Szerző Téma: Az Úr Szava Online Biblia  (Megtekintve 25194 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
    • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re:Az Úr Szava Online Biblia
« Válasz #120 Dátum: 2014 Január 14, 14:56:57 »
Áldott Testvéreim! Újra fejlesztésen esett át az online találós kérdések játéka, most már megmutatjuk a helyes válaszokat a rossz válasz megadása esetén! Továbbá azon dolgozunk, hogy a válasz megadása után, bibliai hivatkozásokban is megmutatjuk, hogy melyik igerészről szólt a kérdés. Csak ez némi időt fog igénybe venni, mivel közel 600 kérdés van az adatbázisban.
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető bacsipista

• Testvérünk
  • *
    • Keresztény kincskereső
« Válasz #121 Dátum: 2014 Január 14, 20:32:38 »
Köszönjük testvérem ezt az áldozatkész szolgálatot amit végzel. Váljon sokaknak javára és épülésére.
"Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává." 1Korintus 6,12

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #122 Dátum: 2014 Január 18, 15:13:31 »
Áldott Testvéreim, újra néhány fejlesztésen vagyunk túl. A találós kérdések játékában bekerült egy "stop" funkció is, amivel az addig elért pontszámokkal befejezhető a játék. Ugyanis az volt a probléma, hogy nem mindenki kockáztat egy 5 pontos levonást, ha esetleg rossz választ ad meg. Így ezzel a gombbal bármikor befejezhető a játék, és az addig megszerzett pontokkal felkerül a top listára (persze ha elegendő hozzá a pontjai).

Másodsorban most lett kész az online Biblia nagyítási funkciója, mivel többen panaszkodtak a kis betűk olvashatatlanságára. Így most már gyengébb látással rendelkezőknek is kényelmesebbé válhat az olvasás. Csatoltam egy pillanatfelvételt a nagyítási funkcióról.
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető Shomer ayin

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #123 Dátum: 2014 Január 18, 16:08:56 »
Ez de jó Testvérem, Köszönöm.  :afro:
Ézs 60,19    
Nem a nap lesz néked többé nappali világosságod, és fényességül nem a hold világol néked, hanem az Úr lesz néked örök világosságod, és Istened lesz ékességed,

Nem elérhető bacsipista

• Testvérünk
  • *
    • Keresztény kincskereső
« Válasz #124 Dátum: 2014 Január 19, 17:39:08 »
Egyre jobb lesz.  :afro:
"Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává." 1Korintus 6,12

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #125 Dátum: 2014 Január 19, 17:41:14 »
Még sok a munka vele...

Nem elérhető irene

• Testvérünk
  • *
« Válasz #126 Dátum: 2014 Január 19, 18:13:12 »
Áldott Testvéreim, újra néhány fejlesztésen vagyunk túl. A találós kérdések játékában bekerült egy "stop" funkció is, amivel az addig elért pontszámokkal befejezhető a játék. Ugyanis az volt a probléma, hogy nem mindenki kockáztat egy 5 pontos levonást, ha esetleg rossz választ ad meg. Így ezzel a gombbal bármikor befejezhető a játék, és az addig megszerzett pontokkal felkerül a top listára (persze ha elegendő hozzá a pontjai).

Másodsorban most lett kész az online Biblia nagyítási funkciója, mivel többen panaszkodtak a kis betűk olvashatatlanságára. Így most már gyengébb látással rendelkezőknek is kényelmesebbé válhat az olvasás. Csatoltam egy pillanatfelvételt a nagyítási funkcióról.

De jó lett!  :afro: Így már jobb vele játszani, persze jó és pontos  válaszokkal    :pirul:  :088: :089: :afro:  Kösssszi
zsolt 25:8.    Jó és igaz az Úr, azért útba igazítja a vétkezőket.

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #127 Dátum: 2014 Január 19, 18:19:54 »
:2smitten:

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #128 Dátum: 2014 Január 25, 00:12:34 »
Áldott Testvéreim!

Több új fejlesztést hajtottunk végre az online Biblia és a találós kérdések játékában.

Online Bibliában már használhattok nagyító funkciót a könnyebb olvasás céljából, amit beépítettük az olvasó és a páros olvasó területekre.
Ugyancsak a keresőben változás történt, most már alap esetben nem különböztet meg ékezetes betűket, így a találati lista nagyobb eredménnyel jelenik meg.
Viszont ha ékezettel szeretnétek keresni, akkor a betűpontossági keresési opciót válasszátok. Ugyancsak ha már nem szeretnétek több hírlevelet kapni, úgy a hírlevél lap alján levő linkre kattintva azonnal lekerültök a hírlevél listánkról.

A találós kérdések játékában nagy változás történt, már a megtakarított másodpercekkel is pontot szerezhettek, bekerült egy számláló is, amely a játék időtartalmát méri és az a toplistán is megjelenik.

Szeretnék köszönetet mondani a kitöltött űrlapokért is, mert nagyon sok jó ötletet kaptunk az által. Viszonylag a közeljövőben fel fog kerülni egy téma általi keresési funkció is, amely által könnyen megtalálhatjátok az igében szereplő történeteket, a kereső funkció nélkül.

Nem elérhető torokildiko46

• Testvérünk
  • *
    • http://ildiko-torok.blogspot.com/
« Válasz #129 Dátum: 2014 Január 25, 07:24:59 »
 :2smitten: :2smitten: :2smitten: nagyon köszönjük kedves Anti!  igaz az utolsó időben nem sokat lépek be , sok a munkánk ,de hálás vagyok hogy  az idődet arra fordítod és  szeretném megköszönni    neked ! :thanks: :031: :026: :027: :rozsa:
Mert én tudom, hogy az én megváltóm él, és utoljára az én porom felett megáll.! Jób:19:25

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #130 Dátum: 2014 Január 29, 12:25:46 »
Tegnap elkészült a találós kérdések játékában a jó válaszok igei utalása. Volt vele munka, ugyanis közel 600 kérdésre kellett megkeresni a Bibliában a választ és az oda vezető linket is be kellett építeni a játékba.

De van egy új fejlesztési hírem is, amelyet én nagyon hasznosnak tartok. A Biblia olvasása közben meg lehet változtatni az adott fordítást egy másik fordításra, és ugyanazt a könyvet és fejezetet jeleníti meg. Csatoltam alább egy képet is róla. A képen a Csia Lajos fordítást azért látjátok szürkén, mert ezen fordításnak nincsenek ószövetségi könyvei.

Nem elérhető bacsipista

• Testvérünk
  • *
    • Keresztény kincskereső
« Válasz #131 Dátum: 2014 Január 30, 01:07:50 »
Nem is olyan régen (pár perce) megnyitottam a Bibliát, kipróbáltam a nagyítót, átváltottam másik fordításra, majd beneveztem a játékra. Nagyon jó, hogy megadja a helyes választ és a ige helyet is.  Tetszik a válasz szűkítő, az időkérés, a stop funkció. Valamennyit kipróbáltam de a listára kerüléshez még gyakorolnom kell.

Szuper az egész!

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #132 Dátum: 2014 Január 30, 09:35:44 »
Dicsőség az Úrnak. :afro: Még sok a munka vele, van mit még fejleszteni rajta. :2smitten:

Nem elérhető torokildiko46

• Testvérünk
  • *
    • http://ildiko-torok.blogspot.com/
« Válasz #133 Dátum: 2014 Január 30, 09:53:30 »
Mennyi mindéről le maradtam,  :2smitten: :2smitten: :2smitten: de nagyon köszönöm kedves Anti! és pláné azt hogy vagytok nekünk!!!
Mert én tudom, hogy az én megváltóm él, és utoljára az én porom felett megáll.! Jób:19:25

Nem elérhető Antee

• Admin
  • Testvérünk
  • *
« Válasz #134 Dátum: 2014 Január 31, 12:06:38 »
Sziasztok áldott Testvéreim, egy újabb hasznos dologgal fejlődött az online Bibliánk.
Egy keresés alkalmakor, a listázott igeversek mellett láthattok egy kis könyvet, amire ha rákattintotok, akkor egy ablakban megmutatja az adott igeverset minden fordításban. Ez egy nagyon egyszerű és gyors módja a fordítások összehasonlításának. Váljék áldásotokra!