Szerző Téma: Mi az Úr akarata?  (Megtekintve 9961 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Clio

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 255
  • rineweld
Re:Mi az Úr akarata?
« Válasz #30 Dátum: 2011 Július 27, 10:48:44 »
Kedves Clio
Idézet
Ha bevásárolni mész hogy mit vegyél meg.. ha szórakozni kikapcsolódni vágyol hogyan tegyed.. Hova menj továbbtanulni, milyen zenét hallgass..stb

Ha mindenben akkor ezekben is az Úr akaratát kell keresni.. de mi az Ő akarata ebben?

Az egy nagyon fontos, hogy mindenben keressük az Úr akaratát. De az Úr nem akar robotokat, így az Úr a Bibliában lefektette az élethez szükséges alap elveket.

Ő azt akarja, hogy felnőttek legyünk, a felnőttek tudják mi a helyes anélkül, hogy megkérdeznék valakitől. Az úr azt akarja hogy oda jussunk, hogy mi magunk döntsünk a helyes út mellett.

Azért mondja az ige, hogy meg kell változzon a mi gondolkodásunk, hogy megértsük azt, hogy mi az Ő akarata, sőt,  hogy az Úr szerint gondolkodjunk.

Róm 12:1  Kérlek azért titeket atyámfiai az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent és Istennek kedves áldozatul, mint a ti okos tiszteleteteket.
Róm 12:2  És ne szabjátok magatokat e világhoz, hanem változzatok el a ti elméteknek megújulása által, hogy megvizsgáljátok, mi az Istennek jó, kedves és tökéletes akarata.


Mondjak egy példát.
Ha az ige azt mondja, hogy ne barátkozzunk hihetetlenekkel, vagy ne járjunk hitetlenek társaságába, akkor én nem kell vezetést kérjek azon a téren, hogy el mennyeke egy világiak által szervezet buliba, hacsak nem akarok ott evangelizálni.

Vagy ... ha az ige azt mondja, hogy egy fiatal ne kösse össze az életét egy hitettelennel, akkor felesleges megkérdezni az Urat, hogy az ő akaratae az hogy hitetlen párom legyen.

Azt pedig végkép nem gondolom, hogy az Úrtól kéne megkérdezzem azt, hogy mit kell főzek.
Milyen zenét hallgassak? ... hát amejik az Urat dicséri, és végkép nem olyat aminek a szövege a gonosz cselekedeteit hirdeti.

Tehát az Úr lefektette a hívő élet alapjait én meg kell azokat értsem, és azok szerint kell meghozzam a döntésemet.


 :2smitten:

Ámen Zoli!!!   
Egyszóval: mindent szabad nékem
de nem minden hasznos
Mi a hasznos? Ami az Úr dicsőségét szolgálja - nem az enyémet vagy másét.... :2smitten:

Úgy gondolom fontos téma engem is foglalkoztat hiszen Krisztusé vagyok és még a Sátán területén élek testem pedig még nincs megváltva.

Isten akaratának keresésében nagyon sok harcom volt ( kinek nincs?) és most is van.  Az óemberi berögződések, a világi normák és a Sátán van ellenem. De velem mint új teremtéssel maga a Teremtő , megváltó Isten van.  így a kimenetel nem kétséges.


Leírom miért kérdeztem.

Hívő életem kezdetén félelemmel és lelkesedéssel vetettem magam bele abba hogy tökéletesen teljesítsem Isten akaratát. azonban még kevesebb volt a bibliai ismeretem és a tapasztalatom. így  logikus normákat állítottam fel.

Mi az ami Istennek tetsző? Hát ami Őt dicsőíti. Ebből levontam a következtettetést: Minden amiért én dícséretet vagy elismerést kapok az rossz mivel engem dicsőít. Ne vegyek részt semmilyen versenyen és ne alkossak semmit amiért megdícsérhetnek.
Aztán azt gondoltam Istennek az a tetsző ha kivonjuk magunkat a világból és megtagadjuk magunkat. El is képzeltem hogy ez hogy működik. Semmilyen világi dologban nem veszek rész. Nem nézek filmet, nem megyek koncertre, nem tartom a kapcsolatot hitetlen barátaimmal, nem játszok videójátékkal, nem hallgatok világi zenét.

Ha találok munkát legyen az egy felmosás vagy terigetés vagy egyéb munka azt azonnal meg kell csinálnom. Mert ez is Istennek tetsző.

Igékkel alátámasztva biztos voltam benne hogy ezt Így kell csinálni.
Ha valamit megkívántam, legyen az egy sütemény, egy világi film megnézése, egy zene meghallgatása azt egyértelműen az Ördög támadásának tekintettem.
Hiszen olyan dologra vágytam ami se nem igeolvasás se nem evangelizáció vagy bizonyságtétel. Olyan világi dolgok amiknek úgy gondoltam semmi közük Istenhez.

Úgy gondoltam Isten akarata szerint cselekszem.


Isten bölcsessége hogy bukásaimon és legfőképpen igéjén és tapasztalataimon keresztül egyre jobban látom valójában mi az Ő akarata.


Amikor megtérünk a bűn szolgaságából szabadok leszünk. De a szolgaság berögződései még bennünk vannak. Istent Úrnak látjuk de nem a barátunknak és nem a "férjünknek".

Például én nem mertem elmondani neki a kényes kérdéseimet. Azt gondoltam hogy a vágyaimat meg kell tagadnom és még csak meg se említsem előtte. Most mindent elmondok neki.  Tőle várom a megoldást. Ő döntést vár tőlem én pedig az érzelmeim a vágyaim formálását.  Ki más tehetné meg ha én nem vagyok képes rá?  Ő Isten én pedig megbízok benne. Ő szabadságot adott én pedig ezzel a szabadsággal hozzá jövök.

Felfedeztem hogy minden ami jó ami nemes ami szép Istentől származik. Legyen az egy világi festmény, egy építészeti remekmű, vagy egy nagyszerű sportteljesítmény.  Én ezekben Istent csodálom, ezeket tőle kaptuk és ő mindezekkel egyszerre rendelkezik.
a természetben nincs közvetlen igehirdetés, mégis Isten dicsőségéről árulkodik.

elmennék-e egy világi buliba? Nemrég volt a cégünknek az 50. születésnapja . Egy tánccal egybekötött ünnepi vacsorára voltunk hivatalosak. Én is elmentem nagyon jól éreztük magunkat.  Nem találtam benne kivetnivalót.

De például egy hitetlen férfivel nem kötném össze az életem.  ez számomra egyértelmű. Ha szerelmes lennék belé valószínű nagy harcok lennének és arra kérném Istent hogy vagy a vágyat vegye el vagy a fiú ismerje meg őt. De várnék és amíg Istentől nem kapnám meg a pecsétet hogy a fiú is megtért és engedi hogy egymáséi legyünk sőt áldása van rajta addig semmiképpen nem házasodnék össze vele.

Annak örülök hogy állandó kapcsolatban vagyok az Úrral és soha többé nem szakadok el tőle. Ő a barátom , szeretne velem lenni és én is ővele..

legyen az egy bevásárlás egy kutyakiállítás, vagy egy munkahelyi beszélgetés..

Sok tanulnivalóm van még nekem is...


Egyvalami biztos! Soha nem akarjuk megjátszani magunkat Isten előtt, mondjuk el neki mindazt amit érzünk és gondolunk.  Ha úgy érezzük hazudni kellene embertársunknak  akkor maradjunk csendben. vonuljunk el az Úr elé kiöntve a szívünket neki.

Figyeljük meg hogy miért akarunk hazudni. Nem azért-e hogy ne veszítsük el valakinek a jó tetszését? Nem a megbántás a valódi ok hanem az hogy ezután másképp fog ránk nézni?


"Ne félj Sion ne csüggedj el.  Veled van az Úr  az Istened  Ő erős és megsegít. Boldogan örül neked megújít szeretetével ujjongva örül neked." zof.3 16-17

Nem elérhető Torocko

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 273
 • kék hegyek
Re:Mi az Úr akarata?
« Válasz #31 Dátum: 2011 Július 27, 13:05:05 »
Köszönöm Clio!
"Vessed az Úrra a te terhedet, ő gondot visel rólad, és nem engedi, hogy valamikor ingadozzék az igaz."  Zsoltárok: 55.23

Nem elérhető Irma

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 1935
Re:Mi az Úr akarata?
« Válasz #32 Dátum: 2011 Július 27, 16:41:23 »
Drága Klárika!

Azon gondolkoztam, hogy lehet, hogy nem is kellene ennyire aggódnod azért, hogy mit szól a barátnőd, ahhoz ami benned végbement. Ahogy mondod stabil a hite, és akkor csak megerősítés lehet számára  -  pont most  -  hogy láthatja, hallhatja milyen csodálatos módon bánik veled Isten. Talán éppen neki üzenet, hogy nem a vallás az, ami megtart, hanem az élő Jézus Krisztus. Lehet, hogy megbátorítod őt, ha elmondod, hogy Atyáddá lett az Isten! Én nem gondolom, hogy ez neki nagy törést okozna. Ha valóban van élő hite, semmiképp! Inkább te gondolod, hogy neki, apáca voltánál fogva fontosabb a vallás, mint Isten! De gondolj csak bele ha nem így van! Hátha örömmel hall arról az Istenről akit ő csak távolról, és sokszoros tévtanításon keresztül lát! Én tudom, hogy nem egyszerű  ez, de ha Isten eléd hozza ezt a lehetőséget, akkor hidd el, hogy javára lesz neki is, és neked mindenképp, a beszélgetés.
Imádkozz érte előtte, és bizz abban az Istenben, aki azt mondta :..... én megyek előtted az ércajtókat betöröm, a vaszárakat leütöm..... hogy megtudják, hogy én vagyok az Isten!

Áldott beszélgetést kivánok nektek!

 :2smitten:
„Én, én vagyok vigasztalótok! Miért félsz halandó embertől, olyan embertől, aki a fű sorsása jut?”

Ézsaiás könyve 51:12

Nem elérhető ditte

 • Segítő
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 4504
Re:Mi az Úr akarata?
« Válasz #33 Dátum: 2011 Július 27, 20:22:58 »
Kedves Klári!
Imádkozom,hogy az Úr adjon neked bölcsességet és hogy alkalmas időben megfelelően tudj szólni.Ez is fontos.Hazudni nem kell.Azonban nem kell mindent a nyakába zúdítani,mert sajnos sokakban előítéletek vannak,amiket a saját gyülekezetükben hallanak.Én mindenképpen arról beszélnék neki,hogy az Úr mennyire megújított,ha neked volnék.Jézusról és a hitbeli növekedésről.Ha látja megváltozott életedet,jobban megérti a többit is.Én is ismerek olyan embert katolikusok között,aki igazán szereti Istent és nyitott,mégis mivel a rossz "propagandát" hallja,nem mer nyitni minden gyülekezet felé,csak ami már régi.Tegyed a dolgot az Úr kezébe.
Isten áldjon meg és a barátnődet is.
 :2smitten:
"Társuk vagyok mindazoknak,akik félnek téged,és akik határozataidat megtartják."Zsoltárok 119,63

Nem elérhető ditte

 • Segítő
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 4504
Re:Mi az Úr akarata?
« Válasz #34 Dátum: 2011 Július 27, 20:40:06 »
A te megerősödött hited és megváltozott életed,hiszem hogy nagy bizonyság lesz neki.
"Társuk vagyok mindazoknak,akik félnek téged,és akik határozataidat megtartják."Zsoltárok 119,63

Nem elérhető Torocko

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 273
 • kék hegyek
Re:Mi az Úr akarata?
« Válasz #35 Dátum: 2011 Július 28, 06:09:00 »
"Ne győzzön le téged a rossz, hanem te győzd le a rosszat jóval.' (Róma 12,21)

Köszönöm a segítségeteket, hallgatok az Igére és rátok.
Isten áldjon benneteket minden jó szavatokért.

/tegnap este nem tudtam bejelentkezni, mert a nővér csak 8 óra előtt 10 perccel ment el tőlem. kb/
"Vessed az Úrra a te terhedet, ő gondot visel rólad, és nem engedi, hogy valamikor ingadozzék az igaz."  Zsoltárok: 55.23

Nem elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22847
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re:Mi az Úr akarata?
« Válasz #36 Dátum: 2011 Július 28, 07:35:41 »
Szia Klári! Sebaj, nemsokára Szombat lesz és szokás szerint megtartjuk 8 órától a közösségi alkalmunkat. :2smitten:
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető Eva0712

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 50
Re:Mi az Úr akarata?
« Válasz #37 Dátum: 2011 Július 29, 16:25:41 »
Kedves Clio
Idézet
Ha bevásárolni mész hogy mit vegyél meg.. ha szórakozni kikapcsolódni vágyol hogyan tegyed.. Hova menj továbbtanulni, milyen zenét hallgass..stb

Ha mindenben akkor ezekben is az Úr akaratát kell keresni.. de mi az Ő akarata ebben?

Az egy nagyon fontos, hogy mindenben keressük az Úr akaratát. De az Úr nem akar robotokat, így az Úr a Bibliában lefektette az élethez szükséges alap elveket.

Ő azt akarja, hogy felnőttek legyünk, a felnőttek tudják mi a helyes anélkül, hogy megkérdeznék valakitől. Az úr azt akarja hogy oda jussunk, hogy mi magunk döntsünk a helyes út mellett.

Azért mondja az ige, hogy meg kell változzon a mi gondolkodásunk, hogy megértsük azt, hogy mi az Ő akarata, sőt,  hogy az Úr szerint gondolkodjunk.

Róm 12:1  Kérlek azért titeket atyámfiai az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent és Istennek kedves áldozatul, mint a ti okos tiszteleteteket.
Róm 12:2  És ne szabjátok magatokat e világhoz, hanem változzatok el a ti elméteknek megújulása által, hogy megvizsgáljátok, mi az Istennek jó, kedves és tökéletes akarata.


Mondjak egy példát.
Ha az ige azt mondja, hogy ne barátkozzunk hihetetlenekkel, vagy ne járjunk hitetlenek társaságába, akkor én nem kell vezetést kérjek azon a téren, hogy el mennyeke egy világiak által szervezet buliba, hacsak nem akarok ott evangelizálni.

Vagy ... ha az ige azt mondja, hogy egy fiatal ne kösse össze az életét egy hitettelennel, akkor felesleges megkérdezni az Urat, hogy az ő akaratae az hogy hitetlen párom legyen.

Azt pedig végkép nem gondolom, hogy az Úrtól kéne megkérdezzem azt, hogy mit kell főzek.
Milyen zenét hallgassak? ... hát amejik az Urat dicséri, és végkép nem olyat aminek a szövege a gonosz cselekedeteit hirdeti.

Tehát az Úr lefektette a hívő élet alapjait én meg kell azokat értsem, és azok szerint kell meghozzam a döntésemet.


 :2smitten:

Ámen Zoli!!!   
Egyszóval: mindent szabad nékem
de nem minden hasznos
Mi a hasznos? Ami az Úr dicsőségét szolgálja - nem az enyémet vagy másét.... :2smitten:

Úgy gondolom fontos téma engem is foglalkoztat hiszen Krisztusé vagyok és még a Sátán területén élek testem pedig még nincs megváltva.

Isten akaratának keresésében nagyon sok harcom volt ( kinek nincs?) és most is van.  Az óemberi berögződések, a világi normák és a Sátán van ellenem. De velem mint új teremtéssel maga a Teremtő , megváltó Isten van.  így a kimenetel nem kétséges.


Leírom miért kérdeztem.

Hívő életem kezdetén félelemmel és lelkesedéssel vetettem magam bele abba hogy tökéletesen teljesítsem Isten akaratát. azonban még kevesebb volt a bibliai ismeretem és a tapasztalatom. így  logikus normákat állítottam fel.

Mi az ami Istennek tetsző? Hát ami Őt dicsőíti. Ebből levontam a következtettetést: Minden amiért én dícséretet vagy elismerést kapok az rossz mivel engem dicsőít. Ne vegyek részt semmilyen versenyen és ne alkossak semmit amiért megdícsérhetnek.
Aztán azt gondoltam Istennek az a tetsző ha kivonjuk magunkat a világból és megtagadjuk magunkat. El is képzeltem hogy ez hogy működik. Semmilyen világi dologban nem veszek rész. Nem nézek filmet, nem megyek koncertre, nem tartom a kapcsolatot hitetlen barátaimmal, nem játszok videójátékkal, nem hallgatok világi zenét.

Ha találok munkát legyen az egy felmosás vagy terigetés vagy egyéb munka azt azonnal meg kell csinálnom. Mert ez is Istennek tetsző.

Igékkel alátámasztva biztos voltam benne hogy ezt Így kell csinálni.
Ha valamit megkívántam, legyen az egy sütemény, egy világi film megnézése, egy zene meghallgatása azt egyértelműen az Ördög támadásának tekintettem.
Hiszen olyan dologra vágytam ami se nem igeolvasás se nem evangelizáció vagy bizonyságtétel. Olyan világi dolgok amiknek úgy gondoltam semmi közük Istenhez.

Úgy gondoltam Isten akarata szerint cselekszem.


Isten bölcsessége hogy bukásaimon és legfőképpen igéjén és tapasztalataimon keresztül egyre jobban látom valójában mi az Ő akarata.


Amikor megtérünk a bűn szolgaságából szabadok leszünk. De a szolgaság berögződései még bennünk vannak. Istent Úrnak látjuk de nem a barátunknak és nem a "férjünknek".

Például én nem mertem elmondani neki a kényes kérdéseimet. Azt gondoltam hogy a vágyaimat meg kell tagadnom és még csak meg se említsem előtte. Most mindent elmondok neki.  Tőle várom a megoldást. Ő döntést vár tőlem én pedig az érzelmeim a vágyaim formálását.  Ki más tehetné meg ha én nem vagyok képes rá?  Ő Isten én pedig megbízok benne. Ő szabadságot adott én pedig ezzel a szabadsággal hozzá jövök.

Felfedeztem hogy minden ami jó ami nemes ami szép Istentől származik. Legyen az egy világi festmény, egy építészeti remekmű, vagy egy nagyszerű sportteljesítmény.  Én ezekben Istent csodálom, ezeket tőle kaptuk és ő mindezekkel egyszerre rendelkezik.
a természetben nincs közvetlen igehirdetés, mégis Isten dicsőségéről árulkodik.

elmennék-e egy világi buliba? Nemrég volt a cégünknek az 50. születésnapja . Egy tánccal egybekötött ünnepi vacsorára voltunk hivatalosak. Én is elmentem nagyon jól éreztük magunkat.  Nem találtam benne kivetnivalót.

De például egy hitetlen férfivel nem kötném össze az életem.  ez számomra egyértelmű. Ha szerelmes lennék belé valószínű nagy harcok lennének és arra kérném Istent hogy vagy a vágyat vegye el vagy a fiú ismerje meg őt. De várnék és amíg Istentől nem kapnám meg a pecsétet hogy a fiú is megtért és engedi hogy egymáséi legyünk sőt áldása van rajta addig semmiképpen nem házasodnék össze vele.

Annak örülök hogy állandó kapcsolatban vagyok az Úrral és soha többé nem szakadok el tőle. Ő a barátom , szeretne velem lenni és én is ővele..

legyen az egy bevásárlás egy kutyakiállítás, vagy egy munkahelyi beszélgetés..

Sok tanulnivalóm van még nekem is...


Egyvalami biztos! Soha nem akarjuk megjátszani magunkat Isten előtt, mondjuk el neki mindazt amit érzünk és gondolunk.  Ha úgy érezzük hazudni kellene embertársunknak  akkor maradjunk csendben. vonuljunk el az Úr elé kiöntve a szívünket neki.

Figyeljük meg hogy miért akarunk hazudni. Nem azért-e hogy ne veszítsük el valakinek a jó tetszését? Nem a megbántás a valódi ok hanem az hogy ezután másképp fog ránk nézni?

Az Úr Áldjon meg gazdagon!  :2smitten:
Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy! Ézs. 43,1

Nem elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22847
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re:Mi az Úr akarata?
« Válasz #38 Dátum: 2011 Július 30, 13:28:46 »
A hozzászólásokat áthelyeztem a "Mi újság?" topicba.

Szeretettel,
Antee
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22847
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re:Mi az Úr akarata?
« Válasz #39 Dátum: 2012 Október 10, 20:54:35 »
Isten akarata

Áldott Testvéreim, úgy gondolom nem csak a saját nevemben nyilatkozhatok, hanem a tiétekében is, hogy bizony nagyon nagyon fontos az Úr akarata az életünkben! Mi megkülönböztettek vagyunk, különválasztottak és megszenteltek, Isten gyermekeinek neveznek. Ezek nem csupán rangok, kitüntetések, sokkalta inkább felelősség! Mi a felelősségünk? Ha Isten fiainak neveztetünk, akkor ez látszódjék is meg rajtunk!

Római levél 12,2
És ne szabjátok magatokat e világhoz, hanem változzatok el a ti elméteknek megújulása által, hogy megvizsgáljátok, mi az Istennek jó, kedves és tökéletes akarata.


"Ne szabjátok magatokat e világhoz!"  Ne igazodjunk hozzá, ne olvadjunk vissza, ne kívánkozzunk utána!

1Péter levele 4,1-5
Minthogy azért Krisztus testileg szenvedett, fegyverkezzetek fel ti is azzal a gondolattal, hogy aki testileg szenved, megszűnik a bűntől, Hogy többé ne embereknek kívánságai, hanem Isten akarata szerint éljétek a testben hátralevő időt. Mert elég nékünk, hogy életünk elfolyt idejében a pogányok akaratát cselekedtük, járván feslettségekben, kívánságokban, részegségekben, dobzódásokban, ivásokban és undok bálványimádásokban. Ami miatt csudálkoznak, hogy nem futtok velök együtt a kicsapongásnak ugyanabba az áradatába, szitkozódván. Akik számot adnak majd annak, aki készen van megítélni élőket és holtakat.


"Hogy többé ne embereknek kívánságai, hanem Isten akarata szerint éljétek a testben hátralevő időt."

Mi az tehát amit az örökkévaló szeretne? Mire hívattunk el, mi a célja az életünkkel?

Mikeás könyve 6,8
Megjelentette néked, oh ember, mi légyen a jó, és mit kiván az Úr te tőled! Csak azt, hogy igazságot cselekedjél, szeressed az irgalmasságot, és hogy alázatosan járj a te Isteneddel.


Mégegyszer:
"Csak azt, hogy igazságot cselekedjél, szeressed az irgalmasságot, és hogy alázatosan járj a te Isteneddel."

Ez mind amit akar tőlünk. Nem kíváncsi az izzadságszagú erőlködésünkre, az igyekezetünkre, ha nincs meg ez a három, akkor minden amit erre építünk ingatag lesz. Egy hasonlat kedvéért megjegyzem, a három lábú szék sosem billeg. 

Apostolok Csel. 13,22
És mikor őt elveté, támasztá nékik Dávidot királyul; kiről bizonyságot is tőn és monda: Találtam szívem szerint való férfiút, Dávidot, a Jesse fiát, ki minden akaratomat véghez viszi.


Dávidból a három közül egyik sem hiányzott.
Elgondolkodtató, hogy Istennek mije nincs amit mi adhatnánk neki? Miért van szüksége arra, hogy akaratát teljesítsük?
Hiszen engedetlen és lassan reagáló gyermekei helyett kiadhatná a feladatokat az angyalainak, akik hiánytalanul és pontosan végeznék el.
Az igében olvashatjuk, hogy az ÚR akarata ez, az Úr akarata az... de vajon ezeket nekünk össze kellene gyűjtenünk és rettegve átnyálaznunk, hogy vajon mindent rendjén csinálunk? Ez egy rossz megközelítése lenne és igen stresszes és erejét veszítené.
Minden ami Isten akarata, valójában egyetlen egy szóban megtalálható, amit Dávid is jól tudott, ez pedig az Istenismeret!
Ha ismerjük Istent, ismerjük akaratát. De miért akarja Isten, hogy megismerjük Őt? Azért, mert azt akarja, hogy hozzá hasonlóvá legyünk!

Zakariás könyve 13,9
És beviszem a harmadrészt a tűzbe, és megtisztítom őket, amint tisztítják az ezüstöt és megpróbálom őket, amint próbálják az aranyat; ő segítségül hívja az én nevemet és én felelni fogok néki; ezt mondom: Népem ő! Ő pedig ezt mondja: Az Úr az én Istenem!


"...amint tisztítják az ezüstöt..." Tűzben tisztítják az ezüstöt! Az olvadt ezüst tetejére feljön az, ami szenny és eldobni való.
Ezt lefölözi az ötvös majd addig ismétli meg, amíg olyannyira tiszta nem lesz, hogy meglátja benne a saját arcképét!
Ez a cél, Isten látni akarja bennünk Fiát, Jézust. Istent megismerhetjük az ige által, mert az Ige Jézus. Mégis annyi furcsa felekezet és ember létezik, akik félreismerik Istent, holott olvassák és tanulmányozzák igéjét. Ezek az emberek nem üresítették meg magukat, kívánságokkal és elvárásokkal teltek, azt keresik és azt hallják meg amit szeretnének, hogy ne kelljen megváltozniuk.

2Timóteus 4,3-4
Mert lesz idő, mikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint gyűjtenek magoknak tanítókat, mert viszket a fülök; És az igazságtól elfordítják az ő fülöket, de a mesékhez oda fordulnak.


Isten igéje már nem elég nekik, új kijelentésekre éheznek miközben felcserélik az igazi Istenismeretet testiséggel és szórakozással!

2Mózes 32,1-6
Mikor látá a nép, hogy Mózes késik a hegyről leszállani, egybegyűle a nép Áron ellen és mondá néki: Kelj fel, csinálj nékünk isteneket, kik előttünk járjanak; mert nem tudjuk mint lőn dolga ama férfiúnak Mózesnek, aki minket Égyiptom földéből kihozott. És monda nékik Áron: Szedjétek le az aranyfüggőket, amelyek feleségeitek, fiaitok és leányaitok fülein vannak, és hozzátok én hozzám. Leszedé azért mind az egész nép az aranyfüggőket füleiről, és elvivék Áronhoz. És elvevé kezökből, és alakítá azt vésővel; így csinála abból öntött borjút. És szóltak: Ezek a te isteneid Izráel, akik kihoztak téged Égyiptom földéről. Mikor látta ezt Áron, oltárt építe az előtt, és kiálta Áron, mondván: Holnap az Úrnak innepe lesz! Felkelvén azért másnapon jó reggel, áldozának égőáldozattal és hálaáldozattal is; azután leüle a nép enni és inni; azután felkelének játszani.


Annyira tisztán látható ez manapság is, sokan faragnak bálványt Istenből. Alakítgatják Isten személyét, faricskálva Isten igéjét, azt gondolván, hogy ami régen adatott az már idejét múlt!

2Timóteus 3,16
A teljes írás Istentől ihletett és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre,


"A teljes írás" 
Felmerülhet a kérdés, hogy mi akik szomjazzuk Isten megismerését, miképpen juthatunk el az Isten ismeretére, honnan tudhatjuk hogy jó irányba megyünk.

Példabeszédek 2,1-6
Fiam! ha beveszed az én beszédimet, és az én parancsolatimat elrejted magadnál, Ha figyelmeztetvén a bölcsességre a te füleidet, hajtod a te elmédet az értelemre, Igen, ha a bölcseségért kiáltasz, és az értelemért a te szódat felemeled, Ha keresed azt, mint az ezüstöt, és mint a kincseket kutatod azt: Akkor megérted az Úrnak félelmét, és az Istennek ismeretére jutsz. Mert az Úr ád bölcseséget, az ő szájából tudomány és értelem származik.


Kiké tehát az Úrnak Ismerete? Azoké, akik vágyják, akik keresik, éhezik, szomjazzák, akik elepednek érte.

Máté evangéliuma 5,6
Boldogok, akik éhezik és szomjúhozzák az igazságot: mert ők megelégíttetnek.


Jakab levele 4,8
Közeledjetek az Istenhez, és közeledni fog hozzátok. Tisztítsátok meg kezeiteket, ti bűnösök, és szenteljétek meg szíveiteket ti kétszívűek.


"Közeledjetek az Istenhez"
Istenhez az Ő igéjén keresztül vezet az út. Az ige amint tudjuk maga Jézus, az Atya kijelentett akarata, hogy higgyünk Őbenne, vagyis higgyünk az Ő beszédeinek!

János evangéliuma 14,21
Aki ismeri az én parancsolataimat és megtartja azokat, az szeret engem; aki pedig engem szeret, azt szereti az én Atyám, én is szeretem azt, és kijelentem magamat annak.


"én is szeretem azt, és kijelentem magamat annak."

2Timóteus 2,19
Mindazáltal megáll az Istennek erős fundamentoma, melynek pecséte ez: Ismeri az Úr az övéit; és: Álljon el a hamisságtól minden, aki Krisztus nevét vallja.


Végezetül jöjjön ez az ige:

Efézusi levél 5,17
Éppen azért: ne legyetek meggondolatlanok, hanem értsétek meg, mi az Úr akarata.


Ámen!
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető Shomer ayin

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 3076
Re:Mi az Úr akarata?
« Válasz #40 Dátum: 2012 Október 10, 21:04:22 »
Áldjon meg az Örökkévaló Testvérem. Elgondolkodtató, és mély értelmű útmutatás ez. Köszönöm az Örökkévalónak, és köszönöm neked Testvérem.
Ézs 60,19    
Nem a nap lesz néked többé nappali világosságod, és fényességül nem a hold világol néked, hanem az Úr lesz néked örök világosságod, és Istened lesz ékességed,

Nem elérhető Elisabeth

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 7205
Re:Mi az Úr akarata?
« Válasz #41 Dátum: 2012 Október 10, 23:09:00 »
Köszönöm én is kedves Antee Testvérem, áldást jelent olvasni.... Legyen az ÚRé a dicsöség!

A ki figyelmez az igére, jót nyer; és a ki bízik az Úrban, oh mely boldog az!
Péld 16,20

 :ima02:
Taníts akaratod teljesítésére, mert te vagy Istenem! A te jó lelked vezéreljen az egyenes úton!
Zsolt 143,10

Nem elérhető bacsipista

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 5969
  • Keresztény kincskereső
Re:Mi az Úr akarata?
« Válasz #42 Dátum: 2012 Október 11, 08:04:39 »
Jézus Krisztus volt az aki vonakodás nélkül teljesítette az Úr akaratát.

1
Ki hitt a mi tanításunknak, és az Úr karja kinek jelentetett meg?
2
Felnőtt, mint egy vesszőszál Ő előtte, és mint gyökér a száraz földből, nem volt néki alakja és ékessége, és néztünk reá, de nem vala ábrázata kivánatos!
3
Útált és az emberektől elhagyott volt, fájdalmak férfia és betegség ismerője! mint aki elől orcánkat elrejtjük, útált volt; és nem gondoltunk vele.
4
Pedig betegséginket ő viselte, és fájdalmainkat hordozá, és mi azt hittük, hogy ostoroztatik, verettetik és kínoztatik Istentől!
5
És ő megsebesíttetett bűneinkért, megrontatott a mi vétkeinkért, békességünknek büntetése rajta van, és az ő sebeivel gyógyulánk meg.
6
Mindnyájan, mint juhok eltévelyedtünk, kiki az ő útára tértünk; de az Úr mindnyájunk vétkét ő reá veté.
7
Kínoztatott, pedig alázatos volt, és száját nem nyitotta meg, mint bárány, mely mészárszékre vitetik, és mint juh, mely megnémul az őt nyírők előtt; és száját nem nyitotta meg!
8
A fogságból és ítéletből ragadtatott el, és kortársainál ki gondolt arra, hogy kivágatott az élők földéből, hogy népem bűnéért lőn rajta vereség?!
9
És a gonoszok közt adtak sírt néki, és a gazdagok mellé jutott kínos halál után: pedig nem cselekedett hamisságot, és álnokság sem találtatott szájában.
10
És az Úr akarta őt megrontani betegség által; hogyha önlelkét áldozatul adja, magot lát, és napjait meghosszabbítja, és az Úr akarata az ő keze által jó szerencsés lesz.
11
Mert lelke szenvedése folytán látni fog, és megelégszik, ismeretével igaz szolgám sokakat megigazít, és vétkeiket ő viseli.
12
Azért részt osztok néki a nagyokkal, és zsákmányt a hatalmasokkal oszt, mivelhogy életét halálra adta, és a bűnösök közé számláltatott; pedig ő sokak bűnét hordozá, és a bűnösökért imádkozott!
Ézsaiás próféta könyve  53. fejezet

Az Úr akarata parancs számunkra, melyet engedelmességgel követünk. Lehet, hogy ennek teljesítése teljes önfeládozást követel meg tőlünk, de az Ő tervei fontosabbak személyes dolgainknál.22
    Mert az Úrban elhívott szolga az Úrnak szabadosa; hasonlóképpen aki szabadságban hívatott el, Krisztusnak szolgája.
23
    Áron vétettetek meg, ne legyetek embereknek szolgái.
1Korintus 7,22-23

Kötelességünk az Úrra figyelni, és az Ő akaratát teljesíteni. Tudjuk, hogy mi itt e világban az Ő akaratának, megbízásának sáfárai vagyunk.
42
    Monda pedig az Úr: Kicsoda hát a hű és bölcs sáfár, kit az úr gondviselővé tőn az ő háza népén, hogy adja ki nékik élelmüket a maga idejében?
43
    Boldog az a szolga, akit az ő ura, mikor haza jő, ilyen munkában talál!
44
    Bizony mondom néktek, hogy minden jószága felett gondviselővé teszi őt.
45
    Ha pedig az a szolga így szólna az ő szívében: Halogatja még az én uram a hazajövetelt; és kezdené verni a szolgákat és szolgálóleányokat, és enni és inni és részegeskedni:
46
    Megjő annak a szolgának az ura, amely napon nem várja és amely órában nem gondolja, és kettévágatja őt, és a hitetlenek sorsára juttatja.
47
    És amely szolga tudta az ő urának akaratát, és nem végezte el, sem annak akarata szerint nem cselekedett, sokkal büntettetik meg;
48
    Aki pedig nem tudta, és büntetésre méltó dolgokat cselekedett, kevesebbel büntettetik. És valakinek sokat adtak, sokat követelnek tőle; és akire sokat bíztak, többet kívánnak tőle.
Lukács 12,42-48
"Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává." 1Korintus 6,12

Nem elérhető Elisabeth

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 7205
Re:Mi az Úr akarata?
« Válasz #43 Dátum: 2012 Október 11, 16:36:34 »
Kedves Antee!

Újra elolvasva a mély gondolataidat, még gondolnom kellett egy Igeszakaszra, ami a mai emberekhez is szól.

Én, az ÚR, nem változtam meg, de ti is Jákób fiai maradtatok! 7. Atyáitok idejétől fogva eltértetek rendelkezéseimtől, nem tartottátok meg azokat. Térjetek meg hozzám, és én is hozzátok térek! - mondja a Seregek URa. De ti ezt kérdezitek: Miből térjünk meg? 8. - Becsaphatja-e az ember az Istent? Ti mégis be akartok csapni engem! Ezt kérdezitek: Mivel akarunk becsapni? -....
..... Vakmerően beszéltetek ellenem - mondja az ÚR. Ezt kérdezitek: Mit beszéltünk ellened? 14. - Azt mondtátok: Hiábavaló az Istennek szolgálni, mi haszna, hogy teljesítettük, amit ránk bízott, és hogy gyászban jártunk a Seregek URa előtt? 15. Inkább a kevélyeket tartjuk boldogoknak, hiszen a gonosztevők gyarapodnak, kísértik az Istent, mégis megmenekülnek. 16. Amikor erről beszélgettek egymás között azok, akik félik az URat, az ÚR figyelt, és meghallotta. És beírták egy könyvbe az ÚR előtt emlékezetül azokat, akik őt félik és megbecsülik nevét. 17. Az én tulajdonommá lesznek - mondja a Seregek URa - azon a napon, amelyet elhozok. Könyörületes leszek hozzájuk, amilyen könyörületes az ember a fiához, aki tiszteli őt. 18. Akkor ismét látni fogjátok, hogy különbség van az igaz és a bűnös között, az Istent tisztelők és az őt nem tisztelők között.

Mal 3,6-8; 13-18

Gondolkodjunk el... Jákób fiainak fel sem tünt, hogy miböl kellene megtérni. Vakmeröen beszéltek és be akarták csapni Istent, és nem is vették észre! Isten nem változott és nem is fog változni, de jó lenne megvizsgálni, mi az ami nem Isten akarata az életünkben. Vissza a gyökerekhez!!!, az Isten beszédéhez!!! Nem teológiák gyártása bízatott ránk, hanem Isten Szavának hirdetése! A jó és a rossz felimerésére nekünk Isten Szava mérvadó. Ha más lesz ebben a kérdésben a döntö, becsapjuk magunkat (mert ugye Istent nem lehet becsapni). Isten akarata az, hogy az Ö Ígéje által éljen bennünk, és eljussunk az Örökkévaló ismeretére.

1. Fiam! ha beveszed az én beszédimet, és az én parancsolatimat elrejted magadnál,
2. Ha figyelmeztetvén a bölcsességre a te füleidet, hajtod a te elmédet az értelemre,
3. Igen, ha a bölcseségért kiáltasz, és az értelemért a te szódat felemeled,
4. Ha keresed azt, mint az ezüstöt, és mint a kincseket kutatod azt:
5. Akkor megérted az Úrnak félelmét, és az Istennek ismeretére jutsz.

Péld 2,1-5

 :2smitten:
Taníts akaratod teljesítésére, mert te vagy Istenem! A te jó lelked vezéreljen az egyenes úton!
Zsolt 143,10

Nem elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22847
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re:Mi az Úr akarata?
« Válasz #44 Dátum: 2012 Október 11, 17:30:44 »
Ámen Testvérem, köszönöm az építő hozzászólásodat! :2smitten:
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)