Szerző Téma: Hivő élet és a kutyatenyésztés.  (Megtekintve 10007 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Clio

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
    • rineweld
Re:Hivő élet és a kutyatenyésztés.
« Válasz #30 Dátum: 2011 Április 06, 11:33:24 »
Van hogy nem értjük Istent . De bízunk benne hogy az Ő döntései tökéletesek akkor is ha nem azt kaptuk amit vártunk.

Már minden dogomat az Úr elé viszem. Erre törekszem. Így a kutyatenyésztés kérdéseit is.

Nálam évente csak egyszer vannak kiskutyák. pedig 12 felnőtt kutyusom van. Felelősséggel tenyésztek és hosszabb tervezés után állítom össze a párokat.
Most is így történt.  Egy nagyon összeillő párosítást terveztem.  Mivel a fajtában a gyors sikerek hajhászása miatt és a felületes személés és bírálat miatt vékony csontozatú kis méretű kutyák jelentek meg és terjedtek el Európa szerte az anyaországból kiindulva. Így egy régi vérvonalhoz ragaszkodva egy 9 éves kannal fedeztettem. Hogy megőrizzem szukám erős csontozatát elegáns megjelenését az utódaiban is.

Pontosabban Isten elé vittem a kérdést. Mivel nélküle nem tenyésztek csak az ő áldásával.

Épp a pékségbe indultam és azon gondolkodtam hogyan oldom meg a fedeztetést mivel a kan már nem fiatal és volt egy kullancsfertőzése ami miatt gyengék a hátsó lábai, a tulajdonosai pedig nem tenyésztők. Amikor " véletlenül " szembetalálkoztam egy kedves tacskótenyésztő ismerősömmel. Ő örömmel ajánlotta fel hogy segít, mivel ő mesterségesen pároztat a kanjával.
Nagyon örültem Isten válaszának a kérésemre. Mert ez az ő válasza volt ,hogy véletlenül összehozott minket.
A pároztatás mesterségesen meg is történt. Sikeres volt. A kan részéről minden rendben volt. Tehát ha nem lesznek kiskutyák nem a kan hibája.

Közben csak egyre gyűltek a leendő kiskutyára várók. Két család személyesen látogatott el hozzánk a gyerekekkel és nagyon jó benyomásokkal távoztak. Külföldről is érdeklődtek. Sokszor hívtak fel hogy megszülettek-e már a kiskutyák. Egy régebbi lelkes ismerősöm is jelezte hogy egy fekete szukát szeretne de csak tőlem.  Ő már egy éve várt.

Az ellést megelőző két hétben már láttam hogy vagy nem lesz egyáltalán kiskutya, vagy csak egy két kölyök lesz. így az érdeklődőimet kezdtem felkészíteni a csalódásra. Valamint tudtam ha csak egy kölyök születik az fogja meghatározni hogy kinek kell adni a kiskutyát.  Arra hogy fekete szuka szülessen csupán  25% volt az esély.  A vérvonal és a tenyésztés szempontjából egy ilyen színű kiskutya a legideálisabb.

Terra egyetlen kölyköt szült!  Egy fekete szukát!

Nem tudom hogy Isten miért döntött úgy hogy a többi lelkes várakozónak, aki volt hogy hetente felhívtak ,miért nem juttatott kiskutyát?  De ő tudja! Én pedig hiszem hogy ez így jó. Még ha nem is értem emberileg vajon miért így történt.  Akkor is örülök az Ő döntésének. Mivel tudom hogy áldásával kísért.

"Ne félj Sion ne csüggedj el.  Veled van az Úr  az Istened  Ő erős és megsegít. Boldogan örül neked megújít szeretetével ujjongva örül neked." zof.3 16-17

Nem elérhető ditte

• Segítő
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #31 Dátum: 2011 Április 06, 11:51:28 »
Kedves Clio!
Köszönöm,hogy megosztottad velünk ezt a történetet.

Úgy veszem észre,hogy egyre több testvért vezet úgy az Úr,hogy Őrá hagyja minden útját és csak benne bízzon.

:2smitten:
"Társuk vagyok mindazoknak,akik félnek téged,és akik határozataidat megtartják."Zsoltárok 119,63

Nem elérhető Clio

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
    • rineweld
« Válasz #32 Dátum: 2012 Január 01, 02:08:31 »
Istennek minden apróságunkra olyan gondja van hogy mély hálával tölt el!

A munkám miatt sajnos hétvégén is és két műszakban dolgozok. A szabadnapok kiszámíthatatlanok és az év végére már nem kapunk szabadságot.
Két szukám Malkia és Narity 3 hét különbséggel tüzeltek. Mindkét fedeztetés sikeres volt.
Én mindig ott vagyok amikor a kicsik születnek. Főleg amikor először szül egy szukám. Ez legtöbbször a hajnali órákra esik úgy este 10-től hajnali 5 órás intervallumban. már 28 alom született a "kezeim alatt" az elmúlt 16 év-ben.
Mivel reggeles voltam ( 5:30-ra járok ilyenkor dolgozni) így nem lett volna jó csak az az időpont amikor munka után egy szabadnap következik. Isten úgy rendezte hogy Malkia pont így szüljön a hét közepén hogy másnap épp szabadnapom volt.
Majd Narity pont karácsony másnapján szült  ráadásul reggeli órákban így egész nap tudtam vele foglalkozni!
Csodálatos hogy Istennek az állatainkra is így van gondja! Így összehangolta az időpontokat!

:igen:

"Ne félj Sion ne csüggedj el.  Veled van az Úr  az Istened  Ő erős és megsegít. Boldogan örül neked megújít szeretetével ujjongva örül neked." zof.3 16-17

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
    • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
« Válasz #33 Dátum: 2012 Január 01, 02:48:14 »
:afro:
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető E.Edit

• Testvérünk
  • *
« Válasz #34 Dátum: 2012 Június 06, 11:53:05 »
Van egy mappam,amibe kulonfele irasok vannak elteve. Talaltam benne egy lapot es a rajta allo kis irast gondoltam megosztom veletek. Ezt a topicot talaltam a legmegfelelobbnek.

AMIT A KUTYAKTOL TANULHATSZ

1.- Legy huseges!
2.- Ha szeretteid hazaternek,rohanj elejuk,hogy udvozold oket!
3.- Szaladgalj,jatsz es bohockodj naponta!
4.- Soha ne hagyd ki,ha egy vidam kirandulasra van lehetoseged!
5.- Mellozd a harapast,ha egy egyszeru morgas is megteszi!
6.- Soha ne jatszd magad olyannak,amilyen nem vagy!
7.- Mindegy milyen gyakran szidnak,ne duzzogj miatta. Fuss egy kort es legy ujra baratsagos!
8.- Forro napokon igyal sok vizet es fekudj ki egy arnyas fa ala!
9.- Ha az amit keresel,el van temetve,akkor ass amig meg nem talalod!
10.- Ha boldog vagy,tancolj korbe!
11.- Ha valakinek rossz napja van,maradj csendben,ulj le melle,es finoman hizelegj neki!

:114:
"Ne félj, csak higgyj!"  Márk ev.5:36/b

Nem elérhető Clio

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
    • rineweld
« Válasz #35 Dátum: 2012 Június 08, 10:54:31 »
Ez nagyon jó! És milyen egyszerű.  :2smitten: :2smitten:

Köszönöm hogy megosztottad!

Nem elérhető E.Edit

• Testvérünk
  • *
« Válasz #36 Dátum: 2012 Június 08, 12:18:51 »
 :afro:
"Ne félj, csak higgyj!"  Márk ev.5:36/b