Szerző Téma: Apostolok!?  (Megtekintve 7694 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető istvan21

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 35
Re:Apostolok!?
« Válasz #30 Dátum: 2013 Május 01, 12:30:16 »
Ezzel itt egyetértek,de én megnyilvánulásról beszélek, úgyanis sehol nem olvastam eddig hogy próféták lettek volna valahol az elmúlt 2000 évbe,TV-be se hirekbe se sehol nem hallani ilyesmiről. Az hogy vannak tanitók és igehirdetők szerte a világon az tény,de nem egyenlők a profétákkal,legalábbis számomra. Ti. mig az igehirdetők a tanitást a bibliából és mások tanitásából szerezték, addig a próféták Isteni kinyilatkozást kaptak. Ki tudja azt elmondani magáról a mai világban hogy szólt hozzá az Úr?(és most ne azt irjátok hogy minden nap szól hozzánk bibliája és papjai által) mert én a konkrét dologra gondolok. Vagyis 2000 éve már hogy az Isten nem beszél az emberhez,mig azelőtt az a bibilában töbször is megtörtént.Ilyen szempontból magunkra maradtunk,és az addig történt dolgokra,cselekményekre támaszkodunk 1 szóval a Bibliára.
Elnézést ha tévedek.

Elérhető Shomer ayin

 • Moderátor
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 3062
Re:Apostolok!?
« Válasz #31 Dátum: 2013 Május 01, 13:59:44 »
Nos Testvérem, én elmondhatom hogy csak azzal szolgálok, amit az Úrtól kapok.
Ézs 60,19    
Nem a nap lesz néked többé nappali világosságod, és fényességül nem a hold világol néked, hanem az Úr lesz néked örök világosságod, és Istened lesz ékességed,

Elérhető Antee

 • Admin
 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 22846
  • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re:Apostolok!?
« Válasz #32 Dátum: 2013 Május 01, 14:00:18 »
Kedves István. Nem jól közelíted meg a dolgot. Isten Lélek és Őt lélekben kell imádni. A prófétálás az ige szerint a Krisztusról szóló bizonyságtétel (Jelenések könyve 19,10).

A Róla szóló bizonyságtétel pedig úgy lehetséges, ha ismerjük Őt. Ha pedig megismerjük Őt, akkor hasznos eszközök leszünk akár prófétálásra. Én is Isten kegyelméből már nem egyszer kaptam üzenetet az Úrtól, a jövőre nézve is ami be is teljesedett. De a prófétálás nem a jövőben megtörténő dolgok megnyilvánulását jelenti csupán. Aki prófétál az épít, bátorít és vígasztal (1Korintusi levél 14,3)!

Tehát Isten általa üzenetet ad át másnak.
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)

Nem elérhető Sofia

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 248
Re:Apostolok!?
« Válasz #33 Dátum: 2019 November 25, 09:47:48 »
Én még soha sem hallottam, hogy manapság valakit apostolnak neveztek volna, a keresztény közösségek vezetőit lelkészeknek, papoknak, szolgálóknak hívják. Ha az apostol szót halljuk, egészen biztosan Jézus tanítványai jutnak eszünkbe, akik élete és munkája különleges volt, nem hasonlítható össze semmilyen más Jézust hirdető, Jézust követő, Jézust szolgáló szolgálatával. A 12 tanítványon kívül van még pár személy, akikről, mint apostolokról szól az Írás, pl. Pál, Andronikosz, Júnia, Barnabás, ők is mindnyájan ugyanabban az időben éltek és ugyanazt a feladatot végezték, mint a 12. Lukács a két könyvében, az evangéliumban és az apostolok cselekedeteiben is, csaknem kivétel nélkül a 12 tanítványra alkalmazza az apostol megnevezést. Őket maga Jézus hívta el erre a tisztre, nyilvános működése alatt az ő követői-kísérői voltak, nekik jelent meg feltámadása után, ők ismerték legjobban azt, amit Jézus tanított és cselekedett, tehát tanúi voltak. Ők kapták először a Szentlélek ígéretét, a világmisszió parancsát s az első pünkösd alkalmával ők nyerték el először a Szentlelket. Ők lettek az első gyülekezetek vezetői. Mint írtam, a munkájuk sehogyan sem mérhető más szolgálók munkájához, épp ezért megérdemlik, hogy ha az apostol szót halljuk, akkor csakis kizárólag Jézus azon kortársai jussanak eszünkbe akik elkezdték hirdetni az Örömhírt, vállalva egy nagyon ellenséges korban a szenvedéseket és a halált is.

A prófétákról is szeretném leírni a gondolataimat.
A próféta, Istentől kapott kijelentés továbbadója. "Én szóltam a prófétákhoz, én adtam a sok látomást és a példázatokat a próféták által." (Hóseás 12:11)
A Máté 11:13-ban leírtakat én úgy értem, hogy Keresztelő János volt az utolsó próféta, vele egyidőben vagy kicsit utána éltek az apostolok akiket megörökített a Szentírás és az utolsó apostol halálával véget értek Isten kijelentései. "Ha valaki hozzátesz ezekhez, arra Isten azokat a csapásokat bocsátja, amelyek meg vannak írva ebben a könyvben; ha pedig valaki elvesz e prófétai könyv igéiből, attól Isten elveszi az osztályrészét az élet fájából, a szent városból és mindabból, ami meg van írva ebben a könyvben." (Jelenések 22:18-19) A Biblia utolsó mondataiból egyértelműen kiderül, hogy Isten már nem ad újabb kijelentést, már mindent elmondott és leíratott ami szükséges az üdvösségünkhöz és amit tudnunk kell a jövőt illetően. És figyelmeztet is bennünket, hogy vigyázzunk, aki azt állítja magáról, hogy próféta, hazudik. Azt olvashatjuk, hogy: "Sok hamis próféta támad, és sokakat megtévesztenek." (Máté 24:11) Vagy: "A szeretet soha el nem múlik. De legyen bár prófétálás: el fog töröltetni; legyen nyelveken szólás: meg fog szűnni; legyen ismeret: el fog töröltetni. Mert töredékes az ismeretünk, és töredékes a prófétálásunk." (1Korinthus 13:8-9)

Ma és régebben is éltek olyan emberek akik különleges képességeket kaptak az evangélium hirdetéséhez, akik Isten megváltott gyermekeként példaértékű életet éltek és szolgálatukkal kimagaslottak, de ők már nem próféták és nem is apostolok. A prófétákat és az apostolokat keressük a Szentírásban, őket hitelesíti Isten, mellettük bizonyságot tett a Mindenható.

Nem elérhető Guti Tünde

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 3975
  • www.gutitunde.eoldal.hu
Re:Apostolok!?
« Válasz #34 Dátum: 2019 November 30, 14:16:13 »
Pedig egész apostoli-prófétai hálózat épült ki az elmúlt kb 10 évben.  :062:
Akik benne vannak, arra hivatkoznak, hogy Isten helyreállítja az Egyházat, és ugyanolyan formában, ugyanolyan szerkezetben fog működni, mint a kezdetekkor. Nem feladatom annak megítélése, hogy honnan ered ez a mozgalom, de gyümölcséről ismerik meg a fát, és rengeteg megbotránkozás, széthúzás stb kíséri ezt a típusú "hálózatot", karöltve a szélsőséges karizmatikus elemekkel. (Pont az ilyen megnyilvánulások és azok elleni felszólalásunk okozták, hogy kizártak egy ilyen gyülekezetből.)

A Bibliában nem olvassuk kifejezetten azt a szót, hogy pl Barnabás és Júnia apostolok lettek volna. Bár lehet, hogy csupán fordítás kérdése.
Az viszont biztos, hogy az apostolokat nem csak jelek kísérték, hanem a szenvedések, üldözések is.
„Vezéreld utamat Igéd szerint, és ne engedd, hogy valami hamisság uralkodjon rajtam!
Gyönyörködöm beszédedben, mint aki nagy nyereséget talált.”
Zsoltárok 119:133, 162.

Nem elérhető Sofia

 • Testvérünk
 • *
 • Hozzászólások: 248
Re:Apostolok!?
« Válasz #35 Dátum: 2019 December 01, 14:02:56 »
Köszönöm kedves Tünde, hogy egyet értesz velem. A hamis krisztusok és hamis próféták szaporodása is egyértelműen azt jelzi, hogy már nagyon közel van ennek a gonosz és bűnös világrendszernek a vége.  :2knuppel:

Nem is értem, hogy egy keresztény hogyan állíthatja magáról, hogy ő apostol vagy próféta? Hogyan mérheti magát a Szentírás ezen alakjaihoz? Úgy tudom, hogy pl. Jézus soha sem állította magáról, hogy király.

"Pilátus azután ismét bement a helytartóságra, behívatta Jézust, és megkérdezte tőle: Te vagy a zsidók királya? Jézus viszont ezt kérdezte tőle: Magadtól mondod ezt, vagy mások mondták neked rólam? Pilátus erre így szólt: Hát zsidó vagyok én? A te néped és a főpapok adtak át nekem téged: Mit tettél? Jézus így felelt: Az én országom nem e világból való: ha ebből a világból való volna, az én szolgáim harcolnának, hogy ne jussak a zsidók kezére. De az én országom nem innen való. Pilátus ezt mondta neki: Akkor mégis király vagy te? Jézus így válaszolt: Te mondod, hogy király vagyok. " (János 18:33-37)