Szerző Téma: A halál után...  (Megtekintve 10400 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Ani Kinor

 • Vendég
Re:A halál után...
« Válasz #30 Dátum: 2011 Április 04, 10:04:49 »
"Lehet hogy kegyetlenségnek tűnik az igazság de ha a törvények változnának akkor megszűnne az univerzum és mi is."

Miért szűnne meg az univerzum és mi is?

A törvénynek nem kell megváltoznia, ahhoz, hogy valaki kegyelmet kapjon, annak ellenére, hogy nem lehet, mert büntetés járna. 

Tudom, hogy az ember Jézus Krisztus vére által kegyelmet kaphat. De a kegyelem az kegyelem. Kegyelmet kapni lehet más esetben is, ahhoz nem kell törvényt módosítani, mert akkor nem lenne kegyelem a kegyelem. Nem?Már az maga a kegyelem, hogy megtérésem elott is mindig segített ISTEN, amióta az eszemet tudom, mindig is mellettem állt.
Hogy miert kellett mégis megtérnem?
Védelem, pajzs, ero, az IGAZ ÚT.

Egyébként, mielott megtértem, azt kértem ISTENTOL: tudni akarom, mi az igaz út, mutasd meg!
És a kereszténységhez vezetett.

A kegyelem, az kegyelem, nem kotott semmihez, egyedul ISTEN akaratától fugg. Nem kell elemezzuk  :2smitten:

Nem elérhető Magda

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 2531
Re:A halál után...
« Válasz #31 Dátum: 2011 Április 04, 10:44:17 »
Vagy esetleg még is?

Idézet
Ézs 26,10 Ha kegyelmet nyer a gonosz, nem tanul igazságot, az igaz földön is hamisságot cselekszik, és nem nézi az Úr méltóságát.
Fil 2,11 És minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsőségére

:)

Ani Kinor

 • Vendég
Re:A halál után...
« Válasz #32 Dátum: 2011 Április 04, 15:03:12 »
Kedves Regina,

itt egy nagyon szép írás:   Mai  Ige  elnevezesu keresztenyoldalról  :088:
Fogadd szeretettel  :2smitten:


http://www.maiige.hu/

Nem elérhető Clio

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 255
  • rineweld
Re:A halál után...
« Válasz #33 Dátum: 2011 Április 04, 15:20:22 »
Kedves Regina azt hiszem sejtem mire gondolsz. Te úgy gondolod hogy a halál után is el lehetne fogadni Krisztus váltságát.  Hiszen ő kifizette mindenkiért. Isten miért nem menti ki őket onnan.

Nos én is csak sejtem hogy ez miért nem lehetséges. Bár Isten igéje is világosan figyelmeztet csak még itt ezen a Földön lehet bűnbocsánatot nyerni és Krisztus váltsághalálát elfogadni. Senki sem a bűnei miatt fog elkárhozni hanem azért mert nem fogadta el az ingyenes kegyelmet. Vagy mert nem gondolta hogy ő bűnös vagy mert túl egyszerű neki az evangélium vagy mert azt gondolta majd a halál után tisztító tűzbe kerül és a menybe megy mivel nem volt gyilkos.. stb. 

Az ige azt mondja hogy halálunk után az angyalokhoz leszünk hasonlóak. Egy más valóság lesz számunkra. Nem leszünk többé az idő és a tér korlátai között.  akkor a szemünk megnyílik amit most még magunkról és Istenről is homályosan látunk akkor tiszta lesz minden.

A bukott angyaloknak sincs kegyelem! Így a halál után az elveszetteknek sem lesz. Hogy miért ehhez az emberi értelmünk kevés.
Ehhez hit kell. Ha Isten azt mondta hogy csak itt a Földön élve az idő és tér korlátai között van kegyelem és megtérés akkor ez így van.
Én hiszem hogy ha lenne más lehetőség akkor arról írt volna a biblia.

Egy ilyen fontos dolgot nem hallgat el Isten előlünk. Üdvözülni csak hit álltal lehetséges. Ha meghalunk akkor már látásban leszünk és nem hitben.

Az elkárhozottak és a bukott angyalok és a Sátán is örökké fognak szenvedni különböző mértékben büneik mértéke szerint.
"Ne félj Sion ne csüggedj el.  Veled van az Úr  az Istened  Ő erős és megsegít. Boldogan örül neked megújít szeretetével ujjongva örül neked." zof.3 16-17

Nem elérhető Regina

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 26
Re:A halál után...
« Válasz #34 Dátum: 2011 Április 04, 16:18:49 »
Tudom, hogy egy kereszténynek nem a pokol kell, hogy a központi témája legyen. De ha meghal az, akit nagyon szerettél (lehet ez a társad, édesanyád, vagy gyermeked), és tudod, hogy szinte biztos, hogy a pokolba jutott, akkor téged is foglalkoztatna ez a kérdés a pokollal kapcsolatban. Amennyire lehet tudni szeretnéd, hogy hol van most és mi történik vele. Azért mert meghalt, nem múlt el az iránta érzett féltő szereteted, sőt felerősödik, főleg, ha úgy gondolod, hogy a pokolba került, még inkább aggódsz érte, hogy min mehet most keresztül. Ha meghal az édesanyád, vagy a gyermeked, nem tudod azt mondani másnap, vagy egy hét múlva, hogy na kérem, akkor foglalkozzunk az élőkkel, neki már úgyis mindegy.

Lenne néhány kérdésem.

A bűn zsoldja a halál. Akik a pokolba kerülnek, nem fognak meghalni az utolsó ítéletkor? (A "második halál"-ra gondolok.)

Ha a Sátán is szenvedni fog, akkor ki fogja irányítani, működtetni a pokolt?

Ki határozza meg, hogy milyen módon szenvednek az emberek a pokolban, mert több olyan véleményt hallottam, hogy személyre szabott.

Úgy tudom, hogy Isten szemében bűn és bűn között nincs különbség, a legkisebb bűn is bűn. Ennek ellenére lehet különbség a szenvedés mértéke között? Isten nélkül, a családja, és szerettei nélkül mindenki egyforma mértékben, leírhatatlanul szenved. Másrészt, ha az emberek nem is a bűneik miatt szenvednek a pokolban, hanem azért mert nem fogadták el a kegyelmet, akkor miért lenne különbség a szenvedés mértékében, és hol utal erre a Biblia?

(Ennek ellenére én bízom Isten irgalmában. Nem vetem el azt a lehetőséget, hogy lesz akinek megkegyelmez, pl annak okán, hogy nem mindenki egyenlő mértékben szenved, ha valóban figyelembe veszi az ember életútját, tetteit, személyiségét, és nem csak az alapján dönt, hogy elfogadta-e a kegyelmet. Remélem, hogy ez nem eretnek gondolat.)Nem elérhető Regina

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 26
Re:A halál után...
« Válasz #35 Dátum: 2011 Április 04, 16:40:09 »
A másik kérdésem, hogy miután meghal az ember, ítélet következik, tehát az ember azonnal, vagy a Mennybe kerül, vagy a pokolba. Ezáltal teste is kell, hogy legyen, hiszen máshogy nem tud az ember létezni, ráadásul a pokolban van testi szenvedés is, ahhoz pedig szükség van testre. Akkor mit jelent feltámadni? Hiszen amikor meghalunk, a földi testünk hal meg, a lelkünk tovább él, vagy itt, vagy ott. A feltámadáskor, ezek szerint a földi testébe kerül vissza ismét az ember lelke, mert azt a testet támasztja fel Isten?

Ha pedig valaki a Mennybe került a halála után, annak miért kellene feltámadnia?

Ani Kinor

 • Vendég
Re:A halál után...
« Válasz #36 Dátum: 2011 Április 04, 16:41:23 »
Regina  :2smitten:

megpróbalok válaszolni. Most, ha jól értelek Teged, mar nem egy életbenlevo meg nem tért házastársról beszélunk, hanem tagabb értelemben: szuleink, testvéreink, barátok....akik ne adj ISTEN még nem tértek meg.

Hogy ISTEN hogyan ítelkezik felettuk, felettem.....nem tudom. Ez ISTEN asztala.

Te, Regina, esetleg tudni szeretnéd, hogy édesanyád hovakerult, halála után, vagy hova fog kerulni.....batorkodom feltetelezni, ez a kerdés, hanem ugyis kijavítasz majd.

Regina, nekem anyukám rákos beteg volt....azt mondtak az orvosok, 1-2-3 honap, most megmutik, de utana meghal. Nem volt megtérve, a mutetje elotti ejszaka tért meg. Napok alatt jott rendbe, nagyon komolyan mondom!

De emlekszem, milyen semminek éreztem magam, és én sem voltam megtérve, és ISTEN mégis ott állt mellettem, de azt mindig is tudtam, nem tolem, hanem ISTENTOL fugg, hogy mi lehet az életben.
Tehat Regina, ha akkor ISTEN azt mondja: igen, itt az ido anyukad menni fog, akkor azt fogadom el. De nem így volt. Ez KEGYELEM volt ISTENTOL.
Tehat továbbra is csak azt tudom mondani: reméld és hidd szívedben, hogy megtér anyukád még halála elott, vagy megtért, ha, már eltavozott.
És, hogy a legjobb helyre kerul, vagy kerult; ISTENHEZ.

Van egy volt kolléganom. Keresztény. Hála ISTENNEK, o teljes szívével komolyan vette ISTEN torvenyeit egesz életében.
Az apukája meghalt, nehány éve. A halál utan 1 vagy 2 nap múlva, az apukájával álmodott. Azt mondta neki az apa: kislányom, most fog eldolni hova kerulok.
Az álom igaz! - az, hogy viszont ez mit takar, csak ISTEN tudja. Mivel ISTEN mindent lát.

Reméld és hidd a legjobbakat.
Egyébkent Zoltán testvérnek teljesen igaza van, alapból mind a poklot érdemelnénk, de meg sem így lesz. Magadon, vagy én magamon ugyanugy aggodhatnek, hogy hova kerulok. De nem fogok, teszem, ahogy tudom. Hiszem, és erzem ISTEN szeretetét és támogatását mindenben az életemben.
Majd o eldonti, mi lesz velem.
Veled, szeretteiddel!

Értsed meg a szívedben: Akik ISTENT szeretik, minden javukat szolgalja.   -   RÓMA  8 , 28  :2smitten: :2smitten: :2smitten:

Ani Kinor

 • Vendég
Re:A halál után...
« Válasz #37 Dátum: 2011 Április 04, 16:42:16 »Nem egészséges emberekhez ragaszkodni.

Nem elérhető zoltan

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1594
 • Testvér
Re:A halál után...
« Válasz #38 Dátum: 2011 Április 04, 16:42:55 »
Idézet
Ha a Sátán is szenvedni fog, akkor ki fogja irányítani, működtetni a pokolt?

Nem a Sátán működteti a poklot.

Az Isten teremtette és az isten hatalma által létezeik a Pokol is és a tüzes tó is

 :2smitten:
Kárnak ítélek mindent az én Uram, Jézus Krisztus ismeretének gazdagsága miatt: a kiért mindent kárba veszni hagytam és szemétnek ítélek, hogy a Krisztust megnyerjem,

 Az Úr Jézus Krisztusnak kegyelme, és az Istennek szeretete, és a Szent Léleknek közössége mindnyájatokkal. Ámen.

Ani Kinor

 • Vendég
Re:A halál után...
« Válasz #39 Dátum: 2011 Április 04, 16:44:33 »
A másik kérdésem, hogy miután meghal az ember, ítélet következik, tehát az ember azonnal, vagy a Mennybe kerül, vagy a pokolba. Ezáltal teste is kell, hogy legyen, hiszen máshogy nem tud az ember létezni, ráadásul a pokolban van testi szenvedés is, ahhoz pedig szükség van testre. Akkor mit jelent feltámadni? Hiszen amikor meghalunk, a földi testünk hal meg, a lelkünk tovább él, vagy itt, vagy ott. A feltámadáskor, ezek szerint a földi testébe kerül vissza ismét az ember lelke, mert azt a testet támasztja fel Isten?

Ha pedig valaki a Mennybe került a halála után, annak miért kellene feltámadnia?Nem a foldi test, nem a hús és vér marad meg, de mégis olyan, ahhoz hasonló, ahogy látod majd.
Ajánlhatom JÉZUS feltámadásának az olvasását, ha elfogadod  :2smitten:

Nem elérhető zoltan

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1594
 • Testvér
Re:A halál után...
« Válasz #40 Dátum: 2011 Április 04, 16:48:07 »
A másik kérdésem, hogy miután meghal az ember, ítélet következik, tehát az ember azonnal, vagy a Mennybe kerül, vagy a pokolba. Ezáltal teste is kell, hogy legyen, hiszen máshogy nem tud az ember létezni, ráadásul a pokolban van testi szenvedés is, ahhoz pedig szükség van testre. Akkor mit jelent feltámadni? Hiszen amikor meghalunk, a földi testünk hal meg, a lelkünk tovább él, vagy itt, vagy ott. A feltámadáskor, ezek szerint a földi testébe kerül vissza ismét az ember lelke, mert azt a testet támasztja fel Isten?

Ha pedig valaki a Mennybe került a halála után, annak miért kellene feltámadnia?

Isten a testünket is megváltotta nem csak a Lelkünket és a Szellemünket.
Így azért van szükség a feltámadásra, hogy megkapjuk a megdicsőült testünket, éppen úgy ahogy Jézus Krisztus is feltámadt és egy megdicsőült testben, ami hústest volt, de mégse volt alá vetve e világ törvényeinek.

Azért tudott csak úgy megjelenni meg eltűnni, aztán, meg evet a tanítványokkal. Ezt a megdicsőült testet a meny betudja fogadni.

Isten váltságmunkája, az ember egész lényére kiterjedt.

Kor. lev 15r.

 :2smitten:
Kárnak ítélek mindent az én Uram, Jézus Krisztus ismeretének gazdagsága miatt: a kiért mindent kárba veszni hagytam és szemétnek ítélek, hogy a Krisztust megnyerjem,

 Az Úr Jézus Krisztusnak kegyelme, és az Istennek szeretete, és a Szent Léleknek közössége mindnyájatokkal. Ámen.

Ani Kinor

 • Vendég
Re:A halál után...
« Válasz #41 Dátum: 2011 Április 04, 16:49:08 »
Idézet
Ha a Sátán is szenvedni fog, akkor ki fogja irányítani, működtetni a pokolt?

Nem a Sátán működteti a poklot.

Az Isten teremtette és az isten hatalma által létezeik a Pokol is és a tüzes tó is

 :2smitten:Kérhetek ehhez IGÉT ?
Koszonom  :2smitten:

Nem elérhető zoltan

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1594
 • Testvér
Re:A halál után...
« Válasz #42 Dátum: 2011 Április 04, 16:52:48 »
Idézet
Isten igéjével nem lehet vitatkozni...ugyanakkor én mégis bízom abban, hogy, bár elvileg lehetetlen, nem hagy mindenkit örökké szenvedni a pokolban. Bizonyára tud arról, hogy min mennek ott keresztül az emberek, hiszen Ő mindent tud, és mennyire bánják, hogy rosszul döntöttek, és nem fogták fel, hogy mit cselekszenek...Lehet, hogy "rajtuk már nem segít a sajnálat", ezt írta valaki. Értem, de ha az édesanyád, vagy a gyermeked lenne ott, vagy az, akit a legjobban szerettél, és óvtad mindentől, akivel egy test voltatok, akkor talán nem tudnád pusztán azt reagálni erre, hogy "ez rajta már nem segít", hanem gondolkodnál, hogy, hogy tudnál rajta mégis segíteni, vagy valamit tenni, hogy mégis kimentsd onnan. Főleg, ha tudod, hogy Istennek egy másodperc töredéke is elég lenne ahhoz, hogy kihozza onnan, és aztán együtt örvendezzetek Isten előtt.

Nem tudom elképzelni, hogy azokat az embereket, akiket földi életükben jobban ismert, mint anya a gyermekét és annyira szeretett,  "csak azért" mert meghaltak már nem szereti, nem hallgatja meg a gyötrő imádságukat, és magukra hagyja őket. Az ige fényében tudom, hogy a földi életükben volt lehetőségük dönteni, de az Ő irgalma örök, és nagyon szereti az embereket, Ő az Örök Szeretet. Lehet, hogy rossz a példa, de nem hallottam még anyát úgy nyilatkozni, hogy ha meghalt a gyermeke, például drog túladagolásban, vagy más egyéb saját hibájának következtében, akkor azt mondja, hogy "magára vessen, én megmondtam neki előre". Hanem ugyanúgy szeretné a meghalt gyermekét, még ha tehet is a haláláról, és bármit megtenne, hogy visszahozza az életbe,  megbocsát neki, és bármit is tett, azt szeretné, hogy a mennybe kerüljön, nem gondolná azt, hogy fiam, bűnös voltál, mész a pokolba, ez van, többé rólad meg nem emlékezem. Tudom, hogy nem Biblikus amit írtam. Tisztában vagyok vele, hogy még az életben kell megtérni. De én most arról beszélek, hogy mi történik, ha már megtörtént a "baj"...

Kedves Regina.

Szeretnék ezekre a gondolatokra válaszolni.

Szeretném ha megértenél egy dolgot Istennel kapcsolatban.
Isten mindenkit szeret, ő nem személyválogató: felhozza a napot mind a gonoszra mind az igazra. Mindenkinek egyformán fel ajánlja a kegyelmet. Istennek van egy univerzális szeretette.
Ahogy mi is, mint Isten elhívott gyermekei, minden embert szeretnünk kell, még ellenségeinket is.
Még is azt gondolom, hogy gyermekedet, férjedet, vagy feleségedet, szüleidet, máskép szereted mint a szomszéd nénit – egy bizonyos értelemben.


Szeretném ha megértenéd, hogy annak ellenére, hogy Isten mindenkit szeret, nem mindenki a gyermeke. Nem mindenki a háza népe.
Csak azok akik újjászülettek. Csak azok akik engedelmesek neki, és az ő elhívásának.

Máté 12:50  Mert a ki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát, az nékem fitestvérem, nő testvérem és anyám.

Itt szeretnék mondani egy kemény dolgot, amit maga Isten mond.

Luk 11:23  A ki velem nincs, ellenem van; és a ki velem nem takar, tékozol.

Róm 5:10  Mert ha, mikor ellenségei voltunk, megbékéltünk Istennel az ő Fiának halála által, sokkal inkább megtartatunk az ő élete által minekutána megbékéltünk vele.

Ján 8:44  Ti az ördög atyától valók vagytok, és a ti atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Az emberölő volt kezdettől fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen ő benne igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjából szól; mert hazug és hazugság atyja.


Akik, nem születek újjá, akik nem tértek meg, nem jöttek Jézushoz, , aki a testben megjelent Isten, és nem engedelmesek neki, azok nem gyermekei Istennek, hanem ellenségei.

Isten ellenségei, nem Isten gyermekei, hanem a Sátán gyermekei – így a te gondolat meneted téves.
Isten sosem fogja gyermekeit, barátait, házanépét a pokolba küldeni, csak az ellenségeit.
Sőt ő lesz aki oda küldi őket, mert az lesz az ő ítéletük és büntetésük helye.

Erről szól a Biblia.
Nézd ott van a Mt.25.r – az ítéletről. Jézus lesz az aki szétválassza a juhokat a kecskéktől, ő lesz az aki az örök gyötrelem helyére küldi azokat akik az ő ellenségei voltak, azokat akik nem engedelmeskedtek neki.

Vagy ottvan a Lázár és a gazdag története. Sokan azt mondják, hogy az csak egy példa, de az egy megtörtént eset, amit Jézus elmond.

És sorolhatnám … ott van a Jel. Könyve. Ami arról szól, hogy hogyan fogja Isten meg ítélni és elpusztítani az ő ellenségeitt. Sőt ezt az egész világot. És egy ujjat hoz létre.

Sőt a pokol még nem is a végső hely, mert a legnagyobb szenvedés még hátra van a tüzes tóban. A tüzes tó a végső büntetésnek helye.

Isten egy szerető Isten, nézd Ő annyira szerette az embereket, hogy az Ő saját Fiát nem sajnálta meg ott a kereszten, hanem kiöntötte rá teljes haragját, és ott azon a helyen elhagyta, magára hagyta, kiszolgáltatta.
:s mind ezt azért tette, mert ő nagyon is tudja milyen borzasztó és szőrnyű hely a pokol, és a tüzes tó mert éppen ő alkotta készítette azokat. (a Sátánnak és az Ő angyalainak készítette, mindazoknak akik követik a Sátánt, legyenek azok emberek vagy démonok)
Éppen ettől a szenvedéstől akar megmenteni bennünket Isten, a Krisztus halála által. Ezért áldozta fel az Ő fiát.

Ha a fiának nem kedvezett, a Bűn miatt, te szerinted mi lesz azokkal akik nem értékelik Krisztusnak, Istennek ezt a végtelen nagy áldozatát és szeretetét.
Ezért mondja az ige, hogy Isten szeretette, jósága megtérésre kell indítson.

Róm 2:4  Avagy megveted az ő jóságának, elnézésének és hosszútűrésének gazdagságát, nem tudván, hogy az Istennek jósága téged megtérésre indít?


Isten haragja fogja sújtani mind azokat akik, nem fogadják el Krisztus kegyelmét és akaratát. Itt kemény vagyok, azért mert Isten Igéje ilyen kemény.
Isten igazságos, aki megbünteti a bűnt.

Róm 2:5  De te a te keménységed és meg nem tért szíved szerint gyűjtesz magadnak haragot a haragnak és az Isten igaz ítélete kijelentésének napjára.

És még nagyon sok helyen beszél a Biblia arról, hogy akik bűnben és Krisztus nélkül élnek Isten országának örökösei nem lesznek. (Ef 5:5 ; Gal 5:21; 1Kor 6:9-10)   

És senki, senki sem fog tudni senkit megmenteni a pokoltól. Ezt csak Krisztus teheti meg, és csak ebben az életben. Az ember csak most térhet meg, a halál után késő. A pokolban senki sem térhet meg, ott már senki sem bánhatja meg bűneit. Ezt mind most kell megtenni.

Azért mondja az ige: - ma ha az ő szavát hallod, ne keményítsd meg a szíved (Zsid 3:8,  15; 4:3). Aztán meg, - ma van az üdvösség napja (2Kor 6:2). Itt ebben az életben kell meghozni a döntést.

Itt nincs helye, okoskodásnak. Itt nincs helye mellébeszélésnek.

 :2smitten:
Kárnak ítélek mindent az én Uram, Jézus Krisztus ismeretének gazdagsága miatt: a kiért mindent kárba veszni hagytam és szemétnek ítélek, hogy a Krisztust megnyerjem,

 Az Úr Jézus Krisztusnak kegyelme, és az Istennek szeretete, és a Szent Léleknek közössége mindnyájatokkal. Ámen.

Nem elérhető Regina

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 26
Re:A halál után...
« Válasz #43 Dátum: 2011 Április 04, 16:56:31 »
"Nem a Sátán működteti a poklot.

Az Isten teremtette és az isten hatalma által létezeik a Pokol is és a tüzes tó is"


De a pokolban a sátán és a démonjai kínozzák az embereket, a pokol a sátán birodalma, akkor, hogy lehet, hogy mégis Isten működteti?

Isten belát a pokolba is? Tudja, hogy mi történik ott az emberekkel? Vagy az ördög azt csinál velük amit akar, Isten abba nem szól bele, nem látja, és nem is törődik ezzel, illetve az emberekkel?

Ani Kinor

 • Vendég
Re:A halál után...
« Válasz #44 Dátum: 2011 Április 04, 16:59:46 »
Idézet
Isten igéjével nem lehet vitatkozni...ugyanakkor én mégis bízom abban, hogy, bár elvileg lehetetlen, nem hagy mindenkit örökké szenvedni a pokolban. Bizonyára tud arról, hogy min mennek ott keresztül az emberek, hiszen Ő mindent tud, és mennyire bánják, hogy rosszul döntöttek, és nem fogták fel, hogy mit cselekszenek...Lehet, hogy "rajtuk már nem segít a sajnálat", ezt írta valaki. Értem, de ha az édesanyád, vagy a gyermeked lenne ott, vagy az, akit a legjobban szerettél, és óvtad mindentől, akivel egy test voltatok, akkor talán nem tudnád pusztán azt reagálni erre, hogy "ez rajta már nem segít", hanem gondolkodnál, hogy, hogy tudnál rajta mégis segíteni, vagy valamit tenni, hogy mégis kimentsd onnan. Főleg, ha tudod, hogy Istennek egy másodperc töredéke is elég lenne ahhoz, hogy kihozza onnan, és aztán együtt örvendezzetek Isten előtt.

Nem tudom elképzelni, hogy azokat az embereket, akiket földi életükben jobban ismert, mint anya a gyermekét és annyira szeretett,  "csak azért" mert meghaltak már nem szereti, nem hallgatja meg a gyötrő imádságukat, és magukra hagyja őket. Az ige fényében tudom, hogy a földi életükben volt lehetőségük dönteni, de az Ő irgalma örök, és nagyon szereti az embereket, Ő az Örök Szeretet. Lehet, hogy rossz a példa, de nem hallottam még anyát úgy nyilatkozni, hogy ha meghalt a gyermeke, például drog túladagolásban, vagy más egyéb saját hibájának következtében, akkor azt mondja, hogy "magára vessen, én megmondtam neki előre". Hanem ugyanúgy szeretné a meghalt gyermekét, még ha tehet is a haláláról, és bármit megtenne, hogy visszahozza az életbe,  megbocsát neki, és bármit is tett, azt szeretné, hogy a mennybe kerüljön, nem gondolná azt, hogy fiam, bűnös voltál, mész a pokolba, ez van, többé rólad meg nem emlékezem. Tudom, hogy nem Biblikus amit írtam. Tisztában vagyok vele, hogy még az életben kell megtérni. De én most arról beszélek, hogy mi történik, ha már megtörtént a "baj"...

Kedves Regina.

Szeretnék ezekre a gondolatokra válaszolni.

Szeretném ha megértenél egy dolgot Istennel kapcsolatban.
Isten mindenkit szeret, ő nem személyválogató: felhozza a napot mind a gonoszra mind az igazra. Mindenkinek egyformán fel ajánlja a kegyelmet. Istennek van egy univerzális szeretette.
Ahogy mi is, mint Isten elhívott gyermekei, minden embert szeretnünk kell, még ellenségeinket is.
Még is azt gondolom, hogy gyermekedet, férjedet, vagy feleségedet, szüleidet, máskép szereted mint a szomszéd nénit – egy bizonyos értelemben.


Szeretném ha megértenéd, hogy annak ellenére, hogy Isten mindenkit szeret, nem mindenki a gyermeke. Nem mindenki a háza népe.
Csak azok akik újjászülettek. Csak azok akik engedelmesek neki, és az ő elhívásának.

Máté 12:50  Mert a ki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát, az nékem fitestvérem, nő testvérem és anyám.

Itt szeretnék mondani egy kemény dolgot, amit maga Isten mond.

Luk 11:23  A ki velem nincs, ellenem van; és a ki velem nem takar, tékozol.

Róm 5:10  Mert ha, mikor ellenségei voltunk, megbékéltünk Istennel az ő Fiának halála által, sokkal inkább megtartatunk az ő élete által minekutána megbékéltünk vele.

Ján 8:44  Ti az ördög atyától valók vagytok, és a ti atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Az emberölő volt kezdettől fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen ő benne igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjából szól; mert hazug és hazugság atyja.


Akik, nem születek újjá, akik nem tértek meg, nem jöttek Jézushoz, , aki a testben megjelent Isten, és nem engedelmesek neki, azok nem gyermekei Istennek, hanem ellenségei.

Isten ellenségei, nem Isten gyermekei, hanem a Sátán gyermekei – így a te gondolat meneted téves.
Isten sosem fogja gyermekeit, barátait, házanépét a pokolba küldeni, csak az ellenségeit.
Sőt ő lesz aki oda küldi őket, mert az lesz az ő ítéletük és büntetésük helye.

Erről szól a Biblia.
Nézd ott van a Mt.25.r – az ítéletről. Jézus lesz az aki szétválassza a juhokat a kecskéktől, ő lesz az aki az örök gyötrelem helyére küldi azokat akik az ő ellenségei voltak, azokat akik nem engedelmeskedtek neki.

Vagy ottvan a Lázár és a gazdag története. Sokan azt mondják, hogy az csak egy példa, de az egy megtörtént eset, amit Jézus elmond.

És sorolhatnám … ott van a Jel. Könyve. Ami arról szól, hogy hogyan fogja Isten meg ítélni és elpusztítani az ő ellenségeitt. Sőt ezt az egész világot. És egy ujjat hoz létre.

Sőt a pokol még nem is a végső hely, mert a legnagyobb szenvedés még hátra van a tüzes tóban. A tüzes tó a végső büntetésnek helye.

Isten egy szerető Isten, nézd Ő annyira szerette az embereket, hogy az Ő saját Fiát nem sajnálta meg ott a kereszten, hanem kiöntötte rá teljes haragját, és ott azon a helyen elhagyta, magára hagyta, kiszolgáltatta.
:s mind ezt azért tette, mert ő nagyon is tudja milyen borzasztó és szőrnyű hely a pokol, és a tüzes tó mert éppen ő alkotta készítette azokat. (a Sátánnak és az Ő angyalainak készítette, mindazoknak akik követik a Sátánt, legyenek azok emberek vagy démonok)
Éppen ettől a szenvedéstől akar megmenteni bennünket Isten, a Krisztus halála által. Ezért áldozta fel az Ő fiát.

Ha a fiának nem kedvezett, a Bűn miatt, te szerinted mi lesz azokkal akik nem értékelik Krisztusnak, Istennek ezt a végtelen nagy áldozatát és szeretetét.
Ezért mondja az ige, hogy Isten szeretette, jósága megtérésre kell indítson.

Róm 2:4  Avagy megveted az ő jóságának, elnézésének és hosszútűrésének gazdagságát, nem tudván, hogy az Istennek jósága téged megtérésre indít?


Isten haragja fogja sújtani mind azokat akik, nem fogadják el Krisztus kegyelmét és akaratát. Itt kemény vagyok, azért mert Isten Igéje ilyen kemény.
Isten igazságos, aki megbünteti a bűnt.

Róm 2:5  De te a te keménységed és meg nem tért szíved szerint gyűjtesz magadnak haragot a haragnak és az Isten igaz ítélete kijelentésének napjára.

És még nagyon sok helyen beszél a Biblia arról, hogy akik bűnben és Krisztus nélkül élnek Isten országának örökösei nem lesznek. (Ef 5:5 ; Gal 5:21; 1Kor 6:9-10)   

És senki, senki sem fog tudni senkit megmenteni a pokoltól. Ezt csak Krisztus teheti meg, és csak ebben az életben. Az ember csak most térhet meg, a halál után késő. A pokolban senki sem térhet meg, ott már senki sem bánhatja meg bűneit. Ezt mind most kell megtenni.

Azért mondja az ige: - ma ha az ő szavát hallod, ne keményítsd meg a szíved (Zsid 3:8,  15; 4:3). Aztán meg, - ma van az üdvösség napja (2Kor 6:2). Itt ebben az életben kell meghozni a döntést.

Itt nincs helye, okoskodásnak. Itt nincs helye mellébeszélésnek.

 :2smitten:KRISZTUS mentheti meg, de a megtért ember szolgálhatja ebben szeretetével.  :2smitten: