Szerző Téma: Annák fiak - óriások - istenfiak?  (Megtekintve 39642 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22847
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Annák fiak - óriások - istenfiak?
« Dátum: 2011 Március 28, 10:10:44 »
Sziasztok!

Gondoltam nyitok egy ilyen topicot is, hátha valakit érdekel.

 :2smitten:
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető ditte

 • Segítő
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 4504
Re:Annák fiak - óriások - istenfiak?
« Válasz #1 Dátum: 2011 Március 28, 11:10:10 »
Nagyon érdekes téma ez.Tudjuk,hogy az özönvíz előtt éltek nagy termetű emberek.
Ezek,ha jól tudom a nefilimek voltak.Tudjuk,hogy ezek hibridek voltak.
Érdekes azonban,hogy mi okozta azt,hogy az özönvíz után is felbukkantak óriások.Érdekes.
"Társuk vagyok mindazoknak,akik félnek téged,és akik határozataidat megtartják."Zsoltárok 119,63

Nem elérhető Magda

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 2531
Re:Annák fiak - óriások - istenfiak?
« Válasz #2 Dátum: 2011 Április 17, 12:53:12 »
Sziasztok!

Gondoltam nyitok egy ilyen topicot is, hátha valakit érdekel.

 :2smitten:

Engem érdekel, hogy te mit tudsz róla, mert én igazán semmit sem
 :060:
Fil 2,11 És minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsőségére

:)

Nem elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22847
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re:Annák fiak - óriások - istenfiak?
« Válasz #3 Dátum: 2011 Április 17, 13:56:02 »
Szia Magda!

Amit én tudok róla, az nem biztos, hogy úgy is van. Tehát akkor így kezeld a következőket:

Az özönvíz előtt születtek ezek az úgynevezett híres vitézkedők (óriások), akiket azok az angyalok nemzették, akik elhagyták Istentől kapott helyüket. A nők szépségük (hajuk) miatt gerjedtek fel, akik ezért közösültek velük. Ezek az óriások ezért félig angyalok és félig emberek voltak, akiknek a magasságuk 3000 lábot is elérte (Énok könyve).  Ezek az özönvízkor meghaltak, ámde a lelkük itt maradtak a földön és ezeket hívjuk gonosz lelkeknek, démonoknak.

Egyelőre ennyi jutott eszembe.

Szeretettel,
Antee
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető Magda

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 2531
Re:Annák fiak - óriások - istenfiak?
« Válasz #4 Dátum: 2011 Április 17, 14:21:31 »
Köszönöm a választ kedves Anti, a "Bibliai nevek és fogalmaik"c. könyvben úgy szerepel, hogy "anákiták ősei" és azt írja, az anakiták ősei (4Mózes 13,23,29,34)
Anákfiak Kánaánban lakó óriás termetű nép voltak (1Mózes 6;4 és  4Mózes 13;23 és Józsué 15;13-14)

Amit írtál az az özön-vízzel eltöröltetett testileg, mert csak 1 család menekült meg.
A szellemi részük lehet, hogy itt van.
Sokan a démonok létezését ebből vezetik le, de nekem egyre szilárdabb az a látásom, hogy a mi istentelen gondolataink szüleményei és ezért lehet megszállott egy ember, mert a saját gondolataiba tekerődzik be, azok verik őt bilincsbe, és ebből nem képes kilépni.

Azt gondolom, hogy ezért szólít fel bennünket Isten arra, hogy változzunk el az elménk megújításával és mi ejtsünk foglyul minden gondolatot, hogy engedelmeskedjék Krisztus Jézusnak.
 :060:
Fil 2,11 És minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsőségére

:)

Nem elérhető zoltan

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1594
 • Testvér
Re:Annák fiak - óriások - istenfiak?
« Válasz #5 Dátum: 2011 Április 17, 22:28:38 »
Békesség.

Beidézek egy dolgozatomból, ehhez a témához:

- 1Móz 6 -ban szereplő Isten fiak, bukott angyalok, akik elhagyták a menny dicsőségét, hogy az emberekkel létesítsenek kapcsolatott. Feltételezhető, hogy a régi judaista exegézis is ezt az értelmezést tartotta elfogathatónak (1 Énok 6.2, Évfordulók k.5.1), Septuaginta – (a Septuagintában az „Istennek fiai”-ra minden helyen „Istennek angyalait” használ), Alexsandriai Filo írásaiban, és a Holttengeri Tekercsek. Az Újszövetségben is találunk rá utalást, 2Pt.2.4; Jud.6,7* .

(* Ezek aligha lehetnek a Sátán angyalai , mert a Sátán angyalai jelenleg még szabadok. Nincsenek láncokban, ezért keresztül kasul járják a földet. Péter és Júdás által említett szellemek azonban nincsenek a pokolban, hanem a tartaruszban, amely a bírósági fogházhoz hasonlítható. Azért lettek megkötözve mert más test után jártak, és paráználkodtak Sodoma és gomorához hasonlóan.)

De ugyan így sok egyház atya is így értelmezte, mint: Justinus, Ireneus, Alexandriai Kelemen, Tertulian, Origenész.
- Az Istennek fiai (Elohim fiai) kifejezés, máshol az Ószövetségben, csak négyszer fordul elő és mind a négyszer természet fölötti lényekre, vagy angyalokra vonatkozva. Háromszór Jób könyve használja (1.6; 2.1) ahol arról olvasunk, hogy Istennek fiai megjelentek az Úr előt, és a Sátán is közöttük volt. A 38.7-ben azt olvassuk, hogy a teremtésnél: „együtt örvendezének a hajnalcsillagok, és Istennek minden fiai vigadozának”. A negyedik a Dániel könyvében található, ahol arról van szó, hogy Nabukonodozor négy embert látott a tüzes kemencében, akik közzül hármat felismert, de a negyedik olyan volt: „mint valami istenek fia ” itt is egy természet fölötti lényről van szó, több mint valószinü, hogy maga Isten Fia testet öltésével találkozunk. A Szeptuaginta az Istennek fiait mindig Isten angyalainak fordítja. Az „Elohim fiai” kifejezés, úgy tűnik, hogy inkább azokra vonatkozik akik direkt, közvetlen módon maga Isten teremtet (pl. az angyalok, vagy Ádám), mint azokra akik az O parancsa által születtek (tehát emberek kapcsolatából, mint például Ádám fiai). Ha itt az Istennek fiai kifejezés célja az lett volna, hogy meg különböztesse Sét utódait a Kain utódaitól, akkor inkább a „Jehova fiai” kifejezést kellet volna használnia az Elohim név helyet , mivel a 4.26v-ben arról van szó, hogy Énók idejében az emberek kezdték segítségül hívni az Úr (Jehova) nevét. Tehát ha emberekről lenne szó inkább a „Jehova Fiait” kellet volna használnia, mint egy olyan kifejezést (Elohim fiai) ami minden más helyen természet fölötti lényekre vonatkozik.

- G.R. Brinke így ír erről a témáról: - Az „Isten fiai” kifejezést a Szent Írás éppúgy használja emberre, mint angyalra. Előrebocsájtjuk, hogy amit itt mondunk el Isten fiairól, az semmilyen vonatkozásban nem érinti az Isten Fiát, O egyedülálló. Isten fia az a lény, akit Isten teremtett. Ezért Isten fiai az angyalok (Jób.1.6). Ádám is Isten Fiának neveztetik, mert Isten saját képmására teremtette (1 Móz.5.1,3; Lk.3.38). Ádám utódait már nem nevezi Isten fiainak a Szentírás, mert ezek már a bukott Ádám képére születtek (1 Móz.5.3; Lk.3.38). A mostani korszak hívői is Isten fiai, mert ők a Szent Szellem teremtő ereje, a Jézus Krisztusban való hit által lettek azok (Jn.1.12; Róm.8.14-16; Gal.4.6)*.

Ezért az a feltevés, hogy az 1 Móz.6-ban az Istennek fiai Sét utódai volnának, aligha elfogatható. Miért születnének emberek rendes házasságból óriások? Ha a hívők (Isten fiai) világiakkal keverednek, ez még nem jelenti, hogy gyermekeik óriások lesznek. Az 1 Móz.6-hoz hasonlóan keveredések nyílván később is voltak. A kémek óriásokat találtak - Anák fiait - Kánaán földjén, akik előtt ok olyan kicsinyek voltak, mint a sáskák (4 Móz.13.33-34). Isten kifejezetten megparancsolta, hogy ezeket az óriásokat ki kell irtani, így feltehető, hogy ezek is ilyen tiltott házasságból való lények voltak, mint az 1 Móz.6-ban, s ezért kellett elpusztítani őket.(Góliát is ilyen óriás lehetett). Az óriások után ítélve meg kell állapítani, hogy nem egyszerű emberekről volt szó, ami érthető, ha arra gondolunk, hogy a bukott angyalok emberi testet vettek fel, és apái lettek ezeknek a rendkívüli lényeknek. Ezek a természet ellenes utódok származásuknál fogva romlottak voltak, egész igyekezetük és elgondolásuk gonosz volt. Minthogy Istennek ezek a fiai (angyalok) elhagyták lakhelyüket, azaz eredeti helyzetüket és ezt felcserélték emberi formával, Istennek meg kellet ítélnie őket, mert a földet csak emberek számára teremtette. E lényeket a sötétség láncával megkötözve egy tömlöcbe (tartaruszba) zárta, ahol az utolsó ítéletig maradnak. Az isteni parancs ellenére kötött házasságból származó utódokat Isten az özön vízzel elpusztította.

Többen azt állítják, hogy az angyalok nem házasodnak (Mt.22.30; Mk.12.25; Lk.20.35-36). Ezeken a helyeken azonban csak arról van szó hogy a jó angyalok a mennyben nem házasodnak, de nem arról, hogy erre képtelenek. Az Isten angyalai nem keverednek ilyen tiltott kapcsolatokba, ez a Sátán angyalainak a szokása. A mennyben nincs halál, s ezért ott nem kell házasodni, nem kell utódokról gondoskodni. Isten angyal milliárdokat teremtett akik nem halnak meg. A házasság azért lett, hogy az emberiség nehogy kihaljon, Isten rendelése az emberiség számára. Az angyalok mindig férfi alakban jelentek meg. Az istentelen sodomaiak az angyalokat, akik Lóthoz jöttek Sodomába, mert emberi alakban jelentek meg, s nyílván nagyon szépek voltak, ocsmány élvezetüknek szerették volna megszerezni. A bukott angyalok az 1 Móz.6-ban a női nemhez vonzódtak. S az angyalok, mint férfiak, miért ne vehették volna el az emberek leányait? Figyelemre méltó, hogy mind Péter és Júdás az özönvizet és Sodoma, Gomora bűnét és pusztulását együtt említik. A bukott angyalok bementek ama napok asszonyaihoz, s ezzel elhagyták rendeltetési helyüket – s a következmény különleges utódok megjelenése volt.

- Lehetett még egy másik oka is ennek a keveredésnek, azon kívül, hogy ezeknek a bukott angyaloknak megtetszetek az emberek leányai és elkezdtek vonzódni hozzájuk és ez az lehetett, hogy a Sátán meg akarta akadályozni a Megváltó megtestesülését, azáltal hogy megfertőzi az emberi fajt. Hisz azóta, hogy Isten megígérte Ádámnak a Megváltót, aki az asszony magva lesz, aki majd elpusztítja a Sátánt (1Móz.3.15), a Sátán azon volt, hogy ezt megakadályozza és ezt azzal kezdte, hogy megölette Ábelt saját testvérével Kainnal, mikor ez nem sikerült, megpróbálta magát az emberi fajt tisztátalanná tenni a testet öltött angyalaival, de Isten ezt is meg akadályozta. És aztán láthatjuk azt, hogy a Sátán a történelem folyamán folyamatosan azon volt, hogy megakadályozza a megváltó eljövetelét (pl.a pátriárkák feleségeik magtalansága, próbálkozása a választott nép elpusztításának Egyiptom által, az Aszírok által, Babilon által stb, és a gyermek Jézus elpusztítása Heródes által) .


Kárnak ítélek mindent az én Uram, Jézus Krisztus ismeretének gazdagsága miatt: a kiért mindent kárba veszni hagytam és szemétnek ítélek, hogy a Krisztust megnyerjem,

 Az Úr Jézus Krisztusnak kegyelme, és az Istennek szeretete, és a Szent Léleknek közössége mindnyájatokkal. Ámen.

Nem elérhető Magda

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 2531
Re:Annák fiak - óriások - istenfiak?
« Válasz #6 Dátum: 2011 Április 17, 23:45:02 »
Köszönöm Zoltán, hogy betetted a dolgozatod.
Elolvastam, és a szívem nem lázadozott ellene, teljesen elfogadhatónak élem meg.
Azt is, hogy a víz özönt követően is lehetett hasonló kapcsolat.

Esetleg, ha az emberi gondolat teremtő erejét is megvizsgálnád, a természet fölötti lények szempontjából.
Csak azért tartom fontosnak, mert feladat Isten igazságának keresése, és gondolom ez is azok közé tartozik.
 :2smitten:
Fil 2,11 És minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsőségére

:)

Nem elérhető fife

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 57
Re:Annák fiak - óriások - istenfiak?
« Válasz #7 Dátum: 2011 Április 30, 14:49:37 »
Gen 6:4 Az óriások valának a földön abban az időben, sőt még azután is, mikor az Isten fiai bémenének az emberek leányaihoz, és azok gyermekeket szülének nékik. Ezek ama hatalmasok, kik eleitől fogva neves emberek voltak.

Genesis 6:4
The Nephilim were on the earth in those days, and also afterward, when the sons of God came in to the daughters of men, and they bore children to them."Testvérek. Érdekes dolog számomra, hogy a legelterjedtebb magyarázat keresztény körökben az 1Móz 6-ban található óriásokra a bukott angyalok házassága. Nem szilárd teológiai tanokkal szeretnék választ adni, ám ledöntök vele sok teológiai érvet.A figyelmetlen olvasó szemét elkerülheti, a fent beszúrt igében a kiemelt rész. "EZ ABBAN AZ IDŐBEN TÖRTÉNT, AMIKOR ÓRIÁSOK ÉLTEK". Az igehely is magyarázza magát, hogy az óriások léte nem az Isten fiai és ember leányainak a házasságából ered. Hanem ez az egyesülés akkor történt amikor óriások éltek a földön. Sőt még azután is.

Ez magyarázatot ad arra, hogy miért éltek akkor óriások az özönvíz után is. Góliát (1Sám 17,4), Óg (5Móz 3, 11)  Lákhmi (1Krón 20,5)...stb. Mert nem a házasság eredménye, hanem időpontja.


A házasság megemlítése párhuzam a bűn elterjedésével. Ide érkezünk el ha hermenautika alapjait figyelembe vesszük, hogy a teljes szövegkörnyezetet nézzük írás magyarázatkor, ne csak egy részét elemezzük annak. Ne csak egy kis részt ragadjunk ki a szövegkörnyezetből, mert eredeti mondanivaló megváltozhat úgy.

1Móz 6 Nóé története. A házasság bevezető hozzá. Hogy miért csak 1 férfi maradt igaz Isten szeme előtt és miért volt szükséges az özönvíz.

Tudjuk tehát, hogy óriások időpontnak vannak megjelölve. A házasság meg bűn elterjedéséhez. Így feleslegessé válik az isten fiainak, mint elohim szónak boncolgatása úgy, mint teológia bizonygatása. Identitást jelöl amúgy, lentebb kitérek rá.


Bűn elterjedésével párhuzam:
"1Móz 3,6 És látta az asszony, hogy jó az a fa eledelre s hogy kedves a szemnek, és kivánatos az a fa a bölcsességért: szakaszta azért annak gyümölcséből és evék."

Ugyanúgy, mint

1Móz 6,2: És láták az Istennek fiai az emberek leányait, hogy szépek azok, és vevének magoknak feleségeket.

Vagy:
   
2Móz 34,16 És feleséget ne végy az ő leányaik közül a te fiaidnak, hogy mikor paráználkodnak az ő leányaik isteneiket követvén, a te fiaidat is paráználkodásra vigyék, az ő isteneiket követvén.
Zoltán testvérem hozzászólásából szemezgetve, neves teológusok és Zoltán megcáfolása. (Jómagam is teológiai akadémiás diák vagyok):

-Justinus, Ireneus, Alexandriai Kelemen, Tertulian, Origenész egyházatya értelmezésében 5x szerepelt az elohim szó az ószövetségben, 3x Jób könyvében, 1x Mózes könyvében, 1x Dániel könyvében.
Az „Elohim fiai” kifejezés, úgy tűnik, hogy inkább azokra vonatkozik akik direkt, közvetlen módon maga Isten teremtet (pl. az angyalok, vagy Ádám), mint azokra akik az O parancsa által születtek (tehát emberek kapcsolatából, mint például Ádám fiai). Ha itt az Istennek fiai kifejezés célja az lett volna, hogy meg különböztesse Sét utódait a Kain utódaitól, akkor inkább a „Jehova fiai” kifejezést kellet volna használnia az Elohim név helyet    Cáfolat:

 Elohim szó 2 esetben genesis könyvére utal vissza. Jób 38,7 és 1Móz 6,2. JHVH  fiainak nem nevezhette volna az írás őket, mert 2Móz 3,14-ben mutatkozott be így először Isten. Mózesnek.
JHVH héber tetragramm. Jelentése vagyok aki vagyok. Később, a babiloni fogság idején átvette a zsidóság az arámi nyelvből a magánhangzók pontokkal való jelölését. Ebbe a tetragrammba írták be az adonai, azaz az Úr szónak a mgh-it. Így mondják Isten neve helyett a zsidók tiszteletből és félelemből a Jahve szót, aminek téves leírt alakja a Jehova, Jahova helyett.
Dániel könyvében elohim, mint Isten fia Jézusra utal. A tüzes kemencében és Dániel 10-ben is Jézus látható a testetöltés előtt (nem angyal formában).


A helyes megközelítés az, hogy az Isten fiak identitást jelölnek. Úgy az újszövetségi embernél és a teremtés könyvében .
- G.R. Brinke így ír erről a témáról: - Az „Isten fiai” kifejezést a Szent Írás éppúgy használja emberre, mint angyalra. Előrebocsájtjuk, hogy amit itt mondunk el Isten fiairól, az semmilyen vonatkozásban nem érinti az Isten Fiát.... Ezért Isten fiai az angyalok (Jób.1.6). Ádám is Isten Fiának neveztetik, mert Isten saját képmására teremtette (1 Móz.5.1,3; Lk.3.38). Ádám utódait már nem nevezi Isten fiainak a Szentírás, mert ezek már a bukott Ádám képére születtek (1 Móz.5.3; Lk.3.38). A mostani korszak hívői is Isten fiai, mert ők a Szent Szellem teremtő ereje, a Jézus Krisztusban való hit által lettek azok (Jn.1.12; Róm.8.14-16; Gal.4.6)*.


Cáfolat: 

A fent említett magyarázatból úgy veszem észre, hogy isten fiai kifejezés emberre is vonatkozik. Gr brike állítása, hogy isten fiai, mint identitás jelenti a Szent szellemtől újjászületett hívőt és Ádámot is. Ha emberekről van szó.

Továbbá ez nem zárja ki Séth nemzetségét abból, hogy isten fiainak neveztessenek. Séth leszármazottja volt Énók is. Júdás leveléből tudjuk, hogy Énók próféta volt és a teremtés könyvéből, hogy testben elragadtatott, úgy mint Illés.
Az ószövetségben a próféták és a királyok birtokosai voltak a Szent szellemnek. Tehát Séth nemzetségében voltak isten fiak abból a kontextusból nézve, hogy a szent szellemmel rendelkeztek, úgy mint mi újszövetségi hívők.


- Zoltán írta: Lehetett még egy másik oka is ennek a keveredésnek....

Kedves Zoltán a teológiád bizonytalan. Egy hozzászóláson belül változnak a lehetséges tényezők. PONTOS TEOLÓGIÁT! Ergó nem vagy biztos a helyes magyarázatban, csak érveidet boncolgattad. Hermenautika órán azt mondják nálunk, hogy érvek nem lehetnek magyarázatok, mert minden érvet le lehet dönteni. Érvre érv, szabályra szabály....

Egy objektív igazság van csak. A többi csak fél igazság. Ezt érdemes figyelembe venni, a fekete fekete a fehér fehér. Nem lehet így mindkettőnknek igaza, mert az szürke. Nincs két igazság, csak egy. Jézus az út az igazság és az élet. Őt kell felemelnünk. Érdemes megtanulni helyesen hasogatni Isten igéjét.
2Tim 2,15 Igyekezzél, hogy Isten előtt becsületesen megállj, mint oly munkás, a ki szégyent nem vall, a ki helyesen hasogatja az igazságnak beszédét.
2Kor 10,5    Lerontván okoskodásokat és minden magaslatot, a mely Isten ismerete ellen emeltetett, és foglyul ejtvén minden gondolatot, hogy engedelmeskedjék a Krisztusnak.

Nem elérhető zoltan

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1594
 • Testvér
Re:Annák fiak - óriások - istenfiak?
« Válasz #8 Dátum: 2011 Április 30, 16:33:40 »
Kedves testvérem.

Ezt írod.

Idézet
- Zoltán írta: Lehetett még egy másik oka is ennek a keveredésnek....

Kedves Zoltán a teológiád bizonytalan. Egy hozzászóláson belül változnak a lehetséges tényezők. PONTOS TEOLÓGIÁT! Ergó nem vagy biztos a helyes magyarázatban, csak érveidet boncolgattad. Hermenautika órán azt mondják nálunk, hogy érvek nem lehetnek magyarázatok, mert minden érvet le lehet dönteni. Érvre érv, szabályra szabály....

A teológiám nem bizonytalan.
Megvagyok győződve az Isten fiak- azonoságáról. Hogy felvetek egyes gondolatokat az még nem bizonytalanság. Mondhattam volna egy másik ok ... a keveredésre.

Aztán meg vannak dolgok, amiről májd csak ott fogunk teljesen meggyőződni.

Kor 13:12  Mert most tükör által homályosan látunk, akkor pedig színről-színre; most rész szerint van bennem az ismeret, akkor pedig úgy ismerek majd, a mint én is megismertettem.

 :2smitten:


Kárnak ítélek mindent az én Uram, Jézus Krisztus ismeretének gazdagsága miatt: a kiért mindent kárba veszni hagytam és szemétnek ítélek, hogy a Krisztust megnyerjem,

 Az Úr Jézus Krisztusnak kegyelme, és az Istennek szeretete, és a Szent Léleknek közössége mindnyájatokkal. Ámen.

Nem elérhető Shomer ayin

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 3211
Re:Annák fiak - óriások - istenfiak?
« Válasz #9 Dátum: 2011 Április 30, 16:34:26 »
Kedves Fife. HA már említed Énok-ot, szeretettel ajánlanám figyelmedbe: Énok könyvét! Azt olvasva, elképzehető hogy átgondolod az óriásokkal,  ill. Istenfiakkal kapcsolatos elgondolásod. Írod: J H V H jelentése : Vagyok aki Vagyok. Hát nem azt jelenti! A Vagyok aki Vagyok Héberül nem tetragramm, hanem Jól-pontosan és csak is Isten személyére vonatkoztathatóan Jelenik meg: Echje áser Echje kifejezésben! Ezért háborodtak fel annyira a farizeusok, amikor Jézus ezt mondta nekik:   Jn 8,58    
Monda nékik Jézus: Bizony, bizony mondom néktek: Mielőtt Ábrahám lett, én vagyok.     Mert ezt a szót : Vagyok     kizárólag Isten használja. a Héber ez helyett csak azt mondja : én. Tehát emberre nem vonatkoztatható.
Az a tetragramm amit írtál: J H V H    jelenti: Jö Hu vö ha Já  : Ki Volt Van Lesz.
Ha megengeded, szeretetben megkérlek valamire: Írnál nekünk Jézusról testvérem?  Ki Ő számodra?  Mert Róla építő beszélni, és számunkra ugye fontos is.   
Ézs 60,19    
Nem a nap lesz néked többé nappali világosságod, és fényességül nem a hold világol néked, hanem az Úr lesz néked örök világosságod, és Istened lesz ékességed,

Nem elérhető fife

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 57
Re:Annák fiak - óriások - istenfiak?
« Válasz #10 Dátum: 2011 Április 30, 16:45:53 »
Testvérek. Énók Könyve apokrif irat. Nem tartalmazza a héber kánon. A zsidók nem ismerik el ihletett könyvnek.
Keletkezésének idejét Kr.e 400ra teszik,pedig elvileg Noé előttinek kellett volna lennie. Ha özönvíz elötti könyv lett volna, akkor elmosta volna az ár. Nem?

1Móz 6:4 Az óriások valának a földön abban az időben, sőt még azután is, mikor az Isten fiai bémenének...

Itt maga az Isten igéje bizonyítja, hogy: ABBAN az időben éltek óriások, AMIKOR bementek az isten fiak. Nem a következménye volt.

Szerintem itt nincs min tovább vitázni, mert az igének mondana ellen.


JHVH, mint rövidítés az Evangéliumi kiadó: Bibliai nevek és fogalmak a Károly fordítás alapján lévő könyv magyarázata.
2Kor 10,5    Lerontván okoskodásokat és minden magaslatot, a mely Isten ismerete ellen emeltetett, és foglyul ejtvén minden gondolatot, hogy engedelmeskedjék a Krisztusnak.

Nem elérhető Shomer ayin

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 3211
Re:Annák fiak - óriások - istenfiak?
« Válasz #11 Dátum: 2011 Április 30, 17:20:51 »
Mindenképp érdekes állítás, hogy mint Apokrif  ( vagyis elrejtett) nem elismert a Zsidók körében. Minthogy Zsidó az is aki utal rá.( Jehuda-Júdás)
Azután itt van szerény személyem...bár az említésre sem méltó. De ha hozzá szeretnél jutni, ( a könyvhöz)csak a Zsidókon keresztül sikerülne.Az pedig amit olvasunk, ugye minthogy egyetlen szóról van szó, ami nincs befolyással semmire sem az előzményekben, sem a következményekben ( Abban az időben) akár lehet Fordítási eltérés is. Tehát igazad van: ne nyissunk vitát erről.
Ám nem válaszoltál a kérdésemre Jézus személyével kapcsolatban. Bizonyosan elkerülte a figyelmed. Kérlek tehát újra: Légy szíves "Beszélj" nekünk Jézusról.
Ézs 60,19    
Nem a nap lesz néked többé nappali világosságod, és fényességül nem a hold világol néked, hanem az Úr lesz néked örök világosságod, és Istened lesz ékességed,

Nem elérhető körtevirág

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 326
 • Isten gyermeke
Re:Annák fiak - óriások - istenfiak?
« Válasz #12 Dátum: 2011 Április 30, 18:38:28 »
Kedves fife!

Az addig oké,hogy volt az özönvíz,de szerinted Noé nem vihette fel az írásokat a hajóra?Miért kellett volna elveszniük?Az,hogy a papír,amire írták mikori,nem függ össze magának az írásnak a korával.
És ahogy már előzőleg drága bátyóm megjegyezte,Júdás a levelében utal Énoch könyvére,vagyis olvasták a zsidók(mert ha egy olvasta,több is olvasta).Sőt,akiknek írta a levelet,azok is tudhattak a könyv létezéséről(és biztos olvasták is,mert akkor Júdás nem írt volna róla levelében).Ezt nem tanítják a teológiai suliban? :168:
Én nem tudom,miért nem került be a Bibliába,biztos megvan az oka,de tiltva sem volt az olvasása ezek szerint.
Testem a Szent Szellem temploma, mert Jézus Krisztus vére megváltott az ördög
kezéből, ezért az én testem nem az ördögé, nem enyém, hanem Istené, akinek én szánom
az én testemet élő, szent és Istennek tetsző áldozatul, mint okos tiszteletemet.

Nem elérhető fife

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 57
Re:Annák fiak - óriások - istenfiak?
« Válasz #13 Dátum: 2011 Május 02, 14:46:34 »
Az pedig amit olvasunk, ugye minthogy egyetlen szóról van szó, ami nincs befolyással semmire sem az előzményekben, sem a következményekben ( Abban az időben) akár lehet Fordítási eltérés is. Tehát igazad van: ne nyissunk vitát erről.

Nincs fordítási hiba itt. És van befolyása egy helytelen gondolatnak. Erről lentebb....


Különböző fordítások 1Móz 6,4:


-Károly Gáspár 1908-tól:

Az óriások valának a földön abban az időben, sőt még azután is, mikor az Isten fiai bémenének az emberek leányaihoz, és azok gyermekeket szűlének nékik.


-Károly Gáspár 1875 a nyelvújítás előttről:

Akkor az időben valának a földön nagy óriások, azután is pedig voltak, mikor az Istennek fiai egyesültek az emberek leányaival.


-Vizsolyi 1590:

Mert akkor az időben valának óriások, azután is pedig voltak, mikor, az Istennek fiai egyesülének az embernek leányaival, akik szülének nekik magzatokat.


-Szent István társulat fordítás:

Óriások éltek akkor a földön (és később is), amikor az Isten fiai az emberek leányaival összeházasodtak.


-Református fordítás 1975:

Abban az időben, amikor az istenfiak bementek az ember leányaihoz és azok gyermekeket szültek nekik -sőt még azután is- óriások éltek a földön.


-Újvilág fordítás:

Nefilek voltak a földön azokban a napokban- és azután is-, amikor az igaz Isten fiai együtt háltak az ember leányaival és azok fiakat szültek nekik.


-Protestáns Újfordítás 1990:

Abban az időben amikor az istenfiak bementek az ember leányaihoz és azok gyermeket szültek nekik-sőt még azután is- óriások éltek a földön.


-IMIT zsidó Biblia Dr. Bernstein Béla fordítás:

Az óriások voltak a földön ama napokban és azután is, midőn Isten fiai bementek az ember leányaihoz, és ezek szültek nekik.


-Angol nyelvű Gedeon fordítás:

The nephilim were on the earth in those days -and also afterwards- when the sons of God went to the daughters of men and had children by them.


-Angol NIV verzió:

The nephilim were  on the earth in those days and also afterward, when the sons of God went to the daughters of humans and had children by them.


-Angol King James verzió:

There were giants in the earth in those days; and also after that, when  the sons of God came in unto the daughters of men, and they bare [children] to themA hiba nem a Biblia fordításban van. Pár példát szemezgettem különböző fordításokból és az ige lényegi mondanivalója  mindenhol megegyezik. Ennyi fordító egységesen nem tévedhet. Szemben állsz most velük, mert nem fordítási hiba.


Lényegi mondanivalója meg igenis van annak a pár szónak, ha Isten igazságát és nem a magamét akarom felemelni.
Mert magyarázza az ige, hogy az óriások megléte nem a házasság következménye, hanem időpontja. Tehát így nem születhettek semmiféle hibrid lények házasságból. Mert nem a következménye volt.

Ez azt szüli, hogy az a magyarázat rossz, igének ellentmondó, ami azt vallja, hogy angyalok párosodtak emberekkel (azaz szellemi lények hús testtel) és annak következménye az óriások.


2Kor 10,5    Lerontván okoskodásokat és minden magaslatot, a mely Isten ismerete ellen emeltetett, és foglyul ejtvén minden gondolatot, hogy engedelmeskedjék a Krisztusnak.

Nem elérhető Magda

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 2531
Re:Annák fiak - óriások - istenfiak?
« Válasz #14 Dátum: 2011 Május 02, 14:52:48 »
Bocsánat "fife" de nem tudom mit állítasz. :pirul:
Kérlek az én értésemre is részletezd, ha lehet.
:2smitten:


Fil 2,11 És minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsőségére

:)