Evangélium > Az alapok

Meg vagyok térve?

(1/7) > >>

Antee:
A topic ezzel a kérdéssel foglalkozik.

Torocko:
Mit jelent az, hogy megtérés?
Az imát elmondtam, az eszem és a szívem nyitva az igazságra, de a régi még nagyon keveredik bennem az újjal.  Tiszta szívvel és igazán mondom, őszintén örülök, hogy nem vagyok már annak a csilivili, ragyogó és fényes, ugyanakkor tapasztalatom szerint álságos világnak a rabja, mégis - ott nem voltam élő kapcsolatban Jézussal, itt úgy érzem, igen, ott nem volt döntően fontos a Biblia ismerete - különösen az Ószövetség volt mellőzve, és csak az utolsó pár évben kezdik tanítani a gyerekeknek hittanórákon - itt naponta olvasom, és kezd nem csak irodalmi élmény lenni...
Úgy érzem, megteszek mindent, ami tőlem telik...ez a megtérés?
Nem vagyok áruló, nem annak fordítok hátat, ami az apáim, a családom, az eddigi életem része volt?

Antee:
Kedves Klari!

A megtereskor Isten Szentlelke lakozast vesz az emberben es kijelenti, hogy mi az igazsag, a bun es az Elet.
Megterni olyan, mint hirtelen ellenkezo iranyba menni. Megfordulva elhagyni holt eletunket es teljesen Krisztus iranyaba fordulva fele menni.

De ugy is irhatnam, hogy a Lelek bizonysagot hagy bennunk, hogy Isten gyermekei lettunk.
De sokat lehetne irni arrol, hogy mik valtoznak meg a megteresunkor.

Arulo pedig nem vagy, hiszen inkabb engedelmeskedni kell Istennek, mint embernek.
Jezus megmondta, hogy kardot hoz ezzel is a Vilagra. Ugyanis szembe forditja a rokonokat a hitkulonbsegek altal.

:2smitten:

zoltan:
Kedves Klári.

Itt is előbb egy igét szeretnék idézni a bibliából:

1Thess 1:9  Mert azok magok hirdetik felőlünk, milyen volt a mi hozzátok való menetelünk, és miként tértetek meg az Istenhez a bálványoktól, hogy az élő és igaz Istennek szolgáljatok,
1Thess 1:10  És várjátok az Ő Fiát az égből, a kit feltámasztott a halálból, a Jézust, a ki megszabadít minket amaz eljövendő haragtól.

Itt el mondja nekünk mit jelent a megtérés.
Maga a megtérés szóban benne van a jelentése: "Vissza térni" - Istenhez. A világ egy Istennel ellentétes és ellenséges életett él. Még azok is akik azt "hiszik", hogy hisznek Istenben, mert az Isten iránti engedetlenség, a bűn és a világ szeretette (tehát a világi dolgok, szeretette) az ellenségeskedés az Istennel.

Jak 4:4  Parázna férfiak és asszonyok, nem tudjátok-é, hogy a világ barátsága ellenségeskedés az Istennel? A ki azért e világ barátja akar lenni, az Isten ellenségévé lesz.

De Jézus azért halt meg, hogy a mi bűneink eltörlésével kibékítsen bennünket Istennel.
Tehát a megtérés azzal kezdődik, hogy a Szeent Szellem meggyőz bennünket arról, hogy bűnösök vagyunk és Isten ellenségei,  így szükségünk van az életünk változtatásán. Így a Szent Szellem Krisztushoz vezet. A megtérés álta  Isten felé fordulunk, tehát elfordulunk a világtól, és kibékülünk Istennel. Befogadjuk az Úr Jézus Krisztust az életünkbe mint Úr és Király, mint az életünk kormányzóját. Tehát a megtérés elfordulni a világtól és az Istenhez fordulni, és őt szolgálni, tehát engedelmeskedni neki. Elindulni egy olyan úton ami az Úrral megegyező, út, egy olyan út ami minél közelebb visz az Úrhoz, és megtanít az engedelmességre.
A megtérést, ahogy testvérem is említette, gyümölcsök követik, tehát az életünk megváltozása, az amikor már nem e világban találom örömömet, hanem az Úrban, így megszületik a szívembe az a vágy, hogy minél inkább akarok vele találkozni, így várom az ő eljövetelét és a velevaló találkozást. Így a gonosz még a halállal sem tud ilyeszgetni.

1Kor 15:54  Mikor pedig ez a romlandó test romolhatatlanságba öltözik, és e halandó halhatatlanságba öltözik, akkor beteljesül amaz ige, mely meg vagyon írva: Elnyeletett a halál diadalra.
1Kor 15:55  Halál! hol a te fullánkod? Pokol! hol a te diadalmad?


 :2smitten:

ditte:
Egyetértek Antee és Zoltán testvéremmel.
Drága Klári,ne aggódj.Megtértél,és úgy döntöttél,hogy az Úr Jézus Krisztus követője leszel.Ő pedig soha többé nem hagy el Téged drága Testvérem.Ezért ne félj.Nem vagy áruló.Hiszen nem a hagyományt kell követni,hanem az élő Istennel kell megbékülni.Te pedig ezt tetted,amikor átadtad az életedet Krisztusnak.
Az Úr áldjon meg.
 :2smitten:

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

Teljes verzió megtekintése