Szerző Téma: Mit vár el tőlem Jézus?  (Megtekintve 16385 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Antee

  • Admin
  • Testvérünk
  • *
  • Hozzászólások: 22847
    • Alfa-Omega (keresztyén közösség)
Re:Mit vár el tőlem Jézus?
« Válasz #75 Dátum: 2013 Március 19, 11:06:07 »
Jézus elvárja tölünk, hogy legyünk megbízhatóak és legyen hiteles a mi beszédünk. Nem manipulálhatunk, nincs mégcsak kegyes hazugság sem, nem forgathatom a beszédemet tetszés szerint.

Ellenben a ti beszédetekben az igen legyen igen, a nem pedig nem, ami pedig túlmegy ezen, az a gonosztól van."

Mt 5,37

Megrontja szájával embertársát az elvetemült, de az igazak tudásuk által megmenekülnek.
Péld 11,9

Mindenfajta vadállat és madár, csúszómászó és tengeri állat megszelídíthető: meg is szelídíti az ember; 8. a nyelvet azonban az emberek közül senki sem tudja megszelídíteni, fékezhetetlenül gonosz az, telve halálos méreggel. 9. Ezzel áldjuk az Urat és Atyát, és ezzel átkozzuk az Isten hasonlatosságára teremtett embereket: 10. ugyanabból a szájból jön ki az áldás és az átok. Testvéreim, nem kellene ennek így lennie. 11. Vajon a forrás ugyanabból a nyílásból árasztja-e az édes és a keserű vizet? 12. Avagy teremhet-e, testvéreim, a füge olajbogyót, és a szőlő fügét? Sós forrás sem adhat édes vizet! 13. Kicsoda bölcs és értelmes közöttetek? Mutassa meg a magatartásával, hogy mindent bölcs szelídséggel tesz!
Jak 3,7-13

Ámen
"Halljátok az Úrnak beszédét, akik rettegtek az ő beszédére: így szólnak testvéreitek, akik titeket gyűlölnek, nevemért eltaszítanak: Jelenjék meg az Úrnak dicsősége, hogy lássuk örömötöket; de ők megszégyenülnek." (Ézsaiás 66,5)