Szerző Téma: Keresztény tisztaság és jellem  (Megtekintve 12907 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető Shaly

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
  • Az Úr szolgája
Re:Keresztény tisztaság és jellem
« Válasz #30 Dátum: 2011 Június 06, 09:19:28 »
Ima

Lukács 11
1
És lőn, mikor ő imádkozék egy helyen, minekutána elvégezte, monda néki egy az ő tanítványai közül: Uram, taníts minket imádkozni, miképpen János is tanította az ő tanítványait.
2
Monda pedig nékik: Mikor imádkoztok, ezt mondjátok: Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved. Jőjjön el a te országod. Legyen meg a te akaratod, miképpen a mennyben, azonképpen e földön is.
3
A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk naponként.
4
És bocsásd meg nékünk a mi bűneinket; mert mi is megbocsátunk mindeneknek, akik nékünk adósok. És ne vígy minket kisértetbe; de szabadíts meg minket a gonosztól.
5
És monda nékik: Ki az közületek, akinek barátja van, és ahhoz megy éjfélkor, és ezt mondja néki: Barátom, adj nékem kölcsön három kenyeret,
6
Mert az én barátom én hozzám jött az útról, és nincs mit adjak ennie;
7
Az pedig onnét belőlről felelvén, ezt mondaná: Ne bánts engem: immár az ajtó be van zárva, és az én gyermekeim velem vannak az ágyban; nem kelhetek fel, és nem adhatok néked?
8
Mondom néktek, ha azért nem fog is felkelni és adni néki, mert az barátja, de annak tolakodása miatt felkél és ád néki, amennyi kell.
9
Én is mondom néktek: Kérjetek és megadatik néktek; keressetek és találtok; zörgessetek és megnyittatik néktek.
10
Mert aki kér, mind kap; és aki keres, talál; és a zörgetőnek megnyittatik.
11
Melyik atya pedig az közületek, akitől a fia kenyeret kér, és ő talán követ ád néki? vagy ha halat, vajjon a hal helyett kígyót ád-é néki?
12
Avagy ha tojást kér, vajjon skorpiót ád-é néki?
13
Ha azért ti gonosz létetekre tudtok a ti fiaitoknak jó ajándékokat adni, mennyivel inkább ád a ti mennyei Atyátok Szent Lelket azoknak, akik tőle kérik.

Efézusi levél 6
18
Minden imádsággal és könyörgéssel imádkozván minden időben a Lélek által, és ugyanezen dologban vigyázván minden állhatatossággal és könyörgéssel minden szentekért,
"Ekképpen azért most is van maradék a kegyelemből való választás szerint."
Róma 11, 5

Nem elérhető Shaly

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
  • Az Úr szolgája
« Válasz #31 Dátum: 2011 Június 06, 09:21:31 »
Imádat

János 4
23
De eljő az óra, és az most vagyon, amikor az igazi imádók lélekben, és igazságban imádják az Atyát: mert az Atya is ilyeneket keres, az ő imádóiul.
24
Az Isten lélek: és akik őt imádják, szükség, hogy lélekben és igazságban imádják.
Róma 11, 5

Nem elérhető Shaly

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
  • Az Úr szolgája
« Válasz #32 Dátum: 2011 Június 06, 09:23:14 »
Ítélőképesség

Filippi levél 1
9
És azért imádkozom, hogy a ti szeretetetek még jobban-jobban bővölködjék ismeretben és minden értelmességben;
10
Hogy megítélhessétek, hogy mi a rossz és mi a jó; hogy legyetek tiszták és botlás nélkül valók a Krisztusnak napjára;
Róma 11, 5

Nem elérhető Magda

• Testvérünk
  • *
« Válasz #33 Dátum: 2011 Június 06, 09:24:26 »
Ámen és Ámen
Fil 2,11 És minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsőségére

:)

Nem elérhető Shaly

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
  • Az Úr szolgája
« Válasz #34 Dátum: 2011 Június 06, 09:26:07 »
Jóság

Kolosse levél 3
12
Öltözzetek föl azért mint az Istennek választottai, szentek és szeretettek, könyörületes szívet, jóságosságot, alázatosságot, szelídséget, hosszútűrést;
13
Elszenvedvén egymást és megbocsátván kölcsönösen egymásnak, ha valakinek valaki ellen panasza volna; miképpen a Krisztus is megbocsátott néktek, akképpen ti is;
Róma 11, 5

Nem elérhető Shaly

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
  • Az Úr szolgája
« Válasz #35 Dátum: 2011 Június 06, 09:28:13 »
Józanság

I. Thessalonika levél 5
6
Ne is aludjunk azért, mint egyebek, hanem legyünk éberek és józanok.
7
Mert akik alusznak, éjjel alusznak; és akik részegek, éjjel részegednek meg.
8
Mi azonban, akik nappaliak vagyunk, legyünk éberek, felöltözvén a hitnek és szeretetnek mellvasába, és sisak gyanánt az üdvösségnek reménységébe.
Róma 11, 5

Nem elérhető Shaly

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
  • Az Úr szolgája
« Válasz #36 Dátum: 2011 Június 06, 09:31:04 »
Kegyesség

Titus levél 2
11
Mert megjelent az Isten idvezítő kegyelme minden embernek,
12
Amely arra tanít minket, hogy megtagadván a hitetlenséget és a világi kivánságokat, mértékletesen, igazán és szentül éljünk a jelenvaló világon:
13
Várván ama boldog reménységet és a nagy Istennek és megtartó Jézus Krisztusunknak dicsősége megjelenését;
14
Aki önmagát adta mi érettünk, hogy megváltson minket minden hamisságtól, és tisztítson önmagának kiváltképpen való népet, jó cselekedetekre igyekezőt.
Róma 11, 5

Nem elérhető Shaly

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
  • Az Úr szolgája
« Válasz #37 Dátum: 2011 Június 06, 09:32:54 »
Kitartás

Márk 13
5
Jézus pedig felelvén nékik, kezdé mondani: Meglássátok, hogy valaki el ne hitessen titeket.
6
Mert sokan jőnek majd az én nevemben, akik azt mondják: Én vagyok: és sokakat elhitetnek.
7
Mikor pedig hallani fogtok háborúkról és háborúk híreiről, meg ne rémüljetek, mert meg kell lenniök; de ez még nem a vég.
8
Mert nemzet nemzet ellen, és ország ország ellen támad; és lesznek földindulások mindenfelé, és lesznek éhségek és háborúságok.
9
Nyomorúságoknak kezdetei ezek. Ti pedig vigyázzatok magatokra: mert törvényszékeknek adnak át titeket, és gyülekezetekben vernek meg titeket, és helytartók és királyok elé állítanak én érettem, bizonyságul ő nékik.
10
De előbb hirdettetnie kell az evangyéliomnak minden pogányok között.
11
Mikor pedig fogva visznek, hogy átadjanak titeket, ne aggodalmaskodjatok előre, hogy mit szóljatok, és ne gondolkodjatok, hanem ami adatik néktek abban az órában, azt szóljátok; mert nem ti vagytok, akik szólotok, hanem a Szent Lélek.
12
Halálra fogja pedig adni testvér testvérét, atya gyermekét; és magzatok támadnak szülők ellen, és megöletik őket.
13
És lesztek gyűlöletesek mindenki előtt az én nevemért; de aki mindvégig megmarad, az megtartatik.
Róma 11, 5

Nem elérhető Magda

• Testvérünk
  • *
« Válasz #38 Dátum: 2011 Június 06, 10:05:25 »
Idézet
Márk 13
5
Jézus pedig felelvén nékik, kezdé mondani: Meglássátok, hogy valaki el ne hitessen titeket.
6
Mert sokan jőnek majd az én nevemben, akik azt mondják: Én vagyok: és sokakat elhitetnek.
7

Igen Uram már látjuk  :060:
Segíts azoknak is akik még benne vannak a hitetésben, HOZZÁD legyenek hűségesek és a TE KERESÉSEBEN legyenek kitartók.
Vegyék észre a hitetést, nyíljon rá a szemük, és a fülük.
Ámen és Ámen
Fil 2,11 És minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsőségére

:)

Nem elérhető Shaly

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
  • Az Úr szolgája
« Válasz #39 Dátum: 2011 Június 06, 10:09:20 »
Ámen!
Róma 11, 5

Nem elérhető Shaly

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
  • Az Úr szolgája
« Válasz #40 Dátum: 2011 Június 07, 08:40:45 »
Megbocsátás

Márk 11
25
És mikor imádkozva megállotok, bocsássátok meg, ha valaki ellen valami panaszotok van; hogy a ti mennyei Atyátok is megbocsássa néktek a ti vétkeiteket.
26
Ha pedig ti meg nem bocsátotok, a ti mennyei Atyátok sem bocsátja meg a ti vétkeiteket.

Efézusi levél 4
31
Minden mérgesség és fölgerjedés és harag és lárma és káromkodás kivettessék közületek minden gonoszsággal együtt;
32
Legyetek pedig egymáshoz jóságosak, irgalmasok, megengedvén egymásnak, miképpen az Isten is a Krisztusban megengedett néktek.
Róma 11, 5

Nem elérhető Shaly

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
  • Az Úr szolgája
« Válasz #41 Dátum: 2011 Június 07, 08:43:10 »
Megelégedettség

I. Timóteus levél 6
6
De valóban nagy nyereség az istenfélelem, megelégedéssel;
Róma 11, 5

Nem elérhető Shaly

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
  • Az Úr szolgája
« Válasz #42 Dátum: 2011 Június 07, 08:44:38 »
Munka

János 9
4
Nékem cselekednem kell annak dolgait, aki elküldött engem, amíg nappal van: eljő az éjszaka, mikor senki sem munkálkodhatik.
Róma 11, 5

Nem elérhető Shaly

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
  • Az Úr szolgája
« Válasz #43 Dátum: 2011 Június 07, 08:46:35 »
Odaszánás

Róma 12
1
Kérlek azért titeket atyámfiai az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent és Istennek kedves áldozatul, mint a ti okos tiszteleteteket.
2
És ne szabjátok magatokat e világhoz, hanem változzatok el a ti elméteknek megújulása által, hogy megvizsgáljátok, mi az Istennek jó, kedves és tökéletes akarata.
Róma 11, 5

Nem elérhető Shaly

• Moderátor
  • Testvérünk
  • *
  • Az Úr szolgája
« Válasz #44 Dátum: 2011 Június 07, 08:49:05 »
Öröm

Lukács10
20
De azon ne örüljetek, hogy a lelkek néktek engednek; hanem inkább azon örüljetek, hogy a ti neveitek fel vannak írva a mennyben.

János 15
11
Ezeket beszéltem néktek, hogy megmaradjon ti bennetek az én örömem és a ti örömetek beteljék.
Róma 11, 5