Evangélium > Gondolatok Isten Igéjéről
Épüljünk egymás hite által!
Antee:
Kedves Testvéreim.
Ez a topic abból a célból lett megnyitva, hogy minden napra egy ige kerüljön fel, amiről közösen beszélgethetnénk.
Konkrétan nem a tanítás és igemagyarázat céljából, hanem inkább a személyes bizonyság megosztására és hogy ki mit értett meg az ige alatt. :afro:
Antee:
Ezzel az igével akkor meg is nyitom:
Lk 10,6
Ha ott a békesség fia lakozik, megnyugszik rajta a békességetek, ha pedig nem, reátok száll vissza.
Irma:
Én ezt Igét kaptam az Úrtól mikor elhívott szolgálatra :
Jeremiás :
17 Te azért övezd fel derekadat, és kelj fel, és mondd meg nékik mindazt, amit én parancsolok néked; meg ne riadj tőlök, különben én riasztalak el téged előlök!
18 Mert ímé én erősített várossá, vasoszloppá és ércbástyává teszlek ma téged mind ez egész földön, Júda királyai, fejedelmei és papjai ellen és a föld népe ellen.
19 Viaskodni fognak ugyan ellened, de nem győznek meg téged, mert én veled vagyok, azt mondja az Úr, hogy megszabadítsalak téged.
Ámen!
ditte:
Milyen bátorító és megerősítő ige!
Köszönöm.
zoltan:
--- Idézetet írta: Antee - 2011 Április 09, 17:18:07 ---Ezzel az igével akkor meg is nyitom:
Lk 10,6
Ha ott a békesség fia lakozik, megnyugszik rajta a békességetek, ha pedig nem, reátok száll vissza.
--- Idézet vége ---
Néhány ige a békességel kapcsolatban, hogy jobban megértsük a békesség jelentsét.
2Kor 13:11 Végezetre, atyámfiai, legyetek jó egészségben, épüljetek, vígasztalódjatok, egy értelemben legyetek, békességben éljetek; és a szeretetnek és békességnek Istene lészen veletek.
Ef 2:17 És eljövén, békességet hirdetett néktek, a távol valóknak és a közel valóknak.
Ef 4:3 Igyekezvén megtartani a Lélek egységét a békességnek kötelében.
Kol 1:2 A Kolosséban levő szenteknek és hívő atyafiaknak a Krisztusban: kegyelem néktek és békesség Istentől, a mi Atyánktól, és az Úr Jézus Krisztustól.
Kol 3:15 És az Istennek békessége uralkodjék a ti szívetekben, amelyre el is hívattatok egy testben; és háládatosak legyetek.
1Thess 5:23 Maga pedig a békességnek Istene szenteljen meg titeket mindenestől; és a ti egész valótok, mind lelketek, mind testetek feddhetetlenül őriztessék meg a mi Urunk Jézus Krisztus eljövetelére.
2Thess 3:16 Maga pedig a békességnek Ura adjon néktek mindenkor minden tekintetben békességet. Az Úr [legyen] mindnyájatokkal!
Jak 3:18 Az igazság gyümölcse pedig békességben vettetik azoknak, a kik békességesen munkálkodnak.
Zsid 12:14 Kövessétek mindenki irányában a békességet és a szentséget, a mely nélkül senki sem látja meg az Urat:
Róm 15:13 A reménységnek Istene pedig töltsön be titeket minden örömmel és békességgel a hivésben, hogy bővölködjetek a reménységben a Szent Lélek ereje által.
--- Idézet ---Lk 10,6
--- Idézet vége ---
Az Úr végezze el bennünk, hogy bárhol megjelenünk, az Úr békességet hordozzuk. Azok az emberek akik közöt megjelenünk, vajon meg tapasztalják azt a békességet amit hordozunk, hogy a békesség Istenének a fiai vagyunk. Vagy akár a családban.
Máté 5:9 Boldogok a békességre igyekezők: mert ők az Isten fiainak mondatnak.
:2smitten:
Navigáció
[#] Következő oldal
Teljes verzió megtekintése