Szerző Téma: Beszélgetések Kötetlenül  (Megtekintve 14284 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető ditte

 • Segítő
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 4504
Re:Beszélgetések Kötetlenül
« Válasz #90 Dátum: 2012 Július 28, 17:07:09 »
Csak annyit akartam írni hogy Isten tényleg beváltja az ígéreteit. Egy hitetlen fórumon  szóba került az a gondolat hogy miért ne keletkezhetett volna az élet spontán evolúció által. Az volt a csodálatos hogy előző nap bár még nem tudtam hogy másnap ezt a kérdést fogják nekem feltenni. Részletesen foglalkoztam a molekuláris biológiával. És a valószínűség számításokkal.
Pont azon gondolkodtam hogy milyen jó lenne erről beszélni a többieknek.  De nem akartam tolakodni. Erre Isten úgy fordította az eseményeket hogy ez a kérdés konkrétan nekem lett címezve. Méghozzá aki feltette azt hitte én csak egy buta vallásos a tudományhoz nem értő vagyok.
Isten megszégyenítette és miután bőven és idézetekkel cikkekkel linkelve. Amiket szintén Isten juttatott eszembe folyamatosan amikor írtam egyre jobban elcsöndesült. Majd visszakozott. Végül nem volt már ellenvetése és kezdte megérteni hogy miért írtam amit írtam. Miszerint az evolúció is hit.

De ezzel Isten azt is megmutatta nekem hogy szavakkal és tudományos bizonyítékokkal csak elgondolkodtatni lehet az embereket de nem fognak tőle megtérni.
Ezért a vallás topicban a bűn kérdéséről kezdtem beszélni. Az még folyamatban van. Isten azt mondta nekem hogy Őrállóvá tett és nem féljek tőlük mert vaszárakat török le és ércajtókat török be.
Mindezt úgy hogy baráti körben a fórumon beszélek Istenről. Így mivel azonos a hobbink tőlem elfogadják.Más téma amiben viszont veletek szeretnék beszélgetni.
Ismeritek-e azt a fogalmat hogy : Wellnes kereszténység?
Drága Clio Testvérem!
Csodálatos a mi Istenünk. Nagyon örülök, hogy így helyt tudtál állni és bizonyság lenni nemhívő emberek előtt, akik azt gondolják, a keresztények buták és begyöpösödöttek.
Áldjon meg az Úr Testvérem.
"Társuk vagyok mindazoknak,akik félnek téged,és akik határozataidat megtartják."Zsoltárok 119,63

Nem elérhető ditte

 • Segítő
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 4504
Re:Beszélgetések Kötetlenül
« Válasz #91 Dátum: 2012 Július 28, 17:11:01 »
A "wellness keresztények" olyanok lehetnek, akik csak addig szeretik Isten Igéjét vagy a tanítást hallgatni, amíg az nekik jó érzést okot és "boldogok" tőle. Ahogy a Biblia mondja: viszket a fülük. A gyülekezetet valamiféle "Áldás klub"-nak tekintik.
"Társuk vagyok mindazoknak,akik félnek téged,és akik határozataidat megtartják."Zsoltárok 119,63

Nem elérhető E.Edit

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1427
Re:Beszélgetések Kötetlenül
« Válasz #92 Dátum: 2012 Július 30, 11:06:32 »
Kedves Clio,nagyon varom,hogy megird nekunk,mi is az a Wellnes keresztenyseg tulajdonkeppen. Feltetted a kerdest,mi pedig csak otletelgetunk. Erdekelne,honnan is ered ez a fogalom.

 :104:
"Ne félj, csak higgyj!"  Márk ev.5:36/b

Nem elérhető Elisabeth

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 7155
Re:Beszélgetések Kötetlenül
« Válasz #93 Dátum: 2012 Augusztus 05, 09:19:03 »
Szia Clio!

Hát igen az evolúció, vagy a materializmus (és a többiek) mind egy-egy "hit", vagy vallás, hiszen nincs kézzel fogható bizonyíték rá, mint ahogy Isten létezésére sincs.

Én nem ismerem a "wellnes kereszténység" kifejezést, csak sejtem mit takar... Elmondod?

Úgy gondolom érdemes egy kicsit ebben a kérdésben Isten Szavára figyelni.

Amit Isten megmondott, az 100%-ig beteljesedik. Évezredekkel ezelött kijelentett próféciák teljesednek be még ma is, és teljesedett be a történelemben. Isten nem hagyta magát bizonyiték nélkül. Nem csupán a mi hitünk dönti el, hogy az Örökkévalóban való hit-e a helyes.

Végig gondoskodott arról, hogy kijelentse magát, és ne hagyjon magunkra a hitünkkel. Csak ismerni kell az Ö kijelentéseit.

Néhány Ige ezzel kapcsolatban:

Uram, Isten, te elkezdetted megmutatni a te szolgádnak a te nagyságodat és hatalmas kezedet! Mert kicsoda olyan Isten mennyben és földön, a ki cselekedhetnék a te cselekedeteid és hatalmad szerint?
5Móz 3,24
   
Mert kicsoda tudhatja, mi legyen az embernek jó e világon, az ő hiábavaló élete napjainak száma szerint, a melyeket mintegy árnyékot tölt el? Kicsoda az, a ki megmondhatná az embernek, mi következik ő utána a nap alatt?
Préd 6,12
   
Ezokért mondjad nékik: Így szól az Úr Isten: Nem halad tovább semmi én beszédem; a mit szólok, az a szó meglészen, ezt mondja az Úr Isten.
Ez 12,28

És most mondtam meg néktek, mielőtt meglenne: hogy a mikor majd meglesz, higyjetek.
Jn 14,29

Az ÚR pedig ezt mondta nekem: Jól látod, mert gondom van rá, hogy igémet beteljesítsem.
Jer 1,12

Az ég és a föld elmúlik, de az én beszédeim nem múlnak el."
Mk 13,31 

A ki megvet engem és nem veszi be az én beszédeimet, van annak, a ki őt kárhoztassa: a beszéd, a melyet szólottam, az kárhoztatja azt az utolsó napon.
Jn 12,48

Tehát Isten Önmaga gondoskodott bizonyitékról, azáltal, hogy nem a levegöbe beszél, hanem az Ö ígéretei egytöl egyik beteljesedik.

 :2smitten:

Taníts akaratod teljesítésére, mert te vagy Istenem! A te jó lelked vezéreljen az egyenes úton!
Zsolt 143,10

Nem elérhető Clio

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 255
  • rineweld
Re:Beszélgetések Kötetlenül
« Válasz #94 Dátum: 2012 Október 24, 16:02:11 »
Levelező listás tagja lettem egy biblia hű 6 napos teremtést elfogadó teremtéskutató körnek. Egy kicsit kevés időm van a fórumozásra.

De a Wellness kereszténység fogalmát most nyáron hallottam egy bibliatanulmányozó héten. Jól sejtettétek. A valódi megtéréshez nincs köze. Inkább afféle érzelmi és jóléti kereszténység. Nagy hangsúlyt kap a testi gyógyulás. A szeretet és adakozás hangsúlyozása. A hívő életet úgy állítják be mint egy állandó Isteni áldást. Lényege hogy az ember van a központban Isten helyett. Isten pedig a szolgáltató akár egy wellnes hotelben .
Ezzel az a hatalmas baj hogy tele van féligazságokkal. Mert mind a gyógyulás mind a szeretet az adakozás és az áldás jó dolgok.

DE EMBEREK SOKASÁGA CSALÓDIK ILYEN helyeken. Látva hogy még mindig vannak problémák és elmaradnak az áhított Isteni áldások is. Sokszor azt kapják válaszként hogy azért mert "NEM HITTÉL ELÉGGÉ".  Végül a kereszténységből teljesen kiábrándultan a bibliát meggyűlölve mennek tovább. ( Nemrég beszéltem egy ilyen csalódott emberrel)
Az emberek másik részének pedig hamis biztonságot nyújt és nem törődnek a megbékéléssel a bűnbocsánattal. Mert az ilyen helyeken sok mindenről van szó de a  BŰN TABU téma. Nehogy elriasszuk a " vendégeket".

remélem így már érthető.
Örülök hogy írhatok újra ide és van egy kis időm.  :168:
"Ne félj Sion ne csüggedj el.  Veled van az Úr  az Istened  Ő erős és megsegít. Boldogan örül neked megújít szeretetével ujjongva örül neked." zof.3 16-17

Nem elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22830
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re:Beszélgetések Kötetlenül
« Válasz #95 Dátum: 2012 Október 24, 16:08:31 »
Valóban borzasztó, Istent próbálják szolgálatuk alá nyomni, holott nekik kellene szolgálniuk Istennek.

Örülök, hogy újra itt vagy közöttünk. :afro:
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető Elisabeth

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 7155
Re:Beszélgetések Kötetlenül
« Válasz #96 Dátum: 2012 Október 24, 16:22:00 »
Kedves Clio!

Nagyon örülök, hogy betetted ezt a meglátásodat, tökéletesen egyetértek Veled!

 :2smitten:
Taníts akaratod teljesítésére, mert te vagy Istenem! A te jó lelked vezéreljen az egyenes úton!
Zsolt 143,10

Nem elérhető ditte

 • Segítő
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 4504
Re:Beszélgetések Kötetlenül
« Válasz #97 Dátum: 2012 Október 24, 18:45:32 »
Drága Clio!
Ez valóban felvizezett evangélium. Nem használ sajnos.
 
"Társuk vagyok mindazoknak,akik félnek téged,és akik határozataidat megtartják."Zsoltárok 119,63

Nem elérhető Clio

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 255
  • rineweld
Re:Beszélgetések Kötetlenül
« Válasz #98 Dátum: 2012 December 31, 00:23:40 »
Köszönöm a pozitív bátorításokat és remélem Antee sem fog "eretneknek" nyilvánítani és kizárni a fórumról. 

Most szeretném leírni a gondolataimat a pokollal kapcsolatban.


Nekem régen zavaros volt hogy mit jelent az hogy a pokol a halál a kénkővel égő tóba vettetik. Jelenések 20 /13
Hiszen a pokol már nem eléggé forró? Miért kell még a kénkővel égő tóba vetni?
Aztán megértettem hogy ez a megsemmisítést jelenti. Vagyis azt hogy nem lesz többé halál sem pokol sem bűn sem Sátán..stb

Amúgy ha jól tudom az eredeti nyelvben az ószövetségben pokol a Seol néven szerepel ami nem jelent forró helyet.

 Krisztus az első feltámadott !! ezt írja az ige.  Krisztus előtt is haltak meg, ha mennybe mentek akkor valamiféle feltámadásban kellett hogy részük legyen.
A test és a szellem szétválasztása szintén keleti eredetű. Ahol a test olyan mint egy ruha amit cserélni lehet. Amíg a biblia test feltámadásáról ír.  Az ember a testével együtt ember így kerek egész. Ezért kellet Krisztusnak is testben feltámadnia!
Krisztus gyehennának hívta az elkárhozottak helyét. Gyehenna pedig egy szeméttelep volt Jeruzsálemben ,ahol folyton égett a tűz és ide hozták azt amit el akartak égetni, meg akartak semmisíteni.
Valamint Ádám és Éva az édenkertből ki lett űzve mielőtt az élet fájáról ehetett volna.
Csak Krisztus vére adhat örök életet. Aki nem kapja nem fog örökké élni.
De azt is írja az ige hogy ítéletre csak az elkárhozottak mennek, mert a megváltottak átmentek a halálból az életbe!
Az élet könyvébe mindenki cselekedete le van írva. Jelenések 20/12
Jelenések 20/5 A többi halott nem kelt életre. Ők mennek ítéletre. Krisztus ezer éves uralma után.. Akiket elhitet a Sátán egy végső lázadásra.


Ez a videó nem állítja azt hogy a pokol nem létezik! Csupán csak azt hogy az ítélet után fognak odakerülni az elkárhozottak. A halál állapotát az ószövetség sok helyen alvásként írja le. A halottak semmit nem tudnak. Mondja a prédikátor könyve 9/7 vagy Jób könyve 9-10

A római birodalom több isten hitében a pokol és a meny olyan helyszínek voltak ahol tudattal rendelkező lények éltek. A pokol uralkodója Hadész volt. Így amikor ez a nézet bekerült a keresztény hitbe ott a pokol fejedelme a Sátán lett. Még most is sokan hiszik ezt azok is akik kereszténynek tartják magukat. Pedig a biblia kimondta hogy a sátán e világ fejedelme. A birodalmak és hatalmasságok akikkel szellemi küzdelmünk van szintén nem a pokolban élnek hanem mennyei magasságban.

Az örökké létező lélek tana pedig keleti eredetű. Isten az örök életet csak a megváltottaknak ígéri meg.

Az elkárhozottak  igen is megfogják kapni a büntetésüket a végső ítéletben. A tűz és a szenvedés lesz az örök részük. Számukra örök. Mert megváltoztathatatlan és amíg csak érezni fognak szenvednek. Ez nem azt jelenti hogy nincs pokol! Azt sem jelenti hogy azonnal megsemmisülnek.

Hanem azt hogy a történelem egy részén fog valóság lenni. A föld újjáteremtése előtt. Az elkárhozottaknak pedig örök valóság az ítélet után.

Lelkem is megnyugodott így igei és belső bizonyosságom is van . Helyére került jó pár régi kérdésem is. :168: Ezért meg vagyok győződve arról hogy a halottak alusznak. Úgy mint amikor a mély alvás fázisban nem érzékelünk semmit. Mégis vagyunk.
Krisztus amikor visszajön csatlakozik hozzá minden hívő. A halott hívők feltámadnak romolhatatlan testben! az élő hívők elváltoznak bűntelen romolhatatlan testük lesz! Angyalok gyűjtenek minket össze a világ 4 sarkáról. Felmegyünk Krisztussal a mennybe ahova ő is távozott egykor a tanítványai szeme láttára.
Ezt minden ember látni fogja, az ottmaradottakra szörnyű katasztrófák várnak. Krisztus közeledtét látva inkább kívánják hogy a sziklák a fejükre omoljanak. a kívánságuk pedig teljesülni is fog. Ez a hetedik trombita szó idején lesz.

itt egy elgondolkodtató videó!

http://www.youtube.com/watch?v=UryewI85w9w#ws
"Ne félj Sion ne csüggedj el.  Veled van az Úr  az Istened  Ő erős és megsegít. Boldogan örül neked megújít szeretetével ujjongva örül neked." zof.3 16-17

Nem elérhető Shomer ayin

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 3035
Re:Beszélgetések Kötetlenül
« Válasz #99 Dátum: 2012 December 31, 11:53:47 »
Áldott Testvérem. Én tisztelem azt az igyekezeted, amivel kutatsz ezen dolgok után.Nyilván elismerem azt is, hogy rész szerint van bennünk az ismeret.
Azt mondod: Az Igék, és a lelkiismereted meggyőzött téged. A Problémát abban látom, hogy a lelkiismeret a jelen cselekedeteid helyességéről-helytelenségéről győzködhetnek, nem az Istennek, jövőre vonatkozó kijelentéseiről.... Az Igék pedig amire hivatkoznak azok, akiknek elfogadod a véleményét, nos azok csupán, a környezetükből kiragadott Igék, amik jelentése pontosan a szövegkörnyezetből való kiragadás miatt: Félreértelmezetteké lettek... Ráadásul sokkal több az emberi vélemény-ötletelés... mint az Ige. Ez nem lehet alap amire építhetnél....
Tudod Testvérem, az Ige tanulmányozáshoz való hozzáállás Kritériuma ez: Isten Igaz és Örökkévaló, az Ő Beszéde-Igéje is Örökkévaló! Színtiszta Igazság, minden egyes betűje! Erre pedig az Igei hivatkozás, ha kell egyáltalán: V.Mózes 4,2; V.Mózes 12,32 (Károli esetében, egyebekben: V.Mózes 13,1
Vegyük kiindulásnak a Mt.25-öt... Az Egész fejezet az ítéletről szól! Hogy mindenkinek meg kell állni az ítélőszék előtt az tehát nyilvánvaló! Erről tesz bizonyságot
Pál is, II.Kor. 5,  10. Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy kiki megjutalmaztassék a szerint, a miket e testben cselekedett, vagy jót, vagy gonoszt.


Jézus kijelentése is ugyan ez: Mt.25, 46. És ezek elmennek majd az örök gyötrelemre; az igazak pedig az örök életre.
És a jelenések könyvében is olvashatunk erről: Jel.20 ; Jel. 21.
Namost az Örök-az Örök! 
Ézs 60,19    
Nem a nap lesz néked többé nappali világosságod, és fényességül nem a hold világol néked, hanem az Úr lesz néked örök világosságod, és Istened lesz ékességed,

Nem elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22830
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re:Beszélgetések Kötetlenül
« Válasz #100 Dátum: 2012 December 31, 15:20:19 »
Köszönöm a pozitív bátorításokat és remélem Antee sem fog "eretneknek" nyilvánítani és kizárni a fórumról. 


Remélem azért még a kisgyermekeket nem velem ijesztgetik.

A többivel kapcsolatban annyit szeretnék írni, hogy számunkra Isten Igéje az első. Ugyanis Isten Igéje Jézus. Ha tehát Isten Igéje az első, akkor minden más másodlagos helyet foglal el, amibe foglaltatik még az érzelmeink is. Isten dolgait tekintve az érzelmek lehetnek jók és rosszak is. Rosszak akkor, ha az megelőzi Isten Beszédét (Igéjét), jó akkor, ha Isten Igéjében megáll az érzelmeink. 

Istent nem az érzelmeink által lehet megismerni, hanem az Ő Igéjén keresztül. Ezért is mondta Jézus, hogy Ő az út az Atyához. Vagyis Isten Igéje.
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető Shomer ayin

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 3035
Re:Beszélgetések Kötetlenül
« Válasz #101 Dátum: 2012 December 31, 15:22:34 »
És erre, egy nagy: ÁMEN!     :afro:
Ézs 60,19    
Nem a nap lesz néked többé nappali világosságod, és fényességül nem a hold világol néked, hanem az Úr lesz néked örök világosságod, és Istened lesz ékességed,

Nem elérhető Shomer ayin

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 3035
Re:Beszélgetések Kötetlenül
« Válasz #102 Dátum: 2012 December 31, 15:29:52 »
Az jutott eszembe erről, hogy Pál és a többi Evangélista is, az érzelmeik alapján szerették volna Ázsiában is hirdetni az Evangéliumot, De a Lélek nem engedte őket...( Apcsel16,6.)  Őket sem az érzelmeik vezették....
Ézs 60,19    
Nem a nap lesz néked többé nappali világosságod, és fényességül nem a hold világol néked, hanem az Úr lesz néked örök világosságod, és Istened lesz ékességed,

Nem elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22830
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re:Beszélgetések Kötetlenül
« Válasz #103 Dátum: 2012 December 31, 15:32:04 »
Igen! :afro:
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető Clio

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 255
  • rineweld
Re:Beszélgetések Kötetlenül
« Válasz #104 Dátum: 2013 Január 01, 23:23:05 »
Látom még nem lettem kitiltva. :168: ( van egy rossz tapasztalatom. Egy másik fórumról a kegyelem kérdéskörében nem értettem egyet az adminnal és ki lettem zárva) ( érdekes hitetlen fórumokról még sosem lettem kizárva pedig volt már pár eset amikor az adminnal nem értettem egyet főleg hitbeli vagy vallási kérdésekben)

Valóban kutatom ezeket a dolgokat. ( bár inkább belebotlottam ebbe a kérdésbe, mert konkrétan az evolúció teremtés témakörben kutakodom most is. Egy biblia hű civilekből és tudományban jártas végzettségű hívőkből álló teremtés kutató körnek is levelező listás tagja lettem)
Fent is igéket hoztam fel. Azokat amelyek engem is meggyőztek hogy az örökké égő pokol kérdését valamit a tűz tava kifejezést átértékeljem.

Lelkiismeret alatt pedig Isten bennem munkálkodó szentlelkét is értettem.
Nem az érzelmeim voltak itt a meggyőzőek hanem a logika és az eddigi kapcsolatom tapasztalatai Istennel.

Naponta beszélek vele és ő naponta beszél velem. Az ő szentlelkének munkája bennem hogy egyre több mindent értek.
Érdekes hogy tegnap a halottak kérdése járt a fejemben és több igét is kaptam válaszként. Megerősített abban a hitemben miszerint a halottak "alszanak" várva a feltámadást. De van még egy ige a jelenések könyvében amit át szeretnék tanulmányozni.

Én magamat és igei értelmezésemet nem tartom tévedhetetlennek. A megnyugvást pedig abban értettem hogy helyére kerültek a dolgok .

Tegyük tisztába ezt a kérdést.

"Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy kiki megjutalmaztassék a szerint, a miket e testben cselekedett, vagy jót, vagy gonoszt. " 2 kor. 5 /10

Ez így szintén kiragadott ige.
Mert egy másik aminek a pontos helyét nem tudom. úgy hangzik hogy: "Azok ítéletre sem mennek hanem átmentek az halálból az életbe"

Ha pedig belegondolunk ebben ,akkor a kegyelem kérdéskörénél lyukadunk ki.

" Mert kegyelemből van üdvösségetek a hit által , Isten ajándéka ez nem a cselekedetekért hogy senki se dicsekedjék"

Én ezt úgy értettem meg hogy a megváltottak minden bűne a kereszten van. Ezeket Isten Krisztusnak tulajdonítja, így nem fogja rajtunk számon kérni, olyan  mintha el sem követtük volna őket, de a jó cselekedeteink amiket szintén elkövettünk azok maradnak a miénk és ezért jutalmat kapunk, Krisztus ítélőszéke előtt.
"Ne félj Sion ne csüggedj el.  Veled van az Úr  az Istened  Ő erős és megsegít. Boldogan örül neked megújít szeretetével ujjongva örül neked." zof.3 16-17