Szerző Téma: Beszélgetések Kötetlenül  (Megtekintve 32897 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető tothg

• Testvérünk
  • *
Re:Beszélgetések Kötetlenül
« Válasz #45 Dátum: 2011 Április 29, 09:46:33 »
:angel2:

Örülök, hogy kijelenti nekünk a Mindenható Isten, hogy ŐT, csak szellemben lehet imádni.

Aztán nagyon fontos - ahogy én látom  - az igazságban imádás.

Az igazságról  is érdemes lenne beszélgetni, hogy erről ki mit gondol.

Amikor a szellem ilyen kétséges, akkor az igazságról mit gondolunk.

Az persze természetes, hogy maga az Úr Jézus az igazság, de ez nekünk a személyes , napi életünkben mit jelent.

:2smitten:

Itt gondolhatnánk, hogy az igazságban való imádás az, amikor igazságot cselekszünk, és ilyen életmóddal dicsőítjük az Istent, de a valóság az, hogy a mi igazságos cselekedeteink nem számítanak Isten előtt. Vagyis igazságban imádni azt jelenti, hogy Jézusban lenni, amikor az ő igazsága a mienk és ebben imádjuk az élő Istent.
Persze csak rész szerint ismerjük az igazságot, most én is csak egy részt látok...
"Ha nem elégít meg ez a világ, akkor valószínű, hogy nem e világ számára lettél teremtve."
(C. S. Lewis)

Nem elérhető ermaha

• Testvérünk
  • *
« Válasz #46 Dátum: 2011 Április 29, 10:41:13 »
Irta :Somer ajin
Kezdeném egy kérdéssel testvérem: Tehát ha jól értem az általad elmondottakból, akkor a "világi" ember, vagyis az a személy aki nem tért meg, nem képes örülni, nem érez bánatot, fájdalmat, nem szeret...vagyis semmilyen érzelemre nem képes! Hisz a lelke a halál állapotában van...

Én azt hiszem,ez a kérdést Bibliai szem szögből lett vizsgálva és a kétféle embert nem lehet igy ahogyan te írod össze hasonlítani.A hitetlen ember soha nem tesz fel olyan kérdést,hogy Istennek van-e lelke.Sőt amikor Istent emlegeti,abban sem vagyok biztos,hogy ugyan az az Istene ,ami nekünk.Ezt nem én mondom,hanem olyan ember állítja,aki valószínű mindnyájunknál,nagyobb világossággal rendelkezik.Tehát a megtért Hittel rendelkező keresztény embert soha nem lehet ilyen módon összehasonlitani a hitetlennel. :2smitten:
Mert nem a félelemnek szellemét adta nekünk
az Isten,hanem az erőnek és szeretetnek és józanságnak szellemét/Tim:1,7/

Nem elérhető erdei

• Testvérünk
  • *
« Válasz #47 Dátum: 2011 Április 29, 17:17:30 »
Folytatnám.

Szóval, ha eljutok a lélek és a test viszonyára. Megértem, hogy a testem a lelkem alá van rakva, és teljesen jól működök, akkor hol van a szellem?
Egy érdekes dolog jutott az eszembe.
A világi ember is különbséget tud tenni, szellem és lélek között, ellenben mi keresztények valami elképesztően misztifikáljuk az egészet.
Egy egyszerű példa:
Vannak lelki beteg emberek, ilyen betegség például a depresszió, vagy szorongás, alkoholizmus és még sorolhatnánk.
Viszont vannak, szellemi fogyatékos emberek.
A kettőt, élesen elhatároljuk, és természetesnek vesszük, ellenben mikor hitről beszélünk, hirtelen a szellem megszűnik értelmezhetővé válni.
Vannak akikre azt mondjuk, nagy szellem (volt) de nem mondjuk rá, hogy nagy lélek (volt). Igaz ez fordítva is.
Van akire azt mondjuk mennyire szellemes, és ennek a fordítottját, mennyire sótlan.
Ha egy keresztény embernek azt mondom szellem, (aki nem hisz a szellemben) hirtelen amnéziás lesz, és nem érti mit mondok.
Nekem azt tanították az iskolában, hogy az agyammal gondolkodom. Én azt gondolom, hogy az agy, csupán eszköz, mely képes a szellemem akaratát közvetíteni a testnek, és képes arra is, hogy a szellememnek továbbítson információkat.
Igen ám, de van itt egy bökkenő, mivel az agyam a testem része, így az is a lélek alá van vetve.
Na innentől kezdve nem egyszerű.
Drága testvérem, nem kell velem egyet értened, de kérlek ne ítélj el azért amit most írok. Én most így gondolom, hiszem hogy igaz amit írok, de hiszem, hogy változhatok én is és a gondolataim is.
Szóval Pál pont erről a problémáról beszél.
Róm 7:23  De látok egy másik törvényt az én tagjaimban, mely ellenkezik az elmém törvényével, és engem rabul ad a bűn törvényének, mely van az én tagjaimban./ a kiemelt rész szó szerinti fordítása: νου̑ς  (núsz)- szív, szellem értelme / felfogóképessége / gondolkodási képessége
Folyt. köv.

1Kor 1:27  Hanem a világ bolondjait választotta ki magának az Isten, hogy megszégyenítse a bölcseket; és a világ erőtleneit választotta ki magának az Isten, hogy megszégyenítse az erőseket;

Nem elérhető Magda

• Testvérünk
  • *
« Válasz #48 Dátum: 2011 Április 29, 21:38:28 »
Irta :Somer ajin
Kezdeném egy kérdéssel testvérem: Tehát ha jól értem az általad elmondottakból, akkor a "világi" ember, vagyis az a személy aki nem tért meg, nem képes örülni, nem érez bánatot, fájdalmat, nem szeret...vagyis semmilyen érzelemre nem képes! Hisz a lelke a halál állapotában van...

Én azt hiszem,ez a kérdést Bibliai szem szögből lett vizsgálva és a kétféle embert nem lehet igy ahogyan te írod össze hasonlítani.A hitetlen ember soha nem tesz fel olyan kérdést,hogy Istennek van-e lelke.Sőt amikor Istent emlegeti,abban sem vagyok biztos,hogy ugyan az az Istene ,ami nekünk.Ezt nem én mondom,hanem olyan ember állítja,aki valószínű mindnyájunknál,nagyobb világossággal rendelkezik.Tehát a megtért Hittel rendelkező keresztény embert soha nem lehet ilyen módon összehasonlitani a hitetlennel. :2smitten:

Kérlek segítsetek nekem, mert nem értem ezt a beírást.

Pl, azt sem értem, hogy a:
Meg nem tért ember miért hitetlen ember?
Mit nevezhetünk itt a fórumon, mi hitetlen embernek?

Lehetek én a megváltást elfogadó hitetlen? - bizony lehetek, sőt időnként vagyok is.

Ki az az ember aki mindnyájunknál nagyobb világossággal rendelkezik? Egyáltalán mit jelent a kis világosság, vagy nagy világosság?

Csak kérdések, és a teljes értetlenség, ebben egy szikra világosságom sincs. Ezért kérem a segítséget.
 :060:
Fil 2,11 És minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsőségére

:)

Nem elérhető erdei

• Testvérünk
  • *
« Válasz #49 Dátum: 2011 Április 30, 11:12:44 »
Most már be is fejezem.
Szóval, a szellemünk az ami képes alkotni, valamit létrehozni, gondolkodni és a többi.
A szellemünk az ami cselekvésre késztet, kit erre kit meg arra.
Ha a szellemünknek engedünk teret, az képes uralkodni a lelken és a testen is. Ha szellemünkben egyetértünk Jézussal, Őt elfogadjuk, szellemünk urának, akkor megeleveníti a szellemünket arra, hogy képesek legyünk cselekedni az Ő akaratát(lélekben és testben), valamint megértsük a tanítását.
 :044:

1Kor 1:27  Hanem a világ bolondjait választotta ki magának az Isten, hogy megszégyenítse a bölcseket; és a világ erőtleneit választotta ki magának az Isten, hogy megszégyenítse az erőseket;

Nem elérhető Magda

• Testvérünk
  • *
« Válasz #50 Dátum: 2011 Április 30, 12:25:16 »
 :(

Ha ezeket valaki kibogozza.

Erdei testvér keverését legalább nyomon követem, a szellemet, ami nem az "újteremtés", hanem a lélek gondolkodó része, liftezve kapcsolja;
kapcsolja ahhoz a szellemhez ami a szellemvilág.
Ebben a tiszta és tisztátalan szellemi lények tartoznak megoszlásuk 1/3+2/3

A lélek felosztása az akarat, érzelem, értelem.
Az akarat dönti el (?) hogy minek engedelmeskedik az ember, sőt azt is, hogy úgy tesz mintha engedelmeskedne, de valójában egy látszat cselekvést csinál.

Minden épp - nem fogyatékos - ember rendelkezik képességgel ami  a lelkének a kifejlődését lehetővé teszi, de nem minden embernél fejlődik ki, illetve általában nincs egyensúly a 3 terület között.

Persze aki nem tartja fontosnak, hogy Isten országát és Isten igazságát keresse, az ezt sem tekinti fontosnak, hanem úgy tesz mint a bírák korának utolsó idejében az emberek tettek.
 :060:
Fil 2,11 És minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsőségére

Nem elérhető erdei

• Testvérünk
  • *
« Válasz #51 Dátum: 2011 Április 30, 13:27:44 »
Örülök Magdám, hogy olvastad, annak már kevésbé, hogy nem érted.
Minden embernek van szelleme. Mi ezzel a baj? Hiszen az ember= test, lélek, szellem.
A szellem nem a lélek gondolkodó része, hanem része az embernek. A lélek az ami összeköti a testtel.
Képzelj három halmazt, egyik szellem másik lélek harmadik test. Az elsőnek van közössége a másodikkal, a másodiknak a harmadikkal. Azért három különböző halmaz, igaz, vannak azonosságok.

"A lélek felosztása az akarat, érzelem, értelem.
Az akarat dönti el (?) hogy minek engedelmeskedik az ember, sőt azt is, hogy úgy tesz mintha engedelmeskedne, de valójában egy látszat cselekvést csinál.

Minden épp - nem fogyatékos - ember rendelkezik képességgel ami  a lelkének a kifejlődését lehetővé teszi, de nem minden embernél fejlődik ki, illetve általában nincs egyensúly a 3 terület között."
/idézet Magda

Ezek szerint, egy szellemi fogyatékos nem is nyerhet üdvösséget? Hiszen a lelke nem tud fejlődni.

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
    • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
« Válasz #52 Dátum: 2011 Április 30, 13:53:44 »
Akiknek nem nyilt meg az ertelmuk (fogyatekosok, kisgyermekek), azok nem fognak a pokolra kerulni.
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető erdei

• Testvérünk
  • *
« Válasz #53 Dátum: 2011 Április 30, 14:14:03 »
Anteem!

Miért csak ez a két lehetőség van?
Pokol vagy mennyország?

Nem elérhető Magda

• Testvérünk
  • *
« Válasz #54 Dátum: 2011 Április 30, 14:19:27 »
Örülök Magdám, hogy olvastad, annak már kevésbé, hogy nem érted.
Minden embernek van szelleme. Mi ezzel a baj? Hiszen az ember= test, lélek, szellem.
A szellem nem a lélek gondolkodó része, hanem része az embernek. A lélek az ami összeköti a testtel.
Képzelj három halmazt, egyik szellem másik lélek harmadik test. Az elsőnek van közössége a másodikkal, a másodiknak a harmadikkal. Azért három különböző halmaz, igaz, vannak azonosságok.

"A lélek felosztása az akarat, érzelem, értelem.

Minden épp - nem fogyatékos - ember rendelkezik képességgel ami  a lelkének a kifejlődését lehetővé teszi, de nem minden embernél fejlődik ki, illetve általában nincs egyensúly a 3 terület között."
/idézet Magda

Ezek szerint, egy szellemi fogyatékos nem is nyerhet üdvösséget? Hiszen a lelke nem tud fejlődni.
A következtetésem, hogy a te szellemi szinted az én értelmi szintemet felül írta
 :igen:
Idézet
Jel 22,2   
Az ő utczájának közepén. És a folyóvízen innen és túl életnek fája vala, mely tizenkét gyümölcsöt terem vala, minden hónapban meghozván gyümölcsét; és levelei a pogányok gyógyítására való

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #55 Dátum: 2011 Április 30, 14:53:54 »
Anteem!

Miért csak ez a két lehetőség van?
Pokol vagy mennyország?

Azert Testverem, mert ki-ki oda kerul, akit szolgalt elotte.

"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető erdei

• Testvérünk
  • *
« Válasz #56 Dátum: 2011 Április 30, 15:10:04 »
Magdára nincs válaszom, sajna nem tudok mit mondani rá.

Neked Anteem viszont igen:Jel 20:13  És a tenger kiadá a halottakat, akik ő benne voltak; és a halál és a pokol is kiadá a halottakat, akik ő náluk voltak; és megítéltetének mindnyájan az ő cselekedeteik szerint.
Milyen érdekes (egyébként én sem értem) de hármat is felsorol, ahol a halottak vannak: tenger, halál, pokol.
Így már négyre bővült az alternatívák száma.
Tenger, halál, pokol, menny.

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #57 Dátum: 2011 Április 30, 15:16:52 »
Talan a halottak testerol tesz emlitest (pl: tenger).

Nem elérhető zoltan

• Testvérünk
  • *
  • Testvér
« Válasz #58 Dátum: 2011 Április 30, 15:21:12 »
Szerintetek, minden egyes emberben, ISTEN lelke lakozik ?

Az egész beszélgetés innen indult el, és ahogy látom teljesen elment más irányba.
Végig figyeltem, és elmondom én is a véleményemet.

Isten Lelke és Szelleme csak az újjászületett hívő emberben él.

Az ember két fő rész ből áll Külső ember és belső ember. 2Kor 4:16 

A külső emberünk - a hústestünk
A belső ember - a lelkünk és a szellemünk. A lelkünk az érzelmünk központja és ez ad élet forrása a testnek. A lélek eleveníti meg a testett, a testnek nincs élete a lélek nélkűl. A Szellemnek önmagában van élete, de össze van kapcsolva a lélekkel ami össze van kapcsolva a testtel. Tulajdonképpen a lélek köti össze a testet a szellemmel. A szellemünk az ami tulajdonképpen vagyunk, amivel gondolkozunk, amivel döntést hozunk, persze szellemünkre hatással van mind a lelkünk mind a testünk.

Van egy veszély amikor nagyon szét akarjuk választani azt a három dolgot. Hisz a test a lélek és a szellem ez a három együttesen alkotja az embert. Ez olyan mint mikor teljesen szét akarjuk választani az Atyát, a Fiút és a Szent Szellemet, ők hárman egyek, és ők hárman egészek és ők hárman az egy Isten.

A megszületésünkkor mind a hárommal rendelkezünk, és mind a három az embert alkotja, vagy maga az ember, mert így vagyunk teljes ember.
Az életett  kapjuk Istentől, de e lélek és a szellem az emberrel születik meg - Isten hívja életre, ezért egy bizonyos értelembe mondhatjuk, hogy Istentől kapjuk. (ha ez máskép lenne, azt jelentené, hogy mi léteztünk a születés előtt is, de ez nem valós, mert mi a születés pillanatától kezdve létezünk - úgy testileg, lelkileg és szellemileg).

Nagyon fontos, hogy megértsünk egy fontos igazságot, amit ha nem értünk meg, akkor könnyen tévedésbe esünk és sokszor ez igazság hiánya miatt van annyi félre értés.

Az ige mikor azt mondja hogy mi halottak voltunk szellemileg - ez nem azt jelenti hogy újjászületésünkig nem rendelkeztünk szellemmel,  vagy hogy halott volt bennünk, nem volt élete, hanem a Bibliában hallottnak lenni azt jelenti, hogy elszakadva lenni Istentől bűnben lenni, a bűn alá, ezáltal az itélet és  a halál alá rekesztve lenni. Minden ember aki nincs újjászületve az a Biblia értelmében - halott. Nem azt jelenti, hogy megvan halva, hanem hogy nincs kapcsolata Istennel, el van szakadva Istentől, Isten nélkül él. Mikor újjászületünk, akkor nem életre kell a szellemünk, hanem megújjúl, újjá születik, egy új lesz egy olyan szellem és egy olyan lélek ami Istent imádja, Istent szereti, Isten iránti és az emberek iránti helyes érzelmek vannak benne és Isten iránti engedelmesség. Ami több lesz az az, hogy részesei leszünk Isten Szent Szellemének, Isten Szelleme összekacsolódik a szellemünkkel, egy lesz velünk, és mi egyek leszünk vele. Ezáltal ő lesz a szellemünk irányítója -  persze ha hagyjuk - és szellemünk éltetője.

Ez az én véleményem ezekkel a gondolatokkal kapcsolatban.

:2smitten:
Kárnak ítélek mindent az én Uram, Jézus Krisztus ismeretének gazdagsága miatt: a kiért mindent kárba veszni hagytam és szemétnek ítélek, hogy a Krisztust megnyerjem,

Az Úr Jézus Krisztusnak kegyelme, és az Istennek szeretete, és a Szent Léleknek közössége mindnyájatokkal. Ámen.

Nem elérhető erdei

• Testvérünk
  • *
« Válasz #59 Dátum: 2011 Május 01, 08:10:01 »
Zoltán szépen összefoglaltad.