Különös dolog történt velem , olyan amit nem hittem volna el ha egy évvel ezelőtt mondja valaki.
Ugyebár én 2 évvel ezelőtt minden kapcsolatomat felégettem az egykori fantazy Tf fórumos barátaimmal, eltüntettem mindent és töröltem mindent a gépemről. Megtagadtam, rá sem néztem többé, az elmúlt 2 évben
3 esetre emlékszem amikor nagyon intenzíven ismét eszembe jutott a vágyakozás, a fejemben írt regény és fórumos simerősök után, kísértésként gondolva rá először elutasítottam. Majd Isten elé vittem és vártam az útmutatására. Nem kaptam választ, megnyugodtam abban hogy várnom kell. Amúgy is az kötött le hogy egy egy napot túléljek félelem rossz hagulat nélkül.
Még haragudtam is magamra hogy nincs okom a félelemre és mégis érzem. Mint amikor begörcsöl az izom és fáj, ilyen érzelmi kibicsaklástól szenvedtem 2 évig.
mostanában kezdtem jobban lenni, jött egy film bemutatója ( egy trilogia lezárása) amire 2 évvel ezelőtt már kíváncsi voltam amikor beharangozták a folytatást, azonban ahhoz a fantazy témakörhöz tartozott amit úgy gondoltam nekem tabu téma.
Isten elé vonultam és elsírtam magam neki. Tegyen velem valamit mert én nagyon szeretném ezt megnézni, ha nem akarja hogy megtegyem akadályozzon meg benne, fordítsa el a tekintetem, tüntesse el a vágyat a kíváncsiságot. De nem történt semmi. Megnéztük a filmet. Ami csalódás volt , mégis boldog voltam hogy a ott volt velem Jézus. Azon a napon nyoma sem volt a rosszulétnek sőtt hálásan beszélgettem Istennel éreztem mennyire megértő.
Bátorságot véve kiöntöttem neki a lelkem. Uram te tudod hogy én magamtól nem tudom megváltoztatni az érzéseimet a vágyaimat. Kérlek én nem tudok úgy megtagadni valamit hogy nem értem meg a miérteket, úgy hogy nekem kell nekifeszülnöm a kívánságnak. Olyan mintha tartanám a hátammal a gátat. egyszer csak áttörik és a fejemre zúdul a víz.
Sőtt neked Uram semmi sem lehetetlen, kérlek vizsgáld meg a regényt amit a fejemben írtam és a fantasy motívumokat hogy miért tetszenek. Ne csak a NEM-et lással hanem hagy zsugorodjanak össze a fals vágyaim a fals képeim a te fényednél. Gyözz meg a szereteteddel, világítsd át a gondolataimat.
Mindig bennem volt hogy ezen a területen akarsz használni, mennyire a dicsőséged szerint való volna ha ott ahol én a saját erőmből elbuktam te szárnyakat adnál. Mert tudnám nincs benne nekem semmi érdemem.
Ne keljen visszafojtva megtagadnom valamit, hagy vigyem inkább eléd darabonként hogy megtisztuljon vagy végleg elhamvadjon a vágy.
Magam is hitetlenkedtem rajta de választ kaptam:
5 Mózes 1/21 lásd eléd tárta ezt a földet Istened az Úr. Vonulj ellene, és vedd birtokba...
Visszakérdeztem: Uram mi lesz ha elsodor az ár? Régi szenvedélyek megkötnek újra?
Ismét megkaptam a napi igeszakszban a választ: János 10/27-28 az én Juhaim hallgatnak a hangomra és én ismerem őket, ők pedig követnek engem. Én örök életet adok nekik és nem vesznek el soha. mert senki nem ragadhatja ki őket az én kezemből.
Majd ismét visszakérdeztem:
Nem csak én képzelem ezt be, túl szép hogy igaz legyen, még ilyet eddig nem tettem.Eddig mindig hátat fordítottam és fogakat összeszorítva visszatartottam nem mertem eléd vinni a regényem részleteit..
És ha túlságosan belemerülök és nem veszem észre hogy elsodródtam mellőled?
Ő pedig ismét válaszolt.
János 11/9 Ha valaki nappal jár nem botlik meg, mert látja a világ világosságát.." Jézus a világosság és én vele járok. Napi igeolvasás és tanulmányozás nyitott szívvel, napi imakapcsolat! Így járunk a világosságban.
Ismét kérdeztem: ez olyan terület ahol nincsenek hívők mert érinthetetlen területnek tartják. biztos Uram, hogy ide küldesz? Én örülök neki mert még meghódítatlan rész és mennyire a dicsőségedet szolgálja ha azt tiporhatom el ami egykor megkötött..
Ismét válaszolt: Józsué1/7
Csak légy igen erős és bátor, Őrizd meg és tartsd meg azt a törvényt, melyet Mózes az én szolgám parancsolt neked! Ne térj el attól se jobbra se balra, hogy boldogulj mindenütt ahol csak jársz!"
konzekvencia: Istennek semmi sem lehetetlen. egykor saját szórakozásomra foglalkoztam ezekkel , most vizsgálat céljából viszek mindent Isten elé mert megértettem hogy az eddigi módszereim a saját erőmre támaszkodtak.
Amit Isten pedig kér tőlünk ahhoz nem kell fogcsikorgatva nekifeszülni és gyötörni magunkat, ahhoz megjön a vágy az akarat és a lendület.
Óvatos vagyok de többé nem félek! Isten előtt nincs lehetetlen! Vele járom ezt az utat és szeretném meglátni hogyan győz és hogyan hajt előtte térdet minden! Én pedig örömmel dícsőítem őt !