Evangélium > Az alapok
Honnan tudom, hogy a Mennybe kerülök?
zoltan:
Néhány bátorító, ige csokor, a Bibliából. Jó ezeket olvasni, mert reménységet és örömöt ad, hitünk megerősödésére.
Róm 8:32 A ki az ő tulajdon Fiának nem kedvezett, hanem őt mindnyájunkért odaadta, mimódon ne ajándékozna vele együtt mindent minékünk?
Ján 3:16 Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.
Ján 1:12 Valakik pedig befogadák őt, hatalmat ada azoknak, hogy Isten fiaivá legyenek, azoknak, a kik az ő nevében hisznek;
1Ján 3:1 Lássátok milyen nagy szeretetet adott nékünk az Atya, hogy Isten fiainak neveztetünk!
Róm 8:17 Ha pedig gyermekek, [Isten gyermekei] örökösök is; örökösei Istennek, örököstársai pedig Krisztusnak; ha ugyan vele együtt szenvedünk, hogy vele együtt is dicsőüljünk meg.
:2smitten:
petya1962:
Csatlakoznék Zoltánhoz egy igeverssel én is: :05:
--- Idézet ---Jn 14:1 "Ne nyugtalankodjék a ti szívetek: higgyetek Istenben, és higgyetek énbennem.
Jn 14:2 Az én Atyám házában sok hajlék van; ha nem így volna, vajon mondtam volna-e nektek, hogy elmegyek helyet készíteni a számotokra?
Jn 14:3 És ha majd elmentem, és helyet készítettem nektek, ismét eljövök, és magam mellé veszlek titeket, hogy ahol én vagyok, ott legyetek ti is.
Jn 14:4 Ahova pedig én megyek, oda tudjátok az utat."
--- Idézet vége ---
Talán nem okoz gondot annak az elfogadása, hogy Jézus a mennyben van. Ő elment helyet készíteni nekem is.
Azért írtam így, hogy " talán nem okoz gondot", mert bizony van vallás, ahol ez gondot okoz. Ha elfogadom az Igét igaznak, akkor ez a mondat egy bátorítás lehet.
ösztöke:
Kedves fórumozók!
Azt azért én felettébb érdekesnek tartom, hogy nem tartják az alapokhoz tartozónak a feltámadások, ítéletek hirdetését, holott az apostoli tanításban fő helyen van, és a Zsidókhoz írt levél is az alapokhoz sorolja a feltámadások hirdetését (Zsid. 6:1-3), és inkább előtérbe kerül a halál után mennybe, vagy pokolba kerülés tanítása. Nem tudom ki, hogy van vele, de nekem ez nagyon nem tetszik. Pl.: Pált egyértelműen azért üldözték, mert a Krisztusban való feltámadást hirdette, azért vonszolták a főtanács elé (Csel 4:2, Csel 17:18), és több fejezeten keresztül ír azok ellen, akik szerint a feltámadás már megtörtént, és ecseteli a feltámadás mibenlétét, hogy az a hívők reménysége, mert ha nem lenne feltámadás, akkor Krisztus sem támadt volna fel, akkor hiábavaló lenne a hitünk. És ír arról is, hogy a feltámadás első zsengéje Krisztus, "azután akik a Krisztuséi, az ő eljövetelekor. Aztán a vég, mikor átadja az országot az Istennek és Atyának; a mikor eltöröl minden birodalmat és minden hatalmat és erőt. Mert addig kell néki uralkodnia, mígnem ellenségeit mind lábai alá veti. Mint utolsó ellenség töröltetik el a halál.".
Én pl. magamról nem gondolom, hogy halálom után a mennybe kerülnék, vagy a pokolba, hanem a Seolba, a Sírba ahova Krisztus is (Csel 2:27), és ahonnan Krisztus is feltámadt, és ha méltónak találtatom a jobb feltámadásra, akkor Krisztus eljövetelekor az igazakkal együtt fogok feltámadni szellemi testben és Krisztussal együtt uralomra jutni, mivel ez az ígérete az övéinek. Pl. Péternek is ezt ígéri Urunk, a Krisztus Jézus:
(MBT fordítás)
Mt 19,25-30 Amikor meghallották ezt a tanítványok, nagyon megdöbbentek, és így szóltak: "Akkor ki üdvözülhet?" Jézus rájuk tekintett és ezt mondta nekik: "Embereknél ez lehetetlen, de Istennél minden lehetséges." Ekkor megszólalt Péter, és ezt kérdezte: "Mi elhagytunk mindent, és követtünk téged, mi lesz hát a jutalmunk?" Jézus erre ezt mondta nekik:
"Bizony, mondom néktek, hogy ti, akik követtek engem, a megújult világban, amikor az Emberfia beül dicsőségének királyi székébe, ti is tizenkét királyi székbe ültök, és ítéletet tartotok Izráel tizenkét törzse felett. És mindenki, aki elhagyta házát vagy testvéreit, apját vagy anyját, gyermekeit vagy földjeit az én nevemért, a százszorosát kapja, és megörökli az örök életet. De sok elsőből lesz utolsó, és sok utolsóból első."
Innen is nekem az követezik, hogy a hívők reménysége nem a mennybemenetel, vagy hogy... hanem a Krisztus eljövetelekor való feltámadás és Krisztussal, Urunkkal együtt való örök élet. (aki ebben a feltámadásban részesül, azon már nem uralkodik a halál, nem juthat a második halálba)
Üdv
zoltan:
Kedves ösztöke
Had válaszoljak erre két igével.
2Kor 5:5 A ki pedig minket erre elkészített, az Isten [az], a ki a Lélek zálogát is adta minékünk.
2Kor 5:6 Azért mivelhogy mindenkor bízunk, és tudjuk, hogy e testben lakván, távol vagyunk az Úrtól.
2Kor 5:7 (Mert hitben járunk, nem látásban );
2Kor 5:8 Bizodalmunk pedig van, azért inkább szeretnénk kiköltözni e testből, és elköltözni az Úrhoz.
2Kor 5:9 Azért igyekezünk is, hogy akár itt lakunk, akár elköltözünk, néki kedvesek legyünk.
Fil 3:20 Mert a mi országunk mennyekben van, honnét a megtartó Úr Jézus Krisztust is várjuk;
A mi reménységünk a mennyben van, ahogy az Apostoloknak is.
Elisabeth:
Így van ez kedves Zoltán!
42. És monda Jézusnak: Uram, emlékezzél meg én rólam, mikor eljősz a te országodban!
43. És monda néki Jézus: Bizony mondom néked: Ma velem leszel a paradicsomban.
Lk 23,42-43
Nem velem leszel a seolban, hanem velem leszel a paradicsomban... Tehát Jézus Krisztussal leszünk....
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése