A harc és a megkötözöttségek > Szellemi harcok

Szabadulás a fantázia kötelékéből

<< < (2/16) > >>

Clio:
 :06: :05: Hát igen Ani Kinor , aki nem szereti annak sosem jelent kísértést. Annak más területen van gyenge pontja. Én például a horror és a krimi filmeket utálom.. Nem beszélve a szappanoperákról.

A sci-fire visszatérve: Tudtátok hogy nagy hulláma Az Enterprise Űrhajó kalandjaival kezdődött. Ez az egyik még ma is legnépszerűbb folytatólagos sorozat.
1966-ban kezdték vetíteni.
a sorozat "ösatyja"  Gene Roddenberry egy Angliában élő spiritisztától kapta hozzá az inspirációkat.
Hirtelen ugarszerűen megszaporodtak a különböző sci-fik. például a star Wars ami szintén külön "kultúrává2 nőtte ki magát. Hatalmas rajongói táborral.

1967-ben Tolkien fantázia könyvei óriási sikert arattak.  Mait nemrég meg is filmesítettek Gyűrűk Ura címen. Tolkien írt egy "tűnde szótárat is. Ahol az óangol nyelvet keverte fantázia nevekkel amiket ő maga talált ki.
1960-as évek hippi mozgalmai tudatmódosító szerek robbanásszerű népszerűsége.

1968-as év körül a lelkipásztorkodásban illetve a pasztoral -pszhiológiában is megfigyelhető Krisztus megvalósításáról az önmegvalósításra helyeződött a nagsúly.

1966-ban alakul meg Kaliforniában az első Sátánista egyház. Aleister Crowley sátánista férfi 3 módszert javasol hogyan lehet az embereket transzba ejteni.

1.Állandóan ismétlődő zenei dallamot kell hallgatniuk.
2.Támogatni kell a drogok terjedését legalizálását.
3.Irányítani kell az erkölcs területén megkezdődött fejlődést. ( értsd alatta züllést) Szexuális szabadság..stb

a Sátán mindent bevet hogy ha lehet elcsábítsa még a választottakat is.

ditte:
Kedves Clio!
Érdeklődve olvasom,hogyan adott neked az Úr szabadulást ezekből a dolgokból.

Antee:
En is varom a folytatast! :afro:

körtevirág:
Régebben sci-fi,horror,fantasy rajongó voltam.Kedvencem Stephen King volt.Amikor megtértem,valahogy elmúlt a rajongásom, de a sci-fit még mindig szeretem,bár nem olyan intenzitással.Igyekszem megszabadulni tőle,mert tudom,hogy egy hamis világot épít fel.Ráadásul mindenféle fura lények vannak bennük,amik nem lehetnek Isten teremtményei ergo, a Bibliával összeegyeztethetetlen.
Remélem Clio bizonysága nekem is segíteni fog.

Guti Tünde:
Gyerekkoromban, a 60-as években ment a tv-ben Az Orion űrhajó kalandjai c. sorozat. Az kicsiben olyan volt, mint ma a Star Wars.

Hű, Clio, elképesztő statisztikát publikáltál!  :08:
Félelmetes, ha a színfalak mögé láthatunk! (Gene Roddenberry és Aleister Crowley)

Ami a ma emberének (gyermekeinek) természetes, az nekünk fehéren-feketén látható mágia.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése