnál,az bálvány lehet.
Jó,hogy visszanézve elszámolsz ezzel a dologgal.Sokszor visszatekintve jobban látja az ember a dolgokat.

Hiszem,hogy tanulságos számunkra a folytatás.

Isten áldjon meg és erősítsen meg az ő útján. :2smitten:

"Társuk vagyok mindazoknak,akik félnek téged,és akik határozataidat megtartják."Zsoltárok 119,63