Az Ige azt mondja, hogy nem test es ver ellen van harcunk.A Satan az, aki lop, ol es pusztit a testverek kozott is.
De nem kellene erre jobban odafigyelni?
Teljesen igazad van testvérem, ám jól észrevehető az eszközként használt indulat, ami okozza a testvérharcot... és ennek neve is van! erre céloztam.És roppant különös az is, amikor megnevesítésre kerül ez az indulat, mennyire heves tiltakozást vált ki azokból akik tudatosan-vagy sem de élnek ezzel.
A datálódás pedig régi időkre nyúlik vissza! Káin-Ábel ; Jakov-Ézsau ; Izrael-Ismael ...
Ez bizony a versengés! Bár a legtöbb esetben más és más dologban, (Elfogadás-elsőszülöttség- KI A NAGYOBB-KI VEZESSE A TÖBBIT-KI A JOBB-KI A SZEBB-KI TUD TÖBBET...) Ám valahogy mégis erről van szó. Bár ismeretes az Ige:1Kor 4,7
Mert kicsoda különböztet meg téged? Mid van ugyanis, a mit nem kaptál volna? Ha pedig úgy kaptad, mit dicsekedel, mintha nem kaptad volna?
És bár valljuk is, ám valahogy mégsem válik kijelentéssé sokakban!
Pedig ha valaki valóban Istennel jár, az a nyáj számára (A testvérek között) nyilvánvalóvá válik. Arra odafigyelnek, mert Isten tesz róla bizonyságot azokban, akikhez Isten küldte! Aki pedig magáról tesz bizonyságot, attól elfordulnak a Testvérek.Jn.10,8.
Mindazok, a kik előttem jöttek, tolvajok és rablók: de nem hallgattak rájok a juhok. /Azt pedig tudjuk: itt Jézus nem időről szól amikor azt mondja : "előttem jöttek" hanem arról (ami a mostra is vonatkozik) Jézust megelőzve! Nem Jézus küldötteként, Nem Istentől kapott hatalommal,Nem Isten dicsőségére.../
Ám azért Dicsőség Istennek vannak küldöttek is! (Istentől) Ezekre pedig érvényes:Jn.10,27.
Az én juhaim hallják az én szómat, és én ismerem őket, és követnek engem:
28.
És én örök életet adok nékik; és soha örökké el nem vesznek, és senki ki nem ragadja őket az én kezemből.
29.
Az én Atyám, a ki azokat adta nékem, nagyobb mindeneknél; és senki sem ragadhatja ki azokat az én Atyámnak kezéből.
30.
Én és az Atya egy vagyunk.
Mégpedig azért vonatkozik rájuk ez a kijelentés, mert nem ők nyilvánulnak meg a szolgálat alkalmával, hanem csak közvetítik Jézust!
Csupán üres edények ők, az Isten számára. Csak Isten tölti meg őket azzal amivel éppen szeretné. Tehát mégegyszer: NEM MAGUKRA MUTOGATNAK! Engedelmesen kivárják, hogy amennyiben küldöttként kell szolgálniuk, Isten járjon elöttük, azáltal hogy kijelenti őket a nyáj ( testvéri közösség) számára.